مذاکره ی حقوق

یکی از دغدغه های اصلی همه ی کارمندان و حقوق بگیران مذاکره در مورد حقوق خود است چون همیشه چالش هایی در این راه آن ها را اذیت کرده است و باعث شده است که تمرکز آن ها معطوف این مورد شود چون قطعا این یکی از اساسی ترین مواردی است که می تواند باعث آرامش و امنیت در زندگی هر شخصی شود پس ما باید به بهترین شکل ممکن یاد بگیریم که چگونه باید مذاکره کنیم و چگونه حقوق خود را در مذاکره هایی که داریم مشخص کنیم.

چون در بسیاری از موارد دیده شده است که کارمندان یک شرکت بر سر میزان حقوق خود به چالش خورده اند اما به دلایلی که در بالاترین درجه آن ترس قرار دارد هیچ گاه نتوانستند که این درخواست را از صاحب کارشان داشته باشند که حقوق آن ها را افزایش بدهد و همین باعث شود که انگیزه آن ها برای ادامه دادن آن کار بیشتر شود و با شور و شوق بیشتری در این مسیر قدم بردارند.

در این مقاله قصد داریم که به بررسی و تحقیق دقیق در این مورد بپردازیم و با ارائه راهکار ها و تکنیک های ناب و جدید به شما آموزش بدهیم که چگونه در مورد مذاکره ی حقوق و مهارت های مذاکره کردن و چگونه با رعایت کردن اصول علمی و عملی بهترین نتیجه را برای خودتان بگیرید.

حقیقت تلخی که در مورد مذاکره ی حقوق وجود دارد

 

حقیقت تلخی که در مورد مذاکره ی حقوق وجود دارد

 

همیشه حقیقت تلخ است،این نگرشی است که از کودکی در ذهن ما انداختند و طوری برخورد کردند که ما انسان ها در مقابله با حق و حقیقت،گارد داشته باشیم و آن را قبول نکنیم. اما بحث امروزمان کاملا تفاوت دارد چون حقیقتی که امروز درگیرش هستیم در کمال تلخی اگر به خوبی به آن توجه کنیم و کاری کنیم که جبران مافات باشد و از همین لحظه سعی کنیم که در پی جبران باشیم قطعا بعد از مدتی می توانیم این حقیقت تلخ را به شیرینی تبدیل کنیم.

پس لطفا از امروز در مقابله با چالش هایتان آن هارا تلخ نپندارید چون آنها شما را قوی و قوی تر می کند و باعث می شود که شما قوی تر در مسیر خودتان قدم بردارید و روز به روز همه ی مشکلات خودتان را حل کنید. چون تا زمانی که ندانید مشکل از کجاست،قطعا برای جبران آن نیز قدم برنمی دارید و راهی را در پیش نمی گیرید که جبران کند.

اما آن حقیقت مربوط می شود به اینکه بیشتر از 70% از افراد هنوز که هنوز است نمی توانند در مورد حقوق و افزایش حقوق خود مذاکره کنند و علارغم اینکه جرات آن را ندارند، مهارت مذاکره ی حقوق را نیز ندارند و نمی توانند در این مرحله به مذاکره بنشینند و بهترین نتیجه را خلق کنند.

پیشنهاد ما به شما : نقش آلترناتیوها و BATNA (بتنا) در برنامه ریزی برای مذاکره

این یکی از عجیب ترین نکاتی است که در مورد مذاکره وجود دارد چون افراد می توانند در مورد مذاکره های دیگران به راحتی به بحث بپردازند و این کار را به بهترین شکل انجام دهند اما زمانی که خودشان به جلوی میز مذاکره می روند. فرقی ندارد در چه پست و مقامی باشند،یک کارمند ساده و یا یک مدیر برتر سازمان،که هر روز سر و کار دارد با انواع کارمند دیگر و خود فیش حقوقی آن ها را تقدیم می کند.
در همه ی این شرایط زمانی که شخص به میز مذاکره می رود و قرار است که در مورد حقوق خود بحث کند به استرس می افتد و با همین استرس نمی تواند به خوبی این شرایط را رعایت کند که بتواند به بهترین نتیجه در مذاکره اش برسد. تا جایی که در خاطرات زندگی بزرگ ترین مدیران جهانی نیز به این موضوع ذکر شده که سخت ترین کار آن ها در دوران خدمتشان،همین درخواست اضافه حقوقشان بوده است.

چون به گفته ی خودشان همیشه قبل از اینکه به مذاکره بروند از استرس دست و پاهای خود را گم می کردند و نمی دانستند که باید با چه استراتژی به سر کار بروند و صبح شنبه ی خود را با خبر افزایش حقوقی که برای رئیسشان دارند شروع کنند. چون می دانستند که مافوق آن ها با این خبر بهم می ریزد و یا حداقل خوب برخورد نخواهد کرد.

اما از آنجایی که نمی دانستند ترس و اضطراب از ناآگاهی می آید هیچ گاه به این فکر نکرند و دقت نظرشان به این مورد برخورد نکرد و زوم نشد که آنها باید تحت هر شرایطی قوانین مذاکره ی حقوق را یاد بگیرند و با آموختن و عملی کردن این اطلاعات به بهترین نتیجه ی ممکن در مذاکراتشان برسند.

 

 

مواردی که در مذاکره باید به آن ها دقت شود

 مواردی که در مذاکره باید به آن ها دقت شود

1)با آگاهی کامل وارد جلسه ی مذاکره شوید

در این مورد شما باید همه ی دقت لازم را انجام بدهید و با دست پر وارد جلسه ی مذاکره بشوید و سعی کنید از استراتژی های مختلف مانند استراتژی کالباسی و …. استفاده کنید . این اتفاق هم زمانی می افتد که شما قبل از اینکه جلسه ی مذاکره ی حقوق شما شروع بشود باید به بررسی و تحقیق در مورد شغل و درآمد هم رشته ای های خودتان بپردازید. شما باید بدانید متخصصان و هم رده های شما در این رشته با همین تخصص چه حقوقی می گیرند و چه آپشن هایی دارند.

چون در این صورت شما می توانید بهترین تصمیم لازم را بگیرید و بدانید آیا واقعا انتظار شما طبیعی است یا شما انتظاری دارید که واقعا بیجا است و در واقع نباید از همان اول چنین انتظاری را می داشتید. چون در هیچ کجای ایران، حتی در بهترین شرکت ها نیز این ارقام رد و بدل نشده است و چنین حقوقی به کارمندی در حد شما داده نشده است.

پس زمانی که شما با دست پر وارد جلسه می شوید و از بالاترین میزان حقوق ها و کف قیمت آگاهی کامل دارید می توانید با خیالی آسوده تر و خیلی بهتر موضع خود را بدانید و سپس موضع خود را حفظ کنید. چون تنها در این شرایط است که شما می دانید سازمان و شرکت های دیگر چه حقوقی به کارمندان خود می دهند و شما می توانید خواسته های خودتان را با آن واقعیت ها تطابق بدهید و شرایط را هموار کنید.

بالاتر از قیمت واقعی خود بگویید

2)بالاتر از قیمت واقعی خود بگویید

در اگاهی داشتن از  مراحل مذاکره این مورد یکی از آن مواردی است که افراد با خودشان عهد می بندند که انجامش بدهند اما زمانی که به سر میز مذاکره می روند به احتمال بسیار زیاد انجام نمی دهند و تصمیم می گیرند که چنین درخواستی نداشته باشند. چون به گمان آن ها این انتظار و درخواست باعث می شود که به طور 100% با اضافه حقوق آن ها مخالفت بشود و مدیرشان به احتمال زیاد دیگر حتی به درخواست آن ها توجه نکند.

اما واقعیت خلاف این است قطعا، چون احتمال اینکه با درخواست آنها موافقت بشود دقیقا به همان احتمالی است که مخالفت بشود. پس چه بهتر اگر پیشنهاد خود را بدهیم چون در این شرایط شخص مقابل شاید قبول کرد و البته حتی اگر قبول نیز نکند او با چانه زنی و پیشنهاد کم دادن،به همان نرخی می رسد که بازهم مورد قبول ماست.

اما تصور کنید که شما از همان اول پیشنهاد کم را می دادید در آن صورت قطعا شخص مقابل دوباره با شما چانه زنی می کرد و درخواست می کرد که بازهم از شما تخفیف بگیرد و به همین دلیل نیز قیمت و حقوق شما دوباره از قیمت معمول پایین تر می آمد و او حتما می توانست از شما تخفیف بگیرد.

3)اعتماد به نفس بالایی از خود نشان بدهید

 

3)اعتماد به نفس بالایی از خود نشان بدهید

 

شما اگر با اعتماد به نفس کامل به میز مذاکره بروید طرف مقابل، حال چه مدیرتان باشد و چه مسئول منابع انسانی شرکتی که قصد دارید در آن جا کار کنید. با نگاه بسیار مثبت تری با شما برخورد می کند و زمانی که کاریزما و شخصیت ناب شما را می بیند به این نتیجه می رسد که شما می توانید به سازمان و شرکت او چیزی اضافه کنید و سازمان آن ها را یک قدم رو به جلو ببرید.

اما فرض کنید که شما نتوانید خوب خودتان را پرزنت کنید و با اعتماد به نفس خودتان را در همان نگاه اول نشان دهید. به نظر خودتان کاریزمای شما در نزد طرف مقابل به اندازه ی زمانی خواهد بود که کاریزما و اعتماد به نفس بالایی دارید ؟ قطعا به این شکل نیست و امکان ندارد که همچون قبل نیز نتیجه ی مطلوب خودتان را بگیرید. پس لطفا از امروز بر روی اعتماد به نفس خودتان کار کنید و یک شخصیت کاریزماتیک از خودتان بسازید.

4) بر روی ویژگی های مثبت خود زوم کنید

در انواع مذاکره توجه به این نکته ضروری است که زمانی که شما قبل از مذاکره به ویژگی های مثبت خود فکر کرده اید و تک تک آن نکات را در ذهن خودتان بررسی کرده اید به راحتی می توانید در زمان مذاکره بهترین خودتان را به طرف مقابل نشان دهید و با ذکر کردن ویژگی های مثبت خودتان به طرف مذاکره کننده شان و ارزش خودتان را بالا ببرید. در چنین شرایطی، یعنی زمانی که شما می توانید این اتفاق را به ثمر برسانید،شخص مقابل به بهترین شکل ممکن از شما استقبال خواهد کرد.

و در پی همین استقبال به احتمال زیاد با پیشنهاد بالا رفتن حقوق شما موافقت می کند و شما به هدف خودتان از مذاکره ی حقوق می رسید. با این تکنیک شما فوکوس می شوید بر روی ویژگی های مثبت و همین باعث می شود که بتوانید کارهای بهتری نیز انجام دهید و در نتیجه ی این کار های بهتر و آزادانه تر ، می توانید موفقیت و نتیجه ی بهتر و بیشتری را نیز بدست آورید.

 

سخن پایانی

خوشحالیم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید.امیدواریم این مقاله باعث شود که نگاه شما نسبت به مذاکره ی حقوق و شرایطی که همیشه به همراه داشته است،عوض شود و از این به بعد شرایطی را برای خودتان آماده کنید و با آموزش دادن خود را آنقدر رشد دهید که بدون ترس و اضطراب وارد هر مذاکره ای شوید و با شرایطی که برای خودتان از قبل برنامه ریزی کرده اید، بتوانید بهترین نیتجه را برای خودتان به بار بیاورید

و بهترین نتیجه را بگیرید. و این نگاه را داشته باشید که می توانید هر مذاکره ای را با موفقیت به پایان برسانید و کل شرایط مذاکره را با موفقیت و کیفیت بالایی به پایان برسانید. امیدوارم نکاتی که در این مقاله گفته شد باعث شود مشکلات شما در زمینه ی مذاکره از بین برود و بتوانید با بهترین کیفیت ها به زمین مسابقه برگردید و به یک مذاکره کننده یِ حرفه ای تبدیل شوید که می تواند از هر مذاکره ای یک برد بسازد.

یادتان باشد موفقیت اول در ذهن شما شکل می گیرد و سپس با استفاده از شخصیت شما به وقوع می پیوندد. پس هر کدام از این دو موارد به خوبی شکل نگیرد شما نمی توانید بازار و مذاکره را به زیر سلطه بگیرید و حاکم مذاکره ها شوید.

پس لطفا قبل از اینکه به فکر این باشید که بتوانید مذاکره های خود را با برد به پایان برسانید شرایطی مورد نیاز را آماده کنید. به قول کتاب چهار اثر فلورانس زمانی که در یک دره ی بدون آب گیر کردید به جای گریه و ناله کردن از بی آبی بلند شوید و چاه حفر کنید و ایمان داشته باشید که چاه هایتان پر از آب می شوند. در این مسیر بسیاری شما را مسخره می کنند و به شما خورده می گیرند که در حال انجام کاری غیر ممکن هستید.

اما بدانید که تمام انسان های موفق مسخره شدند و البته نکته ی مهم تر همه ی انسان های موفق به این حرف ها گوش ندادند و راه خودشان را در پیش گرفتند چون می دانستند که تلاش برای تغییر شرایط، بسیار بهتر از این است که صرفا نق بزنند و از شرایط بد جامعه بنالند. ایمان داشته باشید اگر خوب آموزش ببینید(بر روی اعتماد به نفس و عزت نفس خودتان کار کنید) و سپس به عملی کردن دانسته هایتان بپردازید می توانید به همه ی این موفقیت ها و به چاه آب طلا برسید.

پس بالاخره حالا دیگر می دانید که مشکل از کجاست پس می توانید برنامه های لازم را برای رفع این مشکلات بچینید. پس همین حالا یک قدم از بسیاری از مردمان مذاکره کننده دیگر جلوتر هستید که نمی دانند باید شروع کننده باشند یا باید منتظر بمانند و طرف مقابل مذاکره را در دست بگیرد. چون آنها نمی دانند که مشکلشان کجاست و نمی دانند که نکات مثبت و منفی نقطه شروع مذاکره بودن چه چیز هایی هستند پس دلیلی نیز نمی بینند که به دنبال حل کردن مشکل بروند
یادتان باشد اگر سوالی یا پیشنهادی دارید در بخش نظرات برای ما بارگذاری کنید.مطمئن باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن به همه ی سوالات شما پاسخ خواهند داد. با تشکر از شما دوستان عزیز/ مانا و جاودان باشید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید