آموزش بازاریابی اینترنتی

سلام ماهانی عزیز. آیا تا به حال چیزی در مورد بازاریابی اینترنتی شنیدی؟ اگر دوس داری با یه روش نو و بسیار پول ساز توی رشد کسب و کارت آشنا بشی، این آموزش رو دنبال کن.

 

در قدیم، وقتی که یک برندی یا یه محصولی قصد ورود به بازار رو داشت، تنها یک راه برای معرفی داشت و اون چیزی نبود جز بازاریابی سنتی. اما امروزه با وجود اینترنت، و گستردگی‌ای که توی زندگی مردم پیدا کرده، بیش از صدها روش برای بازاریابی اینترنتی یک محصول یا یک برند وجود داره.

سابقا، تمام تمرکز برند‌ها و کسب و کارها، بر روی این بود که با استفاده از تبلیغات محیطی و بازاریابی محلی و شبکه‌ای، کارشون رو گسترش بدن و بازار رو از حضور خودشون مطلع کنن و طبیعتا زمانی یک برند یا یک کسب و کار موفق می‌شد که میتونست هزینه‌ی بیشتری برای دیده شدن داشته باشه.

اما بازاریابی اینترنتی به کل قاعده رو بهم زد. توی بازاریابی اینترنتی، عنصر هزینه رفت کنار و دانش بازاریابی جاشو گرفت. اگر قبلا شما برای تبلیغات محیطی و جذب بازاریاب، مجبور بودید میلیون‌ها و گاها میلیارد‌ها هزینه کنید، امروز دیگه توی بازاریابی اینترنتی، نیاز به این کار نیست و فقط باید دانش خودتون رو تقویت کنید.

و نکته‌ی جالبی که بازاریابی اینترنتی برای ما فراهم کرده اینه که دیگه نیاز به تیم‌های چند صد نفری برای رسیدن به موفقیت در یک حوزه نیست و میشه به تنهایی هم یک محصول و یا یک برند رو پروموت کرد و به بازار معرفی کرد. ولی چطور؟

 

پیشنهاد ما به شما : بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

بازاریابی اینترنتی چیست؟

بازاریابی اینترنتی، همون تعریف قدیم بازاریابی، یعنی ایجاد بستری برای رشد و معرفی یک برند یا یک کسب و کار به بازار رو داره، اما با این فرق که دیگه قرار نیست نیروهایی در سطح شهر یا کشور بچرخن و ما رو معرفی کنن و نیازی هم نیست که ما هزینه‌های بسیاری رو صرف تبلیغات کنیم.

بلکه بازاریابی اینترنتی، به ما این امکان رو داده که همه چیز توی بستر کسب و کارهای اینترنتی اتفاق بیفته و ما یک شهر، یک کشور و یا راحت تر بگم، یک جهان رو تنها با نشستن پشت سیستم شخصیمون و استفاده از ابزار بازاریابی اینترنتی، تحت تاثیر قرار بدیم و کسب و کارمون رو معرفی کنیم.

یکی از خوبی‌های بازاریابی اینترنتی که بسیار این مسئله رو برای کسب و کارها جذاب کرده اینه که تمامی محدودیت‌ها برای بازاریابی از بین رفته و حالا ما میتونیم توی همه‌ی حوزه‌ها بدون هیچ محدودیت زمانی و مکانی‌ای خودمون رو به بازار معرفی کنیم.

مثال مهم 

به عنوان مثال، شما توی بازاریابی سنتی، برای معرفی محصول آموزشی خودتون، گزینه‌های خیلی محدودی داشتید و نمیتونستید خودتون رو به یک قشر گسترده‌ای معرفی کنید. برای مثال اگر بخوام بگم، اگر شما یک بسته‌ی اموزشی مشاوره‌ای کنکور داشته باشید، در بازاریابی سنتی جایی برای ارائه‌ی اون ندارید.

حالا جدای از اینکه چقدر این کار نیاز به نیرو و هزینه کردن برای معرفی داشت، خیلی از برندهای مطرح کنکور، نمیذاشتن که شما جایگاه خودتونو پیدا کنید و به اصطلاح بازار رو قبضه کرده بودن. اما بازاریابی اینترنتی اومد و همه‌ی این موانع رو برداشت.

بازاریابی اینترنتی این فرصت رو به همه داد که با هر سطح از کسب و کاری که دارن، با هر محصولی که دارن، با هر خدماتی که ارائه میدن، در یک بستر برابر، خودشونو تو فضای اینترنت معرفی کنند. و نکته‌ی جالب اینه که بازاریابی اینترنتی خیلی موفق عمل کرد و کاری کرد که همه قانع بشن که بیشترین وقتشون رو، روی بازاریابی اینترنتی بگذارن.

الان اگر سری به آمار و نتایج بازاریابی اینترنتی توی حوزه‌های مختلف کسب و کار بزنید، می‌بینید که بسیاری از استارت آپ‌ها و بسیاری از برند‌هایی که اصلا مطرح نبودند، حالا جلوتر از بسیاری از برند‌های شناخته شده دارن فعالیت می‌کنن و این امکان براشون فراهم شده که خودشون رو در بازار موفق کنن.

خب حالا سوال اینجاست که ما برای بازاریابی اینترنتی باید از کجا شروع کنیم و چه چیزهایی رو باید یاد بگیریم؟

 

پیشنهاد ما به شما : شاخه های دیجیتال مارکتینگ

 

شیوه های بازاریابی اینترنتی

شیوه‌های بازاریابی اینترنتی

برای بازاریابی اینترنتی، در دنیا هشت روش مطرح شده که شما میتونید با تمرکز بر روی اون‌ها، یک بازاریابی اینترنتی بسیار موفق داشته باشید:

  • بهینه سازی موتور جستجو (SEO)

اگر یه خرده به زندگی روزمره‌ی خودمون و ارتباطمون با اینترنت نگاه کنیم، می‌بینیم که بیش از نیمی از تجربه‌های ما از استفاده از اینترنت توی سرچ کردن خلاصه شده. ما وقتی که یه محصولی میخوایم. یا به جواب یه سوالی نیاز داریم. یا دنبال کسی میگردیم، اولین کاری که می‌کنیم اینه که توی گوگل اون عبارت رو سرچ می‌کنیم و بدنبال اطلاعات می‌گردیم.

توی دنیا، بر اساس آخرین تحقیقاتی که مجله‌ی کار آفرینی داشته، بیش از 80 درصد مردم، اولین خواسته شون از دنیای اینترنت، سرچ در موتور‌های جستجو هستش. یعنی وقتی میان اینترنت، دنبال یه چیزی هستن و اولین کاری هم که میکنن، میان تو گوگل و یا حالا موتورهای جستجوی دیگه و شروع می‌کنن به سرچ کردن.

پس اگر بخوایم به زبان ساده بگیم، گوگل یه ابزار و یه همکار بسیار عالی برای معرفی کردن ما به دنیاست. وقتی که بتونیم با استفاده از دانش سئو، خودمون رو به صفحه‌ی اول گوگل برسونیم و اگر کسی در حوزه‌ی کسب و کار ما، کلمه‌ی کلیدی‌ای رو سرچ کرد، ما اولین گزینه‌اش باشیم، عملا توی کارمون برترین هستیم و این برای ما یعنی برد در کسب و کار.  

برای اینکه شما بتونید از سئو در زمینه‌ی بازاریابی اینترنتی استفاده کنید، کافیه که محتوای خوبی تولید کنید و خودتون رو به گوگل نشون بدید و بهش این رو بفهمونید که در حوزه‌ی کاری خودتون یکی از با سواد ترین و با دانش ترین‌ها هستید و امکانات جامعی دارین به مردم ارائه میدین.

بعد از اون میتونید با حدود بیش از صد المان اصلی‌ای که گوگل برای رسیدن به صفحه‌ی اول، معرفی کرده خودتون رو به صفحه‌ی اول گوگل برسونید و بازاریابی اینترنتی رو به عالی ترین شکل ممکن انجام بدید.

  • تبلیغات در موتورهای جستجو (SEM)

یکی دیگه از راه‌هایی که ما میتونیم به وسیله‌ی اون، موتورهای جستجو رو به استخدام خودمون در بیاریم و از اون‌ها برای معرفی کردن خودمون در پروسه‌ی بازاریابی اینترنتی، استفاده کنیم، استفاده از قابلیت پولی موتورهای جستجو در زمینه‌ی تبلیغات هستش.

در واقع این قابلیت درست مثل سئو میمونه و ما رو به صفحه‌ی اول گوگل و لینک اول میاره، اما فرقش اینه که ما برای این کار باید هزینه پرداخت کنیم و از شرکت ارائه دهنده بخوایم که ما رو بالاتر از همه‌ی سایت‌ها نشون بده.

در واقع تنها فرقی که این روش با بازاریابی اینترنتی داره، اینه که بجای استفاده از دانش سئو، از پولمون استفاده می‌کنیم. این مسئله شاید یه مقدار برای ما هزینه بردار باشه، اما میتونه ما رو زودتر در معرض فروش قرار بده.

و این نکته رو هم بهتون بگم که این کار در شرایطی یک بازاریابی اینترنتی خوب محسوب میشه که شما توی وبسایت خودتون، یک محتوای کامل و یک دیزاین و طراحی عالی داشته باشید. یعنی شما تمام امکانات رو برای جذب مخاطب از بازاریابی اینترنتی رو باید داشته باشید تا بتونید تو این کار موفق بشید و چند برابر هزینه‌ای که کردید، سود کنید.

بهترین سیستم ارائه کننده خدمات سئو پولی و یا همون تبلیغات در موتورهای جستجو، مرکز تبلیغات گوگل هستش که میتونه بازاریابی اینترنتی در موتورهای جستجو رو به عالی ترین شکل ممکن براتون ارائه کنه. این مرکز اسمش Google AdWords هست. البته این نکته رو هم یادتون باشه که قبل از استفاده از این سامانه، مطمئن بشید که آموزش‌های لازم رو دیدید، چون یه سری از محدودیت‌ها رو برای کشورمون داره.

 

پیشنهاد ما به شما : راه اندازی کمپین تبلیغاتی

 

 

بازاریابی محتوا

  • بازاریابی محتوا

خیلی‌ها از نوشتن یک محتوا سر در میارن، اما چیزی از مبحث بازاریابی محتوا نمیدونن و فک میکنن که این دو تا یکیه. ما توی سئو به شما گفتیم که نوشتن یک محتوای خوب میتونه شما رو تو مبحث بازاریابی اینترنتی، قوی تر نشون بده و کاری کنه که نظر موتورهای جستجو به سمت شما جلب بشه.

اما بحث بازاریابی محتوا یه مقدار متفاوته. اگر بخوام با یه مثال ساده براتون این مسئله رو توضیح بدم باید بگم که محتوایی که ما برای سئو توی بازاریابی اینترنتی می‌نویسیم، یه چیزی مثل یه صفحه از روزنامه یا یه بروشور از یه محصوله.

ولی وقتی صحبت از بازاریابی محتوا می‌کنیم، درست مثل این میمونه که شما با فروشنده یه مغازه در مورد یه محصولی که ازش اطلاعات ابتدایی دارید صحبت می‌کنید و فروشنده سعی داره شما رو قانع کنه که اون محصول رو بخرید.

توی بازاریابی اینترنتی به شیوه‌ی بازاریابی محتوا، ما باید خودمونو بزاریم جای کسی مشتری و اونوقت از دید یک کسی که قراره چیزی رو به کسی بفروشه و یا خدماتی رو ارائه بده، شروع به تولید محتوا کنیم. در واقع بازاریابی محتوا، یک دیدار غیر حضوری بین فروشنده و مشتریه.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی اینترنتی، این روزها داره یه بستر گسترده تر رو هم تجربه می‌کنه و اون چیزی نیست جز بازایابی شبکه‌های اجتماعی. برای تاثیرگذاری شبکه‌های اجتماعی روی مردم نیاز نیست که آماری بخوایم ارائه بدیم. فقط کافیه یه نگاه بندازید به افراد دور و برتون و ببینید که چند درصد از اطرافیانتون روزانه با شبکه‌های اجتماعی درگیر هستن.

شبکه‌های اجتماعی خیلی امکانات ویژه‌ای برای ما دارن. اول از همه رایگان هستن. دوم اینکه امکان گفتگو با مشتری‌ها رو به ما میدن و بقولی Interaction بالایی دارن. از سمت دیگه ما میتونیم به رنج وسیعی از مخاطب‌ها دسترسی داشته باشیم و این یعنی فرصت عالی برای بازاریابی اینترنتی.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی، یک خوبی بزرگ برای بازاریابی اینترنتی داره و اون اینه که هم میتونه نقش حمایت گر رو برای کسب و کار ما داشته باشه و هم میتونه ما رو به کسب و کارهای دیگه لینک کنه. این امکان تو سایت نیست.

وقتی که شما وارد فضای مجازی میشید، میتونید کسب و کارهای دیگه رو دنبال کنید. میتونید با مدیران دیگه ارتباط بزنید و میتونید حتی مشارکت‌هایی هم تو این بازاریابی اینترنتی داشته باشید. و این باعث میشه که کسب و کار شما هر روز بزرگ تر بشه.

اما نقش حمایت گر، اونجاییه که شبکه اجتماعی شما میتونه فرصتی رو برای شما فراهم کنه که در کنار بازاریابی، یه ارتباط با مشتریان رایگان داشته باشین. خیلی از ایرادهای کار خودتون رو بگیرین. خیلی جاها از نظرات استفاده کنید و از طرفی هم با توجه به خواسته‌های مخاطب، فضای جدیدی توی کسب و کار خودتون ایجاد کنید.

  • تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی، مدل بروز شده‌ی صفحه‌ی آگهی‌های یک روزنامه هست. توی بازاریابی اینترنتی، استفاده از تبلیغات کلیکی یک گزینه‌ی خوبه، اما باید چند شرط رو مد نظر گرفت. اولین چیزی که باید بهش توجه کرد اینه که جایی که ما برای تبلیغات کلیکی ازش استفاده می‌کنیم، مرکزی باشه که کاملا مشاوره به ما بده و مخاطب هدف ما رو برامون تعیین کنه.

چون تبلیغات کلیکی قراره در سایت‌های مختلف نمایش داده بشه و اگر شما سایت‌های هدف خودتون رو مشخص نکنید. حجمی از مخاطب رو دارید که به درد کار شما نمی‌خورن و این چیزیه که به شما ضرر میزنه. پس سعی کنید که حتما روی مخاطب هدف خودتون کار کنید.

اما نکته‌ی دیگه‌ای که باید بهش خیلی توجه کنید، بحث گرافیک و محتوای تبلیغات شماست. چون شما وقتی می‌خواید از طریق بازاریابی اینترنتی اونم به روش تبلیغات کلیکی، کار خودتون رو معرفی کنید، زمان و فضای محدودی دارید که مخاطب رو در چند ثانیه جذب کنید. پس باید روی عنوان خودتون حسابی کار کنید تا مخاطب در کوتاه ترین زمان ممکن جذب بشه.

ایمیل مارکتینگ

  • ایمیل مارکتینگ

استفاده از ایمیل هم یکی از گزینه‌های هدفمند توی بازاریابی اینترنتی هستش. در واقع ایمیل هر فرد، صندوق پستیش محسوب میشه و شما میتونید با ارسال یک ایمیل به صندوق پستیش، اون رو دعوت کنید که از کسب و کار شما دیدن کنه.

ایمیل مارکتینگ توی ایران، هنوز اونقدر که باید و شاید جا نیفتاده ولی کسب و کارهایی که دارن از بازاریابی ایمیلی استفاده می‌کنن، تونستن نتیجه‌ی بسیار عالی‌ای از این کار بگیرن. چرا؟ به این دلیل که ایمیل مارکتینگ، دقیقا با کسانی کار داره که یه بار حداقل مخاطب شما بودن.

وقتی که شما توی صفحه‌ی وبسایت خودتون یک محصول رایگان میگذارید و برای ارسال اون محصول رایگان، از مخاطب خودتون ایمیل دریافت می‌کنید. یا اینکه یه باکس تخفیف میگذارید که در برابر ثبت ایمیل، مخاطب ایمیل دریافت می‌کنه، در واقع کسی رو جذب کردید که مستقیما به کسب و کار شما علاقه داره.

پس اگر این مخاطب، از شما پیامی رو دریافت کنه، مطمئنا توجهش به این ایمیل‌ها جذب میشه و شما میتونید با استفاده از این روش، یک ارتباط مستقیم با مخاطب خودتون داشته باشید و اون رو همیشه یک مشتری وفادار به خودتون کنید. تبدیل مخاطب به مشتری، دقیقا چیزیه که بازاریابی اینترنتی دنبالشه و شما میتونید ازش بهره‌ی بسیاری ببرید.

 

  • بازاریابی اشتراکی

بازاریابی اشتراکی، یا Affiliation، یکی از راه‌هایی هستش که شما میتونید با استفاده از انرژی دیگران و سایر مجموعه‌ها، کسب و کار خودتون رو گسترش بدید و در مقابلش هم یک بازدهی عالی از بازاریابی اینترنتی داشته باشید.

بازاریابی اشتراکی، یعنی اینکه شما محصول خودتون و یا کسب و کار خودتون رو به وسیله‌ی سایر مجموعه‌ها و یا افراد رشد بدین. مثال ساده‌ی این کار رو میشه در سایت دیجی کالا دید. دیجی کالا یکی از بهترین نمونه‌های بازاریابی اینترنتی به وسیله‌ی بازاریابی اشتراکی رو در ایران داره.

فرض کنید که یک محصولی رو شما از دیجی کالا خریداری می‌کنید و بقیه‌ی دوستانتون می‌بینن و از این محصول لذت می‌برن و میخوان که این محصول رو بخرن. شما میتونید از دیجی کالا درخواست کنید که یک لینک به شما بده که دوستان شما با استفاده از لینک شما محصول رو خریداری کنن و یه سودی هم به شما برسه.

خب حالا اگر شما یک کسب و کار دارید و میخواید بازاریابی اینترنتی انجام بدید، کافیه که جای خودتون رو با دیجی کالا عوض کنید و این فرصت رو به دیگران بدید که با معرفی کردن مشتری به شما درآمد کسب کنند. این یکی از شیوه‌های طلایی برای بازاریابی اشتراکیه.

البته این رو بگم که روش‌های مختلفی برای بازاریابی اشتراکی هست که شما میتونید توی ویدیوهای آموزشی استاد ماهان تیموری، نمونه‌های مختلفش رو ببینید و تکنیک‌های بازاریابی اینترنتی به این روش رو یاد بگیرید.

 

 

  • استفاده از شبکه‌های اینترنتی

یکی از راه‌های بازاریابی اینترنتی که تو ایران هنوز جا نیفتاده، اما میتونه یک بازار بسیار عالی برای شما درست کنه، استفاده از شبکه‌های اینترنتیه. شاید نمونش رو در سایت‌های خارجی دیده باشید که شبکه‌های بزرگ اینترنتی، برنامه‌هایی رو درست می‌کنن که شما میتونید محصول و یا کسب و کار خودتون رو توش معرفی کنید.

البته تو ایران، جز یکی دو شبکه محدود این کارو انجام نمیدن، اما اینکار تو خارج از کشور خیلی گسترده است و حتی این میتونه یک ایده کسب و کار هم برای شما باشه که یک شبکه‌ی اینترنتی برای بازاریابی اینترنتی راه بندازید.

اما خوبی این روش از بازاریابی اینترنتی اینه که شما میتونید بطور مستقیم با افرادی ارتباط بگیرید که مخاطب محصولات و کالاهای روز هستند و یا به دنبال خدماتی هستند که زندگی اون‌ها رو راحت تر کنه. پس این شیوه از بازاریابی اینترنتی رو که شاید یکی دو سالی در جهان اوج گرفته رو هم به بقیه گزینه‌های خودتون اضافه کنید.

تبلیغ نویسی در فضای مجازی

تبلیغ نویسی در فضای مجازی

این روزها وقتی می‌بینم که هنوز بسیاری از کسب و کارها کلی هزینه می‌کنند و تبلیغ‌های سنتی انجام میدن، واقعا متاسف میشم و به این فکر می‌کنم که چرا جامعه‌ی کسب و کار ما هنوز یاد نگرفته که از روش مدرنی به نام بازاریابی اینترنتی استفاده کنه.

بازاریابی اینترنتی، یکی از روش‌های نوین در تبلیغات فضای مجازی هست که میتونه شما رو یک شبه به یه هدف صد ساله برسونه. برای این که به این حرف من ایمان بیارید، کافیه یه سری به آخرین لیست خریدهای اینترنتی خودتون بزنید.

یا نه! یه نگاهی به دور و برتون بندازید و ببینید که چند درصد از دور و بریاتون بیش از یک سوم روزشون، سرشون تو گوشیه و دارن توی شبکه‌های مجازی چرخ میزنن یا اینکه توی سایت‌های مختلف، مشغول نت گردی هستن؟ همه‌ی اینا فقط میتونه یه سیگنال به من و شمایی که تو حوزه‌ی کسب و کار هستیم بده.

اونم اینه که باید بازاریابی اینترنتی رو جدی بگیریم. اگر تا همین چند ماه پیش، بازاریابی اینترنتی برای خیلی از کسب و کارها، فقط یک روش مکمل بود، بعد از گسترش کرونا، همه فهمیدن که چقدر این بستر میتونه سود ساز باشه و چقدر میتونه سرنوشت کسب و کارها را عوض کنه.

 

پیشنهاد ما به شما : بازاریابی ویروسی

 

خب حالا مسئله اینجاست که اگر همین امروز به این نتیجه رسیدیم که باید بازاریابی اینترنتی رو شروع کنیم، چطوری میتونیم تو این کار به موفقیت برسیم؟ جواب ساده و کوتاهه. شما باید اصول تبلیغ نویسی رو یاد بگیرید.

تنها راهی که میتونه شما رو از همه‌ی روش‌های سنتی جدا کنه و به یک دنیای جدید به نام بازاریابی اینترنتی وصل کنه، اینه که به این باور برسید که تبلیغ نویسی کاریه که میتونه برای شما یک بیزینس بهتر و یک فروش بیشتر به همراه داشته باشه و فقط کافیه که یکبار برای همیشه اون رو آموزش ببینید.

اصول تبلیغات در بازاریابی اینترنتی

اصول تبلیغ نویسی در بازاریابی اینترنتی

برای نوشتن یک تبلیغ اون هم برای فضای مجازی، شما باید دو تا سرفصل رو به خوبی بلد باشید. یک اینکه کاملا به بازاریابی اینترنتی مسلط باشید و دو اینکه که به اصول تبلیغ نویسی کاملا تسلط داشته باشید. برای یاد گیری بازاریابی اینترنتی، میتونید آموزش کامل بازاریابی اینترنتی رو که قبلا براتون آماده کردیم رو مرور کنید و روش مسلط شید.

اما برای اصول تبلیغ نویسی کافیه که ده اصل تبلیغ نویسی که رابرت شور، یکی از بزرگترین تبلیغ نویسان دنیا به هنرجوهاش آموزش داده رو رعایت کنیم.

1) برای چه کسی تبلیغ می‌نویسی؟

اولین اصلی که توی بازاریابی اینترنتی مهمه، اینه که ببینید با چه کسی طرف هستید؟ خیلی از تبلیغ نویس‌ها که تو حوزه‌ی بازاریابی اینترنتی فعالیت می‌کنند، هیچوقت به مخاطبشون دقت نمی‌کنند و فقط یه تبلیغ می‌نویسن و پولشونو میگیرن.

اما یه کسی که میخواد از بازاریابی اینترنتی نتیجه بگیره، باید مخاطب هدفشو بشناسه و به زبان اون براش تبلیغ بنویسه. مثلا برای ورزشکارها باید از واژه‌های قدرتمند استفاده کرد. برای هنرمندها باید از لحن ادبی استفاده کرد و برای پوشاک باید از لحن انگیزه بخش استفاده کرد.

2) یک ایده‌ی خوب داشته باشید

از نظر رابرت شور، یه تبلیغ موفق زمانی به فروش بسیار بالا میرسه که یه ایده‌ی خوب پشتش باشه. ایده‌ی خوب چیه؟ ببینید وقتی که تبلیغ‌ها همه یه محتوای ثابت داشته باشن، اونموقع دیگه ما فقط یه سری کلیشه تو بازار داریم. و این یعنی تبلیغ‌ها هیچ ایده‌ای برای جذب مخاطب ندارن.

و در بازاریابی اینترنتی، موفقیت اتفاق نمیفته، مگر زمانی که شما کلیشه‌ها رو بشکنید. وقتی که کلیشه‌ها شکسته میشن، خلاقیت بروز پیدا میکنه و این یعنی موفقیت در تبلیغ نویسی در بازاریابی اینترنتی. برای اینکه کلیشه‌ها رو بشکنید، فقط کافیه خلاف مسیر حرکت همه‌ی تبلیغ‌های دور و برتون حرکت کنید.

3) از تصاویر استفاده کنید

یکی از اشتباهاتی که در بازاریابی اینترنتی صورت می‌گیره، اینه که تبلیغ نویس‌ها به جای اینکه تمرکزشون رو بر روی مفهوم بزارن، بر روی فرم میزارن و این باعث میشه که تبلیغ بیشتر از اینکه یه پیامی رو انتقال بده، فقط تکرار فرم‌های تبلیغاتی میشه.

اگر به فرم تبلیغات توی ایران و به طور کلی تبلیغات اینترنتی در ایران نگاه کنید، می‌بینید که بیشترین تمرکز فرم بر روی متن هستش. چرا؟ به این دلیل که تبلیغ نویس‌ها حس میکنن که با نوشتن متن، میتونن اطلاعات به مخاطب بدن. این در حالیه که اگر مورد قبلی رو تو بحث تبلیغات اینترنتی مرور کنیم و به این باور داشته باشیم که باید کلیشه‌ها شکسته بشن.

میتونیم بگیم که امروزه در دنیا، عکس‌ها جایگزین محتوای متنی شدن. یعنی هر میزان که شما روی عکس‌ها تمرکز بیشتری داشته باشید، میتونید پیام رو به درستی منتقل کنید و اقبال بیشتری رو نصیب خودتون کنید.

در واقع از نظر رابرت شور، عکس‌ها به تنهایی میتونن جای هزاران کلمه حرف بزنن. اما از یک نکته توی تبلیغات اینترنتی غافل نباشید. اونم بحث تعادله. ما نباید برای گذاشتن عکس توی یه تبلیغ، از متن بزنیم. در واقع ما باید تمرکزمون بر این باشه که محتوامون درست تر برسه و چقدر خوب میشه که بتونیم این تعادل رو بین عکس و متن در بحث تبلیغات اینترنتی رعایت کنیم.

4) هر چه کوتاه تر، تاثیرگذاری بیشتر

بعضی اوقات برای اینکه به یه نتیجه‌ی خوب توی تبلیغات اینترنتی بندازیم، بهتره بریم تبلیغات سنتی و یا روش‌هایی که قبلا تو بحث تبلیغات استفاده میشد رو مرور کنیم و ببینیم که چقدر همه چیز تغییر کرده. اگر نگاهی بندازیم به تبلیغات سنتی می‌بینیم که هر چقدر که تبلیغ شلوغ تر می‌بود، طرفدار بیشتری داشت.

هر چقدر که تبلیغ پر از متن و عکس بود، هر چقدر که جنبه‌های گرافیکی تبلیغ بیشتر بود، انگار اون محصول و یا اون برند معتبر تر محسوب می‌شد. اما رابرت شور میگه که امروز بحث تبلیغات کاملا متفاوته. تبلیغات اینترنتی به ما میگه که کم تر حرف بزن، بیشتر نشون بده و این یعنی رمز یک تبلیغات اینترنتی اصولی.

شما اگر به تبلیغات اینترنتی شرکت‌هایی مثل کوکا کولا نگاه کنید و یا سری به تبلیغ‌های بنز بزنید، می‌بینید که فقط یه عکسه با یک شعار تبلیغاتی. یا بهترین نمونه‌اش رو میشه توی برند NIKE دید. جایی که عمدتا یه عکس داریم و شعار معروف: ” فقط انجامش بده. “.

پس سعی کنید به جای اینکه از عبارت‌های زیادی مثل: ” بهترین برند “، ” فروش فوق العاده ” و یا این دسته از کلمات توی تبلیغات اینترنتی استفاده کنید، تمرکزتون رو بزارید بر روی اینکه چطوری می‌تونید در کمترین زمان ممکن بیشترین معنی رو منتقل کنید.

اگر یه مثال خوب دیگه خواستید، میتونید به نوشابه‌های پپسی سر بزنید. اگر دقت کرده باشید، خیلی وقته که پپسی در تمام تبلیغات اینترنتی و تبلیغات محیطی خودش فقط از یک عبارت استفاده میکنه: ” در لحظه زندگی کن. “.

5) از طنز استفاده کنید

توی این یه مورد میشه گفت که ما تو ایران داریم خوب عمل می‌کنیم. تبلیغات اینترنتی به این دلیل که مخاطبانش عمدتا بین 15 تا 45 سال هستن، روحیه شاد تری دارن و اگر شما از طنز استفاده کنین، میتونین نتیجه‌ی بهتری بگیرید.

اما یه نکته رو برای تبلیغات اینترنتی رعایت کنید و اونم اینه که اگر میخواید از طنز استفاده کنید، اخلاق رو رعایت کنید. خیلی از تبلیغایی که ما الان تو سطح شهر یا اینترنت می‌بینیم پر از نکات غیر اخلاقیه. چیزی که رابرت شور به ما میگه اینه که: ” تبلیغات اینترنتی، هویت برند شماست. خیلی‌ها از سراسر دنیا می‌بینن و شما طبیعتا تو یه مهمونی که کلی آشنا و غیر آشنا هست، کاری نمی‌کنید که به ضرر شخصیت خودتون باشه. “.

6) رسانه‌ی درست را انتخاب کنید

“ممکنه شما یک تبلیغ بسیار درست نوشته باشید، یک تبلیغ بسیار جذاب طراحی کرده باشید، اما به این دلیل که تو جای غلطی این تبلیغ رو گذاشتید، بازخورد مناسبی نگیرید. “. نکته‌ی ششم از رابرت شور، به ما میگه که ما باید رسانه‌ی درست رو برای تبلیغات اینترنتی انتخاب کنیم.

بگذارید یه مثال ساده براتون بزنم تا کامل درکش کنید. ما اصولا در بازار تبلیغات اینترنتی چندین نوع تبلیغ اصلی و اساسی داریم. تبلیغ بنری، تبلیغ کلیکی، تبلیغ اینستاگرامی، تبلیغ تلگرامی و…. . اما نکته اینجاست که هر کدوم از این تبلیغ‌ها باید به سبک خودشون طراحی بشن.

ما به هیچ وجه نمیتونیم تبلیغی رو که توی اینستاگرام طراحی کردیم، توی تلگرامم ازش استفاده کنیم و نتیجه‌ی خوبی ازش بگیریم. ما باید برای هر فرمت رسانه‌ای که انتخاب می‌کنیم، یک تبلیغ طراحی کنیم و این کلید پیروزی ما بر تبلیغات اینرنتی خواهد بود.

مثلا وقتی شما تبلیغات کلیکی می‌کنید، یک فضای 5 در 5 سانتی متری در اختیار دارید که باید عکس و متن رو به هم پیوند بدید. اما وقتی که تبلیغ تلگرامی میکنید، شما میتونید بی نهایت متن، بی نهایت عکس و بی نهایت زمان ویدیو داشته باشید.

پس اگر یک انتخاب درست نداشته باشید و بخواید هر کدوم از تبلیغات اینترنتی خودتون رو با فرم اشتباه ارائه کنید، طبیعتا میزان بازدید از تبلیغ شما و میزان نتیجه‌ای که می‌گیرید، آنچنان خوب نمیشه و شکست رو در پیش دارید.

 

7) محدویت‌ها را کنار بگذارید

خیلی‌ها فکر می‌کنند که تبلیغات اینترنتی بسیار دستشون رو بسته و نمیتونن اونجوری که باید و شاید از محصولشون بگن. اما باید بگم که محدودیت‌ها رو کنار بزارید. درس هفتمی که رابرت شور به ما میده اینه که تا میتونید ذهنتون رو از محدودیت‌ها نجات بدید.

این محدودیت‌ها به دو دسته تقسیم میشن. خیلی‌ها فکر میکنن که محصولشون اصلا قابل تبلیغ نیست و خیلی درصد کمی هستن که محصولشون رو میخرن و نیاز نیست که تبلیغ بشن. مثلا ما چند درصد تبلیغاتی که داریم می‌بینیم، مربوط به فیلتر هوای ماشین آلات صنعتیه؟

در حالی که ما میدونیم که یکی از پرکاربرد ترین وسیله‌ها و پرفروش ترین وسیله‌ها تو صنعت همین وسیله است. اما محدودیت ذهنی گذاشتیم که نباید تبلیغات اینترنتی بشه. اما به شما میگم که هر وسیله‌ای، هر چیزی که شما تولید می‌کنید قابلیت تبلیغات اینترنتی داره.

اما محدودیت دوم، مربوط میشه به استفاده از قابلیت‌های مختلف فضای تبلیغات اینترنتی. خیلی‌ها میگن تلگرام فیلتره، پس ما تو تلگرام تبلیغات نداشته باشیم. خیلی‌ها میگن که اینستاگرام، تبدیل به یک شبکه سرگرمی شده و برای برند ما بده که اونجا تبلیغات اینترنتی داشته باشیم.

اما باید بهتون بگم که همه این محدودیت‌ها رو بگذارید کنار و سعی کنید با نگاهی نو به تبلیغات اینترنتی نگاه کنید. سعی کنید از تفکرات سنتی فاصله بگیرید. سعی کنید تا میتونید خودتون رو به قالب‌های جدید بیارید و از محدودیت‌ها فرار کنید.

8) اولین بارها را فراموش کنید

شاید باورتون نشه اما بارها در بین پیام‌هایی که از مردم از سایت ماهان تیموری دریافت کردم این پیام رو دیدم که شخصی یک بار تبلیغات اینترنتی داشته و شکست خورده. یا بازدهی خوبی نداشته و کلا تصمیم گرفته که دیگه تبلیغات اینترنتی نکنه.

اما درسی که رابرت شور به ما میده اینه که اولین بارها رو باید فراموش کرد. ما هممون توی اولین بارها دچار مشکل هستیم. از اولین باری که خواستیم رانندگی ماشین یاد بگیریم، تا اولین باری که سر کلاس در%D

 

سوالات متداول :

تبلیغات در موتورهای جست و جو- بازاریابی محتوا- بازاریابی شبکه های اجتماعی- تبلیغات کلیکی- ایمیل مارکتینگ-

بازاریابی اشتراکی

استفاده از ایمیل هم یکی از گزینه‌های هدفمند توی بازاریابی اینترنتی هستش. در واقع ایمیل هر فرد، صندوق پستیش محسوب میشه و شما میتونید با ارسال یک ایمیل به صندوق پستیش، اون رو دعوت کنید که از کسب و کار شما دیدن کنه.

ایمیل مارکتینگ توی ایران، هنوز اونقدر که باید و شاید جا نیفتاده ولی کسب و کارهایی که دارن از بازاریابی ایمیلی استفاده می‌کنن، تونستن نتیجه‌ی بسیار عالی‌ای از این کار بگیرن. چرا؟ به این دلیل که ایمیل مارکتینگ، دقیقا با کسانی کار داره که یه بار حداقل مخاطب شما بودن.

همین حالا شروع کن!

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید