توسعه کسب و کار

توسعه کسب و کار یکی از موضوعات بسیار مهم برای بقا و پیشرفت یک شغل است. به همین خاطر صاحبان مشاغل  باید به فکر گسترش کسب و کار خود باشند. هر عاملی که باعث رشد و پیشرفت در کسب و کار می شود دارای اصول و قواعدی است که  افزایش دامنه کسب و کار نیز از این قانون پیروی می کند. با رعایت این اصول  می توان شاهد موفقیت های روزافزون در کسب و کار خود بود.

با این تفاسیر، بهترین کار برای توسعه بیزینس این است که ابتدا مشتریان قدیمی خود را دریابید، روی کسب و کار خود سرمایه‌گذاری کنید ، از فناوری های جدید استفاده کنید ، آموزش ببینید و در نهایت ایده های خلاقانه ای را  پیاده سازی کنید تا بتوانید از دیگران پیشی بگیرید و در کسب و کار خود موفق شوید.

همچنین با داشتن برنامه ای مدون و پایدار برای این موضوع می توانید کسب و کار خود را سریع تر توسعه دهید و رشد روزافزونی را در کسب و کار خود تجربه کنید.

تقریباً کارآفرینان و خویش فرما ها قصد توسعه کسب و کارشان را دارند. در هر سطحی از کسب و کار که باشید باز هم این کار به صبر، برنامه ریزی اصولی، رهبری درست، فروش بالا و … بستگی دارد.

مباحث فوق که برای توسعه بیزینس به آنها اشاره کردیم مواردی لازم ولی بسیار کلی بودند. در ادامه قصد داریم که گام های ابتدایی برای رسیدن به موارد فوق و در نهایت توسعه بیزینس تان را توضیح دهیم.

توسعه کسب و کار چیست؟

اگر از افراد موفق، یک مدیر، یک کارآفرین ، یک خویش فرما معنای افزایش دامنه کسب و کار بپرسید احتمالاً هر کدام از آن ها پاسخی متفاوت به سؤال توسعه کسب و کار چیست، می دهند به عنوان مثال یک کارآفرین می گوید رشد کسب و کار موضوع پیچیده ای است که نمی توان تعریف ساده ای از آن داشت اما یک مدیر پاسخی متفاوت را بیان می کند و فروش زیاد را معنا و مفهوم این موضوع می داند.

اما واقعاً توسعه کسب و کار چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از رشد کسب و کار داشته باشیم باید بگوییم، این موضوع به این معنا است که در طی زمان برای خود، مشتریان و دیگر کسب و کارها ارزش خلق و یک تصویر بسیار بزرگ تر در مخاطب خود ایجاد کنیم تا او به ما اعتماد کند.

با این توضیح به نظر شما برای اینکه این اتفاق بیفتد چه کارهایی لازم است  انجام دهیم؟

پاسخ این سؤال به موارد خاصی بستگی دارد که با دنبال کردن مراحل توسعه بیزینس اتفاق می افتد، اما هدف اصلی افزایش دامنه کار کسب درآمد بیشتر است که با بازاریابی، جذب مشتری جذب سرمایه گذار، داشتن استراتژی و برنامه ریزی، داشتن بوم کسب و کار درست ، ایجاد مزیت رقابتی و…  اتفاق می افتد.

تأثیر مشارکت در توسعه فیزیکی کسب و کار

یکی از عواملی که باعث گسترش فیزیکی یک کسب و کار می شود همین مشارکت است. به عنوان مثال اگر در یک شهر کسب و کار خود را راه اندازی کرده اید و حال می خواهید نمایندگی های بیشتری در دیگر شهرهای کشور داشته باشید نیاز به مشارکت و مذاکره با برخی افراد دارید تا با کمک آن ها به خواسته و اهداف خود دست پیدا کنید.

این مشارکت همچنین ممکن است از طریق همکاری در فروش اتفاق بیفتد و بدون اینکه هزینه ای اضافی مانند اجاره مکان، هزینه حفظ و نگهداری و حمل و نقل اضافه به شما و یا نماینده شما تحمیل شود ، فروش خود را افزایش دهید و به مشتری های بیشتری دسترسی پیدا کنید.

 

عوامل موثر بر توسعه کسب و کار

 

عوامل موثر بر توسعه کسب و کار

 

مشتریان قدیمی را دریابید:

به جای تلاش برای به دست آوردن مشتریان جدید ، توجه خود را به سمت مشتریان اصلی که قبلاً داشته اید ، معطوف کنید. شما می توانید این کار را با پیاده سازی یک برنامه ارجاع یا وفاداری به مشتری یا آزمایش استراتژی های بازاریابی بر اساس رفتارهای خرید قبلی برای تشویق تجارت مجدد انجام دهید. حفظ مشتریان قدیمی بسیار اهمیت دارد از این جهت باید برای وفادار نگه داشتن آنها برنامه ای ویژه ای در نظر بگیرید.

برای مثال شما می توانید در روز تولد مشتریان خودتان یکی از محصولات خودتان را به آن ها هدیه دهید. به طور کلی حفظ کردن مشتریان یکی از مهم ترین مواردی است که باعث توسعه کسب و کار می شود.

 

ریسک خودتان را کم کنید:

 

ریسک خودتان را کم کنید

 

ریسک بخشی اجتناب ناپذیر از راه اندازی و توسعه یک کسب و کار است. کنترل همه چیز غیرممکن است ، اما راههای زیادی برای محدود کردن تهدیدهای داخلی و خارجی برای شرکت شما و رشد آن وجود دارد. یکی از منابع مهم برای کمک به شما در انجام این کار ، ارائه دهنده بیمه مشاغل شما است.

ریسک های بسیار زیادی برای کسب و کار شما و جود خواهد داشت. بنابراین برای تصمیم هایی که می خواهید بگیرید زمان بگذارید.

برای کاهش خطرات ریسک ها به شما پیشنهاد می کنیم که در ابتدا وضعیت موجود خودتان را از نظر منابع، مهارت های کارکنان و … به صورت کلی مشخص کنید و پس از آن وضعیت مطلوب خودتان را مشخص کنید.

پس از آن اقدامات لازم برای حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب را مشخص کنید. در نهایت مشخص کنید که هر کدام از این اقدام ها آیا برای توسعه کسب وکار چه مقدار ریسک دارد. در نهایت تصمیمی بگیرید که کدام یک از این اقدامات را انجام دهید.

روی کسب و کارتان سرمایه گذاری کنید:

متاسفانه درصد بسیار زیادی از کسب و کارها و استارتاپ هایی که راه اندازی می شوند در همان سه سال اول ورشکست می شوند. یکی از مهم ترین دلایل این موضوع این است که این کسب و کار ها تمام سودشان را به جای اینکه خرج توسعه کسب و کارشان کنند، برای خودشان خرج می کنند.

در مراحل اولیه کسب و کار خود ، احتمالاً حاشیه سود بسیار کمی خواهید داشت یا اصلا سود ندارید، بنابراین هر پولی که کسب می کنید باید مستقیماً به رشد شما کمک کند.

توانایی یک کسب و کار برای سرمایه گذاری روی خودش به رشدش کمک می کند.در آن سالهای اولیه ، بسیار مهم است که مطمئن شوید هرگونه درآمدی را به شرکت بازگردانده اید. سرمایه گذاری زودهنگام و سنگین برای رشد سریع بسیار مهم است.

در حالی که برداشت همه سود شما وسوسه انگیز است ، بهتر است روی رشد کسب و کار خود سرمایه گذاری کنید تا بعداً بتوانید از مزایای بیشتری بهره مند شوید. تعیین کنید که کدام بخش از کسب و کار شما نیاز به توجه بیشتری دارد: به عنوان مثال ، آیا شما نیاز به استخدام کارمند بیشتر است یا برای خرید به پول بیشتری نیاز دارید؟

در نهایت زمانی که قسمت مهمی از کسب و کار را برای توسعه پیدا کردید که نیاز به بهبود دارد ، از آن منطقه حمایت مالی خود را ارائه کنید.

آموزش را به یک روند همیشگی در کسب و کارتان تبدیل کنید:

یکی از مهم ترین مواردی که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید خودتان را به بهترین نسبت به سایرین رشد دهید، این است که بر روی آموزش نیرو های کسب و کارتان تمرکز کنید.

زمانی که خودتان و کارمندانتان به صورت منظم آموزش می بینید، تحت هر شرایطی یاد می گیرید که چطور تحت هر شرایطی توسعه بیزینس را انجام دهید.

– جلو تر از دیگران فکر کنید.

مهم نیست چند سال از تاسیس کسب و کارتان می گذرد شما برای توسعه همیشگی کسب و کارتان باید یاد بگیرید که چطور از سایر رقبا جلوتر فکر کنید و آینده کسب و کارتان را پیش بینی کنید.

برای اینکه بتوانید آینده کسب و کارتان را پیش بینی کنید باید تلاش کنید تا در ابتدا کسب و کارتان را به خوبی بشناسید، مخاطبان هدف و بازارهدف خودتان را به بهترین شکل شناسایی کنید.

زمانی که شما جلوتر از زمانه خودتان می اندیشید در نهایت می توانید به نوآوری برسید. در نهایت این موضوع باعث می شود تا شما بتوانید به بهترین شکل باعث توسعه کسب و کارتان شوید.

خدمات مشتری خود را تقویت کنید:

 

خدمات مشتری خود را تقویت کنید

هر چه به مشتریان خدمات بیشتر و کارا تری بدهید در نهایت خواهید توانست آنها را برای خودتان حفظ کنید. بنابراین یکی دیگر از روشهای عالی برای توسعه کسب و کار شما تمرکز بر ارائه خدمات برتر به مشتریان است.

وقتی از انتظارات مشتریان فراتر می روید و خدمات خوبی را به او می دهید، به احتمال زیاد آنها در مورد کسب و کار شما به دوستان ، خانواده و اطرافیان خود خواهند گفت.

همین مسئله باعث می شود تا بازاریابی دهان به دهان برای کسب و کار شما نیز رخ دهد و این مسئله هم باعث رشد کسب و کار شما می شود.

هنگامی که فراتر از این حرکت می کنید ، مانند ارائه تخفیف در صورتی که مشتری تجربه ضعیفی داشته باشد یا برای اطمینان از رضایت مشتری از محصول یا خدمات شما پیگیری کنید ، شهرت خود را به دلیل خدمات عالی در مشتری ایجاد می کنید.

کلام آخر

در نهایت همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم توسعه کسب و کار نیاز به صبر و برنامه ریزی دارد  و به این سوال پاسخ دادیم که توسعه کسب و کار چیست؟ شما تمام راهکارهایی که در طول مقاله به آن اشاره کردیم را باید در برنامه خودتان بگنجانید و با صبوری تلاش کنید تا کسب و کارتان را توسعه ببخشید.

 سوالات متداول

فرانشیز یا فرانچایز به امتیازاتی اطلاق می شود که به عنوان یک قرارداد بین دو فرد یا شرکت مورد استفاده قرار می گیرید. در این نوع قرارداد حقوق کسی که کسب و کار را به وجود آورده و آن را توسعه داده است، بدون انتقال مال صورت می گیرید و در نهایت فروشنده کلیه امتیازهای خود  را با شرایطی خاص به متقاضی می دهد.

اولین قدم برای راه اندازی و توسعه آن این است که ببینید خودتان به چه حوزه ای علاقه مند هستید

در دومین قدم برآورد بودجه نمایید

سعی کنید وارد حوزه ای شوید که در آن تخصص و اطلاعات کافی دارید

ببینید جامعه به چه چیزی نیاز دارد و سعی کنید آن نیاز را برطرف کنید

زمان بازدهی را به صورت تقریبی محاسبه کنید

همین حالا شروع کن!

3 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز امیدوارم موفق باشید ممنون از همراهی شما

دیدگاهتان را بنویسید