کسب و کار هوشمند

کسب و کار هوشمند موضوعی است که کارفرمایان و صاحبان مشاغل و یا هر فردی که می خواهد کسب وکار خود را راه اندازی کند، باید به آن توجه کند. این موضوع به این دلیل اهمیت دارد که فنّاوری های زیادی به وجود آمده است که کیفیت و سرعت انجام کارها را به شدت افزایش داده است به همین خاطر توجه به این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به طور مثال در زمان های گذشته برای دوخت لباس و فروش آن ها افراد با دست این کار را انجام می دادند اما اکنون چرخ های خیاطی مکانیزه جای آن را گرفته است .حتی موضوع فراتر از این ها شده است یعنی کار تمام دستگاه ها را یک دستگاه انجام می‌دهد . اسم این فناوری پرینتر سه بعدی است که حتی می توان به کمک آن یک ساختمان را به طور کامل ساخت.

با این تفاسیر کسب و کاری که هوشمند است  و به صورت هوشمندانه  کار می کند می تواند در سازمان­دهی کارها، ارتباط با مشتری ،شبکه سازی ، افزایش بهره وری و انواع ارتباط موثر با کارمندان نقش مهمی داشته باشد و باعث افزایش سرعت پیشرفت کسب و کار شما می‌شود.

در جهانی زندگی می کنیم که هر روز شاهد تغییرات زیادی در کسب و کارها هستیم.برای درک بهتر این جمله، لازم نیست به بیست یا چهل سال قبل برگردید!! چون تغییراتی که قبل و بعد از کرونا صورت گرفت،به تنهایی گویای همه چیز است! همان طور که خودتان شاهد هستید. در دوران قبل از کرونا، بسیاری از کسب و کار ها به فضای مجازی و کسب و کار هوشمند، علاقه ای نشان نمی دانند!! اما بعد از کرونا همه چیز به یک باره،تغییر کرد .

پیشنهاد ما به شما: کسب و کار خانگی

حتی کسانی که با خودشان پیمان بسته بودند وارد فضای هوشمند و مجازی نشوند،حتی کسانی که از فضای مجازی و راه اندازی کسب و کار و درآمد از آن بیزار بودند! مجبور شدند به دنیای جدیدی که کاملا بر ضد باور ها و اعتقادات آن ها بود وارد شوند.چون درک کرده بودند شروعی دیرهنگام،بهتر از هرگز شروع نکردن است. چون نمی خواستند بلایی که بر سر کمپانی بلک بری افتاد دوباره برای آنها تکرار شود.

اما برگردیم به بازار و تجارت داخلی خودمان، چه بلایی بر سر کسب و کارهایی آمد که تغییر نکردند و همانند سابق،به صورت سنتی ادامه دادند؟؟؟ اگر پیگیر اخبار ایران و جهان باشید،ملاحظه می کنید که هر روزه، تعداد زیادی از این کسب و کارهای سنتی،ورشکست می شوند. آنها چون نتوانستند خود و تجارتشان را با شرایط جدید وفق دهند. 

در جهانی که عصر ها روز به روز به سوی مدرنیته می روند و عصر مجازی جایگاه،عصر ارتباطات را گرفته است. باید با شرایط وفق پیدا کنیم ولاغیر کسب و کار ما هم با شکست رو به رو می شود. اما واقعا کسب و کار هوشمند چیست؟

در ادامه ی بحث به صورت اختصاصی به تشریح این سوال خواهیم پرداخت. 

کسب و کار هوشمند چیست؟

 

کسب و کار هوشمند، استفاده هوشمندانه و آگاهانه از اطلاعاتی است که به سختی و با صرف هزینه‌های زیادی به دست آمده است. از آن اطلاعات، در تصمیم گیری های مهم مدیریتی و گسترش کسب و کار استفاده می شود.

 

مقاله مرتبط: چگونه یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنیم؟

 

تکنولوژی و فناوری هوشمند چگونه به کسب و کارها کمک می کند؟

همان طور که گفته شد،سیستم سازی هوشمند،برای کسب و کار ها بسیار اهمیت دارد. چون شرایط را برای صاحب کسب و کارها فراهم می کند که به تک تک جزئیات سازمان خود آگاهی کامل داشته باشند و از بالا به همه ی بخش های سازمان نگاه داشته باشند. فرایندی که قبل از سیستم سازی هوشمند،محال بود که انجام بگیرد. پس کسب و کار ها،باید قدردان سیستم و فرایند هوشمند موجود باشند. اما موارد قابل استفاده( مزایای کسب و کار هوشمند)،چه چیز هایی هستند ؟

1)مدیریت منابع سازمان به خصوص منابع مالی :

مدیریت منابع سازمان برای هوشمند سازی کسب و کار موثر است

در کسب و کار های سنتی،بسیاری از اوقات منابع مالی با کسری روبه رو می شدند به طریقی که بعد از بررسی های دقیق صاحب کسب و کار،مشخص می شد که هزینه ی مخارج بسیار از آن چیزی که اعلام شده است بیشتر شده است.در چنین شرایطی بی اعتمادی در سازمان به اوج خود می رسد و باعث می شود سازمان از رشد باز بماند.

اما با تکنولوژی هوشمند که به تازگی جریان کار را در دست گرفته است،هرچیزی ثبت در سیستم می شود و امکان ندارد بودجه در نظر گرفته شده با کسری مواجه شود.

 

2) آسان شدن سیستم سازی در سازمان:

سییستم سازی در کسب و کار بیشتر

در تجارت نوین، قرار نیست صاحب کسب و کار تا آخرین روز زندگی خود،به همان میزانی زمان بگذارد که روز اول می گذاشت و البته قرار نیست انرژی صاحب کسب و کار در حد روز اول باقی بماند چون با گذشت زمان انرژی انسان ها رو به کاهش می رود( سن و سال نقش تعیین کننده ای در میزان انرژی دارد).

به همین خاطر صاحب کسب و کار به سیستم سازی درست و اصولی نیازمند است تا بتواند نیرو هایی را تکثیر کند که همانند خودش دلسوز سازمان باشند و در بسیاری از امور بیشتر از خودش تخصص داشته باشند تا بتوانند عملکرد اجرایی در سیستم سازمان را،گسترش و رشد دهند. یعنی زمانی فرا برسد که به اصطلاح صاحب کسب و کار بازنشسته  شود و حتی در صورت وجود نداشتنش در سازمان،تمام کار ها به موقع و به بهترین نحوه ی ممکن انجام پذیرد.

به همین خاطر سیستم سازی یکی از 3 عاملی است که باید برای موفق شدن در کسب و کار به اجرا در بیاید. اما تفاوت سیستم سازی در کسب و کار های سنتی و هوشمند چیست؟

در سنتی صاحب کسب و کار باید در تمام روز بالا سر بیزنس و کارمندانش می بود به طوری که نمی شد از راه هایی همچون تماس تصویری و ارسال فایل های آموزشی و تصویری با افرادش رابطه برقرار کند اما به لطف سیستم سازی هوشمند، امروزه این امکان فراهم شده است که صاحب کسب و کار از کیلومتر ها دور تر، بر کسب و کار و کارمندانش نظارت کامل داشته باشد و تک تک امور هر شخص را زیر نظر داشته باشد.

 

3)ارتباط موثر با مشتریان :

ارتباط موثر با مشتریان

در کسب و کار های گذشته،به خاطر نبود تکنولوژی تنها در صورتی صاحب کسب و کار می توانست با مشتری رابطه برقرار کند که با او دیدار حضوری داشته باشد اما اکنون و با گسترش کسب و کار های هوشمند،با استفاده از اپلیکیشن و دست رسی های دیگر،صاحب کسب و کار به صورت کاملا روتین و ساده می تواند با مشتری های خود رابطه برقر ار کند

و همین امر موجب صمیمیت بیشتر ما بین فروشنده یا همان صاحب کسب و کار و خریدار می شود. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که هرچه صمیمیت و ارتباط بهتر شود،فروش بیشتر خواهد شد.پس چه بهتر که شرایطی آماده شده است که صاحب کسب و کار هوشمند می تواند با مشتری خود رابطه ای قوی برقرار کند.

4)به اشتراک گذاری بیشتر محتوا:

کسب و کار هوشمند، با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که از آن برخوردار است شرایطی آماده می کند که مخاطب و خریدار ها می توانند محصولی که دوست دارند را با دوستان خود به اشتراک بگذارند تا آنها را به صورت غیر مستقیم به مشتری های کسب و کار، تبدیل کنند و با این کار علاوه بر آنکه رضایت مشتری را بالا می برند بلکه هزینه جذب مشتری جدید را کاهش می‌دهند. 

سخن پایانی :

همان طور که گفته شد در جهانی زندگی می کنیم که سرشار از تقابل و تضاد هاست:شب و روز،فقر و غنی و همین مورد آخری که تضاد شکل گرفته میان کسب و کار های سنتی و کسب و کار های هوشمند است.اما آیا تضاد ها برای جامعه مفید است؟

بله چون باعث می شود ما با استفاده از تجربه های دیگران(شکست آن همچون بلک بری و موفقیت آن همچون اپل) نقشه ی مناسب تری برای کسب و کار خود طراحی کنیم. یادتان باشد انسان عاقل کسی است که از تجربه های دیگران نهایت استفاده کند و لازم نباشد برای بار دوم آن تجربه های شکست را،دوباره زندگی و امتحان کند.

پس لطفا با چشمانی باز به دنیای خود نگاه کنید و در کوتاه ترین زمان ممکن،خود و کسب و کارتان را با شرایط جدید، وفق دهید. بله چه بهتر که کسب و کار خود را هوشمند کنید. 

 

هر سوالی که در ذهنتان شکل گرفت را در بخش نظرات سایت ماهان تیموری برای ما بارگذاری کنید.مطمئن باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن،به تک تک سوالات شما پاسخ خواهند داد و تمام چالش های شما را برطرف خواهند کرد.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید