پرورش زالو تجاری و پرسود

آموزش پرورش زالو، بر خلاف تصور خيلی ها، يك شغل راحت و بدون مشكل نيست ، هر كار پرورشی از نوع موجود زنده دارای دردسرهای خاص خودش است و همچنين صنعت پرورش  زالو  در آکواریوم به دليل ناشناخته بودن به مراتب مشكل تر می‌باشد.

معرفی زالو

زالو کرمی است لزج، چسبنده و خون آشام و به دلیل این صفاتش، چندش آور و نفرت انگیزاست ! در ادبیات ما «زالوصفت» به آدم هایی می گویند که از دیگران بهره کشی می کنند و در واقع به آنها می چسبند و خون آنها را میمکند. بیشتر ما از این جانور تصور بدی داریم. امّا آیا واقعاً زالو مستحق این همه لعن و نفرین است؟ لااقل، تاریخ طب گواهی می دهد خدمتی که زالو به نوع بشر کرده است بیشتر از تمام زیان هایی است که برای وی بر میشمارند.

زالوها نرم تنانی تک‌ جنسی و عمدتا آبزی هستند که همگی زندگی انگلی دارند. از بین۶۵۰ گونه شناسایی شده، تنها ۵۰ نوع از آنها از خون پستانداران تغذیه می‌کند که زالوی پزشکی    (medical leech) معروفترین آنهاست. این نوع زالوها که رنگ سبز زیتونی تا سبز لجنی و نوارهایی تیره در سطح پشتی خود دارند؛ پس از صید، مدتی در آب های صاف و تمیز نگهداری می شوند تا هر گونه آلودگی احتمالی آنها رفع شود و سپس برای مقاصد طبّی مورد استفاده قرار  می گیرند.

پیشنهاد ما به شما : صفرتاصد تولید آب معدنی

با توجه به اینکه شرایط اقتصادی به گونه ای شده که داشتن یه شغل دیگه مخصوصا توی خونه خیلی مورد توجه قرار گرفته .یکی از این کسب وکارها پرورش زالو هست که میشه گفت یه شغل پردرآمد با سود دهی بالا تبدیل شده با این وجود جز مشاغلی هست که اگه علم کافی درباره اون نداشته باشی دچار مشکل می شی و ضرر پرورش زالو رو به جون می خری.

با این وجود بهتره برای پرورش زالو اموزش های لازم رو ببینید و حتی بهتره که از کسایی که قبلا توی این کسب و کار بودن کمک بگیرید تا خدای ناکرده دچار ضرر پرورش زالو نشید.

نکته مثبتی که پروورش زالو داره اینه که می تونی توی خونه و یه جا به اندازه 20 متر هم کار خودت رو شروع کنی که البته شرایط خاصی باید براش ایجاد کنی اما اون قدر ها هم سخت نیست . مثلا تو می تونی پرورش زالو در اکواریوم یا وان انجام بدی.

با این وجود میزان سودی که به تو میده بستگی به تلاش و محیا کردن شرایط مناسب برای پرورش زالو متغیره به همین خاطر اول کار نباید انتظار داشته باشی که مثل کسایی که چندین سال تجربه دارن تو هم سود کنی اما اگه درست پیش بری تو هم  می تونی به سوددهی برسی.

چه میزان منابع و فضا برای پرورش زالو لازم است ؟

همون طور که گفتیم ما برای پرورش زالو به 20 متر مربع نیاز داریم که با 40 میلیون تومن می تونیم شروع به کار کنیم اما این درصورتیه که نیازبه زمین نداشته باشیم اما اگه نیاز به زمین داشته باشیم هزینه اون به خرید تجهیزات و خرید زالو اضافه می شه به همین خاطر می شه گفت بستگی به زمینی هم که می خریم هم داره.

اگر فرض رو بر این بگیریم که شما زمین لازم برای پرورش زالو رو دارید تقریبا برای محیط 20 متری 37 میلیون تومن پول نیاز دارید تا بتونید کارگاه خودتون رو راه اندازی کنید.

با این وجود خبر خوب اینه که وقتی شما بتونید درست کار کنید می تونه چندین برابر هزینه هایی که کردید به شما سود بده و ضرر پرورش زالو رو متحمل نشید.

 پیشنهاد ما به شما : مشاور تخصصی تناسب اندام

از کجا و چگونه شروع کنیم

 

قبل از شروع کار و هر اقدامی حتی آموزش در هر کلاسی بروید از دامپزشکی و شیلات و نظام مهندسی استان محل زندگیتون سوال کنید که آیا این کار همچنان کشش داره و آیا مجوز میدن چون با در نظر گرفتن واقعیت موجود این کار فوق اشباع شده و اگر کسی ذره ای خدارو بشناسه این به شما میگه مگر اینکه اطلاع نداشته باشه.

به همین دلیل تا اونجا که تحقیق کردیم مجوزها در هر استان به یک یا دونفر داده میشه و دیگه به کسی نمیدن و زمانیم که مجوز داده نشه یعنی غیر قانونی بحساب میایین و حتما همون نفرات مجوز دار تو شهرتون قانونی جلوی کارتونو میگیره . با این شرایط بهتره همون اول اگر شرایطشو ندارین کنار بکشین و با خیال راحت به زندگیتون ادامه بدین.

اگر خواستین با همه این شرایط تصمیم به ورود بگیرید که ریسک بالایی رو قبول کردین در مقابل سودی که هنوز ماه ها بعد چند سال لمسش نکردیم که دلمون خوش باشه و شما هم مطمعناً لمس نخواهید کرد و چون غیرقانونی شروع کردین و بحرف این کسانی که تا بحال در هر جا یا هر اتاقی هر زیرزمینی برای مردم فارم راه اندازی کردن و اگر نگوییم همه میشه قاطعانه گفت ۹۵ درصدشون ناراضی هستن چون قانونی نیستن و تلفات دارن و هر روز هم مشتریهاشون کمتر میشه وزالوهاشونم ارزونتر و فقط همون کسانی که براشون راه اندازی کردن سود میکنن با پولی که بدون زحمت از همین عزیزان گرفتن و متاسفانه هر لحظه احتمال اینکه اینها باید جمع بشن از لحاظ قانونی وجود داره که موجب به وجود اومدن ضرر پرورش  زالو می شود.

پیشنهاد ما به شما : کسب درآمد از سنگ

با در نظر گرفتن این مطالب یکی از اولین کارهایی که برای تحقیق میتونین انجام بدین و حقیقت براتون مشخص میشه .همینه که برین دنبال مشتریهای پزشک که زالو مصرف میکنن و ببینید چندتا زالو میتونی بفروشی و با چه قیمتی این یکی از بهترین راهایی هست که خودت مستقیم متوجه حقیقت میشی نه من گفتم که بگن داره ناامید میکنه نه همون کسایی که یسره نفر میارن تو کار و کلی تعریف میکنن و تضمین خرید ام میدن که بیشترشون میدونن شما به تولید نخواهید رسید .درمورد صادرات هم اگر توجیه کردن که صادر میکنن یا خواهند کرد اینو بگم که تا به انروز هیچ صادرات قانونی انجام نشده و چندین ساله قراره صادر کنن و هنوز هم قراره که صادر کنند.

سوال : الان هزار تا زالو بگیرم تو یک سال بر فرض شرایط دما و آب مناسب چقد درآمدش میشه؟

در کل  همه دارند از  اب گل آلود  ماهی میگیرن و با راه انداختن سود های انچنانی که به زالو نسبت میدهند  همه مردم را از کارگر بگیرین تا بالا  تشویق میکنند که تو اینکار قدم بردارند درحالی که  از هیچ کدوم از مشکلاتی که سر راهشون هست از قبیل  ندادن مجوز خون  و تلفاتی که تو هر مرحله بعد خون دهی  اتفاق می افتد و  مریضی هایی که باعث میشود که به خاک سیاه  طرف را بکشونند چیزی نمیگن.

اول برید ۲۰۰ دانه بگیرید اونم سایز کبریتی بزرگشون کنید بعد خودتون حساب و کتاب دستتون میاد.

برخلاف شرکتهای هرمی که  حتی  گلی را که زالو را باهاش حمل میکردند  نمیگفتند تا بدینوسیه شما را مجاب کنند که کار پرورش زالو  د رآکواریوم همش به مشاوره های آنچنانی دارد که از  شما پول بگیرن

من به شخصه به عنوان فردی که در رابطه با این کار تحقیقاتی رو انجام داده این اطلاعات رو رایگان در اختیار دوستان بگذارم  شاید بدردشون خورد.اگر منطقی عمل کنید نه تنها ضرری نمیکنید بلکه شاید واقعا از این کار خوشتون اومد وبه موفقیت و پیشرفت های بزرگی هم رسیدین.

مراحل اخذ مجوزقانونی پرورش زالو در اکواریوم

نظام مهندسی جهاد کشاورزی این دو ارگان جدا از همه هستن یعنی شما باید دوتا پروانه داشته باشی:

۱_ موافقت اصولی
۲_ پروانه تاسیس
۳_ پروانه بهره برداری

درهر استانی اینها رو هم باید از نظام بگیری هم از دامپزشکی.حالا برای گرفتن هر کدوم از اینها از نظام مهندسی جهاد کشاورزی باید از چند تا ارگان موافقت بگیری.یعنی نظام بهت نام میده شما میبری اون اورگان و اونها موافقت میکنن و وقتی همه موافقت ها رو گرفتی تازه نظام میاد بهت موافقت نامه اصولی میده بعد اورگانهای که نامه میده.شیلات.محیط زیست.بهداشت ودرمان.امور و اراضی.

اداره اب.ومعرفی نامه به دامپزشکی که بعد خود دامپزشکی جداگانه خودش بهت مجوز میده.بعد پروانه تاسیس صادر میشه و با کارشناس میرین تا زمین دارای شرایطو ببینند و جی پی اس بزنن و به اسم اون زمین که شرایط حداقل ۵۰۰ متر فاصله از محل سکونت و… باید داشته باشه باید طبق شرایطی که میگن سالنهای تکثیر و پرورش و قرنطینه رختکن ،اتاق کارگری،دفتر اداری،سالن تغذیه مجزا ،و….بعد احداث و تایید کارشناس بعد خدا بخواد و مشکلی پیش نیاد میرین برای گرفتن اصل مجوز که پروانه بهربرداری باشه.

پیشنهاد ما به شما : چگونه غریق نجات شویم

البته مجوز بهر برداری از۱سال شروع میشه تا چهار سال است.البته این برای تمام واحدهای هست که از جهاد کشاورزی مجوز میگیرن.بعد از اتمام تاریخ دوباره باید درخواست بدی و پولش رو واریز کنی بعد میان بازدید بعد دوباره تمدید میشود.و دوباره چند سال بعد یعنی تا اخر مهلت مجوزت  دوباره همین مراحل هی تکرار میشه وشما هر چند سال به چند سال این روند رو تکرار میکنی.این تا اونجا که در خاطرم بود مراحل اخذ مجوز رسمی بهربرداری گفتم.البته ثبت شرکت هم در این بین باید انجام بدین و برند و مهرتونم باید مرتبط با اسم و کار شرکتتون درست کنید.

شروع قانونی یاغیرقانونی

 

شما عزیزان میتونید کارو به دوصورت قانونی یا غیرقانونی شروع کنید.اگرقانونی شروع کنید به احتمال زیاد ارگانهای دولتی از شما حمایت میکنن البته درستش اینه که کسی که راه قانونی رو میره و بهترین سرمایه گذاری میکنه و مالیات میده و تحت نظر هستش باید حمایتی بشه و این حمایت در فروش قانونیه که شامل زالوی برند دار هستش که میشه پیگیری کرد در صورت مشکل، و پزشکان باید با فاکتور خرید کنن از کسانی که مجوز دارن اگر به این صورت پیش بره میشه جلوی واردات زالویی که مشخص نیست از کجا وارد میشه و یا چه کیفیتی داره و گذشتش مشخص نیست گرفته بشه و گرنه باع ایجاد ضرر پرورش زالو در حد بسیار بزرگی می شود.

البته تا اونجا که مطلع هستم قرار بر این شده تا هر استانی یک یا دو مجوز داده بشه چون بیشتر از این کشش نداره و توجیه اقتصادی نداره چون اگر اصولی و منطقی در نظر بگیریم چند تولید کننده بزرگ میتونن مصرف کشوررو تامین کنن.اگر نگاهی به کشورهای پیشرو در این صنعت بندازیم اونها هم تعداد کمی تولید کننده دارن که شامل چند شرکت بزرگ تولیدی میشن و اینجوری هستش که توجیه اقتصادی پیدا میکنه البته خیلیا برای پرورش زالو در اکواریوم مشغول بکار هستن ولی در مراحل بعدی این صنعت کار میکنن نه تولید.

شروع غیرقانونی

متاسفانه در کشور ما این صنعت از ابتدا در مسیر اشتباهی قرار گرفت و بدون تحقیق و کار کارشناسی شروع بکار کرد و از همان اول تبلیغات فقط برای راه اندازی فارم شروع شد و بگونه ای مسابقه پول درآوردن بین چند شرکتی که در راس کار بودن شروع شد بدون تحقیق علمی و فقط قصد و نیت در این کار پول بود متاسفانه همین طرز فکر باعث شد که هرروز این مسابقه رقابتش شدیدتر بشه تاجایی که این صنعت شبیه به شرکتهای هرمی شد یعنی فقط نفر وارد کار کن و یپولی بگیر بعد تمام ،بعد همون نفر واردشده وقتی وسط کار متوجه میشه هیچ تجربه و علمی پشت کار نیست و متضرر شده به اجبار اکثر این انفرات هم وارد این رقابت شدن و در نهایت پرورش زالو در آکواریوم به کسب و کار هرمی زالو تبدیل شد  و خیلی از افراد ضرر پرورش زالو رو به جون خریدن.

و در حال حاضر کسانی که با هزاران امید گول این تبلیغات حرفه ای هرمی رو خوردن و وارد کار شدن و از اول کار هم چون نفع بعضی از شرکتها یا اشخاص در شروع غیر قانونی بود پس مردمو تشویق کردن به راه اندازی خانگی یا هر جایی این کار ،چون فقط از این طریق میشد سرمایهای خرد مردمو وارد کار کرد و این وسط به نوایی رسید و به اسم برگزاری انواع کلاسهای آموزشی بدون پشتوانه علمی و تجربی و یا دادن نمایندگیهای دروغین یا گرفتن مبالغ سنگین مشاوره به بهانه یاددادن کار به مردم که متاسفانه از این روش برای یادگرفتن و آزمون خطا جهت آگاهی خودشان از مردم استفاده کردن تا اطلاعات خودشان رو بالا ببرن و خلاصه بمعنای واقعی کار غیر قانونی  همینه و متاسفانه همچنان این راه و روش در کشور ادامه داره و هرروز مردم بیشتری وارد این هرم میشن و روزبروز بدتر میشه و زالوهای صیدی و وارداتی هم در دست اکثر مردم دست به دست میشه و همین دست بدست شدن باعث شده که اکثر مردم فکر کنن این مقدار پرورش زالو در اکواریوم مصرف پزشکی کشوره که در واقعیت چنین نیست و فقط دست افرادی مثل خود ما به امید درآمد داره دست بدست میشه ودر نهایت تلف میشن و این شده سرنوشت پرورش زالوهای آکواریومی که قراره جون مردمو نجات بده و باعث درآمد مردم بشه مشخص نیست از کجا وارد میشه کجا تولید میشه با چه شرایطی رشد میکنن و با چه شرایطی دست مصرف کننده میرسه و همین امر مطمعنا باعث میشه تا قبل اینکه اتفاق ناگواری بیافته ارگانهای دولتی دست بکار بشن تا قانونیو جایگزین کنن تا بتونن کنترلی بر این حجمه ای که راه افتاده داشته باشن تا خدایی نکرده مشکلی برای مردم کشور بوجود نیاد.

پس لطفا قبل از ورود و شروع به کار حتما تحقیقات کاملو انجام بدین و اگر تصمیم به ورود گرفتین بدون در نظر گرفتن تبلیغات دروغین از راهای قانونی شروع بکار کنید تا اینکه خودتان متضرر نشوید و قبل از هر کاری بنظر بنده ببینید که آیا مصرف واقعی کشور که همان مصرف پزشکی میباشد اشباع شده یا نه براحتی میتوان با مراجعه به چند پزشک که در زمینه پرورش زالو درمانی کار میکنن متوجه این موضوع شد تنها راهی که وجود داره همینه که سراغ پزشکان مصرف کننده بروید و تحقیق کنید درمورد مصرف نه اینکه به تبلیغات دروغین بعضی از اشخاص وارد کار بشین و به اسم صادرات ویا مصرف چند ملییونی روزانه کشور قانع بشین و متضرر بشین که اگر اینگونه وارد کار شوید حتما در سه ماه اول متوجه حقیقت و وخامت ماجرا میشوید که دیگه خیلی دیر شده و راهی جز این نمیمونه که با تکیه بر تجربیات خودتون کارو ادامه بدین که اینم باعث ضرر بیشتر میشه تا کامل بتونید کاری که علمش وجود نداره با تلفات و بیماریها و آزمون خطا یاد بگیرین تا بعد گذشت زمان زیادی از پس مشکلات بربیایید و یا اینکه جزء همون نفراتی بشین که در مسابقه پول درآوردن وارد شدن و از طریق همان روش هرم زالو شما هم باعث ضرر بقیه بشین تا خودتان به نوایی برسید.

پیشنهاد ما به شما : تولید سوسیس کالباس خانگی

شروع خانگی

با در نظر گرفتن همه مباحثی که کردیم اگر میخواهین در بحث خانگی شروع بکار کنید که بنده اصلا توصیه نمیکنم چون در هر صورت قانونی نیست ،برخلاف تبلیغاتی که سعی داره قانونی نشونش بده ،حالا همه این مشکلاتو اگر بجون خریدید قبل از هر کاری هم بدنبال مشتری هم مثلا رفتین و همه چی مهیا بود که شما شروع کنید .اینجاست که باید مراقب عزیزان به اصطلاح استاد و یا مشاور باشین که از یک ملیون تا ۱۰ ملیون شنیدیم و دیدیم که فقط بابت راه اندازی از مردم پول گرفتن   بماند که در بحث فروش و پرورش زالو در آکواریوم  به صورت مولد چه کارها که نمیکنن .

در صورتی که در بحث خانگی  کافیه چند عدد وان ۶۰ تا ۵۰۰ لیتری بگیرین و چند عدد پت ده لیتری هم تهیه کنید البته تعداد دقیق وان و پتهارو در ادامه میگم  البته قابل ذکره بگم چندین روش وجود داره که شما میتونید از همه این روشها استفاده کنید  بنظرم این روشهارو بگم شما خودتون براحتی میتونید که بقیه کارهارو با هزینه و فکرو خلاقیت و یک مقدار راهنمایی که همینجا گفته میشه انجام بدین و راه اندازی کنید  و حتی از ضرر پرورش زالو که به خاطر عدم آگاهی به وجود میاد جلوگیری کنید و در نهایت اون رو به یک کسب و کار موفق خانگی تبدیل کنید.
روش خانگی هم تکثیر داره و هم پرورش یعنی اینکه فقط زالو رو بگیرین و نگهداری کنید تا در زمان مناسب بفروش برسونید .
اگر قصد تکثیر دارین سعی کنید مکانی که تهیه میکنید بزرگ باشه هر چقدر بزرگتر باشه بهتر میتونید روشهای مختلف رو انجام بدین تا ان شاءالله به نتیجه برسید.
با در نظر گرفتن تجربه چندصد نفر تولید کننده در مورد شروع کار تکثیر شما باید با مقدار کم شروع بکار کنید و به هیچ عنوان به پیشنهاد یا تبلیغات دروغ بعضیها گوش ندین چون اونها برای فروش مولدهای گران بشما اصرار به شروع با تعداد بالا دارن  حتی اگر قصد شروع با تعداد بالا را دارین نهایت با ۱۰۰۰ قطعه شروع کنید که نظر ما روی ۱۰۰ الی ۲۰۰ عدد هستش در هر صورت تصمیم با خودتونه بعد مشخص شدن تعداد هم میتونید در وان تکثیر کنید هم در آکواریوم هم پت هم در حوضچهای کوچک سیمانی یا سرامیک و یا حتی خاکی هر کدوم از این روشها فوایدی داره و معایبی .
معایب حوضچها و استخرها اینه که کنترل و آمار ودیدی ندارین که در موقع بروز بیماری از تلفات جلوگیری کرد بنوعی اگر به تلفات بخورن نمیشه جلوشو گرفت در هر صورت در بحث تولید خانگی اکثرا از وان و آکواریوم و پت استفاده میشه که ما هم این روشهارو توضیح میدیم.

در روش کار با وان باید اینو بگم که حتما باید از وانهایی استفاده کنید که مربع یا مستطیلی باشن به هیچ عنوان از وانهای گرد که سطح کمی دارن و عمق زیاد استفاده نکنید  وانهایی بهتر جواب میدن که سطح زیادی داشته باشند و عمق ۳۰ الی ۵۰ سانتیمتر .
شما میتوانید برای تجربه حتی ۳ عدد وان هزار لیتری بگیرید و دورتادور آن را جزیره سازی کنید و در هر وان ۳۰۰ عدد مولد بریزید که تقریبا با سه عدد وان میتونین هزارتا مولدو نگهداری کنید و تجربه کسب کنید ولی بنظر اکثریت دوستان وانهای صدلیتری برای این کار مناسبه چون ابعاد مناسبی دارن و براحتی میتوان جابجا کرد و در هر کدام از وانهای صد لیتری ۵۰ الی صد قطعه مولد میتوان نگهداری کرد ولی شما اگر بتوانید تراکم را کمتر کنید بهتر جواب میگیرید در هر صورت تعداد را میتوان بنا به هزینه ای که دارین کم و زیاد کرد.

پیشنهاد ما به شما : نمایندگی نوتلابار

وسایلی که برای کارگاه پرورش زالو در آکواریوم نیاز دارید

– یک عدد پمپ آب و شیلنک جهت تعویض و شستشو
– پمپ هوای مرکزی  و لوله کشیها جهت هوادهی  .
– وان یا آکواریوم یا پت .
– آب سالم و آزمایش شده برای استفاده در فارمتون.
– دماسنج دیواری .دماسنج دیجیتال همراه  با رطوبت سنج . دماسنج میله ای دیجیتال برای دمای آب و خون
پایه های فلزی برای وانها که کمی شیبدار باید باشه تا برای خروج آب از وان به مشکل نخورید یا قفسه در صورت کار با پت ده لیتری.
– لوله کشیهای ورودی آب به وانها و لوله کشی جهت خروج آب
مخزن آب جهت کلر زدایی و ..
دستگاه سختی سنج tdsدیجیتال که میشه از کسانی که دستگاه تصفیه آب نصب میکنن 6۰ یا 80 هزار تومن خرید کرد (قیمت متغییر با تجه به تورم)

پیشنهاد ما به شما : دوره مربیگری trx در تهران

آزمایش آب مصرفی که در صورت نداشتن آب مناسب باید دستگاه تصفیه اب نصب کنید که بنظر من نیاز نداره مگه قبلا روی چندتا زالو امتحان کرده باشین و خیلی خیلی مشکل داشته باشه و یا آزمایش آبتون بسیار بد نشون بده
توری یا چسب آلومنیومی برای پوشاندن وانها جهت خارج نشدن زالوها
ظروف تغذیه برای پرورش زالو که میتونید بسازید یا از بازار تهیه کنید ظرف اول که بزرگتر باشه و فلزی  که اگر با شعله یا هر چیز دیگه خواستین دمارو بالا ببرید مشکلی ایجاد نشه داخل این ظرف آب ریخته میشه ظرف دوم داخلش خون ریخته میشه و داخل ظرف اول گذاشته میشه که از طریق دمای غیر مستقیم دمای خون به ۳۰ الی ۳۲ درجه برسه وظرف سوم که اکثرا از الک استفاده میکنن ولی میتونین خودتون بسازین و زیرشو جوری طراحی کنید که اون توری یا پارچه یا هر غشایی محکم نصب بشه .خریدغشا پارچه ململ  یا توری پلی آمید یا ملحفه بیمارستانی .روده و پوست مرغ هم میتونید برای تغذیه استفاده کنید یا هر غشایی که زالو بتونه نیش بزنه و سوراخش کنه میشه استفاده کرد.(البته باید بگم که متاسفانه درقانون استفاده از خون ممنوع میباشد)و باید با جلبک ویا حلزون تغذیه شود .در مورد این قانون فقط میتونم بگم که حتما باید بازنگری بشه چون امکانپذیر نیست به هیچ عنوان .زالوهای طبی فقط فقط خون خوارهستن و تا آروارهایشان راقفل نکنن قادر به تغذیه نیستن و در همه کشورهای پیشرو در این صنعت هم از خون استفاده میکنن.البته زالوهای طبی بخصوص این سه نوع زالو که در ایران شناخته شده هستن به هیچ عنوان با حلزون نمیشه تغذیه کرد حتی با خوبیو خوشی با هم داخل آب زندگی میکنن ولی در مورد جلبک فقط میتوان روی جذب از پوست زالو حساب کرد که آن هم زمان بسیار بسیار زیادی باید صرف کرد که اصلا توجیه اقتصادی نداره.
خزه جهت ساخت جزیره
اسپیلت برای خنک نگه داشتن فارم
در صورت لزوم و کمبود سرمایه از کولر آبی هم میتوان استفاده کرد
البته اگه سرمایتون کمه شما میتونید خیلی از این وسایلو تهیه نکنید و زحمت خودتون بیشتر کنید و دستی انجام بدین ولی در امر تکثیر تا میتونید سعی کنید اتوماتیک باشه فارمتون چون نباید برای زالو استرس بوجود بیاد.البته فوتهای کوزه گری هم داره که بدلیل سوءاستفاده بعضیا نمیشه اینجا بیانش کرد ولی در حین کار خودتون تجربه میکنید بهمین دلیل گفته میشه از تعداد کمی استفاده کنید.

پیشنهاد ما به شما : فصل کاشت آلوئه ورا

فارم صنعتی

در مورد شروع کار در بحث صنعتی میتوان از روشهایی که در مطالب بالا گفتیم استفاده کرد. در روش استفاده از ظروف شیشه ای یا پلاستیکی تقریبا همانند روش خانگی میباشد با این تفاوت که بزرگتر و اصولیتر انجام میشه در روشهای استخری (بتنی یا خاکی) هم که گفته شد معایبی که دارن چیه فقط در مقیاس بزرگتر انجام میشه.پیشنهاد ما بشما اینه که از روشهایی استفاده کنید که تک تک زالوهارو تحت نظر داشته باشین و از سلامتشون مطلع باشید تا دچار ضرر پرورش زالو در آکواریوم  نشید.
بارها اتفاق افتاده در هر روشی که تولید کنندگان استفاده کردن زالوها در مدت چند روز بکلی نابود شدن توسط بیماریهای مختلف به این دلیل گفته میشه که از روشهایی استفاده کنید که براحتی تحت نظر داشته باشید که اگر زمانی بیماری سرایت کرد نهایتاً در یکی از ظروف نگهداری اتفاق میافته و به بقیه جاها سرایت نمیکنه.

حقایق پرورش زالو

بر خلاف تصور خيلي ها پرورش زالو يك شغل راحت و بدون مشكل نيست ، هر كار پرورشي از نوع موجود زنده داراي دردسرهاي خاص خودش است و همچنين صنعت پرورش زالو در آکواریوم  به دليل ناشناخته بودن به مراتب مشكل تر  ميباشد ، اين يك واقعيت هست  هدف ما آشنايي شما با حقايقي ( بیماریهای زالو ، عدم بازار خرید به قیمت تمام شده ، زالوهای واراداتی با قیمت بسیار ارزان و …  )است كه اكثر شركتها از گفتن آن  امتناع ميكنند . در قسمت فوت کوزه گری اطلاعات اولیه و پایه برای اشنایی با زالو و این صنعت که حاصل تجارب چندساله اساتید این صنعت میباشد گردآوری شده است که شرکتهای هرمی با استفاده از همین مطالب مبالغ میلیونی بابت آموزش و مشاوره از شما دریافت میکنند.زالو کرمی است لزج، چسبنده و خون آشام و به دلیل این صفاتش، چندش آور و نفرت انگیز! در ادبیات ما «زالوصفت» به آدم هایی می گویند که از دیگران بهره کشی می کنند و در واقع به آنها می چسبند و خون آنها را می مکند. بیشتر ما از این جانور تصوّر بدی داریم.  امّا آیا واقعاً زالو مستحق این همه لعن و نفرین است؟ لااقل، تاریخ طب گواهی می دهد خدمتی که زالو به نوع بشر کرده است بیشتر از تمام زیان هایی است که برای وی برمی شمارند.

پیشنهاد ما به شما  :  سود تولید لیوان کاغذی

نگاهی به آنزیمهای موجود در بزاق زالو و خواص آنها

زالو بیشتر از حجامت خون و مواد را از عمق بدن بیرون می‌کشد . زالو برای اینکه بتواند خونخواری کند باید مانع لخته شدن خون بشود برای این کار بزاق خود را همزمان با مکیدن به داخل محل تزریق می‌کند بنابراین بدن بیمار از خواص بزاق زالو نیز بهره‌مند می‌گردد.

پیشنهاد ما به شما :  مزایای شغل کفش فروشی

پروفسور ایوالید از دانشگاه شهر مون پلیه فرانسه می‌گوید : هنوز تمامی اسرار و خواص فیزیکی و درمانی زالو کشف نشده است پیش بینی می‌شود.حدود یکصد ماده موثره با اثرات درمانی مختلف در بزاق زالو موجود باشد. بسیاری از این مواد تا به حال کشف و شناسایی شده وحتی فرمول شیمیایی و خواص آن بیان شده است.
۱- هیرودین Hirudin
هیرودین شناخته شده‌ترین آنزیم زالو و قوی‌ترین ماده‌ای ضد انعقادی موجود می‌باشد و از مپارین قوی تر است.
عمل هیرودین به وسیله عوامل دیگر موجود در زالو تقویت می‌شود که فعالیتی مشابه روی گردش خون دارند این عوامل عبارتند از :
همنتین Hementin
آنتی استاتین Anti Statin

۲- بدلین Bdelin
این یک آنزیم مهارکننده پروتئاز Protease مانند تریپسین Tripsin ، کیموتریپسین Chymotripsin یا پلاسیمین Plasmin است که فاکتورهای تورم و پخش شدن در بافت می‌باشد.

۳- آپیراز Apyrase
آپیراز یک آنزیم قوی ضد تجمع پلاکت‌ها می‌باشد که باعث بهتر شدن جریان خون می‌شود.

۴- اگلین Eglin
اگلین، ضمن این که یک انزیم ضد تورم است، ضد اکسیداسیون Antioxidant و ضد رادیکال Antiradical نیز می باشد.

۵- داستاببلاز Destabilase
این آنزیم که قدرت ضد تجمع پلاکتی بسیار قوی دارد عملش از بین بردن لخته خون می باشد به وسیله نیکونو Nikonovکشف گردید که یک شیوه درمانی بسیار هیجان انگیز را معرفی نمود.

۶- هیالورونیداز Hyaluronidase
این ماده هم به عنوان فاکتور بخشی و هم به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند.

۷- لیپازها و استرازها Lipases and Esterases
این مواد خاصیت لیپولیتیک دارند. بر مثال چربی را آب کرده که استفاده‌های درمانی آن شروع شده است.

۸- یک ماده بی حس کننده Anestheticagent
وقتی زالو پوست را نیش می‌زند ایحاد یک زخم به شکل ستاره سه شاخه ( مانند آرم اتومبیل مرسدس بنز ) می کند که کاملاً بدون درد می باشد وبه دلیل وجود ماده‌ی قوی بی حس کننده، به سادگی یک احساس خنکی ایجاد می‌نماید .

۹- آنتی الاستاز Antielastase
این ماده که از طریق کنترل عمل الاستاز فعالیت می‌کند آنزیمی است که الاستین جلوی را، به خصوص در پوست، تنزل Degrade می‌دهد .

۱۰- ماده گشاد کننده رگ Vasodilator
این ماده که هنوز به طور رسمی مشخص نشده است بسیار شبیه هیستامین می‌باشد ( این ماده ما را به طرف آنزیم‌های بسیار مهم دیگری که در مراحل بیوانرژیک مانند نیوروترانسمیترها که از ۳۴ نمره‌ی مغزی که در طول بدن زالوی هیرود و مریسینالیس تقسیم شده‌اند ترشح می‌شود.

پیشنهاد ما به شما :هزینه راه اندازی کارواش بخار سیار

بیماریهای قابل درمان با پرورش زالو

۱ـ بیماریهای پوستی ـ جوش
درمان بیماریهای پوستی یک از محدودهای مهم و ممتاز در زمینه پرورش زالو  و خاصیت درمانی  آن می باشد.

۲ـ صدمات
زالو درمانی موقعیت خوبی را در درمان کوفتگی ما صدمات خون مردگی و ورم کسب کرده است.

۳ـ جراحی پلاستیک و پیوند اعضاء

۴ـ بیماری های دستگاه حرکتی
بیماریهای دستگاه حرکتی شایعترین بیماری زمان حاضر می‌باشد.

۵ ـ آرتروز Artherose
آرتروز به معنی فرسودگی مفصل می باشد و به طور طبیعی در افراد مسن شدید‌تر ظاهر می‌شود.

۶ـ رماتیسم مفصلی Rhematism
در رماتیسم مفصلی به وسیله عمل روی کل تورم مفصل می باشد.

۷ ـ بیماریهای چشمی
مقالات متعددی درباره استفاده موفقیت آمیز زالو درمانی در بیماریهای چشمی مختلف در دسترس است.

۸ ـ تورم چشم ها
زالودرمانی نتایج موفقیت آمیزی در درمان تورم‌های چشمی زیر داشته است.

۹ ـ بیماریهای گوش صدای گوش Tinnitus
۲ الی ۴ زالو پشت هر گوشی در فواصل هر چند هفته تکرار شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

۱۰ـ بیماریهای قلبی عروقی ـ تنگی عروق
تنگی عروق سیاهرگی مربوط به گشادی رگ می شود که اغلب بر اثر تضعیف بافت پیوندی می‌باشد.

۱۱ـ اختلال گردش خون
اختلال گردش خون دست و پا ( دست و پای سرد ) به وسیله زالو درمانی در محدوده ستون مهره‌ها قابل درمان است.
انگشتان ومناطقی که به عللی گانگرن شده‌اند.
افراد دیابتیکی که از سردی و مورمور و گزگز پاها شکایت دارند کسانیکه از درد ساق پا و پاشنه پا شکایت دارند.

۱۲ـ اسپاسم و دردهای عضلانی :
با زالو اندازی روی مناطق دردناک می‌توان درد را کاهش داد و اسپاسم را مرتفع نمود.
زالوها موجوداتی هرمافرودیته هستندو دوجنسیتی هستند . یعنی درآن واحد دارای دو اندام جنسی میباشند.در عکس بالا نحوه جفتگیری و نمونه یک کوکون مشاهده میشود.

پیشنهاد ما به شما : کسب و کار نوین

تولید مثل در زالو  بستگی به دفعات تغذیه و کیفیت غذایی که آنها مصرف می کنند دارد.زالوها به وسیله خود بارور سازی ، تولید مثل نمی کنند بلکه با دیگر زالوها جفت گیری می کنند. جفت گیری بطور طبیعی در ماه های تابستان در داخل یا خارج آب انجام می شود، و می تواند تا ۱۸ ساعت به طول انجامد.

پیله ها به وسیله کلیتلوم، که یک ناحیه غنی از غدد، واقع در یک سوم قدامی بدن زالو می باشد تولید می شوند. کلیتلوم مایع چسبناکی ترشح می کند که با انقباضات سریع ماهیچه ای، قوام کرم مانند پیدا می کند. سپس زالو  تخم گذاری میکند و نیز یک ماده مغذی آلبومینی که هیرودویین نامیده میشود داخل پیله تزریق می کند. بعد از اینکه زالو عقب می کشد، هیرودویین به تدریج سخت شده و رنگش از سفید به زرد قهوه ای تغییر میکند. پیله خارج شده، آستر داخلی ظریفی دارد و با یک ماده پروتئینی اسفنجی قهوه ای مایل به زرد پر شده است. پیله آب را ذخیره کرده و جنین را از دهیدراتاسیون (کم آبی و خشک شدن) محافظت می کند.

به هنگام بیرون آمدن نوزاد زالو از توده اسفنجی پیله؛ مادر دو حفره کوچک در هر سر پیله ای که اکنون بیضوی شکل است ایجاد می کند. سوراخ ها تقریباً به اندازه ۱-۵/۰ میلی متر هستند و به زالو های جوان کمک میکنند که از پیله رهایی یابند. زالوهای از تخم بیرون آمده تقریباً ۲-۱ سانتیمتر طول و ۵/۱-۱ میلی متر قطر دارند و در جهت تکمیل روند تکاملی شان، بعد از بیرون آمدن از تخم متحمل دگردیسی نمی شوند.

وقتی که آنها از تخم بیرون می آیند بدنشان اساساً همانند زالوهای بزرگ است جزء اینکه فقط ارگانهای جنسی را ندارند. طول مدت جنین زایی بسیار وابسته به دماست که میتواند از چند روز تا یک زمستان کامل طول بکشد. در سن حدود ۳ هفتگی زالوهای جوان قادراند پوست طعمه شان را سوراخ کنند ما تحقیق کرده ایم که زالوهای جوان بعد از بیرون آمدن از تخم تا شش ماه بدون غذا زنده میمانند. و این موضوع می تواند نکته مثبت پرورش زالو در آکواریوم باشد.

پیشنهاد ما به شما : کسب و کار زود بازده

نکات عمومی کوکون گیری

چند نکته برای  گرفتن کوکون از پرورش زالو در آکواریوم مهم هست  که باید رعایت شود وگرنه دجار ضرر پرورش زالو در اکواریوم می شود . با این حساب  اول اینکه زالو  باید  یک دوره زمستان گذرانی داشته باشه که استراحت کرده باشد و نیروی لازم برای  تکثیر را بدست اورده باشد وبعد اینکه تراکم  زالو تو واحد سطح مهم هست که هرچه تعداد زالو کمتر باشد کوکون بیشتری  خواهند گذاشت  ودیگر اینکه رعایت کردن  دما  برای جفتگیری  در حدود  ۲۴ درجه تو  بازه زمانی دوهفته وتا یک ماه از ضروری ترین موارد برای داشتن کوکون خوب هست وبعد از  اونهم رسوندن دمای فارم به ۲۸ درجه  همراه با جزیره سازی که به امید خدا شروع به کوکون گذاری کنند البته این را هم توجه داشته باشید زالو تا ارامش نداشته باشه کوکونی نخواهد گذاشت پس  ایجاد شرایطی که به زالو  ارامش بدهد  را هرگز فراموش نکنید.

رابطه فصل ها با تکثیر زالو

شغل پرورش زالو  در آکواریوم وابستگی شدید به فصل دارد و اگر خدایی نکرده با عدم آگاهی شما وارد این صنعت شوید نه تنها سود نمی کنید بلکه ضرر هنگفت هم میکنید.باید بدانید که این صنعت در سه شکل انجام میشود.
1 -پرورش زالو در آکواریوم (یعنی تبدیل یک زالو به مرحله بعدی رشد آن و رساندن آن به سایز هدف)
۲- تکثیر و پرورش  زالو(یعنی زاد و ولد زالو و تولید زالو های لارو)
۳ -نگه داری زالو(یعنی  دپو کردن و قرنطینه زالو برای مدتی و ارائه آن به بازار)
افرادی که میخواهند تازه وارد این کار بشوند باید بدانند که با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز عملا کار پرورش برای آنها سود اور نیست و حتی ممکن است باعث ضرر سنگین فرد تولید کننده هم بشود.
چرا که اگر زالوی لارو را بگیرند و تغذیه کنند باید دو مرحله غذا دهی داشته باشند که عملا هفت ماه تا هشت ماه زمان میبرد که با این عمل دو فصل خوش فروش پاییز و زمستان رد میشود و زالو ها برای بهار اماده بازار میشوند که این یعنی ضرر چرا که ورود زالو های صیدی در فصل بهار قیمت را کاهش میدهد.مگر این که زالوی آرایشی را تهیه کنند که آن هم به دلیل کم بودن زالو ارایشی در بازار و افزایش قیمت آن در این روزها هزینه های تولید را بالا میبرد.
البته طبق تجربه باید بگوییم که بهترین فصل شروع کار نهایتا تا اوایل تابستان میباشد و بعد از آن میزان افرادی که در این صنعت متضرر شده اند بیشتر است یعنی که اگر شما بخواهید برای یک کار اقتصادی و درامد زا و سرمایه گذاری بالا این کار را انجام بدهید میزان ریسک شکست بیشتری دارید.البته افرادی که فقط برای آموزش این شغل و یادگیری میخواهند این کار را انجام بدهند و هدف فقط کسب تجربه است میتوانند اقدام به این کار کنند.

پیشنهاد ما به شما : کارهای تولیدی سود آور

تکثیر زالو

برای این فصل شروع کار تکثیر هم سود اور نمیباشد چرا که در این فصل اگر اقدام شود زالوهای لارو به دنیا امده هیچ مشتری در زمستان و پاییز نداشته و عملا سودی برای تولید کننده ندارند و حتی ممکن است باعث ضرر هنگفت هم بشوند.پس باید دقت کنید که این فصل فقط مناسب نگه داری و پرورش زالو در آکواریوم می باشد یعنی کسب آموزشهای لازم برای نگه داری زالو در شرایط قرنطینه و ارائه آن به بازار مصرف که میتوانند در اواخر این ماه و شهریور این کار را انجام دهند.

چرا واردصنعت و پرورش زالو در اکواریوم نشویم؟

سراغ این حرفه نروید! پرورش زالو در آکواریوم  از مشاغلی است که به صبر و تحمل زیاد و مداومت در کار نیازمند است و اگر به این موضوع توجه نکنید ممکن است دچار ضضر پرورش زالو شوید.. افراد زیادی وارد این حرفه شده اند و به علت نداشتن پشتکار زود خسته شده اند و آن را کنار گذاشته‌اند. همت و پشتکار و تخصص مهم‌ترین فاکتور برای افرادی است که وارد این کار می‌شوند

. ولی با توجه به نو بودن این صنعت و نداشتن اطلاعات کافی بعضی شرکتهای هرمی با استفاده از اینترنت و تبلیغات گسترده در رسانها سعی در جذب هر چی بیشتر زیرمجموعه برای شرکت خود دارند که با ترفندهای مختلف این صنعت رو بسیار پرزرق و برق معرفی کرده و با وعدهای دروغین ضریب تکثیر تخیلی وثایت نشده و خرید تضمینی محصول و یا امید دادن به صادرات در آینده که تا بحال صارداتی وجود نداشته بصورت قانونی بلکه کشور خود ما به دلیل حجمه زیاد مردم به این صنعت هدف صادرات بقیه کشورها قرار گرفته و خلاصه افراد را با ترفندهای بسیار ترغیب به ورود میکنند و با روش های مختلف از جمله فروش تجهیزات فارم  ، حق مشاوره ، فروش زالوی مولد به قیمت چندین برابر تحت عنوان زالوی پرورشی ، عدم تطبیق زالوی درخواستی با زالوی تحویلی و بیمار بودن و بیکیفیت بودن زالو و ….  سودهای کلان به جیب زده و با زندگی و حاصل دسترنج افراد جویای کار نردبانی برای ارزوهای خود ساخته اند به همین خاطر خیلی از افراد دچار ضرر پرورش زالو در اکواریوم شده اند.
و بنظر بنده بهترین پرسش برای ورود نکردن به این کار از خودتون این باشه چرا و به چه دلیل این اشخاص اینقدر اسرار بر این دارن که روزبروز نفرات بیشتری وارد این کار کنن و کار خود را با زیاد کردن دست در این کار خراب کنند چرا خودشان بدون سروصدا مشغول تولید نمیشوند اگر اینقدر پرسود و راحت میباشد؟!

پیشنهاد ما به شما :  چگونه یک ایده راه اندازی کنیم

چرا چیزی که به سلامت جامعه مرتبط است و بسیار مهم میباشد که کیفیت و محل تولید مشخص بوده و مجوزهای بهداشتی را باید اخذ کند و احتمال بسیار زیاد بزودی تمام فارمهای زیرزمینی و بدون مجوز غیرقانونی اعلام خواهند شد به این راحتی عنوان میکنن که در هر جا و هر مکانی و حتی در گوشه ای از خانه میتوان تولید کرد؟!
چرا دورهایی که برگزار میکنن یک الی ۳ روزه بوده و اکثرا دوره عملی ندارن و فارمی نشان نمیدهند و اگر هم نشان بدهند یا کوکونی در فارم ندارن و یا اگر هم کوکونی باشد مشخص نیست که کوکونهارو از کجا آورده اند ، آیا مشخص میشود همانطور که در آموزشها گفته اند هر زالو چند کوکون یا همان یک کوکون میگذارد را ثابت کرد و یا تعداد لارو موجود در کوکون ۳۰ الی ۵۰ عدد میباشد بهیچ عنوان نمیتوان در آموزش چند روزه به این اطلاعات دست یافت و حتی نحوه تغذیه عملی که از مهمترین مراحل کار میباشد و ۶۰درصد موفقیت در کار بستکی به تغذیه درست دارد را آموزش نمیدهند و دقیقا همین جاست که اکثر مردم متاسفانه گول میخورند و با امید واهی وارد کار میشوند و متاسفانه در دوماه اول کار متوجه موضوع میشوند ولی دیگر دیر شده و مجبور به ادامه هستن و همچنان بیشتر متضرر میشوند تا خودشان آنقدر آزمونو خطا کنن تا اینکه بعد گذشت یک الی دوسال اگر از پس مخارج وهزینهای از دست رفته بربیایند شاید بتوانن با تکیه به تجارب خودشان کاررا ادامه دهند البته ناگفته نماند که اکثر  همان آقایون مشاور در این زمانی که شما بمشکلاتی چون تلفات و انواع بیماریهای زالو و ناموفق بودن در کوکون گیری و تغذیه روبرو هستین با آزمایش و آزمون خطا برروی شما اطلاعات و معلومات خودشان را بالا میبرند و در فارمهای دیگر روشهایی جز روشهای آزمایش شده بروی شما را امتحان میکنن تا اینکه اطلاعات خودشان را تکمیلتر کنن بدون کوچکترین هزینه ای چون از شما و دیگران هزینه کردن.
خلاصه به این دلایل نباید وارد این کار شوید مگر اینکه از تمامی این مراحلی که گفته شد کامل اطلاع و تجربه عملی داشته باشین در این زمان اگر توانسته اید مشتری پزشک پیدا کنید و پروانه بهره برداری و پرورش زالو در اکواریوم را گرفتین وارد کار شوید.

پیشنهاد ما به شما :  آموزش کسب و کار

شرایط لاروهادرکوکون

یک سری سوالات جذاب در مورد کوکون و پرورش زالو در اکواریوم:
۱-در کوکون جنین لارو کی زنده میشود؟
لارو ها در بدو بوجود امدن کوکون داخل کوکون هستند و زنده میباشند و رنگ انها سفید هست و اندازه انها حدودا از ۱_۰٫۵ میلی متر میباشد….جالبه بدونید تعداد انها در یک کوکون معمولا ۳۰% بیشتر از تعداد عرف هست…این لارو ها از مایع داخل کوکون تغذیه و رشد میکنند
۲- داخل کوکون چرا قرمز هست؟
این قرمزی از رنگ البومین اولیه داخل کوکون و پوسته کوکون میباشد که رفته رفته روشن تر و از بین میرود
2-ایا در کوکون بین لارو ها هم خواری یا درگیری بوجود میاد؟
معمولا خیر اما گهگاه مشاهده شده که لاروی در کوکون مورد حمله واقع شده و این بیشتر برای کسب غذاست…بهتره کوکون رو در دمای ۲۴_۲۶ نگه داری کنید و دمای بالاتر فعالیت لارو ها رو بیشتر میکنه و اگه البومین تموم بشه هم خواری شروع خواهد شد
۴- چرا کوکون ها تک سایز نیستن و چرا تعداد انها متفاوت هست؟
سایز کوکون ها و تعداد لارو های انها عمیقا بر حالت مولد بستگی دارد….سن و سایز مولد…شرایط تغذیه و استرس نقش بسزایی در سایز و تعداد لارو ایفا میکنند
۵-بعد از چند ساعت که کوکون درون اب باشد اب به کوکون نفوذ میکند؟(نفوذ اب =فساد )

پیشنهاد ما به شما : کسب و کار هوشمند چیست؟

-ایا نور تاثیری بر کوکون دارد؟
نور باعث میشه فعالیت لارو ها افزایش یابد
۷-کوکون چه بویی میده؟
عملا کوکون نباید بوی خاصی بده و اگر بو بدهد در شرف خراب شدن است
۸- کوکون رو از کی میتونید باز کنید که لارو هاش نمیرن؟
تقریبا از روز ۱۷ قابل باز شدن هست اما بسیار ریز هستند
۹-اگر داخل کوکون البومین باشه لاروها تا کی میتونن زنده بمونن؟
تقریبا تا وقتی که حرکتشون اذیتشون نکنه
۱۰- حالت اسفنجی روی کوکون چه کاربردی دارد؟
این حالت برای حفظ رطوبت و تهویه کوکون بسیار کاربرد دارد….پوسته کوکون منافذ ریزی دارد که چون زیر کوکون مرطوب تر و گرم تر از سطح ان(تبخیر سطحی که باعث خنک شدن میشود) است یک چرخش هوا از پایین به بالا بوجود میاید….
حذف حالت اسفنجی کوکون باعث مرگ لارو ها میشه و حسایت لارو ها افزایش میابد
تکامل لارودرکوکون وخارج کردن لاروها
همینطور که میدونید از لحظه بوجود امدن کوکون و منسجم شدنش حدوداً۲۱ روز بعد لاروها تکامل میابند . توجه به این موضوع خیلی مهمه چون عدم رعایت اون ضرر پرورش زالو را بالا می بره.

پیشنهاد ما به شما : کارهای خدماتی

برای دیدن مراحل تکامل لاروها

از یک چراغ قوه کمک میگیریم و کوکون را روی چراغ قوه قرار میدیم
۱-پنج روز اول کوکون به صورت قرمز هست و یک دست میباشد….این سرخی در روز پنجم بیشتره و در روز اول کمتر
۲-بین۶_۱۰ روز که شما لاروهای شفاف را مشاهده میکنید و تقریبا متوجه میشوید که نوزادان به صورت جنین هستند
۳-بین۱۱_۱۶ روز که همان نوزادان تیره تر هستند و تقریبا دیگه خبری از قرمزی در کوکون نیست….لارو ها نسبت به نور واکنش نشون میدن/
۴-بین ۱۷_۱۹ روز که تمامیه لارو ها در یک سمت کوکون جمع میشن….در این مدت لارو ها اوج مصرف از مایع کوکون را دارند و سایز میگیرن…
۵-بین ۲۰_۲۱ روز که لارو ها پخش شده و بسیار درشت هستند و واکنش خوبی نسبت به نور دارند….شما فضای خالی کوکون را حس میکنید….

در این زمان وقت خارج کردن لاروها میباشد و بهتره با استفاده از همین چراغ قوه و قیچی بهترین نقطه را برای برش انتخواب کنید تا سهوا لاروی قیچی نشود
یا میتوانید کوکون را در همان شرایط مطلوبش نگهداری کنید و درمیان خزه و سبد بگزارین و آن را روی آب وسط وان یا پت یا هر ظروفی که استفاده میکنید بزارین و منتظر بمانید تا خود لاروها کوکون را سوراخ کنن و داخل آب برن این نحوه خارج شدن لارو طبیعی و بهتر است و احتمال اینکه لارو نارس را بیرون بیاوریم از بین میرود.

شرایط واقعی لازم برای ورود به کارزالو

پیشنهاد ما به شما : ایده های پولساز

عزیزانی که قصد ورود به این صنعتو دارن باید موارد واقعی و عقلانی را اول از همه مدنظر بگیرن. این مطالبی که بیان میکنیم حقیقت محضه و متاسفانه کسانی برای توجیه خودشان و تکذیب کردن حقایقی که گفته میشه به مخاطبینشون میگن که این گروه نمیخواد دست زیاد بشه و همه چیو برای خودشون میخواد که متاسفانه بعضی هم همچین جکیو باور میکنن و یجورایی خودشونو گول میزنن و وارد کار میشن بنده و اعضا گروه که از اکثر استانهای کشور هستیم و بهیچ عنوان هم همدیگرو نمیشناسیم و هممونم بنحوی اوایل کار گول همین حرفهارو خوردیم و وارد کار شدیم و همراه امید واهیمون رفتیم جزع مالباختگان این صنعت متاسفانه بعد ورود بکار همون ۳ ماه اول متوجه  حقیقت میشین که دیگه دیر شده و خودتونم اومدین جزع مالباختگان و بعد این مدت که متوجه اصل موضوع میشین تازه میایین و با گروه ما هم دل میشین در صورتی که چند ماه قبلش مثل اکثر بچهای گروه ،شما مخالف ما بودین چرا که اینطور بشما تلقین کرده بودن .
درهر صورت این مباحثو بیان کردم که راه اشتباه و غیر منطقی و غیر اصولیو بیان کرده باشم و شاید کسی در مراحل اول متوجه واقعیت بشود و با توجه به واقعیت یا از ورود بکار منصرف شود ویا اگر تصمیم قطعی ورود داشت راه اصولیو پیش بره .

راه اصولی

کسانی که بدون هیچ اطلاعات خواصی میخوان وارد این کار بشن حتما اولین کاری که میکنن تو اینترنت سرچ و تحقیق میکنن که متاسفانه تو سرچ به هیچ عنوان شما از این کار و سختیهای واقعیش و بخصوص شرایط واقعی شروع کار چیزی متوجه نمیشین جز اینکه اینکار عالیه همه دارن پول پارو میکنن و شما عقب موندین و خلاصه کلی تشویق که بیایین براتون دوره بزاریم و مراحلو براتون راه اندازی کنیم و حتما هم تاکید میکنند با خودشون کار کنید و همه چیز را از خودشان تهیه کنید و کاری میکنن که شما بفکر تحقیق هم نمیافتین و کوچکترین شکی بحرفشون نمیکنید چون حتما تولیدتونو تضمین میکنن و حتما شما درسال چنددوره با ضریب تکثیر بالا که روی کاغذ سود خوبیم داره تولید دارین وهزار چیز دیگه که نمیشه در اینجا توضیح داد که در نهایت باعث ضرر پرورش زالو می شن.
شما حتما قبل از هر چیز اینو بدونید که این کارو برعکس اونچیزی که بشما گفتن اصلا نمیشه در خانه یا یه اتاق یا داخل شهر راه انداخت در هر صورت تا اونجا که اکثر بچها پیگیری کردن و به شیلات و جهاد و نظام مهندسی و دامپزشکی و بهداشت که مسئول صدور مجوز پراونه بهره برداری هستن  رجوع کردن همچین چیزی وجود نداره که داخل شهر بشه کار کرد و صدور و مراحل اخذ مجوز شرایط خواصی همچون فاصله ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ متراز محل سکونت و دامداریهاو…

پیشنهاد ما به شما:  ایده های کشاورزی

رعایت اصول ساخت سالنهای تکثیر و پرورش و قرنطینه و سرامیک کامل ،رختکن،اتاق استراحت کارگری و اتاق اداری و اتاق تغذیه و در ضمن تغذیه با خون هم غیرقانونیه درحال حاضر و باید رعایت بشه وبا چیز دیگری تغذیه بشه . و حتما حداقل متراژ سالن حدود ۲۵۰ متر مسقف باید باشه دارای فضای سبز و حیاط .خلاصه بعد رعایت هنه اینها تازه شاید بتونیم پروانه بهره برداری بگیریم.
پس قبل از هر کاری حتما از لین اورگانها استعلام کنید چون صدور مجوزها هم محدوده و به احتمال زیاد تا الان همه اقدام کردن و در حال گرفتن همون تعداد محدود هستند .تا دچار ضرر پرورش زالو نشید.
مطمعناً چیزی که به سلامت مردم در ارتباطه به این شکل باقی نمیمونه که هر کسی در هر جایی زالویی تولید یا وارد کنه که خدایی نکرده اگر اتفاقی برای کسی بیافته مشکل بزرگی بوجود میاد ،بادر نظر گرفتن همه این مسائل عقل سلیم حکم میکنه که از طریق هر شخص یا هر شرکتی که مشخص نیست خودشون قانونی هستن یا نه شروع بکار کنیم حتما از شیلات و دامپزشکی و جهاد شهرتون و شیلات ایران اقدام کنید و اگر شرایط اخذ مجوزو دارین وارد کار بشین که خدایی نکرده زمانی دامپزشکی و بهداشت بابت این بازار نابسامان زالو گیردادن و کسانی که مجوز ندارن را غیرقانونی اعلام کردن دچار ضرر پرورش زالو نشید.به احتمال بسیار زیاد همچین اتفاقی خواهد افتاد چون اگر اینگونه زالوی وارداتی با هر کیفیتی بخواهد وارد کشور شود و به تولیدکنندگان داخل هم ضرر بزند  حتما باید منتظر اتفاق بدی باشیم و….

 

بعضی بیماریهای زالو و علایم که نشون می ده ضرر پرورش زالو چطوریه:

۱ – تورم سر و بادکشها( امونیاک بالا)
۲ – لبه های قرمز سر( نیترات و تغییر دما)
۳- پوشش لزج سفید (بیماری قارچی)
۴ – سفتی عضلات (نیتریت بالا)
۵ – بوی تعفن ( امونیاک و عدم تعویض بموقع اب)
۶- پوست حالت شل و اویزان و یا رنگ پریده (بیماری باکتریایی)

پیشنهاد ما به شما : کاهش هزینه های تولید

شرایط ذخیره سازی

گلبولهای قرمز و خون کامل باید همیشه در درجه حرارت ۲ تا ۶ درجۀ سانتی گراد نگهداری شده و هرگز نباید به حالت انجماد درآیند .حفظ حداکثر ۶ درجۀ سانتی گراد در کاهش رشد آلودگی باکتریایی در واحد خون بسیار مؤثر می باشد . دمای حداقل ۲ درجۀ سانتی گراد نیز حائز اهمیت است چرا که از انجماد و متعاقب آن لیز گلبولها جلوگیری می نماید . تزریق خون همولیز شده و همراه ِ آن ذرات ِ سلولها و گلبولهای لیز شده و نیز هموگلوبین های آزاد شده ، باعث خونریزی های کشنده و از کار افتادن کلیه ها میشود .

در کیسه خون به همراه مادۀ ضد انعقاد ( سیترات سدیم ) ، جهت تغذیۀ گلبولهای قرمز در مدت ذخیره سازی ، گلوکز وجود دارد که اگر دمای نگهداری خون از محدودۀ ۲ تا ۶ درجۀ سانتی گراد خارج شود ، سرعت مصرف آن توسط گلبولهای قرمز افزایش می یابد .
خون کامل و گلبولهای قرمز باید در صندوق های حمل خون و یا در کیسه های عایق بندی شده که دما را زیر ۱۰ درجۀ سانتی گراد نگه می دارند از بانک خون خارج شده و انتقال یابند تا در صورتی که درجه حرارت محیط از ۲۵ درجۀ سانتی گراد بیشتر بوده و یا احتمال تزریق خون طی ۳۰ دقیقۀ آینده وجود نداشته باشد ، شرایط مناسب را جهت نگهداری خون مهیا سازند .
در صورت عدم نیاز فوری به خون ، باید کیسه های خون و گلبولهای قرمز را در یخچال بخش و یا یخچال خون اتاق عمل در دمای ۲ تا ۶ درجه نگهداری کرد . گلبولهای قرمز و خون کامل باید طی ۳۰ دقیقه پس از خارج کردن از یخچال تزریق شوند . ما در تیم ماهان تیموری به شما پیشنهاد می کنیم گلبولهای قرمز و خون کاملی که بیش از ۳۰ دقیقه از نگهداری و ذخیره سازی در شرایط مناسب محروم بوده اند را هرگز جهت مصارف بعدی در یخچال نگذارید چون آمادگی ایجاد عفونت باکتریایی و نقصان در عملکرد سلولهای آنها به وجود خواهد آمد.

سوالات متداول :

پرورش زالو را از کجا شروع کنیم؟

مراحل اخذ مجوز قانونی پرورش و تکثیر زالو چیست؟

نظام مهندسی جهاد کشاورزی این دو ارگان جدا از همه هستن یعنی شما باید دوتا پروانه داشته باشی:
۱_ موافقت اصولی
۲_ پروانه تاسیس
۳_ پروانه بهره برداری

چرا وارد صنعت زالو نشویم؟

سراغ این حرفه نروید! پرورش زالو از مشاغلی است که به صبر و تحمل زیاد و مداومت در کار نیازمند است. افراد زیادی وارد این حرفه شده اند و به علت نداشتن پشتکار زود خسته شده اند و آن را کنار گذاشته‌اند. همت و پشتکار و تخصص مهم‌ترین فاکتور برای افرادی است که وارد این کار می‌شوند. ولی با توجه به نو بودن این صنعت و نداشتن اطلاعات کافی بعضی شرکتهای هرمی با استفاده از اینترنت و تبلیغات گسترده در راسانها سعی در جذب هر چی بیشتر زیرمجموعه برای شرکت خود دارند که با ترفندهای مختلف
این صنعت رو بسیار پرزرق و برق معرفی کرده و با وعدهای دروغین ضریب تکثیر تخیلی وثایت نشده و خرید تضمینی محصول و یا امید دادن به صادرات در آینده که تا بحال صارداتی وجود نداشته بصورت قانونی بلکه کشور خود ما به دلیل حجمه زیاد مردم به این صنعت هدف صادرات بقیه کشورها قرار گرفته و خلاصه افراد را با ترفندهای بسیار ترغیب به ورود میکنند.

Share
Published by
تیم تولید محتوا ماهان تیموری

Recent Posts

معرفی انواع شاخه های کوچینگ

  کوچینگ رشته ای است که در آن کوچ تلاش می کند که بدون قضاوت…

2 سال ago

فروشگاه اینترنتی چیست

  انسان ها روزانه به دنبال تامین نیاز های خود هستند به همین جهت دیده…

2 سال ago

بهترین فروشگاه های اینترنتی

    برای انتخاب بهترین فروشگاه اینترنتی معیار های بسیاری وجود دارد. برخی از مشتریان ممکن…

2 سال ago

چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم

  راه اندازی کسب و کار اینترنتی، نیاز به یک سری اقدامات دارد. بهتر است…

2 سال ago

بیزینس کوچینگ چیست

بیزینس کوچینگ فرآیندی است که صاحبین کسب و کار و سازمان های مختلف از طریق…

2 سال ago

آٰریا کئوکسر بهترین یوتویبر و استریمر ایرانی

آریا رحمتی یکی از افراد جوانی است که از زیر صفر تولید محتوا در یوتیوب…

2 سال ago