غلبه بر تنبلی

غلبه بر تنبلی یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد به دنبال راه حل آن هستند. دلیلش هم این است که تنبلی یک دیوار میان ما و خواسته هایمان است. هر بار که شروع به تنبلی می کنید ، عقب بایستید و کمی ارزیابی کنید که واقعاً چه اتفاقی افتاده است. تنبلی به طور کلی یک علامت است و خود مشکل نیست. علت بی انگیزگیتان چیست؟ آیا خسته شده‌اید، ترسیده‌اید ، صدمه دیده اید یا فقط بدون الهام مانده اید؟ به احتمال زیاد ، مسئله ای که باعث شده دچار تنبلی شوید انقدر مهم و بزرگ نیست و می توانید راحت تر از آنچه تصور می کنید از آن عبور کنید. فقط باید آن را بشناسید به همین خاطر باید ابتدا بفهمید معنی اهمال کاری چیست؟
هر آنچه که شما را عقب می اندازد ، تمام تلاش خود را برای کشف آن انجام دهید. در بیشتر موارد ، این یک مشکل یا جزئیات خاص است. یافتن علت تنها راهی است که می توانید در واقع به آن بپردازید. به گونه ای به آن بپردازید که می خواهید این اتفاق بیفتد. هنگامی که به آن رسیدگی می کنید ، می توانید به طور موثرتر با آن برخورد کنید.

تنبلی چیست و چگونه می توانیم آن را تعریف کنیم؟

منظور تمایل به بیکاری ، انجام ندان هیچ کاری یا تعویق انداختن کارها است. این حالت انفعالی است و اجازه می دهد همه چیز همانطور که هست باقی بماند. گاهی اوقات ، ما از تنبلی کمی لذت می بریم ، مثلاً بعد از چندین ساعت کار سخت ، یا وقتی در یک روز بسیار سرد در رختخواب می مانیم. در نیتجه اگر تعداد دفعاتی که در طول روز هیچ کاری را برای انجام ندارید زیاد است، احتمال دارد که دچار تنبلی شده باشید. با این حال ، اگر انجام هیچ کاری بیش از حد اتفاق نمی افتد، باید کاری در مورد آن انجام داد. برای انجام وظایف خود، کارکردن کارآمد ، زندگی کامل و دستیابی به موفقیت ، باید نحوه غلبه بر تنبلی را بیاموزیم. ما باید بتوانیم در برابر آن مقاومت کنیم ، با آن مبارزه کنیم و بر آن غلبه کنیم.

راه کارهای غلبه بر تنبلی:

خستگی:

اگر خسته هستید ، مدتی را برای استراحت اختصاص دهید. همه به زمان استراحت نیاز دارند. یکی از راهکارهای غلبه بر تنبلی در نظر گرفتن زمان استراحت است. زمانی که استراحت می کنید احتمال دچار شدن به تنبلی کاهش می یابد؛ چون مغزتان را عادت می دهید  و عملکرد نیمکره های مغز را بهبود می بخشید. که سخت کارکند و در زمان خستگی استراحت کند نه این که به طور کلی فقط استراحت کند و هیچ کاری را انجام ندهد.

ترس:

یکی از دلایل شایع تنبلی ترس می باشد. اصولا زمانی که برای اهداف بزرگ برای خودتان مشخص می کنید، دچار ترس می شوند. برای مثال زمانی که تعیین می کنید که قصد دارید تا بهترین فوتبالیست جهان شوید، بزرگی این هدف باعث می شود که در ناخودآگاهتان دچار ترس شوید. ترس از اینکه شکست بخورید.
در نتیجه این ترس، انگیزه شما کم تر می شود و دچار تنبلی می شوید. برای اینکه دچار این وضعیت نشوید به شما پیشنهاد می کنیم که پس از آنکه هدفتان را مشخص کنید تلاش کنید که هر قدم را به بهترین شکل بردارید. برای مثال در مسیربهترین فوتبالیست شدن، شما باید تلاش کنید یک دریبل را به بهترین شکل یاد بگیرید، پس از آن یک دریبل دیگر را به این کیفیت یاد بگیرید، یا زمانی که قرار است که پاس بدهید سعی کنید که این کار را به بهترین شکل انجام دهید.
پس از گذشت چند سال کارهای کوچک که به بهترین شکل انجام شده اند کنار هم جمع می شوند که با انضباط شخصی این اتفاق می افتد و به شما این امکان را می دهند تا تبدیل به بهترین فوتبالیست شوید.

– سازماندهی کنید. داشتن بی نظمی در اطرافمان:

بی نظمی می تواند بر انگیزه ما تأثیر منفی بگذارد. سعی کنید همه چیزهای اطرافتان را مرتب کنید. نظم را از موارد کوچک تمرین کنید تا پس از مدتی به یک عادت در زندگیتان تبدیل شود.
– هر زمان که متوجه شدید عملکرد شما در حد یکسان نیست ، آن را به سمت مثبت ببرید. با گفتن “صبح ارومی بود ” شگفت زده خواهید شد که افزایش مثبت اندیشی ذهنی می تواند نگرش شما را تغییر دهد.

– وظایفتان را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید:

ما اغلب از انجام وظایف اجتناب می کنیم زیرا آنها را بسیار بزرگ ، بیش از حد طاقت فرسا ، خسته کننده و یا وقت زیادی از دست می دهیم و نمی توانیم مدیریت زمان درستی داشته باشیم.
تقسیم یک کار به چندین کار کوچکتر می تواند این مشکل را حل کند. سپس ، هر کار چندان دشوار یا ترسناک به نظر نمی رسد. به جای داشتن یک وظیفه بزرگ ، یک سری کارهای کوچک خواهیم داشت که نیاز به تلاش زیاد ندارند.
این رویکرد را می توان نه تنها برای وظایف ، بلکه برای اهداف و سایر کارهایی که باید انجام دهیم یا باید انجام دهیم ، به کار برد. این باعث می شود بسیاری از تنبلی و مقاومت درونی که اغلب تجربه می کنیم ، ناپدید شود.

– اهمیت انگیزه:

در برخی موارد ، دلیل تنبلی به دلیل نداشتن انگیزه است. شما می توانید انگیزه خود را از طریق تأیید ، تجسم و تفکر در مورد اهمیت انجام وظیفه یا کار یا دستیابی به هدف خود تقویت کنید.

– دیدگاهی داشته باشید که می خواهید چه کسی باشید:

تأمل مکرر در مورد شخصی که می خواهیم باشیم ، اهدافی که می خواهیم به آنها برسیم و زندگی ای که می خواهیم زندگی کنیم و به طور کلی هدف گذاری در مورد آن  ، می تواند شما را ترغیب کند تا با غلبه بر تنبلی برای دستیابی به آنها برنامه ریزی کرده و اقدام کنید.

– در مورد مزایا فکر کنید:

به جای فکرکردن بر مشکلات یا موانع ، در مورد فوایدی که در صورت غلبه بر تنبلی و اقدام به آن خواهید داشت فکر کنید. تمرکز بر مشکلات انجام یک کار منجر به دلسردی ، اجتناب از اقدام و تنبلی می شود. مهم این است که ذهن و توجه خود را بر مزایا متمرکز کنید ، نه بر مشکلات.

– تفکر در مورد عواقب تنبلی:

فکر کنید اگر تسلیم تنبلی شوید و وظیفه‌تان را انجام ندهید چه اتفاقی می افتد. تفکر در مورد عواقب عدم اقدام ، می تواند شما را برانگیخته و به انجام عمل ترغیب کند ، بنابراین از عواقب منفی جلوگیری می کنید.

– انجام یک کار در یک زمان:

بر انجام یک کار در یک زمان تمرکز کنید. اگر احساس می کنید کارهای زیادی برای انجام دادن دارید ، احتمالاً احساس ناامید شدن خواهید کرد و اجازه می دهید تنبلی بر شما غلبه کند.
انجام کارهای زیاد ممکن است آزاردهنده به نظر برسد، اما انجام فقط یک کار به شما این امکان را می دهد تا خودتان را به بهترین شکل رشد دهید به همین خاطر هدف گذاری و برنامه ریزی برای آن می تواند به شما کمک کند . پس اگر کارهای زیادی است که قصد انجامشان را دارید، پیشنهاد می کنیم که به نوبت آنها را انجام دهید.

عواملی که باعث تنبلی می شوند

1. عوامل جسمانی
به طور کلی ، شرایط بد بدنی و سطح پایین انرژی می تواند تنبلی را تشدید کند. وقتی به سلامتی جسمی خود توجه نکنید و به بدن خود توجه نکنید ، آن وقت نتیجه را تنبلی خواهید دید.
2. عوامل روانی
تاخیر در کار و به تعویق انداختن اصطلاح دیگری است که برای اجتناب از انجام کارها استفاده می شود. این اجتناب به راحتی و به تدریج به یک رفتار منفی و سازگار تبدیل می شود و خیلی سریع به یک عادت تبدیل می شود. آنچه انجام داده اید کامل نیست یا حتی نمی دانید از کجا شروع کنید. شما به خود و برنامه خود شک دارید و نمی توانید ارتباط بین کارهای امروز خود و زندگی ایده آل خود را مشاهده کنید. مشکل این است که شما کاری انجام نمی دهید. شما حتی در این زمینه به جای تلاش ، عدم فعالیت را انتخاب می کنید. تبدیل رفتارهای مثبت به عادت کلید درمان و غلبه بر تنبلی است.

قانون پارکینسون (تعویق تا آخرین لحظه)

انسانها تمایل دارند که انرژی خود را حفظ کنند. صرفه جویی در کالری در برابر تهدیدها هزاران سال به نفع ما بوده است ، اما متأسفانه این دلیل خوبی برای تماشای فیلم های YouTube در تمام طول شب نیست. هر کار به اندازه زمان اختصاص داده شده به آن زمان می برد. این قانون پارکینسون است. تأخیر در امور تا آخرین لحظه در طبیعت ماست. اگر شما یک هفته فرصت داشته باشید تا به یک ایمیل پاسخ دهید ، خواهید دید که ساعت ها و ساعت ها از وقت شما طول می کشد. در حالی که راه حل آشکار ایجاد مهلت های کوتاه تر است ، درس دیگری نیز وجود دارد. باید بدانید که تعلل و انتظار تا آخرین لحظه در DNA شماست. این تقصیر شما نیست ، اما می توانید غلبه بر تنبلی کنید.چگونه با انرژی بیشتری از خواب بیدار شویم؟

پیشنهاد ما به شما : نمونه برنامه ریزی استراتژیک شرکت ها 

با کنترل عوامل فیزیکی غلبه بر تنبلی را آسان کنید

بهترین راه برای حفظ بهره وری بلند مدت ، ایجاد عادات سالم است. ذهن انسان برای عملکرد بهینه به مراقبت ، توجه و تغذیه مناسب نیاز دارد. در ادامه ، ما به شما در داشتن عادات سالم کمک می کنیم.

1- ورزش کنید
بدن فعال انرژی بیشتری دارد. اندورفین ها از طریق ورزش ترشح می شوند که باعث ایجاد احساس انرژی و بهره وری می شود. این برای غلبه بر تنبلی عالی است. ورزش برای غلبه بر تنبلی و جلوگیری از بازگشت آن بسیار عالی است. برای شروع ورزش بهتر است از زمانهای کوتاه استفاده کنید. در اینجا بهترین تمرینات برای هر فرد آورده شده است
در فضای باز قدم بزنید. هدف این است که فعال باشید و بر تنبلی چیره شوید.
طول و شدت تمرینات را در طول زمان افزایش دهید و بر قوام و انسجام انجام آنها تمرکز کنید.

پیشنهاد ما به شما : رشد فردی چیست؟

2. رژیم غذایی سالم (پروتئین بیشتر و قند کمتر)
شکر با افزایش قند خون و کاهش سطح انرژی باعث کسالت و تنبلی می شود. این شرایط برای کار مناسب نیست. غذاهایی که سرشار از پروتئین هستند برای فعالیت طولانی مدت مفید هستند. این غذاها شامل تخم مرغ ، ماهی ، بادام ، مرغ ، جو دوسر ، لوبیا و عدس است. سعی کنید مصرف قند خود را کنترل کنید. از مصرف آب نبات ، بستنی و نوشابه خودداری کنید. قطعاً نباید از مواد قندی برای تجدید قوا برای انجام کار استفاده کنید. زیرا چرخه ای ایجاد می کند که نمی توانید از عهده آن برآیید. انجام این کار هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت و افزایش انرژی لحظه ای ارزش آن را ندارد.مصرف قند نیز باعث اختلال خواب می شود.

کلام آخر

نشستن روی کاناپه و استراحت یک بعد از ظهر نشانه تنبلی و سهل انگاری نیست. اما اگر هر روز انجام شود ، به معنی تنبلی است. ایده این است که شما می توانید عادت های مثبت را در طول زمان ایجاد کنید تا همه چیز برای شما آسان شود. با برنامه ریزی غلبه بر تنبلی را بیاموزید. تعیین اهداف برای یک شروع تازه، عالی است. اگر می خواهید تنبلی خود را متوقف کنید ، کارهایی را که باید انجام شود انجام دهید. اهداف خاص ، قابل اندازه گیری و عملی را برای خود ترسیم کنید.
وظایفی را که می توانید امروز روی آنها کار کنید مشخص کنید تا به اهداف خود نزدیک شوید. در نهایت ، اهداف خود را درونی خواهید کرد. ارتباط بین انجام کارها و رسیدن به اهداف مشخص می شود و انگیزه و بهره وری شما آسان تر می شود.

به نظر شما چه راه های دیگری برای غلبه بر تنبلی وجود دارد؟

لطفاً نظر ارزشمند خود را با تیم ماهان تیموری در میان بگذارید.

 

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید