واردات و صادرات

خلاصه مطلب

همان طور که از نام صادرات پیداست صادرات یعنی ما کالایی داشته باشیم و بخواهیم آن را به کشورهای دیگر ارسال کنیم بر عکس آن نیز صادق است یعنی واردات

تیم تولید محتوا ماهان تیموری
تیم تولید محتوا ماهان تیموری
5/5
فهرست مطالب

خیلی از افراد محصولات بسیار خوبی دارند اما نمی دانند چگونه محصولات خود را صادر کنند و یا حتی از صادرات و واردات کالا می ترسند، به همین خاطر به طور کلی بیخیال این موضوع می شوند با این حال اگر شما هم برای واردات و صادرات مشکل دارید با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم مفاهیم و اصول ،قوانین  و با محصولات صادراتی و وارداتی آشنا شوید . همچنین صادرات و واردات به ترکیه و ژاپن را مورد بررسی قرار می دهیم تا درک بهتری از این حوزه داشته باشید.

واردات و صادرات چیست؟ 

همان طور که از نام صادرات پیداست صادرات یعنی ما کالایی داشته باشیم و بخواهیم آن را به کشورهای دیگر ارسال کنیم بر عکس آن نیز صادق است یعنی واردات . واردات هم همان گونه که از نامش مشخص است ما کالاهای مختلفی را از کشورهای دیگر وارد کشور کنیم.

البته نکته ای که باید به  آن توجه کنیم این است که برای صادرات و واردات ما نیاز داریم تا کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی شهر خود دریافت کنیم. با این وجود صادرات و واردات قوانین مخصوص به خود را دارد که با رعایت آن می توانیم در این صنف رشد فراوانی بکنیم و موفقیت و پیشرفت را تجربه کنیم.

این تعریف ساده ای از صادرات و واردات بود که خدمتان ارائه کردیم اما با این حال تعاریف علمی خاصی برای آن وجود دارد. به طور مثال در تعریف آکادمیک واردات و صادرات باید گفت صادرات خروج کالاها از گمرکات یک کشور و ارسال به کشورهای دیگر است که بازرگانان برای این کار باید مدارک مختلفی را  ارائه دهند تا در نهایت بتوانند صادرات و یا واردات را انجام دهند.

با این حال برای واردات نیز چنین تعریفی وجود دارد . واردات یعنی کالاهایی را که در کشورهای دیگر ساخته می شود را وارد کشور کنیم. گاهی افراد محصولاتی را وارد می کنند که در کشور خود برای تولید آن ها  باید هزینه فراوانی شود به همین خاطر صرفه اقتصادی ندارد به همین خاطر اقدام به واردات آن کالاها می کنند.

تقابل صادرات و واردات 

همیشه تقابل هایی برای صادرات و واردات وجود داشته است به طور مثال خیلی از کشورها برای اینکه بتوانند تعادلی بین صادرات و واردات ایجاد کنند کالاهای با کیفیت خود را با قیمت بالاتری در مجامع بین المللی به فروش می رسانند و محصولات وارداتی خود را با قیمت بسیار پایین تری خریداری و در نهایت وارد کشور می کنند.

 قانون مقررات صادرات و واردات 

هر داد و ستدی در دنیا دارای قوانین خاصی است که صادرات و واردات نیز از آن مستثنا نیست . به همین خاطر در سال 1366 قانونی با 48 ماده ، 45 تبصره و 14 بند تدوین شد که هر فردی که می‌خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود باید این قوانین را بخوانید و اطلاعات کافی از آن به دست بیاورد.

بدون شک قانون مذکور اصلی‌ترین و مهم‌ترین قانون در بحث تجارت و صادرات محسوب می‌شود. این قانون در 48 ماده قانونی، 45 تبصره و 14 بند تدوین شده و مربوط به سال 1366 است.

ثبت شرکت صادرات و واردات

برای راه اندازی هر شرکتی ما نیاز داریم که آن را به ثبت برسانیم که شرکت های صادرات و واردات نیز از این قانون مستثنا نیستند به همین خاطر شما می توانید شرکت هایی را با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص ثبت کنید. حتی شما می توانید به طور شخصی اقدام کنید و کارت بازرگانی خود را با محوریت اشخاص حقیقی دریافت کنید . در نهایت شما باید در اساسنامه آن از  حوزه ای که می‌خواهید در آن فعالیت کنید نام ببرید.

برای اینکه شما بتوانید شرکت صادرات و واردات خود را ثبت کنید نیاز به مدارک زیر دارید:

  1. شما باید فرم درخواستی را مبنی بر ثبت شرکت واردات و صادرات در دو نسخه تهیه کنید.
  2. فرم تقاضانامه شرکت چندمنظوره که زیر آن توسط سهامداران امضا شده است در 2 نسخه تهیه کنید.
  3. صورت جلسه ای باید تهیه کنید که هیئت مدیره و مؤسسین شرکت ،سهامداران و حتی بازرسین آن را امضا کرده اند و در دو نسخه تهیه شود.
  4. شما باید اساسنامه شرکت را که مهر شرکت روی آن خورده است و همه سهامداران آن را امضا کرده اند در 2 نسخه تهیه کنید.
  5. شما باید کپی مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه تمام افراد ثبت شده در اساسنامه که برابر اصل شده اند را در اختیار سازمان ثبت شرکت ها قرار دهید.
  6. در نهایت شما باید آخرین تغییرات خود را در یکی از روزنامه های رسمی منتشر کنید و کپی آن را به سازمان ثبت شرکت ها ارائه دهید.

بهتر است قبل از اینکه شرکت خود را به ثبت برسانید لوگوی صادرات و واردات خود را نیز  طراحی کرده باشید تا در ادامه بتوانید خود را به عنوان یک شرکت حرفه ای معرفی کنید. همچنین هزینه ثبت شرکت واردات و صادرات مبلغ 1.000.000 ریال است که مدت 20 روز کاری طول می کشد تا یک شرکت به ثبت برسد.

تعرفه واردات و صادرات 1401  

همان طور که می دانید هر کالایی که بخواهد صادر و یا وارد کشور شود دارای تعرفه هایی است. با این حال دولت برای صادرات و یا ورادات برخی محصولات امتیازهایی را قائل شده است. به طور مثال ارز دولتی خاصی را برای برخی اقلام در نظر می گیرد. با این حال تعرفه در گمرکات سیستمی است که برای طبقه بندی کالاهای مختلف که جنبه بازرگانی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای محصولات مختلف تعرفه خاصی را در نظر می گیرد.

با این تفاسیر هر کشوری با توجه به قوانینی که برای صادرات و واردات کالا دارد افراد را ملزم به پرداخت این تعرفه ها می کند. این تعرفه ها به‌صورت منظم به قسمت های مختلف تقسیم می شود به طور مثال برای کالاهای اساسی تعرفه پایین تری در نظر گرفته می شود، اما برای کالاهای لوکس مانند ماشین های خارجی تعرفه بسیار بالایی در ایران در نظر گرفته می شود.
 با این توضیحات اگر بخواهیم کالایی را از گمرک ترخیص کنیم از اعدادی که تعرفه نام دارند استفاده  می کنیم که با توجه به ابعاد، قیمت ، نوع حمل  و… محاسبه شده و بازرگانان موظف به پرداخت  تعرفه آن کالا هستند.  این مبلغ که به حقوق گمرکی معروف هستند بر روی کالاهای مختلف  با توجه به ارزی که برای آن ها تخصیص داده شده است ، اعمال می شود .


چگونه وارد صادرات و واردات شویم 

هر  فردی که می خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود دیدگاه خاصی نسبت به این موضوع دارد، با این وجود نحوه صادرات و واردات نیز بسیار متفاوت است به همین خاطر  این موضوع می تواند تفاوت های زیادی را ایجاد کند، زیرا هر بازرگان و یا فعال اقتصادی روش خود را در این حوزه دارد و نمی توان یک روش خاص برای آن در نظر گرفت.

هر فردی با توجه با شرایطی که با آن روبرو است یک روش را انتخاب می کند به طور مثال برخی صادرات چمدانی را برای صادرات کالاهای خود انتخاب می کنند، برخی دیگر صادرات زمینی و برخی دریایی با این وجود افراد می توانند از همه روش ها نیز برای کالاهای مختلف استفاده کنند، با این وجود مهم است که هر فردی که می خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود روش صادرات خود را مشخص کند.

 با این وجود برخی از افراد به‌صورت مستقیم صادرات و واردات را انجام می دهند و برخی دیگر از یک شرکت واسطه به عنوان ترخیص‌کار  برای خدمات واردات و صادرات  کالا کمک می گیرند.

عملیات واردات و صادرات

همان طور  که  می دانید واردات و صادرات کالا  را فعالیت اقتصادی می نامند که هر فردی وارد این چرخه می شود  به یک  فعال اقتصادی تبدیل می شود. گاهی مواقع ما محصولات با کیفیتی داریم که  یک کشور ثانویه به آن نیاز شدیدی دارد  . با این تفاسیر  ما می توانیم با صادر کردن آن ها درآمد ارزی خوبی داشته باشیم .

برای واردات نیز همین موضوع برای کشورهای مبدأ نیز رخ می دهد. به طور مثال فرض کنید ما در کشورمان به یک کالا نیاز داریم . حال اگر بخواهیم خودمان آن را تولید کنیم هزینه زیادی برای ما در بردارد و یا به طور کلی برای ما به صرفه نیست  که آن را تولید کنیم با این وجود حتی ممکن است به خاطر شرایط خاصی که در کشور ما  وجود دارد آن کالا غیر قابل تولید باشد.

اگر بخواهیم به موضوع واردات نگاه درستی داشته باشیم باید بگوییم واردات زمانی معنا و مفهوم پیدا می کند که یکی از نیازهای اساسی مردم را برطرف کند که اگر به این دیدگاه توجه خاصی نشود می تواند مشکلات زیادی را برای دولت ها به وجود آورد با این حساب می توان گفت برای توسعه اقتصادی یک کشور عملیات واردات و صادرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم می توان گفت واردات و صادرات کالا یکی از نیازهای اساسی جوامع مختلف است که دولت ها باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند و موانع موجود را از سر راه آن بردارند . به طور مثال برای واردات می توانند روند اداری ورود کالاها را آسان تر کنند و فعالان اقتصادی نیز روند تأمین نیازهای مردم را سرعت ببخشند.

صادرات و واردات کالا  یک تجارت بین المللی در هر کشوری است که دنیای جدید را به روی فعالان اقتصادی باز می کند با این وجود می تواند سود فراوانی را برای آن ها به وجود آورد  با این حساب هر فردی که وارد این حوزه می شود باید بتواند مراحل صادرات واردات کالاها را به درستی یاد بگیرد و قوانین آن را به درستی اجرا کند.

صادرات و واردات کالاها به کشورهای مختلف 

ما صادرات و واردات کالاهای مختلف را به کشورهای مختلفی داریم به طور مثال ما در حوزه صادرات و واردات گندم در ایران را داریم یا واردات و صادرات قهوه، واردات و صادرات گوشت، واردات و صادرات قطعات الکترونیکی ، صادرات و واردات عسل، واردات و صادرات گیاهان دارویی ، واردات و صادرات فرش ، واردات و صادرات فولاد ، واردات و صادرات فلفل سیاه ، واردات و صادرات میوه،  واردات و صادرات نایلون،  واردات و صادرات حبوبات، واردات و صادرات برنج، واردات و صادرات پیاز،صادرات و واردات پرتقال، واردات و صادرات پارچه، واردات و صادرات سنگ، واردات و صادرات شکلات، واردات و صادرات مواد شیمیایی،  واردات و صادرات دارو، واردات و صادرات خرما، واردات و صادرات خودرو ف واردات و صادرات خشکبار، واردات و صادرات زعفران ، واردات و صادرات رزین، واردات و صادرات روغن، واردات و صادرات طلا  و…. هزاران کالای دیگر فعالیت داریم .

ما با چه کشورهایی مراودات اقتصادی داریم؟

ما با کشورهای زیادی داد و ستد می کنیم و با دفاتر واردات و صادرات ترکیه ، واردات و صادرات گرجستان، واردات و صادرات کانادا، واردات و صادرات قطر ، واردات و صادرات قبرس، واردات و صادرات عربستان، واردات و صادرات عراق، واردات و صادرات عمان، واردات و صادرات کشور فرانسه، واردات و صادرات لبنان، صادرات و واردت هند، واردات و صادرات یونان، واردات و صادرات هلند ، واردات و صادرات لیتوانی، واردات و صادرات افغانستان، واردات و صادرات تاجیکستان، واردات و صادرات آلمان ، واردات و صادرات ارمنستان، واردات و صادرات پاکستان، واردات و صادرات سوریه، ، سنگاپور، واردات و صادرات روسیه و… در ارتباط هستیم به همین خاطر می توانیم با این کشورها راحت تر ارتباط برقرار کرده و واردات و صادرات را در این کشورها انجام دهیم.

واردات و صادرات با ترکیه 

همان طور که می دانید کشور ترکیه یکی از همسایگان ایران است که با کشورهای بسیاری در دنیا مراودات اقتصادی دارد،  به همین خاطر خیلی از ایرانی ها به فکر این افتاده اند که ثبت شرکت واردات و صادرات در ترکیه را انجام دهند تا بتوانند راحت تر تحریم ها را دور بزنند.

این کشور که آداب و رسومی مانند کشور ما دارند ارتباط و داد و ستد با آن ها برای بازرگانان ما بسیار راحت تر اتفاق می افتد. البته باید به این نکته توجه کنید که هر کشوری قوانین خاص خود را دارد که شما باید به آن ها احترام بگذارید تا در نهایت بتوانید با آن ها به‌خوبی کار کنید.

برای اینکه صادرات و واردات به این کشور انجام شود شما باید قوانینی را که دو طرف وضع کرده اند را به‌خوبی مطالعه کنید زیرا از این قوانین را ندانید ممکن است دچار مشکلات فراوانی شوید به طور مثال ممکن است محصولاتتان در گمرک گیر کند و نه بتوانید صادرات انجام دهید و یا نتوانید واردات یک کالا را انجام دهید.


مراحل صادرات به ترکیه 

واردات و صادرات  کالا به کشور ترکیه تقریباً مراحل ساده اما گاهی سخت و زمان بری  دارد به همین خاطر شیوه های مختلفی نیز برای این کار وجود دارد که برخی از مراحل آن را برای شما توضیح می دهیم.

1.بررسی بازار واردات و صادرات ترکیه

هر فردی که بازرگان باشد و یا حتی یک تولید کننده باشد باید بازار خرید و فروش ترکیه را به‌خوبی رصد و آن را تحت نظر بگیرد . به طور مثال اگر می‌خواهید محصولی را به این کشور  ارسال کنید باید  بدانید این کشور چه چیزی نیاز دارد ، آیا محصولی که می‌خواهید به این کشور ارسال کنید  سود لازم را برای شما دارد و می تواند صرفه اقتصادی برای شما داشته باشد یا خیر . برای واردات هم باید همین سؤال را از خودتان بپرسید.

2.بررسی قوانین صادرات به ترکیه ۳

در مرحله دوم شما باید قوانینی که این کشور در مورد واردات و صادرات  کالا دارد را مورد بررسی قرار دهید تا بفهمید از کدام راه برای مراودات اقتصادی استفاده کنید و کدام روش برای شما راحت تر و یا بهتر است. زمانی که شما این کار را انجام دادید می توانید مراحل قانونی و اداری آن را پیگیری کنید. با این کار شما به خودتان کمک بزرگی می کنید زیرا واردات و یا صادرات هر کالا شرایط خاص خود را دارد ، به همین خاطر شما می توانید با دانستن آن راحت تر مسیر صادرات و یا واردات کالا را طی کنید.

  1. اقدامات ۳

حال که این مراحل را پشت سر گذاشتید نوبت صادرات و یا واردات کالا می رسد و پروسه ارسال و یا دریافت کالا را شروع  و بارگیری خود را انجام دهید و در کمترین زمان اقدام به ارسال کالاهای خود کنید . نکته ای که باید توجه کنید این است که شما باید قوانین گمرکی دو کشور را به درستی مطالعه کنید تا خدای ناکرده مشکلی برایتان پیش نیاید.

صادرات به ژاپن 

شاید برای خیلی از افراد صادرات به کشور ژاپن امری محال به نظر برسد اما باید بگوییم ما هم اکنون به کشور ژاپن کالاهایی را  مانند انار ساوه ارسال می کنیم . همان طور که می دانید کشور ژاپن یکی از قول های اقتصادی دنیا است  که هر کشوری دوست دارد با این کشور مراودات اقتصادی داشته باشد.

از آنجایی که این کشور مرزهای آبی فراوان اما خشکی کمی دارد این موضوع باعث شده به یک وارد کننده قدرتمند تبدیل شود . این موضوع در حالی است که این کشور از لحاظ تکنولوژی بسیار قدرتمند عمل می کند  و با توجه به مرزهای پرتردد دریایی به یکی از قطب های واردات و صادرات دنیا تبدیل شده است.

از آنجایی که ژاپن با وسعت کم خود یکی از پرجمعیت ترین کشورهای دنیاست ، منابع بسیار کمی دارد به همین خاطر اگر محصول خوب و قابل قبولی داشته باشید می توانید با این کشور داد و ستد کنید . نکته ای که وجود دارد این است که ایران و ژاپن رابطه اقتصادی بسیار خوبی با هم دارند  که البته تحریم های موجود مشکلات فراوانی را نیز برای آن ها  به وجود آورده است.

صادرات و یا واردات به کشور ژاپن و یا هر کشور دیگری امکان پذیر است با این وجود شما می توانید کالاهای فراوانی را برای آن ها در نظر بگیرید زیرا منابعی که دارند پاسخگوی نیاز آن ها نیست.

 کلام آخر

صادرات و واردات کالا به کشورهای مختلف قوانین خاص خود را دارد که شما با آگاهی از آن ها و نیازسنجی درست می توانید ارسال و و دریافت کالا را از کشورهای مختلف انجام دهید. صادرات یعنی ارسال کالا از گمرکات کشور مبدأ به کشور مقصد است و واردات کالا یعنی وارد کردن کالایی از گمرکات کشور که شما می توانید با رعایت قوانین این کار را انجام دهید.

خبر خوبی که برای شما عزیزان داریم این است که برند رادمرس در هولدینگ ماهان تیموری شروع به فعالیت کرده است که شما می توانید اطلاعات لازم در مورد صادرات و واردات را از این طریق دنبال کنید.

 

واردات و صادرات

خلاصه مطلب

همان طور که از نام صادرات پیداست صادرات یعنی ما کالایی داشته باشیم و بخواهیم آن را به کشورهای دیگر ارسال کنیم بر عکس آن نیز صادق است یعنی واردات

تیم تولید محتوا ماهان تیموری
تیم تولید محتوا ماهان تیموری
5/5
فهرست مطالب

خیلی از افراد محصولات بسیار خوبی دارند اما نمی دانند چگونه محصولات خود را صادر کنند و یا حتی از صادرات و واردات کالا می ترسند، به همین خاطر به طور کلی بیخیال این موضوع می شوند با این حال اگر شما هم برای واردات و صادرات مشکل دارید با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم مفاهیم و اصول ،قوانین  و با محصولات صادراتی و وارداتی آشنا شوید . همچنین صادرات و واردات به ترکیه و ژاپن را مورد بررسی قرار می دهیم تا درک بهتری از این حوزه داشته باشید.

واردات و صادرات چیست؟ 

همان طور که از نام صادرات پیداست صادرات یعنی ما کالایی داشته باشیم و بخواهیم آن را به کشورهای دیگر ارسال کنیم بر عکس آن نیز صادق است یعنی واردات . واردات هم همان گونه که از نامش مشخص است ما کالاهای مختلفی را از کشورهای دیگر وارد کشور کنیم.

البته نکته ای که باید به  آن توجه کنیم این است که برای صادرات و واردات ما نیاز داریم تا کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی شهر خود دریافت کنیم. با این وجود صادرات و واردات قوانین مخصوص به خود را دارد که با رعایت آن می توانیم در این صنف رشد فراوانی بکنیم و موفقیت و پیشرفت را تجربه کنیم.

این تعریف ساده ای از صادرات و واردات بود که خدمتان ارائه کردیم اما با این حال تعاریف علمی خاصی برای آن وجود دارد. به طور مثال در تعریف آکادمیک واردات و صادرات باید گفت صادرات خروج کالاها از گمرکات یک کشور و ارسال به کشورهای دیگر است که بازرگانان برای این کار باید مدارک مختلفی را  ارائه دهند تا در نهایت بتوانند صادرات و یا واردات را انجام دهند.

با این حال برای واردات نیز چنین تعریفی وجود دارد . واردات یعنی کالاهایی را که در کشورهای دیگر ساخته می شود را وارد کشور کنیم. گاهی افراد محصولاتی را وارد می کنند که در کشور خود برای تولید آن ها  باید هزینه فراوانی شود به همین خاطر صرفه اقتصادی ندارد به همین خاطر اقدام به واردات آن کالاها می کنند.

تقابل صادرات و واردات 

همیشه تقابل هایی برای صادرات و واردات وجود داشته است به طور مثال خیلی از کشورها برای اینکه بتوانند تعادلی بین صادرات و واردات ایجاد کنند کالاهای با کیفیت خود را با قیمت بالاتری در مجامع بین المللی به فروش می رسانند و محصولات وارداتی خود را با قیمت بسیار پایین تری خریداری و در نهایت وارد کشور می کنند.

 قانون مقررات صادرات و واردات 

هر داد و ستدی در دنیا دارای قوانین خاصی است که صادرات و واردات نیز از آن مستثنا نیست . به همین خاطر در سال 1366 قانونی با 48 ماده ، 45 تبصره و 14 بند تدوین شد که هر فردی که می‌خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود باید این قوانین را بخوانید و اطلاعات کافی از آن به دست بیاورد.

بدون شک قانون مذکور اصلی‌ترین و مهم‌ترین قانون در بحث تجارت و صادرات محسوب می‌شود. این قانون در 48 ماده قانونی، 45 تبصره و 14 بند تدوین شده و مربوط به سال 1366 است.

ثبت شرکت صادرات و واردات

برای راه اندازی هر شرکتی ما نیاز داریم که آن را به ثبت برسانیم که شرکت های صادرات و واردات نیز از این قانون مستثنا نیستند به همین خاطر شما می توانید شرکت هایی را با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص ثبت کنید. حتی شما می توانید به طور شخصی اقدام کنید و کارت بازرگانی خود را با محوریت اشخاص حقیقی دریافت کنید . در نهایت شما باید در اساسنامه آن از  حوزه ای که می‌خواهید در آن فعالیت کنید نام ببرید.

برای اینکه شما بتوانید شرکت صادرات و واردات خود را ثبت کنید نیاز به مدارک زیر دارید:

  1. شما باید فرم درخواستی را مبنی بر ثبت شرکت واردات و صادرات در دو نسخه تهیه کنید.
  2. فرم تقاضانامه شرکت چندمنظوره که زیر آن توسط سهامداران امضا شده است در 2 نسخه تهیه کنید.
  3. صورت جلسه ای باید تهیه کنید که هیئت مدیره و مؤسسین شرکت ،سهامداران و حتی بازرسین آن را امضا کرده اند و در دو نسخه تهیه شود.
  4. شما باید اساسنامه شرکت را که مهر شرکت روی آن خورده است و همه سهامداران آن را امضا کرده اند در 2 نسخه تهیه کنید.
  5. شما باید کپی مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه تمام افراد ثبت شده در اساسنامه که برابر اصل شده اند را در اختیار سازمان ثبت شرکت ها قرار دهید.
  6. در نهایت شما باید آخرین تغییرات خود را در یکی از روزنامه های رسمی منتشر کنید و کپی آن را به سازمان ثبت شرکت ها ارائه دهید.

بهتر است قبل از اینکه شرکت خود را به ثبت برسانید لوگوی صادرات و واردات خود را نیز  طراحی کرده باشید تا در ادامه بتوانید خود را به عنوان یک شرکت حرفه ای معرفی کنید. همچنین هزینه ثبت شرکت واردات و صادرات مبلغ 1.000.000 ریال است که مدت 20 روز کاری طول می کشد تا یک شرکت به ثبت برسد.

تعرفه واردات و صادرات 1401  

همان طور که می دانید هر کالایی که بخواهد صادر و یا وارد کشور شود دارای تعرفه هایی است. با این حال دولت برای صادرات و یا ورادات برخی محصولات امتیازهایی را قائل شده است. به طور مثال ارز دولتی خاصی را برای برخی اقلام در نظر می گیرد. با این حال تعرفه در گمرکات سیستمی است که برای طبقه بندی کالاهای مختلف که جنبه بازرگانی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای محصولات مختلف تعرفه خاصی را در نظر می گیرد.

با این تفاسیر هر کشوری با توجه به قوانینی که برای صادرات و واردات کالا دارد افراد را ملزم به پرداخت این تعرفه ها می کند. این تعرفه ها به‌صورت منظم به قسمت های مختلف تقسیم می شود به طور مثال برای کالاهای اساسی تعرفه پایین تری در نظر گرفته می شود، اما برای کالاهای لوکس مانند ماشین های خارجی تعرفه بسیار بالایی در ایران در نظر گرفته می شود.
 با این توضیحات اگر بخواهیم کالایی را از گمرک ترخیص کنیم از اعدادی که تعرفه نام دارند استفاده  می کنیم که با توجه به ابعاد، قیمت ، نوع حمل  و… محاسبه شده و بازرگانان موظف به پرداخت  تعرفه آن کالا هستند.  این مبلغ که به حقوق گمرکی معروف هستند بر روی کالاهای مختلف  با توجه به ارزی که برای آن ها تخصیص داده شده است ، اعمال می شود .


چگونه وارد صادرات و واردات شویم 

هر  فردی که می خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود دیدگاه خاصی نسبت به این موضوع دارد، با این وجود نحوه صادرات و واردات نیز بسیار متفاوت است به همین خاطر  این موضوع می تواند تفاوت های زیادی را ایجاد کند، زیرا هر بازرگان و یا فعال اقتصادی روش خود را در این حوزه دارد و نمی توان یک روش خاص برای آن در نظر گرفت.

هر فردی با توجه با شرایطی که با آن روبرو است یک روش را انتخاب می کند به طور مثال برخی صادرات چمدانی را برای صادرات کالاهای خود انتخاب می کنند، برخی دیگر صادرات زمینی و برخی دریایی با این وجود افراد می توانند از همه روش ها نیز برای کالاهای مختلف استفاده کنند، با این وجود مهم است که هر فردی که می خواهد وارد حوزه صادرات و واردات شود روش صادرات خود را مشخص کند.

 با این وجود برخی از افراد به‌صورت مستقیم صادرات و واردات را انجام می دهند و برخی دیگر از یک شرکت واسطه به عنوان ترخیص‌کار  برای خدمات واردات و صادرات  کالا کمک می گیرند.

عملیات واردات و صادرات

همان طور  که  می دانید واردات و صادرات کالا  را فعالیت اقتصادی می نامند که هر فردی وارد این چرخه می شود  به یک  فعال اقتصادی تبدیل می شود. گاهی مواقع ما محصولات با کیفیتی داریم که  یک کشور ثانویه به آن نیاز شدیدی دارد  . با این تفاسیر  ما می توانیم با صادر کردن آن ها درآمد ارزی خوبی داشته باشیم .

برای واردات نیز همین موضوع برای کشورهای مبدأ نیز رخ می دهد. به طور مثال فرض کنید ما در کشورمان به یک کالا نیاز داریم . حال اگر بخواهیم خودمان آن را تولید کنیم هزینه زیادی برای ما در بردارد و یا به طور کلی برای ما به صرفه نیست  که آن را تولید کنیم با این وجود حتی ممکن است به خاطر شرایط خاصی که در کشور ما  وجود دارد آن کالا غیر قابل تولید باشد.

اگر بخواهیم به موضوع واردات نگاه درستی داشته باشیم باید بگوییم واردات زمانی معنا و مفهوم پیدا می کند که یکی از نیازهای اساسی مردم را برطرف کند که اگر به این دیدگاه توجه خاصی نشود می تواند مشکلات زیادی را برای دولت ها به وجود آورد با این حساب می توان گفت برای توسعه اقتصادی یک کشور عملیات واردات و صادرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم می توان گفت واردات و صادرات کالا یکی از نیازهای اساسی جوامع مختلف است که دولت ها باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند و موانع موجود را از سر راه آن بردارند . به طور مثال برای واردات می توانند روند اداری ورود کالاها را آسان تر کنند و فعالان اقتصادی نیز روند تأمین نیازهای مردم را سرعت ببخشند.

صادرات و واردات کالا  یک تجارت بین المللی در هر کشوری است که دنیای جدید را به روی فعالان اقتصادی باز می کند با این وجود می تواند سود فراوانی را برای آن ها به وجود آورد  با این حساب هر فردی که وارد این حوزه می شود باید بتواند مراحل صادرات واردات کالاها را به درستی یاد بگیرد و قوانین آن را به درستی اجرا کند.

صادرات و واردات کالاها به کشورهای مختلف 

ما صادرات و واردات کالاهای مختلف را به کشورهای مختلفی داریم به طور مثال ما در حوزه صادرات و واردات گندم در ایران را داریم یا واردات و صادرات قهوه، واردات و صادرات گوشت، واردات و صادرات قطعات الکترونیکی ، صادرات و واردات عسل، واردات و صادرات گیاهان دارویی ، واردات و صادرات فرش ، واردات و صادرات فولاد ، واردات و صادرات فلفل سیاه ، واردات و صادرات میوه،  واردات و صادرات نایلون،  واردات و صادرات حبوبات، واردات و صادرات برنج، واردات و صادرات پیاز،صادرات و واردات پرتقال، واردات و صادرات پارچه، واردات و صادرات سنگ، واردات و صادرات شکلات، واردات و صادرات مواد شیمیایی،  واردات و صادرات دارو، واردات و صادرات خرما، واردات و صادرات خودرو ف واردات و صادرات خشکبار، واردات و صادرات زعفران ، واردات و صادرات رزین، واردات و صادرات روغن، واردات و صادرات طلا  و…. هزاران کالای دیگر فعالیت داریم .

ما با چه کشورهایی مراودات اقتصادی داریم؟

ما با کشورهای زیادی داد و ستد می کنیم و با دفاتر واردات و صادرات ترکیه ، واردات و صادرات گرجستان، واردات و صادرات کانادا، واردات و صادرات قطر ، واردات و صادرات قبرس، واردات و صادرات عربستان، واردات و صادرات عراق، واردات و صادرات عمان، واردات و صادرات کشور فرانسه، واردات و صادرات لبنان، صادرات و واردت هند، واردات و صادرات یونان، واردات و صادرات هلند ، واردات و صادرات لیتوانی، واردات و صادرات افغانستان، واردات و صادرات تاجیکستان، واردات و صادرات آلمان ، واردات و صادرات ارمنستان، واردات و صادرات پاکستان، واردات و صادرات سوریه، ، سنگاپور، واردات و صادرات روسیه و… در ارتباط هستیم به همین خاطر می توانیم با این کشورها راحت تر ارتباط برقرار کرده و واردات و صادرات را در این کشورها انجام دهیم.

واردات و صادرات با ترکیه 

همان طور که می دانید کشور ترکیه یکی از همسایگان ایران است که با کشورهای بسیاری در دنیا مراودات اقتصادی دارد،  به همین خاطر خیلی از ایرانی ها به فکر این افتاده اند که ثبت شرکت واردات و صادرات در ترکیه را انجام دهند تا بتوانند راحت تر تحریم ها را دور بزنند.

این کشور که آداب و رسومی مانند کشور ما دارند ارتباط و داد و ستد با آن ها برای بازرگانان ما بسیار راحت تر اتفاق می افتد. البته باید به این نکته توجه کنید که هر کشوری قوانین خاص خود را دارد که شما باید به آن ها احترام بگذارید تا در نهایت بتوانید با آن ها به‌خوبی کار کنید.

برای اینکه صادرات و واردات به این کشور انجام شود شما باید قوانینی را که دو طرف وضع کرده اند را به‌خوبی مطالعه کنید زیرا از این قوانین را ندانید ممکن است دچار مشکلات فراوانی شوید به طور مثال ممکن است محصولاتتان در گمرک گیر کند و نه بتوانید صادرات انجام دهید و یا نتوانید واردات یک کالا را انجام دهید.


مراحل صادرات به ترکیه 

واردات و صادرات  کالا به کشور ترکیه تقریباً مراحل ساده اما گاهی سخت و زمان بری  دارد به همین خاطر شیوه های مختلفی نیز برای این کار وجود دارد که برخی از مراحل آن را برای شما توضیح می دهیم.

1.بررسی بازار واردات و صادرات ترکیه

هر فردی که بازرگان باشد و یا حتی یک تولید کننده باشد باید بازار خرید و فروش ترکیه را به‌خوبی رصد و آن را تحت نظر بگیرد . به طور مثال اگر می‌خواهید محصولی را به این کشور  ارسال کنید باید  بدانید این کشور چه چیزی نیاز دارد ، آیا محصولی که می‌خواهید به این کشور ارسال کنید  سود لازم را برای شما دارد و می تواند صرفه اقتصادی برای شما داشته باشد یا خیر . برای واردات هم باید همین سؤال را از خودتان بپرسید.

2.بررسی قوانین صادرات به ترکیه ۳

در مرحله دوم شما باید قوانینی که این کشور در مورد واردات و صادرات  کالا دارد را مورد بررسی قرار دهید تا بفهمید از کدام راه برای مراودات اقتصادی استفاده کنید و کدام روش برای شما راحت تر و یا بهتر است. زمانی که شما این کار را انجام دادید می توانید مراحل قانونی و اداری آن را پیگیری کنید. با این کار شما به خودتان کمک بزرگی می کنید زیرا واردات و یا صادرات هر کالا شرایط خاص خود را دارد ، به همین خاطر شما می توانید با دانستن آن راحت تر مسیر صادرات و یا واردات کالا را طی کنید.

  1. اقدامات ۳

حال که این مراحل را پشت سر گذاشتید نوبت صادرات و یا واردات کالا می رسد و پروسه ارسال و یا دریافت کالا را شروع  و بارگیری خود را انجام دهید و در کمترین زمان اقدام به ارسال کالاهای خود کنید . نکته ای که باید توجه کنید این است که شما باید قوانین گمرکی دو کشور را به درستی مطالعه کنید تا خدای ناکرده مشکلی برایتان پیش نیاید.

صادرات به ژاپن 

شاید برای خیلی از افراد صادرات به کشور ژاپن امری محال به نظر برسد اما باید بگوییم ما هم اکنون به کشور ژاپن کالاهایی را  مانند انار ساوه ارسال می کنیم . همان طور که می دانید کشور ژاپن یکی از قول های اقتصادی دنیا است  که هر کشوری دوست دارد با این کشور مراودات اقتصادی داشته باشد.

از آنجایی که این کشور مرزهای آبی فراوان اما خشکی کمی دارد این موضوع باعث شده به یک وارد کننده قدرتمند تبدیل شود . این موضوع در حالی است که این کشور از لحاظ تکنولوژی بسیار قدرتمند عمل می کند  و با توجه به مرزهای پرتردد دریایی به یکی از قطب های واردات و صادرات دنیا تبدیل شده است.

از آنجایی که ژاپن با وسعت کم خود یکی از پرجمعیت ترین کشورهای دنیاست ، منابع بسیار کمی دارد به همین خاطر اگر محصول خوب و قابل قبولی داشته باشید می توانید با این کشور داد و ستد کنید . نکته ای که وجود دارد این است که ایران و ژاپن رابطه اقتصادی بسیار خوبی با هم دارند  که البته تحریم های موجود مشکلات فراوانی را نیز برای آن ها  به وجود آورده است.

صادرات و یا واردات به کشور ژاپن و یا هر کشور دیگری امکان پذیر است با این وجود شما می توانید کالاهای فراوانی را برای آن ها در نظر بگیرید زیرا منابعی که دارند پاسخگوی نیاز آن ها نیست.

 کلام آخر

صادرات و واردات کالا به کشورهای مختلف قوانین خاص خود را دارد که شما با آگاهی از آن ها و نیازسنجی درست می توانید ارسال و و دریافت کالا را از کشورهای مختلف انجام دهید. صادرات یعنی ارسال کالا از گمرکات کشور مبدأ به کشور مقصد است و واردات کالا یعنی وارد کردن کالایی از گمرکات کشور که شما می توانید با رعایت قوانین این کار را انجام دهید.

خبر خوبی که برای شما عزیزان داریم این است که برند رادمرس در هولدینگ ماهان تیموری شروع به فعالیت کرده است که شما می توانید اطلاعات لازم در مورد صادرات و واردات را از این طریق دنبال کنید.

 

اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دوره های آموزشی

مقالات مرتبط

دسته بندی

مقالات امروز

معرفی انواع شاخه های کوچینگ

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

فروشگاه اینترنتی چیست

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

بهترین فروشگاه های اینترنتی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دوره های آموزشی

مقالات مرتبط

دسته بندی

مقالات امروز

معرفی انواع شاخه های کوچینگ

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

فروشگاه اینترنتی چیست

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

بهترین فروشگاه های اینترنتی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.