تحلیل بنیادی بورس + 3 نکته طلایی آن | ماهان تیموری

سلام ماهانی عزیز. یکی از راه‌های کسب سود در بازار بورس اینه که بریم و ارزش شرکت‌ها، صورت‌های مالی و سود‌سازی شون رو بررسی کنیم و ببینیم که آیا شرکت آینده داری هستن یا نه؟ به این کار میگن تحلیل بنیادی. تو این مقاله میخام بهتون تحلیل بنیادی رو به طور کامل آموزش بدم.

 

پیشنهاد ما به شما :  بهترین سرمایه گذاری با 100 میلیون در سال 1400

 

خیلی‌ها فکر میکنن که بازار بورس و سود کردن تو بازار بورس، یه کار شانسیه. خیلیا فکر میکنن که بورس قماره و خیلیا هم که اسیر دست سیگنال فروش‌ها شدن و سرمایشون رو دارن به باد میدن. اما راستش رو بخواید، بورس هیچ کدوم از موارد بالا نیست. بورس، یک سرمایه گذاریه و هر سرمایه گذاری‌ای در دنیا،.نیاز به دانش و هوش سرمایه گذاری داره. .

برای همین هم باید بهتون به گم که بازار بورس، فرقی هم نمیکنه چه بازار بورس تهران، چه بازار بین‌المللی بورس، نه نیاز به شانس داره، نه قرارِ که ما توش قمار کنیم. سود کردن در بورس، فقط نیاز به آموزش و کسب آگاهی از تحلیل و شیوه‌های سرمایه‌گذاری داره.

وقتی صحبت از تحلیل می‌کنیم، خیلی‌ها فکر می‌کنن که تحلیل در بورس، یعنی داشتن خبرهای پنهانی یا رانت، اما باید بگیم که این هم تفکر غلطیه. هیچ کس در بورس رانت نداره و قرار هم نیست. این اتفاق بیافته. بلکه اونی که سود میکنه، فقط بلده از ابزارهای تحلیل، از شیوه‌های تحلیل استفاده کنه و آینده سهم رو پیش‌بینی کنه.

برای اینکه شما پیش‌بینی سهم و آنالیز سهم رو یاد بگیرید، باید رو به آموزش بیارید و در یادگیری بورس چاره‌ای ندارید. مگر اینکه یکی از روش‌های تحلیل تکنیکال و یا تحلیل بنیادی در بورس رو یاد بگیرید. ما برای هر دوی این روش‌ها، آموزش‌های رایگان در اختیار شما قرار دادیم و علاوه بر اون مجموعه‌ای رو ارائه کردیم تحت عنوان هوش بورسی که از شما یک تحلیلگر حرفه‌ای میسازه.

اما تو این مقاله میخوایم به طور مستقیم به تحلیل بنیادی بپردازیم. تحلیل بنیادی یا تحلیل فاندامنتال، یکی از راه‌هایی است که شما می‌تونید به کمک اون، در بازار بورس ایران، یا فارکس، به سودهای بسیار بالایی برسید. من این تو مقاله به شما یاد میدیم که چطور از اصول اولیه تحلیل بنیادی استفاده کنید و اولین سود بنیادی خودتون رو به دست بیارید.

پیشنهاد ما به شما : چگونه از طلا سود کنیم؟

هوش بورسی

تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل بنیادی، همون طوری که از اسمش پیداست، قراره روی بنیاد هر سهم یا به عبارت بهتر هر نماد کار کنه. فرقی نمیکنه که شما کدوم سهم یا نماد رو در بازار سرمایه برای خرید انتخاب می‌کنید،.چیزی که باید بدونید اینه که هر سهمی، یک بنیاد داره.

حالا اگر میخوایم بدونیم که بنیاد یک سهم چه چیزهایی میتونه باشه باید بگیم که از مجموعه تولیداتش، تا ارزش دارایی‌های شرکت، تا میزان صادرات و واردات، وابسته بودن به شرکت‌های دیگر، وابستگی به جریان‌های اقتصاد جهانی و… ، همه میتونه بنیاد یک سهم باشن.

ما برای اینکه بنیاد یک سهم رو به خوبی درک کنیم، باید اول یه دید کلی از اصول تحلیل بنیادی به دست بیاریم. اصول تحلیل بنیادی به ما یک شمای کلی میدن که ما قراره چه کاری در تحلیل بنیادی انجام بدیم و چه طور میدونیم با یک دید فاندامنتال، یک سهم خوب بخریم.در تحلیل بنیادی شما باید هوش سرمایه گذاری هم داشته باشید.

پیشنهاد ما به شما : جدول ارزش پول کشورها

اصول تحلیل بنیادی

اصول تحلیل بنیادی

در تحلیل بنیادی همیشه چهار تا اصل مورد توجه میگیره. این چهار تا اصل به زبان ساده:

  • تحلیل وضعیت اقتصادی کشور
  • تحلیل صنعت
  • تحلیل وضعیت شرکت
  • بررسی برنامه‌های آتی و آینده‌ی نماد

یکی از مواردی که توی بورس بسیار تاثیرگذاره، بحث اخبارِ. طبیعتا اگر تجربه‌ی یکساله در بورس داشته باشید، میدونید که خبرها چه قدر میتونن روی بورس تاثیر بزارن. بعنوان مثال، وقتی که یک شخصیت سیاسی در ایران استعفا میده. یا یک هواپیمایی سقوط میکنه. یا تحریم‌های جدیدی برای ایران قائل میشن. باعث میشه که یه خرده روند بازار تحت تاثیر قرار بگیره.

این‌ها همون چیزی هستش که ما تو مورد اول بهش میپردازیم که حالا مفصل براتون توضیح میدم. اما فعلا یک شمای کلی ازش داشته باشین تا دوباره بهش برگردیم.

اما نکته‌ی دومی که بررسی میکنیم، تحلیل صنعتی هستش.که قراره توش سرمایه گذاری کنیم. بعنوان مثال وقتی میخوایم تو صنعت پتروشیمی‌ها سرمایه گذاری کنیم، باید ببینیم که به لحاظ تحلیل بنیادی، کل صنعت پتروشیمی در چه وضعیتیه؟ آیا به لحاظ دریافت مواد اولیه در وضعیت خوبی هستند؟ آیا تونستند در یک سال اخیر شاخص گروه خودشونو با رشد مواجه کنن؟ آیا تونستن صادرات خوبی داشته باشن و…، که باید بهش توجه کرد.

اما سومین نکته‌ای که توی اصول تحلیل بنیادی خیلی بهش توجه می‌کنیم، وضعیت نماد یا شرکتی هستش که ما قراره توش سرمایه گذاری کنیم. بعنوان مثال، وقتی شما تصمیم می‌گیرید تو صنعت خودرو سرمایه گذاری کنید، باید ببینید که آیا نماد ایکس، تونسته در گروه خودش و نسبت به هم گروهی هاش، سود‌سازی خوبی داشته باشه؟

آیا مثلا در گروه غذایی، فلان شرکت تونسته تولیدات خوبی داشته باشه؟ آیا شرکت فول ظرفیت داره کار میکنه؟ آیا شرکت بدهی هاش رو تسویه کرده؟ و این‌ها همه مسائل مهمی هستش که باید تو بحث تحلیل وضعیت شرکت در تحلیل بنیادی بهش خیلی توجه بشه.

 

پیشنهاد ما به شما : طلا بخریم یا ماشین

 

آیا نماد رشد میکنه؟

و چهارمین موردی که باید در اصول تحلیل بنیادی بهش توجه کنیم این هستش که این نمادی که میخریم، آیا جای رشد در حوزه‌ی کاری خودش داره؟ چرا باید به این موضوع توجه کنیم؟ به این دلیل که اگر یادتون باشه تو مبحث تحلیل تکنیکال بهتون گفتیم که ما وقتی وارد تحلیل میشیم، قصد داریم آینده سهم رو پیش‌بینی کنیم.

حالا تو مبحث تحلیل بنیادی هم دقیقا همینه. وقتی ما میخایم یک سهمی رو خریداری کنیم، باید بریم برنامه‌های شرکت در آینده رو ببینیم. باید ببینیم که شرکت چقدر توان سود‌سازی داره. باید ببینیم که آیا شرکت برنامه‌های رشد داره یا نه؟ و اگر این مسیر رو تشخیص بدیم، میتونیم حساب کنیم که شرکت چقدر میتونه سود‌سازی کنه و ما چقدر میتونیم سود کنیم؟

خب این چهار وجه اصلی در اصول تحلیل بنیادی بود دوستان. اما حقیقت اینه که ما برای تحلیل بنیادی، باید همین چهار اصل رو بشکافیم تا بتونیم به ارزش ذاتی یک سهم و ارزش حقیقی یک سهم در بازار بورس، پی ببریم. وقتی ما این چهار اصل را به خوبی درک کنیم، می‌تونیم سودهای بسیار عالی در استراتژی‌های معاملاتی خودمون داشته باشیم.

پیشنهاد ما به شما : بهترین زمان فروش طلا

تحلیل بنیادی وضعیت اقتصادی کشور

تحلیل بنیادی وضعیت اقتصادی کشور

یکی از چیزایی که برای ورود به بازار بورس، باید بدونید اینه که بازارهای مالی و سرمایه گذاری، بسیار روی اخبار و اتفاقاتی که توی کشور میفته، حساس هستن و بهشون واکنش نشون میدن. اما شناخت اخبار تاثیرگذار، از اخباری که مهم نیستن و صرفا یه هیجان تو بازار ایجاد می‌کنن خیلی مهمه.

یادتون باشه، اگر میخواید در بازار فعالیت کنید، حتما باید هر روز، اخبار مربوط به حوزه‌ی اقتصاد رو دنبال کنید. اما از سمت دیگه هم به این توجه کنید که هر خبری قرار نیست روی بازار تاثیر بزاره. چطوری باید این رو بفهمیم؟

خیلی ساده است. وقتی که ما خبری می‌شنویم که این خبر به طور مشخص روی شاخص اقتصادی کشور تاثیر میزاره، خبر مهمی تلقی میشه و وقتی خبری میشنویم که یک فاز هیجانی در مردم ایجاد می‌کنه، خبریه که آنچنان نمیتونه روی بازار تاثیر بزاره.

بزارید چند تا مثال براتون بزنم. اگر خبری اومد مبنی بر اینکه صادرات کشور افزایش یافته، خب این خبر میتونه روی شاخص اقتصادی تاثیر بزاره،.پس باید برای شما هم مهم باشه. اما اگر خبر اومد که قراره در آینده نزدیک مالیات بر روی بورس بزارن، یقینا خبری نیست که بخواد روی شما و بازارتون تاثیر داشته باشه.

خیلی از خبرایی که ما در روز میشنویم، خبر‌هایی هستن که از قبل در بازار پیش خور شدن. یعنی چی؟ مثلا وقتی که یه تحریم جدید علیه ایران وضع میشه، دیگه شما نباید نگران باشید، چرا که قبلا بارها و بارها این مسئله تو بازار پیش اومده و بازار دیگه بهش واکنشی نداره.

پیشنهاد ما به شما : سرمایه گذاری طلا با کمترین ریسک

هیجان بازار

اما یه مسئله‌ی خیلی مهمی که تو بازار هست و خیلی‌ها هم سعی می‌کنن از این دست خبرا، سو استفاده کنن، بحث جو‌های هیجانیه. بزارید یک مثال ساده براتون بزنم. یکی از خبرایی که به شدت جو هیجانی تو بازار ایجاد می‌کنه، خبر انتخابات و یا انتصابات جدید تو دولته.

شاید شما هم اینو شنیده باشین که طرف میگه: ” بورس تا انتخابات تکون نمیخوره” یا یه نوع دیگش این که: “امروز وزیر اقتصاد استیضاح شد” خب این‌ها تنها یک جو هیجانی در بازار ایجاد می‌کنن و البته الان دیگه تاثیری هم نمیزارن. چرا؟

به این دلیل که خب طبیعیه که بر اساس قانون ما هر چهار سال یک بار یه انتخابات مهم در ایران داشته باشیم و این بخشی از قانون ماست و به هیچ وجه قرار نیست روی بازار تاثیر بزاره یا مثلا وقتی یک وزیری استیضاح میشه، بخشی از روند کاریش در دولت هست و این نباید روی شما تاثیر بزاره.

پس سعی کنید اول اصالت خبر رو بهش توجه کنید و بعد برید سراغ اینکه اخبار میتونه روی بازار تاثیر بزاره یا نه. یه نکته طلایی هم بهتون بگم و اونم اینه که بجز خبرهایی که به اصطلاح بهشون میگن فیک نیوز، یعنی خبرهای جعلی، باقی خبرها هر کدوم تاثیرشون رو پیش از اینکه شما متوجه بشین، روی بازار میزارن.

همین چند وقت پیش بود که نرخ سیمان گرون شد و گروه سیمانی رشد زیادی داشتن. اما اگر دقت کنید می‌بینید که از نیمه‌های خرداد ماه 99، گروه سیمانی رشد شو شروع کرده بوده و قبل از اینکه خبر بطور رسمی بیاد بیرون، سهم‌ها سی چهل درصدی رشد کرده بودن.

پس هر خبری، قرار نیست که به طور مستقیم و در همون روز، روی بازار ما تاثیر بزاره، بلکه یه سری خبرا پیش از اینکه ما متوجه بشیم، روی بازار تاثیر میزاره و شاید هم همین باعث شده که وارن بافت میگه:”شایعه رو بخر، خبر رو بفروش”. این یک اصل مهم توی تحلیل بنیادی محسوب میشه.

پیشنهاد ما به شما   : تاثیر کرونا در اقتصاد ایران

تحلیل بنیادی در صنعت

تحلیل بنیادی صنعت در بازار بورس

اونایی که تو کار آموزش تحلیل بنیادی هستن، روی این مسئله خیلی تاکید دارن و اگر بخوایم یه اولویتی هم تعیین کنیم، باید بگیم که اولویت اول در تحلیل بنیادی همین بحث تحلیل صنعت هستش. به چه دلیل؟ به این دلیل که هر صنعت برای تحلیل ویژگی‌های خاص خودشو داره و باید به اون ویژگی‌ها و پارامترها توجه کرد، تا به یک تصمیم درست رسید.

بزارید یه خرده این قضیه رو براتون باز کنم. وقتی که یه خبری در کشور پخش میشه و بازار هیجانی میشه، کسی به این توجه نمیکنه که این خبر دقیقا روی کدوم صنعت میتونه تاثیر بزاره و اینجاست که یک کسی که تو کار تحلیل بنیادی هست، به خوبی درک میکنه که باید اول صنعت رو بررسی کنه.

در واقع تحلیل بنیادی به ما میگه که هر صنعت یه سری از پارامتر‌ها رو داره که هر خبری، یا هر اتفاقی نمیتونه روش تاثیر بزاره و باید یه سری ویژگی‌ها وجود داشته باشه که ما بگیم، فلان اتفاق یا فلان خبر، روی صنعت ما تاثیر گذاشته.

ما در بازار بورس ایران صنعت‌های مختلفی داریم. هر کدوم از این صنعت‌ها، برای خودشون یه بنیادی دارن و بنیاد هر صنعت هم طبیعتا به روند رو به رشد و یا نزول شاخص اقتصادی اون صنعت بستگی داره. مثلا ما هیچ وقت نمیتونیم صنعت بانکداری کشور رو با صنعت انبوه‌سازی کشور مقایسه کنیم. چون هر کدوم پارامترهای جداگانه‌ای دارن.

بعنوان مثال بخوام براتون بگم، وقتی که اقتصاد یک کشور در رکود قرار میگیره، گروه بانکی، سود خوبی می سازن. چرا که مردم ترجیح میدن که پولشون رو بزارن بانک و دست از تولید بکشن یا خیلی‌ها به دلیل بسیاری از گرفتاری‌هایی که دارن، ترجیح میدن که از سپرده‌ها و وام‌های بانکی استفاده کنن و این برای بانک‌ها، یا صنعت بانکداری، خیلی خوبه چون میتونن سود‌سازی بیشتری داشته باشن.

اما اگر همین مسئله رو بیایم بر اساس قواعد تحلیل بنیادی، بر روی گروه انبوه‌سازی بررسی کنیم، می‌بینیم که تاثیر منفی میزاره. چرا؟ چون وقتی اقتصاد یک کشور دچار رکود میشه، طبیعتا ساخت و ساز هم کمتر میشه. مصالح گرون ‌تر میشه و این باعث میشه که این گروه برای مدتی درجا بزنه.

پیشنهاد ما به شما : ماهان تیموری بورس

با تحلیل بنیادی آینده رو ببین!

خیلی‌ها ممکنه فکر کنن که خب اگر رکود بشه و همه چیز گرون بشه، انبوه سازا هم ممکنه رشد فروش داشته باشن و قیمتای بالاتری رو کسب کنن. اما باید بگم که یک تحلیل کار بنیادی، امروز رو نمیبنه، بلکه آینده رو میبینه و برای آینده تصمیم میگیره. امروز شاید یه رشدی در قیمت مسکن و سایر پروژه‌های عمرانی داشته باشیم، اما در بلند مدت می‌بینیم که این صنعت در رکود اقتصادی، افت ویژه‌ای داشته.

خب حالا یه مثال دیگه هم بهتون میزنم که به شدت میتونه تو بازار بهتون کمک کنه. دقت داشته باشید که این‌ها همه رازهای آموزش تحلیل بنیادی هستش که کاملا رایگان در اختیار شما قرار گرفته. یکی از مسائلی که توی تحلیل بنیادی این روزهای بازار بورس مطرحه، بحث دلاره.

تاثیر قیمت دلار…

قیمت رو به رشد دلار، با توجه به هیجانات بازار، تاثیر بسزایی توی بسیاری از صنعت‌ها میزاره. اما توی یه سری از صنعت‌ها هم هیچ تاثیری نخواهد داشت و خب توی یه سری صنعت‌ها هم تاثیر منفی میزاره. بزارید با مثال براتون توضیح بدم که مسئله رو کاملا درک کنید.

شما گروه صنایع فلزی رو در نظر بگیرید. گروه بانکی‌ها رو هم در نظر بگیرید. گروه صنایع فلزی، اکثرشون، دارای صادرات فعال هستن. وقتی که قیمت دلار بالا میره، طبیعتا صادرات این شرکت‌ها هم افزایش پیدا می‌کنه و نرخ فروششون هم رشد خواهد داشت. پس بر اساس تحلیل بنیادی، گروه صنایع فلزی، توی ایامی که دلار بالا میره، میتونن سود‌سازی خوبی داشته باشن.

اما گروه بانکی چطور؟ وقتی که دلار بالا میره، گروه بانکی، هیچ تغییری نمیکنن و احتمالا یه افت کوتاه مدتی هم داشته باشن. چرا؟ به این دلیل که مردم سرمایه هاشون رو از بانک بیرون میکشن و تبدیلش میکنن به دلار یا طلا، اینجاست که باید بگیم رشد دلار بر روی گروه بانکی تاثیر مثبتی نمیزاره و ممکنه هم تاثیر منفی نزارِ که اون بسته به قواعد تحلیل بنیادی ما میتونه متفاوت باشه.

پیشنهاد ما به شما : آموزش بورس

حالا همین مسئله رو روی دارویی‌ها هم نگاه کنید. طبیعتا یه رشد داریم. حالا همین رو روی گروه لوازم خانگی هم نگاه کنید. به نظرتون تفاوتی ایجاد میشه؟ اینکه شما بتونید این المان‌ها رو توی تحلیل بنیادی لحاظ کنید، بسیار مهمه.

ولی بگذارید یک دید کلی هم بهتون بدم، چون مطمئنم الان از خودتون میپرسین که چرا در یک سال اخیر، سهام‌ها در همه شرایط صعودی بودند و بازار روند صعودی داشته و هیچ کدوم از این موارد نتونستن، روی تحلیل بنیادی صنعت‌ها تاثیر بزارن؟

برای جواب به این مسئله باید شاخص تورم و عقب ماندگی صنعت‌ها از تورم رو هم در نظر بگیریم. اگر نگاهی به شاخص تورم در کشور بندازیم و بعد بیایم رشد بورس رو کنار این شاخص بزاریم، میبینیم که به شدت بورس ایران از تورم عقبه و این باعث میشه که سهم‌ها در مسیر رشد قرار بگیرن.

 پیشنهاد ما به شما : مدیریت سرمایه در بورس

وضعیت نماد

وضعیت نماد در تحلیل بنیادی

وقتی ما بر اساس شاخصه‌های کلی تحلیل بنیادی، یه صنعت پیشرو رو برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم، گام بعدی اینه که از میان نمادهایی که تو اون صنعت هستن، بهترین نماد رو پیدا کنیم و روی اون سرمایه گذاری کنیم. این مسئله نیاز به یک بررسی دقیق داره.

برای اینکه ما این مسئله رو بهش برسیم، نیاز داریم که یک نگاه جزئی تری روی سهم‌های یک صنعت داشته باشیم و بررسی‌های لازم رو به لحاظ ارزش دارایی‌ها، میزان سود‌سازی و ارزش ذاتی شون داشته باشیم تا درک کنیم که کدوم نماد وضعیت بهتری داره و کدوم نماد میتونه رشد بیشتری داشته باشه.

البته این ‌بخش از تحلیل بنیادی، یک مسئله ایه که نیاز به هوش بالا داره و شما باید بررسی‌های دقیق رو روی این بخش از تحلیل بنیادی انجام بدید. برای این که در این کار خبره بشید، پیشنهاد می‌کنم که حتما سری به هوش بورسی بزنید تا ببینید چطور میشه وضعیت هر نماد رو سنجید و چطور میشه برنامه هر نماد رو بر اساس تحلیل بنیادی پیش‌بینی کرد.

اما میمونه فقط یک گزینه و اون هم پیش‌بینی تحلیل بنیادی یک سهم در آینده.

برای خیلی‌ها که تازه به بازار وارد شدن، تحلیل بنیادی یه کار سخته. اما باید بگم که تحلیل بنیادی، درست مثل بررسی کردن برنامه زندگی، صورتحساب خرید روزانه و امثال این هاست که اگر یه سری المان هاشو بلد باشید، میتونید به عالی‌ترین شکل ممکن نتیجه کارتون رو ببیند.

چطور تحلیل بنیادی رو به طور کامل یاد بگیریم؟

ولی سوال اینجاست که ما چطور می‌تونیم، تحلیل بنیادی رو به طور کامل یاد بگیریم؟ یا این سوال پیش میاد که تحلیل بنیادی رو یاد بگیریم برامون کفایت می‌کنه؟ چطور می‌تونیم با تحلیل بنیادی، شش ماه دیگر رو پیش‌بینی کنیم؟

پاسخ من به همه‌ی این سوال‌ها، استفاده از مجموعه‌ی هوش بورسی در تیم ماهان تیموری هست. من ازحدود دو سال پیش، که به طور حرفه‌ای تحلیل بازارهای مالی ایران و جهان رو آغاز کردم، به این فکر افتادم که راهی رو پیدا کنم که بورس رو به مردم آموزش بدم.

خیلی با خودم کلنجار رفتم و در نتیجه به این باور رسیدم که اگر بورس رو به زبان ساده اما جامع به مردم آموزش بدم و در قبال این آموزش هم سعی کنم فقط هزینه‌هایی که برای دریافت منابع و جمع آوریشون فراهم کردم رو دریافت کنم و بقولی به ارزان‌ترین شکل ممکن این آموزش رو به دست مردم برسونم، میتونم کاری کنم که هر ایرانی در سال سرمایشو حداقل دو برابر کنه.

و این اتفاق افتاد. مجموعه‌ای رو آماده کردم تحت عنوان هوش بورسی، که شما رو از صفر تا صد تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال آشنا میکنه. ویژگی این مجموعه اینه که فرقی نمیکنه که شما چه سن و سالی دارید یا چقدر سواد و دانش علمی دارید.

توی این مجموعه به ساده‌ترین شکل ممکن، من بورس رو به شما یاد میدم  و از اون مهم‌تر  هوش سرمایه گذاری رو به شما یاد میدم..چون چیزی که یک تحلیل گر رو در بازار به سود میرسونه، هوشیه که یک تحلیل گر در مسیر رسیدن به سود از خودش نشون میده.

اما ویژگی دوره هوش بورسی برای شمایی که به تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی علاقه دارید چیه؟ بزارید راحت بهتون بگم. وقتی شما وارد بازار می‌شید، عمدتا فقط از یک جنبه، به بازار نگاه می‌کنید.و این باعث میشه که نتونید یک دید کلی به بازار بورس داشته باشید.

خیلی‌ها هستند که تحلیل بنیادی رو خیلی خوب بلدند، اما تحلیل تکنیکال نمیدونند. خیلی‌ها تحلیل تکنیکال رو عالی بلدند، اما وقتی که به اندیکاتور‌ها میرسند و یا وقتی که میخوان صورت‌های مالی شرکت‌ها رو بررسی کنن، به مشکل بر میخورن.

و من با خودم گفتم که بهترین راه اینه که هوش بازار بورس رو به همراه آموزش جامع بازار بورس، به مردم کشورم تقدیم کنم. که وقتی وارد بازار سرمایه شدند، بتونند به عالی‌ترین شکل ممکن، با یک دید جامع بازار رو تحلیل کنند و این قدرت رو پیدا کنند که به سودهای چند صد درصدی برسن.

پیشنهاد ما به شما : عرضه اولیه چیست؟

ویژگی دوره تحلیل بنیادی

اما ویژگی دوره تحلیل بنیادی در هوش بورسی چیه؟ چرا باید این دوره رو انتخاب کنیم و چطور می‌تونیم از تحلیل بنیادی‌ای که توی هوش بورسی هست. برای سود‌سازی بیشتر تو بازار بورس استفاده کنیم؟

بزارید جوابمو به چند‌بخش تقسیم کنم. اولا که هوش بورسی، ارزان‌ترین و در عین حال جامع‌ترین دوره‌ای هستش که تو بازار بورس ایران تولید شده. شما با پرداخت یک دهم هزینه‌ای که در سایر مجموعه‌ها پرداخت می‌کنید، میتونید بورس رو در کوتاه‌ترین زمان، با اصولی‌ترین روش یاد بگیرید.

و از اون مهم‌تر اینکه، مجموعه‌ی ما به شما این قدرت رو میده که کل آموزش‌های لازم رو در یک پکیج دریافت کنید، در حالی که در ایران، مجموعه‌ها از هم جدا هستند. هیچ مجموعه‌ای که تمام آموزش‌ها رو به کامل‌ترین شکل ممکن در اختیار شما بزاره، وجود نداره.

اما بحث تحلیل بنیادی در هوش بورسی، بحث خیلی مفصلیه. خب ما مرجعی که برای تحلیل بنیادی در ایران داریم، سایت سازمان بورس و سامانه کدال هست. خیلی‌ها این دو تا رو مرجع رو تحلیل میکنن، اما به رازها و تکنیک‌های تحلیل بنیادی توی این سهم‌ها آگاه نیستن.

در حالی که ما توی هوش بورسی، به شما تکنیک‌هایی رو یاد میدیم که به جای صرف وقت یک ساعته بر روی کدال، با یک نگاه ساده بر روی دارایی‌ها، ارزش و سایر موارد بنیادی یک سهم، بتونید یک تحلیل بنیادی جامع روی سهم داشته باشید.

اگر بخوام یه مقدار دقیق‌تر بگم، ما به شما یاد میدیم که چطوری یک صنعت رو به طور کلی تحلیل کنید و چطور از دل یک صعنت، یک سهم عالی رو بدست بیارید و میدونید که چقدر سخته که از دل بیش از 600 سهم، شما یک سهم خوب رو برای سرمایه گذاری به روش بنیادی انتخاب کنید.

پس تعلل نکنید و همین حالا از هوش بورسی استفاده کنید. هوش بورسی، شما رو از نیاز به دیگران بی‌نیاز میکنه. شما میتونید با آموزش دیدن بورس، اون هم با استفاده از یک دید جامع، به همه‌ی ابزارهای لازم برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت برسید و این باعث میشه که شما، یک تحلیلگر درجه یک بشید.

تحلیل بنیادی

3 نکته اساسی در تحلیل بنیادی

برای این که شما یه فاندمنتالیست یا یه بنیادی کار درجه یک در بازار بورس ایران بشید، باید سه نکته اساسی رو در تحلیل بنیادی در نظر بگیرید. این سه نکته اساسی، میتونه ضریب خطای شما رو در تحلیل‌های بنیادی کم کنه و از طرفی حاشیه ضمانت تحلیل بنیادی شما رو بالاتر ببره.

1. اخبار را به طور مستقیم از شرکت پیگیری کنید

اون هایی که کار تحلیل بنیادی انجام میدن به خوبی میدونن که بخش عظیمی از اتفاقات بنیادی یک شرکت، تو اخباری که ازش منتشر میشه، نهفته شده و بررسی اخبار میتونه سیگنال‌های خوبی برای خرید با استفاده از تحلیل بنیادی به یه تریدر بده.

اما مسئله اینجاست که متاسفانه ما زمانی اخبار به دستمون میرسه که دیگه کار از کار گذشته و کسایی که باید خریدشون رو میزدن، کارشون رو انجام دادن و به ما یه سری اطلاعات سوخته رسیده. برای همین هم، بهترین راه اینه که اگر یه شرکتی رو زیر نظر گرفتیم، حتما اخبارشو بطور مستقیم پیگیری کنیم.

این رو بدونید که این وظیفه امور سهام یه شرکت هست که شما رو در ماجرای بسیاری از اتفاقاتی که روی سهم تاثیر داره، بگذاره. شما میتونید هر گونه سوالی که دارید از امور سهام شرکت بپرسید. حتی اگر شایعه‌ای شنیدید، حتی اگر خبری به گوشتون خورد، برید سراغ امور سهام و ازش سوال بپرسید.

اینطوری میتونید به اخبار دست اول شرکت دست پیدا کنید که برای تحلیل‌های خودتون خیلی خوبه. یکی دیگه از راه‌هایی هم که میشه اخبار رو درجه اول و داغ بدست آورد، اینه که با خبرگزاری‌های بورسی تماس بگیرید و از اون‌ها بخواهید که راجع به اتفاقاتی که داره میفته و یا شایعاتی که شده، به شما توضیح بدن.

یادتون باشه که نوع مذاکره شما و بقولی از زیر زبون امور سهام، حرف بیرون کشیدن، کاریه که دیگه باید تو مدیریت ارتباطاتتون و تو نوع هنر  و مهارت های مذاکره بهش دست پیدا کنید. طلبکار نباشید و سعی کنید خیلی مودبانه و دقیق حرفتون رو بزنید و جواب دقیق بگیرید.

اگر اطلاعات کافی‌ای ندارید و یا اگر چیزی رو امور سهام و یا یکی از خبرگزاری‌ها یا حتی گروه‌های سهامداران به شما میگن و شما متوجه نمیشید و یا با اطلاعات شما همخوانی نداره، خیلی راحت سوال بپرسید و سعی کنید که مستند حرف بزنید.

2. سابقه شرکت را ببینید، آینده را پیش بینی کنید

یکی از نکته‌هایی که توی تحلیل بنیادی خیلی مهمه اینه که شما روند کاری شرکت رو در یک بازه سه ساله یا چهارساله زیر نظر بگیرید و ببینید که این روند عمدتا چطور بوده و حالا داره به چه صورتی انجام میشه. برای این کار بهترین مرجع شما اینه که برید سراغ کدال و ببینید که شرکت هر بار در هر سال، چه برنامه‌هایی داشته و چجوری برنامه هاشو به ثمر رسونده.

خیلی وقت‌ها هست که یک گزارش میاد رو کدال و مینویسه که شرکت 30 تومن روی هر سهم ضرر ساخته. اگر تحلیل بنیادی بلد باشید، ولی به سابقه سهم توجهی نداشته باشید، با خودتون میگید که این شرکت زیان ده هست و این زیان ده بودنش، باعث ضرر سهم میشه.

اما اگر کسی کارش تحلیل بنیادی باشه و بتونه تو اکسل، روند رشد شرکت رو بررسی کنه، گاهی متوجه میشه که همین شرکت در سال پیش، 100 تومن رو هر سهم ضرر داشت و اگر با همین روند ادامه پیدا کنه، میتونه سال دیگه به سود دهی برسه.

پیشنهاد ما به شما : صندوق سرمایه گذاری 

خیلی از شرکت‌هایی که رشدهای چندین برابری کردند، سیستم رشدشون همین بوده که از زیان دهی در اومدن و به سمت رشد و توسعه رفتن. البته اگر ارتباطات خودتون با شرکت رو همیشه نگه دارید، میتونید از خیلی از اتفاقات مثبت زودتر آگاه شید و تصمیم بهتری بگیرید.

همچنین به این نکته توجه کنید که یه شرکتی که امسال نرخ رشد محصولاتش رو کدال میکنه، یا افزایش تولید داره، یا افزایش سرمایش در مرحله حسابرسی هست، این شرکت یکسال دیگه به شما نتایجش رو نشون خواهد داد.

پس شما باید این قدرت رو هم داشته باشید که آینده رو پیش بینی کنید، اما این پیش بینی آینده اینطوری نیست که بدون اطلاع از گذشته‌ی سهم اینکارو کنید. برای اینکه یه مقدار این مسائل بیشتر هم دستتون بیاد و بتونید ارتباط بهتری با سهمتون بگیرید، مجامع سهم‌ها رو دنبال کنید یا در مجمع شرکت کنید و سوالاتی رو بپرسید.

3. احتمالات را در گزارش هم گروهی‌ها بررسی کنید

یکی از تکنیک‌های طلایی برای تحلیل بنیادی اینه که احتمالات آینده را در گزارش‌هایی که هم گروهی‌هایی که یک سهم میده، بررسی کنید. به عنوان مثال شما از گروه خودرویی، یه سهم خریدید و می‌بینید که یکی از سهم‌ها، گزارشی رو داده مبنی بر اینکه پیرو افزایش قیمت خودرو، قیمت محصولات من ده درصد اضافه شده.

اینجا اگر شما هوشیار باشید، میرید و میبینید که آیا این افزایش قیمت برای گروه خودرو صحت داره یا نه؟ میتونید با چند تا تماس یا زیر و رو کردن خبرگزاری‌های بورسی و اقتصادی، بفهمید که بله قیمت خودرو بالا رفته. اینجا با خیال راحت میتونید روی سهمی که توی گروه خودرویی دارید حساب باز کنید و منتظر یه سود خوب باشید.

اما یه وقتایی هست که شما قصد خرید یه سهم رو دارید و منتظر یه سیگنال ویژه هستید. خب اینجا هم گروهی‌ها میتونند به شما کمک کنن که نرخ محصولات چقدر داره رشد میکنه. یا شرکت‌های زیر مجموعه اون سهم، میتونن به شما بگن که چه قراردادهایی داره بسته میشه و هنوز روی کدال سهم به طور رسمی منتشر نشده.

پس اگر یه خرده حواستون رو جمع کنید، میتونید خیلی از گزارش‌های الف شرکت‌ها رو که بازگشایی نامحدود دارن رو از طریق هم گروهی هاشون پیدا کنید و کاری کنید که تو چند روز سودای درجه یک از بورس بگیرید.

پیشنهاد ما به شما : شاخص هم وزن چیست؟

حرف آخر

در بازار بورس، ما همیشه بین دو دسته، یعنی کلاهبردارها و تحلیلگرها،.در حال مبارزه هستیم. کسی در بازار بورس موفق میشه که یک تحلیلگر باشه.و به کسی وابسته نباشه..برای رسیدن به این سطح از معامله‌گری  شما باید دانش خودتون رو بالا ببرید.

سوالات متداول :

در تحلیل بنیادی بورس همیشه چهار تا اصل مورد توجه میگیره. این چهار تا اصل به زبان ساده:

  • تحلیل وضعیت اقتصادی کشور
  • تحلیل صنعت
  • تحلیل وضعیت شرکت
  • بررسی برنامه‌های آتی و آینده‌ی نماد

اخبار را به صورت مستقیم از شرکت پیگیری کنید.
سابقه شرکت را ببنید و آینده را پیش بینی کنید
احتمالات را درگزارش های هم گروهی ها بررسی کنید.

 

همین حالا شروع کن!

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید