[button_login_ums style= ""]
جستجو کردن

ریچارد برانسون ، کارآفرین موفق انگلیسی

 زندگی و کسب و کار ریچارد برانسون

 

ریچارد برانسون یکی از ثروتمند ترین افراد جهان است که حدود ۵ میلیارد دلار سرمایه دارد. ریچارد برانسون موسس شرکت های ویرجین می باشد که این شرکت بیش از ۴۰۰ شرکت زیر مجموعه دارد. ریچارد برانسون یکی از کسانی است که از همان سنین کودکی وارد حوزه کارآفرینی شد و کسب و کارش را از سن ۱۶ سالگی شروع کرد.

کودکی ریچارد برانسون

ریچارد در سال ۱۹۵۰ در شهر بلک هیث انگلستان  در خانواده ای متوسط به دنیا آمد.  پدر او دادیار و مادرش مهمان دار هواپیما بود. او در دوران مدرسه به اختلال خوانش پریشی مبتلا بود و همین موضوع مشکلات زیادی را برای او به جود آورد. شاید اولین باری که ریچار برانسون آموخت با مشکلات خودش مبارزه کند، مبارزه با این بیماری بود.

جوانی ریچارد برانسون

او در  نو جوانی درس و مدرسه را کنار گذاشت و تصمیم گرفت مسیر کارآفرینی را برای خودش انتخاب کند. یکی از بزرگترین ویژگی های ریچارد برانسون این بود که به جای این که تسلیم این نا توانی خود  شود، تصمیم گرفت که راه حل جایگزینی برای آن پیدا کند و در نتیجه وارد تصمیم گرفت که کسب و کار خودش را راه اندازی کند.

خانواده ریچارد برانسون

ریچارد برانسون در سن ۱۶ سالگی کسب و کار خودش را راه اندازی کرد و مجله student را راه اندازی کرد. او پس از مدتی در مجله خودش اطلاعاتی راجع به آلبوم ها منتشر کرد و تصیم گرفت که از این طریق آلبوم های موسیقی را به فروش برساند.

 

پیشنهاد ما به شما : دارن هاردی

راه اندازی ویرجین ریکوردز

برانسون کیست

یکی از علایق ریچارد برانسون موسیقی بود. ریچارد برانسون تصمیم گرفت که به جای اینکه فقط آلبوم های موسیقی دیگران را به فروش برساند، خودش استودیو ضبط موسیقی راه اندازی کند.

در سال 1972 ، با استفاده از پول به دست آمده از فروش آلبوم ها، برانسون با نیک پاول Virgin Records را راه اندازی کرد. نام “ویرجین” توسط یکی از کارمندان اولیه برانسون پیشنهاد شده است زیرا همه آنها تازه کار بودند. برانسون یک ملک در شمال آکسفورد خریداری کرد که در آن استودیوی ضبط مسکونی ، The Manor Studio را نصب کرد. او در آن زمان استودیو را به هنرمندان تازه کار اجاره کرد ، اولین کار استودیو با مایک اولدفیلد که اولین آلبوم Tubular Bells (1973) بود که به عنوان یکی از پرفروش ترین آلبوم ها شناخته شد.

فروش زیاد همین آلبوم باعث شد که هنرمندان زیادی بخواهند با او همکاری کنند. روز به روز شرکت ویرجین رکوردز، موزیک های جدیدی را تولید می کرد و به دلیل قرار گرفتن در معرض دید مردم، به شهرت زیادی رسید و همین موضوع باعث شد که دهه ۸۰ میلادی به بزرگترین برند مستقل در حوزه ضبط موسیقی تبدیل شود.

 

ویرجین آتلانتیک ایرویز

موسس گروه ویرجین

 

ریچارد برانسون در سال 1994 شرکت هواپیمایی Virgin Atlantic Airways را تأسیس کرد. شرکت ویرجین در زمینه‌ی صنایع هوایی توانست در اکثر کشور ها شعبه بزند و از این جهت در این صنعت به یک کسب وکار جهانی تبدیل شدند.. آن‌ها در سال ۱۹۹۶ شرکت هواپیمایی بلژیکی Euro Belgian Airlines را خریداری کردند و نام آن را به ویرجین اکسپرس تغییر دادند.

در سال ۲۰۰۶، این خطوط هوایی با بروکسل ایرلاینز ادغام شد. نیجریه و آمریکا مقاصد بعدی خطوط هوایی ویرجین بودند و شرکت‌های Virgin Nigeria و Virgin america در این کشورها تأسیس شدند.

در سال 1992 ، برانسون برای زنده نگه داشتن شرکت هواپیمایی خود ، ویرجین رکوردز را به قیمت 500 میلیون پوند به EMI فروخت. ریچارد برانسون اعتقاد داشت که ویرجین ریکورد آغاز امپراطوری ویرجین بود به همین دلیل زمان فروش آن گریه کرد. وی V2 Records را در سال 1996 ایجاد کرد تا مجدداً وارد موسیقی شود و 5٪ خودش را در اختیار داشته باشددر سال 1997 ، ریچارد برانسون به تجارت راه آهن وارد شد.

پیشنهاد ما به شما: کارآفرینی با سرمایه 50 میلیون

ریچارد برانسون و حضور در صنعت هوا فضاهواپیمایی ریچارد برانسون

در ۲۵ سپتامبر سال ۲۰۰۴، برانسون اعلام کرد که قصد دارد شرکتی برای توسعه‌ی گردشگری فضایی تأسیس کند. قرار شد شرکت ویرجین گالکتیک از تکنولوژی شرکت Spaceship One استفاده کند. این شرکت به کمک موسس مایکروسافت، پل آلن تأسیس و مهندسی آن، توسط مهندس افسانه‌ای هوافضای آمریکا، برت روتان توسعه داده شد. تکنولوژی اولیه‌ی مد نظر برای این شرکت، حمل و نقل مسافران به فضایی با ارتفاع پایین‌ بود. در همان سال‌های اول تأسیس، برانسون برای تبلیغ شرکتش عنوان کرد که قصد دارد دو فرزندش را در اولین پرواز شرکت با فضاپیمای SpaceshipTwo به فضا ببرد

شکست های ریچارد برانسون

تا به الآن از دستاورد های ریچارد برانسون گفتیم اما بد نیست اشاره ای به شکست های ریچارد برانسون نیز اشاره کنیم. ریچارد برانسون زمانی که از سود خوبی که در صنعت نوشابه وجود داشت آگاه شد، تصمیم گرفت که برای خودش برند نوشابه بزند. او این تصمیم را با راه اندازی شرکت ویرجین کولا عملی کرد.

نوشابه ریچارد برانسون

تا به الآن از دستاورد های ریچارد برانسون گفتیم اما بد نیست اشاره ای به شکست های ریچارد برانسون نیز اشاره کنیم. در زندگینامه او نیز مانند زندگینامه استیو جابز، بیل گیتس و…. شکست های بزرگ و کوچکی وجود دارد. ریچارد برانسون زمانی که از سود خوبی که در صنعت نوشابه وجود داشت آگاه شد، تصمیم گرفت که برای خودش برند نوشابه بزند. او این تصمیم را با راه اندازی شرکت ویرجین کولا عملی کرد.

جالب است بدانید که نوشابه ویرجین کولا در سال اولی که به بازار عرضه شده بود توانست جایگاه کوکاکولا و پپسی را برای مدت یک ماه در بازار آمریکا بگیرد، اما پس از آن به شدت افت کرد و همین مسئله باعث شد که شرکتش ورشکت شود.

بزرگترین اشتباهی که ریچارد مرتکب شد، این بود که پس از کشف فرمول به قدری خوشحال بود که دیگر سایر جنبه های رقبای بزرگ خودش را ندید و همین عامل باعث شکست شرکت ویرجین کولا شد. شما در زمان تدوین استراتژی بازاریابی، می بایست به استراتژی سایر رقبا نیز به اندازه کافی توجه داشته باشید.

برخی دیگر از دستاوردهای ریچارد برانسون:

در 10 ژانویه 2008 ، ویرجینال بهداشت اعلام کرد که زنجیره ای از کلینیک های مراقبت های بهداشتی را باز می کند که خدمات درمانی معمول را در کنار درمان های هومیوپاتی و مکمل ارائه می دهند ، تحولی که مورد استقبال بن بردشاو ، وزیر بهداشت انگلیس قرار گرفت.

در سال 2010 ، هتل های ویرجین تحت مجموعه Virgin Group راه اندازی شد.

در سال 2014 ، برانسون مسابقه استارت آپ با محوریت غذا و نوشیدنی “Foodpreneur” را راه اندازی کرد.

در سپتامبر 2014 ، برانسون سرمایه گذاری خود را در شرکت هواپیماهای بدون سرنشین 3D Robotics اعلام کرد و اظهار داشت: “شگفت آور است که می بینید یک جسم پرواز کوچک با یک GoPro متصل چه کاری می تواند انجام دهد.

پیشنهاد ما به شما: زندگی نامه حسین ثابت

درس هایی که می توانیم از ریچارد برانسون برای زندگی خودمان بگیریم

ریچارد برانسون ؟

۱-اقدام کنید و نترسید

یکی از بزرگترین عوامل موفقیت ریچارد برانسون این است که ریچارد در جهت هر چیزی که به آن علاقه داشت، اقدام کرد. متاسفانه بسیاری از مردم برای شروع کاری که به آن علاقه دارند یا احساس می کنند که در آن می توانند به موفقیت برسند، دست دست می کنند و همین امر باعث می شود که نتوانند دستاورد های بزرگی را در زندگی خودشان به دست بیاورند.

۲- ترس هایتان را کنار بگذارید

ریچارد برانسون در کتابش lose my virginity اشاره می کند، همه ما برای موفق شدن باید تلاش کنیم تا خودمان را از وضعیت امن خارج کنیم و کاری که از شروع کردن آن می ترسیم را امتحان کنیم.

برای مثال شما دوست دارید که در تخصصتان، کسب و کار شخصیتان را راه اندازی کنید. اما چون ساعت ۷ از محل کار به خانه تان می رسید، بهانه میاورید که خسته هستید و نمی توانید که برای خودتان کسب و کار راه اندازی کنید. اما طبق نظر ریچارد برانسون شما باید از منطقه امن خودتان خارج شوید و کاری که فکر می کنید درست است را انجام دهید.

خارج شدن از منطقه امن به این معناست که کارهایی که تا به امروز انجام می دادید را دیگر انجام ندهید و طور دیگری عمل کنید. برای مثال اگر شما پس از کار هر روز ۳ ساعت تلوزیون تماشا می کردید، باید تلاش کنید که این عادت را کنار بگذارید و زمان آن را به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان اضافه کنید. برای این کار پیشنهاد می کنیم که برای خودتان هدف گذاری و برنامه ریزی مشخصی ایجاد کنید.

 

۳- باور های محدود کننده را کنار بگذارید

خیلی از مردم پس از آنکه به سطحی از موفقیت می رسند، متوقف می شوند و دیگر پیش نمی روند. اما همانطور که تا به اینجا خواندیم، ریچارد برانسون با اینکه چندین شرکت و کارخانه داشت باز هم ادامه داد و شرکت های بیشتری را تاسیس کرد و روند رشدش را متوقف نکرد. اگر شرایط ضعیفی دارید، باید تمام تلاشتان را بکنید بهتر شوید و اگر هم شرایط زندگی خوبی دارید نباید به خودتان مغرور شوید و کار را رها کنید بلکه باید تلاشتان را بیشتر کنید.

۴-به مسیرتان ایمان داشته باشید

شما حق دارید که درباره مسیرتان تحقیق کنید و از دیگران مشورت بگیرید، اما در نهایت این شما هستید که تصمیم می گیرید چه کاری را باید در زندگی انجام دهید. ایمان داشتن به مسیر و به خودتان و در نهایت اضافه کردن چاشنی مشورت گرفتن از دیگران می تواند شما را به موفقیت برساند.

اگر ریچارد برای برند نوشابه خودش از کسی مشورت می گرفت می توانست روندی که در یک ماه اول داشت را حفظ کند و به خودش مغرور نشود.

۵-تیم بسازید

قطعا یکی از بزرگترین دلایلی که باعث موفقیت شغلی برانسون شد، تیمی بود که برای هر کدام از کسب و کار ها ساخته بود. در غیر این صورت اگر برای خودش تیمی نمی ساخت و برای هر کدام از آنها ساختارهای موفق ایجاد نمی کرد، نمی توانست ۴۰۰ شرکت را اداره کند.

۶-گوش شنوا داشته باشید

ریچارد برانسون یکی از عوامل موفقیت خودش را گوش کردن به دیگران بیان می کند.

شما اگر نتوانید به صحبت های افرادی که با آنها ارتباط دارید به خوبی گوش کنید در نهایت نخواهید توانست که پیام را به خوبی از آنها دریافت کنید و به آنها پیم دهید.

۷- گاهی اوقات باید از علایق خود بگذرید:

طبیعتاً برای به دست آوردن هر دستاورد بزرگی نیاز است که بهای لازم را بدهیم. مطمئن باشید که ریچارد برانسون هم بهای لازم برای این همه دستاورد را داده است.

۸-کامل گرایی را کنار بگذارید:

ریچارد برانسون اعتقاد دارد که ما با دنبال کردن قواعد، راه رفتن یاد نگرفته ایم بلکه با انجام دادن و شکست خوردن یاد گرفته ایم. پس اگر شما قصد راه اندازی کسب و کار دارید، مدام نباید تمرکز کنید که اطلاعات جدیدی به خودتان اضافه کنید. بلکه باید سعی کنید در کنار  یاد گیری کار خودتان را شروع کنید و بقیه مطالب را با آزمون و خطا یاد بگیرید.

کلام آخر

همه ما در طول روز ۲۴ ساعت زمان داریم، اما به نظر شما چه اتفاقی می افتد که یک نفر تبدیل می شود به ریچارد برانسون و یک نفر دیگر دستاورد های بزرگی در زندگی خودش خلق نمی کند؟

شاید مهم ترین تفاوت در استفاده کردن درست از زمان می باشد. همه باید یاد بگیریم که در طول روز برای خواسته های خودمان زمان بگذاریم. تفاوت بعدی در استانداردها و اهدافی است که برای خودمان تعیین می کنیم.(البته منظور ما این نیست که به کمال طلبی دچار شویم.)

تفاوت بعدی در باور های ماست. برای مثال ریچارد برانسون وقتی که به موسیقی علاقه پیدا کرد تصمیم گرفت که استودیو ضبط صدا راه اندازی کند.

اگر ما هم باور داشته باشیم که درهر کاری که به آن علاقه داریم و همچنین در آن استعداد داریم موفق می شویم، می توانیم بدون ترس به سمت خواسته خودمان حرکت کنیم. در سایت ماهان تیموری زندگینامه افراد موفق را بررسی کرده ایم که می توانید از طریق آنها خودتان را رشد دهید.

 

سوالات متداول :

[sp_easyaccordion id=”116306″]

همین حالا شروع کن!

2 پاسخ

    1. سلام دوست من
      خیلی خوشحالم که مقاله ریچاردبرانسون براتون آموزنده و مفید بوده، به شما پشنهاد می کنم که مقاله فیلیپ نایت رو هم مطالعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید