تصمیم گیری احساسی چیست

همان طور که می دانید احساسات شما، هرگز نباید محرک تصمیم‌هایتان باشند، بنابراین موفقیت ‌تان به توانایی شما در درک بهتر تفاسیر دارد.
زمانی که احساسی در مغز شکل می‌گیرد، سیستم عصبی یک وضعیت مهم را ایجاد می کند و ایجاد افکار مهمی را در شما شکل می دهد. خیلی از واکنش های سیستم مغز شما برگرفته از احساسات شماست بدین معنی که شما خود واقعیتان هستید و واکنش های واقعی را نشان خواهید داد.
ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که تصمیم گیری چیست و چه ویزگی هایی دارد.

 

جایگاه احساس در تصمیم گیری چیست؟

 

جایگاه احساس در تصمیم گیری چیست

 

احساسات به تنهایی پیچیده نیستند، در واقع می توان گفت که چنانچه احساسات، بهم ریخته نباشد و یا متاثر از وضعیت بد نبوده باشد، پاسخ درستی به تصمیم گیری ما می دهد. در نتیجه احساسات تلاش می‌کنند که به شما بیان کنند که وضعیتی که در آن هستید چگونه است و به چه سمتی خواهد رفت. مثلا فکر کنید که شما در حال مذاکره بر سر امضای یک قراردادی هستید و واکنش خوبی را ممکن است نشان ندهید پس در این جا احساس شما نتیجه ی مهمی بر تصمیم گیری راجع به قرارداد شما خواهد گذاشت.
در خصوص مفهوم تصمیم گیری احساسی چیست باید گفت که اگرموردی وجود داشته باشد، احساستان شما را مطلع خواهد کرد تا وضعیت را بیشتر بررسی نماید و عکس العمل مناسبی را در برخورد با این مشکل به شما خواهد داد. می توانید اجازه دهید که استرس شما، مشکلاتتان را بیشتر خواهد کرد و یا می خواهد با یادگیری مفهوم تصمیم گیری چیست به آن تعادل ببخشید.
پس باید بتوانید تعادل درستی بین احساس و منطق خود ایجاد کنید. تا بهترین تصمیم را در خصوص موضوع قرارداد و یا زندگی شخص خود بیگرد. در واقع همه ی این ها به معنی این است که شما مفهوم تصمیم گیری احساسی چیست را به خوبی درک کرده باشید.

 

تصمیم گیری احساسی چه ویژگی هایی دارد؟

• تصمیم گیری های احساسی همواره متناسب با هیجانات و منطق خاص موضوع است که شخص در زمان تصمیم گیری حس می کند و در نتیجه تصمیمات او می تواند متفاوت باشد.
• هر چه احساسات عاقلانه تر و محکم تر باشد بیشتری بر روی تصمیمات اثر می گذارد و انتخاب بهترین گزینه برای شما میسر می باشد.
• معمولا تصمیم احساسی آنی تر است و زمان زیادی از آن نخواهد گذشت تا شخص گزینه مورد نظر خود را انتخاب کند. در واقع این نوع از تصمیم در مرحله اول از روی احساس بوده و بعدها ممکن است نتیجه دلخواهی به خاطر آنی بودن آن به شما دهد. در این جاست که دوباره مفهوم تصمیم گیری احساسی چیست به شما کمک شایانی خواهد کرد.
• در مفهوم تصمیم گیری چیست، فرد بدون اینکه فکر کند و زمان بگذارد، تصمیم می گیرد و حداقل کمتر از یک دهم ثانیه به خود اجازه می دهد که از ذهنش کمک بگیرد.
• در تصمیم گیری احساسی مغز هیچ نقشی مهمی ندارد چرا شخص خودش فرصتی به آن نمی دهد.

چگونه از تصمیم گیری احساسی جلوگیری نماییم؟

برای اینکه در این جا شما بتوانید که از احساسات خود کمتر کمک بگیرد و تصمیمات منطقی تری را لحاظ نماید بهتر است که بعد از درک مفهوم تصمیم گیری احساسی چیست، راه های پیشگیری به آن را یاد بگیرید.
به این دلیل است که هیجان شدید و عدم تصمیم گیری های غیر منطقی همین احساسی بودن بیش از حد تصمیم گیری احساسی است که پیامدهای جالبی را ندارد.
در واقع در این جا شما بایستی یاد بگیرید و تمرین کنید که خشم خود از مسئله را کاهش دهید و با تمرین های مختلف بر خودتان مسلط شوید.
اگر توانایی کنترل احساسات را ندارید و احساساتی نظیر خشم و غم و ناراحتی و… را به شدت بسیاری تجربه می کنید می توانید برای کنترل احساسات با روانشناس مشورت کرده و با مطالعه کتاب های که باعث کنترل احساسات می شود هیجانات را مدیریت کنید.

ایا تصمیم گیری احساسی نتیجه مثبتی دارد؟

 

ایا تصمیم گیری احساسی نتیجه مثبتی دارد

 

عواطف احساسی، اگر به آن صورتی که باید از آن استفاده شود، می‌تواند به شما در گرفتن تصمیم درست کمک می کند. اکثر افراد فکر می کنند که باید جلوی تصمیم های احساسی خود را بگیرند هرگز به این فکر نخواهند کرد که اگر احساسات خود را در ابتدا بشناسند و به این پی ببرند که مفهوم تصمیم گیری احساسی چیست، می توانند به راحتی از احساسات خود ویژگی های مثبتی را دریافت کنند.
می دانید تصمیم گیری احساسی چیست، این جواب را به شما می دهد که، تکامل، شما را به سیستم اطلاعاتی ویژه‌ای مجهز کرده است که می‌توانید از آن استفاده کنید و در مورد محیط اطراف و موقعیت‌هایی که در آن قرار می‌گیرید اطلاعات زیادی به‌دست آورید. احساسات چیزهایی در مورد جهان به شما می‌گویند که شاید به هیچ روش دیگری نتوانید درک‌شان کنید. به جای نادیده گرفتن یا کنترل احساسات‌، آنها را تفسیر کنید و آگاهی حاصل از آن را در زندگی خود به کار ببرید. احساسات هم مانند هر عضو دیگری از بدن‌ تکامل یافته‌‌اند تا به شما کمک کنند، هرچند گاهی اوقات این طور به نظر می‌رسد که دست و پایتان را بسته‌اند.

کلام آخر

در جواب به تصمیم گیری احساسی چیست باید بگویم که، یکی از انواع تصمیم‌گیری، گرفتن تصمیم براساس احساسات و هیجانات است که می‌تواند پیامدها و عواقب زیادی را به دنبال داشته باشد. تصمیم‌گیری به صورت منطقی، بهترین نوع تصمیم‌گیری است که در آن شخص می‌تواند احساسات و هیجانات خود را کنترل کند و مزایا و معایب تصمیمش را بسنجد و بعد عمل کند. در انتهای مقاله، توضیح دادیم که چگونه می‌توانید تصمیم‌گیری بهتر و منطقی‌تری را داشته باشید و احساسات‌تان را مدیریت کنید. یکی از روش‌هایی که می‌توانید از آن استفاده کنید، کمک گرفتن از مشاور در هنگام تصمیم‌گیری‌های مهم و بزرگ زندگی است که به شما کمک می‌کند، درست‌ترین و منطقی‌ترین تصمیم را اتخاذ کنید. البته قبل از اینکه در زندگی‌تان مسائل و مشکلات مهم درگیر شوید، می‌توانید از الآن برای یادگیری مهارت خود زمان بگذارید و مقالاتی را در این خصوص در سایت ماهان تیموری مطالعه فرماید. در واقع بدون مطالعه و زمان گذاشتن نمی شود به هدف مورد نظر رسید و شاهد نتیجه ی هدف های خودمان باشیم.
بهتر است احساساتمان را مخفی نکنیم و در عوض برای نشان دادن و استفاده از احساسات خود، آموزش ببینیم و مراحل لازم را در این خصوص انجام دهیم. امیدواریم این مقاله در این خصوص نیز به شما کمک شایانی بکند.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید