راه اندازی کسب و کار در ترکیه + راه های کسب درآمد در کشور ترکیه

همان طور که می دانید در چندین سال اخیر موج جدیدی از مهاجرت از ایران به کشورهای دیگر اتفاق افتاده است و خیلی از افراد حتی شده برای یک بار تحقیقاتی را در این مورد انجام داده اند . این مهاجرت ها بیشتر برای مقاصد کشورهای همسایه است . با همه این اوصاف یکی از دغدغه های هر فردی که مهاجرت کرده و یا می خواهد مهاجرت کند، راه اندازی کسب و کار در آن کشورها است. یکی از این کشورها ترکیه است که مهاجرت به این کشور طرفداران بسیار زیادی دارد، زیرا هم به ایران نزدیک است و هم شباهت های فرهنگی زیادی به ما دارند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله در مورد راه اندازی کسب و کار در ترکیه صحبت کنیم و به مواردی مانند نحوه کسب اقامت، سرمایه گذاری، مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار ، نحوه به دست آوردن اطلاعات کاری ترکیه، هزینه های زندگی و نحوه ثبت شرکت صحبت کنیم.

از جمله راه های کسب اقامت در کشور ترکیه، راه اندازی کسب و کار ، سرمایه گذاری ، ویزای شهروندی، ویزای توریستی و ویزای کاری ، از طریق ازدواج و تحصیلی است که هر کدام شرایط و ضوابط خاص خود را دارند. با همه این اوصاف برای مهاجرت و گرفتن اقامت راحت تر بهتر است زبان ترکی استانبولی را به خوبی بلد باشید.

اما قبل از اینکه بخواهید به هر کشوری مهاجرت کنید، باید اطلاعات کافی از هزینه های زندگی  ، کارهایی که می توانید انجام دهید و حتی ثبت شرکت را مورد بررسی قرار دهید تا با یک پیش زمینه درست وارد کشور مقصد شوید.

هزینه های زندگی در کشور ترکیه

در کشور ترکیه همانند ایران هزینه های زندگی در هر شهر متفاوت است .به عنوان مثال هزینه زندگی در تهران بسیار متفاوت تر از اصفهان ، تبریز و یا حتی یک شهر کوچک مانند شهرکرد است . بنابراین برای  کشور ترکیه و یا هر کشور دیگری نیز همین موضوع صادق است و هزینه های زندگی و راه اندازی کسب و کار در شهرهای ترکیه با هم متفاوت است.

مثلاً اگر شما بخواهید برای راه اندازی کسب و کار در ازمیر اقدام کنید ، هزینه بسیار کمتری نسبت به استانبول متحمل می شوید. این در حالی است که هزینه های این شهر با شهری مانند وان نیز متفاوت است و حتی بسیار بیشتر از آن است . از طرفی شما به عنوان مهاجر نمی توانید به برخی از مشاغل مانند، پرستاری، رانندگی، پزشکی و …  را انجام دهید، اما از آنجایی که ازمیر یک شهر توریستی صنعتی است ، داشتن مهارت های فنی یک نقطه قوت برای شما برای راه اندازی کسب و کار محسوب می شود.

 

مطالب مرتبط : چگونه یک کسب و کار آنلاین راه اندازی کنیم؟

 

حال اگر بخواهیم یک مقایسه سطحی از هزینه های زندگی در کشور ترکیه داشته باشیم باید بگوییم به طور متوسط هر فردی نیاز به 3 تا 5 هزار لیر ترکیه برای گذران زندگی دارد و اگر فرد دانشجو باشد، هزینه هایی نیز با توجه به نوع دانشگاه به این مبلغ اضافه می شود.

با همه این اوصاف شما می توانید به راحتی این مقدار پول را با کار کردن به دست آورید و با خیال راحت به ادامه زندگی خود بپردازید.

نحوه به دست آوردن اطلاعات در مورد کسب و  کار در ترکیه

شما برای اینکه اطلاعات کافی در این مورد را به دست آورید در اولین گام باید هدف خود را مشخص کنید که آیا می خواهید کسب و کار در ترکیه را برای خود راه اندازی کنید و یا می خواهید برای فردی کار کنید. با مشخص کردن این موضوع 50 درصد راه را رفته اید. حال اگر بخواهید خودتان شغل ایجاد کنید، باید به دولت ترکیه ثابت کنید که طرح شما به اقتصاد آن کشور کمک می کند.

ما مراحل ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار را در ادامه توضیح داده ایم، اما اگر می خواهید برای فردی کار کنید چندین راه برای شما وجود دارد. به عنوان مثال شما می توانید از سایت های کاریابی مانند Kariyer.net که یکی از معروف ترین شبکه های کاریابی است کمک بگیرید.

یکی دیگر از راه هایی که می توانید اطلاعات کافی از قوانین کاری این کشور به دست بیاورید ، کنسولگری ترکیه در تهران است که شما با مراجعه با آن ها می توانید اطلاعات لازم را به دست آورید. از طرفی هم شما می توانید با سفر به این کشور و با داشتن اعتبار گذرنامه حداقل به میزان دو ماه اقدام به پیدا کردن کار و ارتباط با کارفرمایان آن کشور کنید.

برای ثبت شرکت در ترکیه باید چه مراحلی را طی کرد؟

یکی از مواردی که هنگام ثبت شرکت در ترکیه برای شما به عنوان کارفرما می تواند قابل توجه باشد، این است که مدت زمان ثبت،  4 تا 5 روز کاری طول می کشد ، زیرا در ایران این موضوع حداقل 15 تا 1 ماه زمان می برد که هیچ قطعیتی نیز در آن وجود ندارد.

حال برای ثبت شرکت در ترکیه باید مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. ترجمه گذرنامه خود و یا شرکای تجاری
  2. استخدام حسابدار رسمی از کشور ترکیه
  3. تنظیم اساسنامه به زبان ترکی
  4. گرفتن شماره مالیات
  5. پر کردن فرم های مخصوص ثبت شرکت
  6. تکمیل فرم های مخصوص( تعهد) در اتاق بازرگانی
  7. مراجعه به ثبت احوال و ثبت امضای مدیر عامل یا شخص و تائید اساسنامه
  8. افتتاح حساب بانکی
  9. روزنامه کردن شرکت
  10. ارائه اجاره نامه به اداره مالیات
  11. دریافت شماره مالیاتی
  12. دریافت کارت بازرگانی شرکت

 

نکات مهم برای راه اندازی کسب و کار در ترکیه

خیلی از ما می دانیم که برای مهاجرت به یک کشور دیگر از راه های قانونی شرایطی وجود دارد که اگر به آن ها بی توجهی کنیم ممکن است ما را با مشکلات فراوانی روبرو کند. بنابراین داشتن شغلی که بتوان به کمک آن امرار معاش کرد و چرخ زندگی خود را به کمک آن چرخاند، از مهم ترین موضوعاتی است که در مهاجرت با آن روبرو خواهیم شد. با این حال این موضوع برای ما ایرانی ها شاید کمی سخت تر یا متفاوت تر از یک شهروند عادی ترکیه ای باشد.

مجوزهای لازم برای راه اندازی شغل

 

مجوز

 

با این وجود اولین قدم برای راه اندازی شغل در ترکیه گرفتن مجوزات لازم است زیرا بدون آن هیچ فردی نمی تواند موفق به اخذ تابعیت این کشور شو.د به همین منظور از همان ابتدای کار باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید و به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی شغل در ترکیه باشید، اما نباید زیاد نگران این موضوع باشید، زیرا گرفتن مجوز کار در این کشور خیلی ساده تر از کشورهای دیگر است.

معرفی کسب و کار مناسب برای شما

همان طور که می دانید کشور ترکیه یکی از کشورهای توریست پذیر دنیاست که سالانه میلیاردها دلار از این راه کسب درآمد می کند. به همین دلیل نیاز به افرادی دارد که تسلط کافی به زبان های خارجی دارند و اگر شما هم تسلط کافی به زبان های خارجی مانند انگلیسی ، فرانسوی، آلمانی و…دارید این فرصت برای شما هم وجود دارد که به راحتی بتوانید تابعیت این کشور را به دست آورید و در آن جا مشغول کار شوید.

مشاغل دیگری مانند صادرات، پرستاری از کودکان ، متخصص فروش، برنامه نویسی، گرافیک و… از مشاغلی هستند که این کشور بیش از پیش به آن ها نیاز دارد به همین خاطر اگر در یکی از این موارد مهارت دارید ، موقعیت برای داشتن کسب و کار در ترکیه برای شما راحت تر فراهم می شود.

باید و نبایدهای راه‌اندازی کسب و کار در ترکیه

 

باید و نبایدهای راه‌اندازی کسب و کار در ترکیه

 

همان طور که در بالا هم اشاره کردیم راه اندازی کسب و کار در ترکیه یک نوع سرمایه گذاری محسوب می شود به همین خاطر شما باید به نکات زیادی در این راه توجه کنید تا در نهایت بتوانید با آگاهی در این راه قدم بردارید و به موفقیت برسید.

اولین نکته برای راه اندازی کسب و کار در هر کجای این دنیا چه در ایران و چه در خارج از کشور این است که باید اطلاعات کافی و لازم برای راه اندازی کسب و کار را به دست آورید. به طور مثال شما باید بدانید مسائل حقوقی در مورد کسب و کاری که شما می خواهید آن را راه اندازی کنید، چیست؟ این کسب و کار چه میزان مهارت نیاز دارد و حتی تمکن مالی شما چقدر است.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که شما باید تعیین کنید می خواهید برای فردی دیگر کار کنید و یا می خواهید کسب و کار و یا شرکت خود را در این کشور تاسیس کنید؟ اگر می خواهید برای فردی دیگر کار کنید شرایط متفاوت تر از زمانی است که می خواهید کسب و کار خود را داشته باشید.

به همین خاطر توجه به این نکات می تواند شرایط را به طور کلی برای شما تغییر دهد و یا حتی عدم توجه به آن می تواند شرایط را برای شما سخت تر کند .با این حال شما در هر شرایطی باید مجوز کار کردن در این کشور را از ادارات مربوطه دریافت کنید تا بتوانید با خیالی آسوده تر به مسیر خود ادامه دهید.

اما نکته مهمی که باید در انتخاب شغل در این کشور در نظر بگیرید این است که بعضی از مشاغل وجود دارند که خط قرمز کشور ترکیه هستند و اتباع خارجی نمی توانند در آن مشغول فعالیت شوند. به طور مثال این کشور به اتباع خارجی مجوز کار در مشاغل حکومتی و دولتی را نمی دهد و برای آن ممنوعیت ایجاد کرده است با این حال مشاغل دیگری وجود دارند که می توانند درآمد بسیار بالایی داشته باشند که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

مقاله مرتبط: بهترین ایده های پولساز برای شروع کسب و کار

کسب و کارهای پول ساز در ترکیه

در هر کشوری مشاغلی وجود دارد که هر فردی چه شهروند آن کشور باشد و چه یکی از اتباع خارجی می تواند از آن درآمد بالایی کسب کند که این موضوع برای کشور ترکیه نیز صادق است . به طور مثال مشاغلی در حوزه های پزشکی ، مدیریت، بانکداری، دندانپزشکی ، مدیریت بازرگانی و… درآمد بسیار بالایی در این کشور دارند . بنابراین اگر شما هم در یکی از این موارد یاد شده ، مهارت دارید می توانید با خیال راحت به فکر راه اندازی کسب و کار در ترکیه باشید.

کسب و کارهای رو به رشد در ترکیه

 

کسب و کارهای رو به رشد در ترکیه

 

با همه این تفاسیر شاید برای راه اندازی کسب و کارهایی که در بالا به آن اشاره کردیم نیاز دارد شما با سرمایه بالایی وارد این مشاغل شوید با این وجود، همان طور که در بالا هم گفتیم راه اندازی کسب و کار در ترکیه بسیار ساده و در عین حال یکی از شرایط مهم برای اخذ ویزای شهروندی این کشور می باشد.
اما نکته دیگری که در این بین وجود دارد این است که مشاغلی وجود دارند که نیاز به سرمایه زیادی ندارند و شما می توانید به راحتی به کمک آن ها اقدام به راه اندازی شغل در ترکیه نمایید که در ادامه آن ها را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.

1. ساختمان سازی

همان طور که همه ما می دانیم کشور ترکیه یک کشور توریستی است ، در نتیجه سرمایه گذاران و مهاجران خارجی زیادی دارند و این افراد نیاز به خانه و یا هتل دارند تا در آن بتوانند زندگی کنند و زندگی خود را در آن بگذرانند. بنابراین ساختمان سازی یکی از مواردی است که کشور ترکیه از آن حمایت می کند که شما نیز می توانید وارد این حوزه شوید. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برخی از سبک های ساختمان سازی از توجه ویژه ای برخوردار هستند و حتی ممکن است مالیات کمتری نیز از مردم بابت آن ها گرفته شود.

2.خدمات سلامتی

یک ایده دیگر برای راه اندازی کسب و کار در ترکیه مربوط به خدماتی است که شرکت ها به کارمندان خود می دهند. از آن جایی که کشور ترکیه یک کشور در حال پیشرفت است و یک قسمت از آن در بخش اروپایی قرار دارد، سعی کرده است در بیشتر موارد خود را به استانداردهای این کشورها برساند.
بنابراین شرکت های آن ها نیز همین تصور را در پیش گرفته اند و خدمات ارزنده ای را به کارمندان خود در حوزه سلامت، مانند ورزش، یوگا، سرگرمی و… ارائه می دهند . به همین دلیل اگر شما بتوانید این خدمات را با کیفیت بالاتر با قیمت مناسب تر ارائه دهید، مطمئناً این موضوع می تواند شرکت ها را مجاب کند تا این خدمات را از شما خریداری کنند.

3. مترجم

همان طور که در بالا هم اشاره کردیم به علت توریست پذیری بیش از حد ترکیه ، نیاز به مترجم در این کشور بسیار بالا است و اگر شما حتی به زبان استانبولی مسلط باشید می توانید به راحتی از این موقعیت استفاده کنید و در نهایت مشغول فعالیت شوید و از آن درآمد خوبی به دست آورید.

4. دنیای دیجیتال

 

دنیای دیجیتال

 

یکی دیگر از مواردی که می توانید در راه اندازی شغل در ترکیه در نظر بگیرید مسائل مربوط به دنیای دیجیتال و کامیپیوتر مانند برنامه نویسی ، طراحی سایت و خدمات پشتیبانی آن است که بسیاری از شرکت ها حاضرند پول خوبی را به افراد ماهر و فعال در این حوزه ها پرداخت کنند. بنابراین اگر شما هم در حوزه نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر فعال هستید می توانید به راحتی استخدام شوید.

5. کسب و کاردر ترکیه به صورت آزاد

چه در ایران چه در ترکیه مشاغل آزاد طرفداران زیادی دارد . با این حال افرادی که به ترکیه مهاجرت می کنند بیشتر در این مشاغل فعالیت می کنند . به طور مثال داشتن رستوران، فعالیت هایی در حوزه بسته بندی، آرایشگاه ، موسیقی، لوازم یدکی خودرو، مکانیکی و… در این حوزه قرار می گیرند که حتی دانشجویان نیز می توانند برخی از آن ها را انجام دهند و از این طریق کسب درآمد کنند.

کلام آخر

همان طور که در این مقاله گفتیم ، راه اندازی کسب و کار در ترکیه شرایط ساده ای دارد که اگر شما مهارت خاصی داشته باشید و زبان این کشور را نیز بلد باشید به راحتی می توانید در این کشور مشغول فعالیت شوید و در نهایت تابعیت این کشور را دریافت کنید. همچنین ما در این مقاله ایده هایی را مورد بررسی قرار دادیم تا به شما کمک کنیم یک دید کلی در مورد مشاغل در کشور ترکیه به دست آورید تا اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید بتوانید راحت تر و سریع تر این کار را انجام دهید.
حال با توجه به توضیحاتی که خدمت شما ارائه دادیم به نظر شما برای راه اندازی شغل در ترکیه به چه موارد دیگری باید توجه کنیم؟

لطفاً نظر ارزشمند خود را با ما یعنی تیم ماهان تیموری در میان بگذارید.

سوالات متداول

ترجمه و فریلنسری، تدریس خصوصی، تولید صنایع‌دستی ، آشپزی و شیرینی پزی، خیاطی، ساخت طلا و زیورآلات، آرایشگری، آموزش موسیقی، از جمله کارهایی است که شما می توانید در خانه انجام دهید.

شما برای گرفتن ویزای کاری به مدارکی همچون اصل گذرنامه، مدارکی که هویت شما ر ثابت کند، 4 عدد عکس 4*6 ، درخواست کارفرما، گواهی عدم سو پیشینه به تائید کنسولگری ایران، گواهی سلامت، مدارک تحصیلی، داشتن گواهی تمکن مالی ترجمه شده، داشتن رزومه کاری خوب، نوشتن نامه درخواست برای گرفتن مجوز، مدارک هویتی همراهان

همین حالا شروع کن!

4 پاسخ

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی بله اگر شما یک شرکت ثبت کنید و این شرکت شخصی نباشه باید 5 کارمند ترک استخدام کنید

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی از شما ممنونیم که مقاله راه اندازی کسب و کار در ترکیه رو مطالعه کردین امیدواریم براتون مثمر ثمر بوده باشه

دیدگاهتان را بنویسید