گرایش استراتژی Mba

استراتژی به معنای تعیین برنامه های لازم جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده می باشد. این برنامه ها اقداماتی هستند که باید به صورت فعالیت های فردی و تیمی برای یک سازمان انجام شود. اتخاذ یک استراتژی مناسب می تواند سازمان را به موفقیت برساند. در ارتباط با استراتژی برای یک سازمان این واقعیت وجود دارد که سازمان هایی که به موفقیت رسیدند می توانند از استراتژی خاصی استفاده نکرده باشند اما استفاده از یک استراتژی درست و اجرای آن به صورت کامل با احتمال زیادی سازمان را به موفقیت خواهد رساند. همین موضوع اهمیت توجه به موضوع استراتژی را برای یک سازمان کاملاً مشخص می نماید.
موفقیت می تواند در یک سازمان به صورت حفظ جایگاه فعلی سازمان در بین رقبا در کسب و کار مربوطه و تلاش برای بقا تعریف شده باشد بنابراین چنین اهدافی نیز استراتژی های خاص خود را نیاز دارد. در کشور ما به دلیل شرایط رکود اقتصادی که وجود دارد و همچنین شرایط رقابتی که در بعضی از کسب و کارها وجود دارد استراتژی بسیاری از سازمان ها از جنس حفظ جایگاه خود در بین سایر بازیگران و همچنین تلاش برای بقا می باشد. از این لحاظ گرایش استراتژی Mba می تواند فارغ‌التحصیلانی را به بازار کار معرفی نماید که به این نیاز سازمانها می تواند به خوبی پاسخ دهد.
کسانی که در رشته گرایش استراتژی Mba تخصص پیدا می کنند با ورود به هر سازمانی پس از آشنایی با اهداف آن سازمان و آشنایی با فضای آن کسب و کار در کشور می‌توانند برنامه ها و استراتژی های لازم را برای تحقق اهداف آن سازمان طراحی و به مدیریت پیشنهاد نمایند. دانشجویان گرایش استراتژی Mba در واقع توانمندی لازم را برای طراحی استراتژی مورد نیاز سازمان توانند به دست می آورند. به این منظور در این رشته با انواع روشهای طراحی استراتژی آشنا خواهند شد و نمونه های موفق و شکست خورده متعددی را در زمینه استراتژی های اتخاذ شده در سازمان ها مطالعه خواهند کرد. اما همانطور که عنوان شد در حال حاضر اهداف تعیین شده برای هر سازمانی لزوماً هدف توسعه ای ممکن است نباشد و در چنین شرایطی سازمان ها می توانند تلاش برای بقا و استراتژی های لازم در این زمینه را دنبال نمایند. بنابراین این موضوع نشان می دهد که سازمان در هر شرایطی که در دوران رونق خود و چه در دوران رکود اقتصادی هرگونه اهدافی را که دنبال می کند برای تحقق آنها نیز باید برنامه ها و استراتژی های متناسب با آن را داشته باشد. ذکر این نکته صحیح است که سازمان با استراتژی های خود زندگی می‌کند و همواره در حال حل چالشها و مشکلات پیش روی خود از طریق اتخاذ استراتژی های مناسب می باشد.
با ذکر این جملات به این نتیجه می‌رسیم که سازمان همواره به یک متخصص طراحی و اجرای استراتژی های درست و مناسب نیازمند می باشد. متخصص استراتژی سه وظیفه مهم را در سازمان به عهده دارد طراحی استراتژی برای سازمان، اجرای استراتژی اتخاذ شده و در نهایت ارزیابی عملکرد برنامه های اجرایی شده

شاخه های گرایش استراتژیک

شاخه های گرایش استراتژیک

گرایش استراتژی mba مانند تمامی گرایش های دیگر رشته MBA دارای زیر شاخه های متعددی می باشد که از این جمله می‌توان به زیرگرایش های استراتژی بازاریابی، استراتژی بین الملل، استراتژی تکنولوژی و استراتژی مالی اشاره نمود که هر یک از این زیر گرایش ها به صورت خاص در زمینه طراحی برنامه‌های لازم برای تحقق اهداف در ارتباط با موضوع مورد نظر تمرکز دارد و کسانی که در هر یک از این زیر گرایش ها تحصیل خود را ادامه دهند در صورت مطالعه مطالب ارائه شده به صورت کامل و استفاده از آن ها کسب تجربه می توانند در آن زمینه ها تخصص پیدا کنند. در کشور ما با توجه به اینکه در حوزه‌های مختلف در سازمان‌ها زمینه‌های ارتقای عملکرد به اندازه کافی وجود دارد، به همین منظور به صورت عمومی اکثر سازمانهای ایرانی نیاز به متخصصینی دارند که در حوزه‌های بازاریابی، تکنولوژی و مالی بتوانند استراتژی های خوبی برای سازمان تدوین نمایند.
به عنوان مثال در ارتباط با استراتژی بازاریابی می توان این مطلب را ارائه نمود که در حال حاضر در کشور ما شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کسب و کارها بیش از هر زمان دیگری نیازمند ارتقای توانمندی خود در زمینه فروش و بازاریابی می باشند. از این رو سازمانها با تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای خود در زمینه میزان فروش به دنبال تعیین روشها و استراتژی هایی برای تحقق اهداف برنامه های فروش خود هستند. یک متخصص در زمینه استراتژی بازاریابی می ‌تواند با بررسی کسب و کار این سازمان و اهدافی که در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت برای خود تعیین نموده است، بر اساس دانشی که در زمینه تعیین استراتژی های بازاریابی دارند و هم چنین روش هایی که می ‌تواند برای این سازمان در زمینه فروش و بازاریابی مناسب باشند بهترین استراتژی برای تحقق اهداف فروش و بازاریابی را تعیین می نماید.

 

پیشنهاد ما به شما : رشته مدیریت کسب و کار (MBA) گرایش بازاریابی

به عنوان مثال استفاده از ظرفیت فضای مجازی و بازاریابی دیجیتال یکی از حوزه هایی است که می تواند به عنوان یک برنامه و استراتژی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و بر اساس آن برنامه‌ای مدون به سازمان پیشنهاد نمود. سپس متخصص استراتژی بازاریابی بر اساس برنامه مصوباقدام‌های لازم را آغاز می نماید و به صورت مداوم عملکرد سازمان را در این حوزه و نتایجی را که به دست می آورد مورد پایش قرار می‌دهد و بر اساس ارزیابی عملکردی که در این خصوص انجام می‌دهد اقدامات اصلاحی و بهبود لازم را در این زمینه انجام می دهد. بنابراین از این طریق می‌توان به سازمانها کمک نمود تا اهداف فروش و بازاریابی خود را به منظور بقای خود سازمان ها در این شرایط اقتصادی و یا توسعه عملکرد خود محقق نمایند.
مثال دیگری که در این زمینه می توان عنوان نمود استراتژی مالی می باشد بنا به دلایل گفته شده که در حال حاضر در کشور ما در شرایط خواصی از نظر وضعیت اقتصادی به سر می بریم، بنابراین برنامه ریزی عملکرد سازمان ها از نظر مالی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار شده است موضوع درآمدزایی مناسب سازمان هاريال تحقق اهداف سودآوری برای سازمان هاريال گردش مالی مناسب، وجود نقدینگی مناسب در سازمان ها و حفظ توانمندی خود در پرداخت دیون و بدهی ها از مهمترین موضوع هایی می باشد که از نظر مالی نیازمند برنامه ریزی و تعیین استراتژی های لازم در هر سازمانی است.
به این ترتیب یک متخصص در زمینه استراتژی مالی می ‌تواند با تعیین وضعیت موجود سازمان در حوزه مالی از ابعاد مختلف و بررسی وضعیت نقدینگی وضعیت سودآوری و پیش ‌بینی درآمد سازمان برای سال‌های آتی و به طور کلی وضعیت آن کسب و کار، استراتژی لازم را برای تحقق اهداف فروش درآمدزایی و مدیریت هزینه ها و در نتیجه سودآوری سازمان طراحی نماید و بر اساس آن پیشنهاد لازم را به مدیریت ارائه دهد. در نهایت پس از تصویب آن نسبت به اجرای این برنامه‌ها و استراتژی‌هایی تدوین شده اقدام می نماید و پس از ارزیابی عملکرد برنامه های اجرا شده در سازمان میزان تحقق اهداف در زمینه های مالی بر اساس برنامه‌های تدوین شده اندازه گیری می شود.

اهمیت گرایش استراتژی در سازمانها

اهمیت گرایش استراتژی در سازمانها

از آنجایی که فارغ التحصیلان گرایش استراتژی mba در سازمان های مختلف مشغول به فعالیت خواهند شد و استراتژی های کلان سازمان را در موضوعات بسیار حیاتی مانند برنامه ها رویکردهای سازمان برای رقابت در بازار و افزایش سهم بازار بر اساس توان رقابت پذیری سازمان از جمله از منظر مالی تعیین می نمایند، بنابراین ضروری است شخصی که مسئولیت این موضوع را در هر سازمانی به عهده می گیرد به اندازه کافی در این حوزه تخصص و دانش داشته باشد. چالش ها در ارتباط با این موضوع زمانی بیشتر می شود که موضوعاتی که در آینده پیش روی سازمان خواهد بود به اندازه کافی و با دقت بالا قابل پیش‌بینی نیستند و تغییرات مداوم که در شرایط اقتصادی و محیط پیرامون سازمان اتفاق می افتد تا حد زیادی بر عملکرد سازمان تاثیر گذار هستند. بنابراین استراتژی های تدوین شده برای سازمان باید در درجه اول به اندازه کافی و با بصیرت خاصی طراحی شده باشند که تا حد امکان رخداد چنین تغییراتی را پیش بینی کرده باشند و اقدام های در نظر گرفته شده متناسب با پیش بینی آن تغییرات باشد. در حین انجام این برنامه ها نیز تغییراتی که به صورت واقعی در محیط اطراف اتفاق می‌افتد باید مورد پایش قرار گرفته و متناسب با آن برنامه‌های تدوین شده اصلاح و به روز شوند. بنابراین در فضای اقتصادی سازمان‌هایی باقی خواهند ماند که بتوانند به خوبی شرایط را بررسی نموده و تغییراتی را که ممکن است در آینده رخ دهند را پیش بینی نمایند و متناسب با پیش‌بینی‌های خود برنامه ها و اقدامات لازم را در نظر گرفته و بر اساس آن از هم اکنون اقدام به فعالیت نمایند.
بنابراین همانگونه که ملاحظه می فرمایید تعیین استراتژی در یک سازمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و شخصی که در این حوزه برای سازمان در حال فعالیت می باشد باید از تجربه و دانش بالایی برخوردار باشد نمونه‌های متعددی را می‌توان مثال زد از کسب و کارهایی که با اتخاذ استراتژی های نادرست با شکست مواجه شدند و یا برند هایی که با درک درست از شرایط بازار و پیش بینی درست تغییرات به موفقیت های بزرگی رسیده اند برای مثال در این زمینه می توان از برند نوکیا یاد نمود که با استفاده از یک استراتژی نادرست علیرغم پیشرو بودن در بازار تلفن همراه به سرعت از بین رفت و برند اپل یکی از برندهای موفق در این حوزه بود که از طریق تعیین استراتژی های درست سهم بازار بسیار بزرگی را در کشورهای متعددی در دنیا به دست آورد.
بنابراین اگر بگوییم سازمان هایی که در زمینه طراحی و اجرای استراتژی مناسب بتوانند بهتر عمل نمایند در نهایت در فضای اقتصادی باقی خواهند ماند جمله اشتباهی را ذکر نکرده ایم. چنین سازمانی از محیط بیرون خود کمتر آسیب می بیند و یا آسیب هایی که می بیند با شدت کمتری همراه خواهد بود. از این رو یکی از معیارهایی که بر اساس آن روی یک سازمان قیمت گذاری انجام می شود در زمینه میزان دقت آنها در تعیین استراتژی‌ها و پیش بینی آینده کسب و کار خود می باشد.

آینده شغلی دانشجویان گرایش استراتژی mba

آینده شغلی دانشجویان گرایش استراتژی mba

بر اساس مطالب ارائه شده تاکنون مهمترین شغل هایی که فارغ التحصیلان گرایش استراتژی mba می‌توانند داشته باشند شامل موارد زیر می باشد:

مشاور استراتژی در سازمان

افرادی که تحصیلات خود را در زمینه گرایش استراتژیک mba به پایان رسانده باشند در صورتی که توانایی برقراری ارتباط با سازمان های مختلف را داشته باشند و بتوانند به شبکه گسترده ای از سازمان ها خدمات دهند می توانند به عنوان مشاور با سازمان های مختلف در ارتباط باشند.

مدیر استراتژی در سازمانها

کسانی که در یک حوزه خاص تمرکز داشته اند و دانش کافی در زمینه استراتژی داشته و از درک کافی از آن کسب و کار برخوردار باشند می‌توانند با فعالیت در یک سازمان خاص در آن حوزه به عنوان مدیر برنامه ریزی استراتژیک اهداف کلان و برنامه های بلند مدت سازمان را طراحی و اجرا نمایند.

مدیر عامل سازمان

مدیر عامل سازمان

در نهایت اشخاصی که در زمینه درک کسب و کار و پیش‌بینی‌های آینده و تصمیم های متناسب با آن به اندازه کافی تجربه و دانش داشته باشند می توانند مسئولیت کلیه سازمان را بر عهده گرفته و به عنوان مدیرعامل در سازمان فعالیت نمایند.

جمع بندی

استراتژی را به عنوان برنامه های تدوین شده برای تحقق اهداف سازمان تعریف نمودیم و عنوان شد که فارغ التحصیلان گرایش استراتژی mba بر اساس دانش کسب شده در این زمینه می توانند به سازمانها در زمینه طراحی و اجرا و ارزیابی عملکرد استراتژی مناسب تعریف شده خدمات ارائه دهند. از آنجایی که به منظور تدوین استراتژی مناسب درک کافی از شرایط فعلی کسب و کار و اوضاع اقتصادی در کشور همچنین پیش بینی درست از شرایط اقتصادی و ویژگی های کسب و کار در آینده نزدیک لازم و ضروری می‌باشد، بنابراین کسانی می‌توانند به عنوان متخصص استراتژیک یک سازمان کمک نمایند که درک خوبی از این وضعیت داشته باشند و متناسب با آن بتوانند برنامه عملیاتی و کاربردی را پیشنهاد نمایند. بنابراین سازمان هایی می توانند در آینده در کسب و کار خود باقی بمانند که بتوانند استراتژی های بهتری را تدوین نموده باشند و آن را بهتر عمل نمایند تا جایی که یکی از مهمترین معیار هایی که برای ارزش گذاری در یک سازمان لحاظ می‌شود توانمندی آن سازمان در تدوین یک استراتژی مناسب و واقعی و اجرای دقیق آن می باشد.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید