برندینگ چیست؟

آیا در مورد برندینگ یا همان برند سازی اطلاعات کاملی دارید؟
چرا برخی از برنده ها توانسته اند بسیار معروف شوند و هر روز بر  شهرت آن ها افزوده می شود؟
به طور کلی برندینگ یک شیوه بازاریابی برای شکل دادن فعالانه به برند شماست. این یک تعریف اساسی  از ساختن یک است، اما تعاریف کامل تری نیز وجود دارد.
برند سازی چیزی است که کسب و کار شما برای عبور از رقبا و جلب توجه مشتری ایده آل به آن نیاز دارد. این چیزی است که مشتریان بالقوه را به مشتریان مادام العمر تبدیل می کند و مخاطبان بی تفاوت را به طرفداران برند تبدیل می کند. این همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید تا متمایز شوید، تأثیر بگذارید و کسب و کار خود را به سطح بالاتری سوق دهید.
به عبارت دیگر، اگر می خواهید کسب و کارتان موفق شود، باید برند سازی کنید.
اما دقیقاً چرا برند سازی این‌قدر مهم است؟ این کار مستلزم چه چیزی است؟ و چگونه کسب و کار خود را به گونه ای معرفی می کنید  که تأثیر واقعی بر روی مخاطبان بگذارد؟ برای پاسخ به این سؤالات قصد داریم در این مقاله، به این موضوع بپردازیم که برند سازی چیست و چگونه کسب و کار شما می‌تواند از مزایای آن به بهترین روش استفاده کند و نتیجه خوبی از آن بگیرد.

برندینگ چیست؟

برند سازی اقداماتی است که برای شکل دادن به برند خود انجام می دهید.
ساختن برند از سال 350 پس از میلاد وجود داشته است و از کلمه “Brandr” به معنای “سوزاندن” از زبان نورس باستان گرفته شده است.  با این حال در سال 1500، به معنای علامتی بود که دامداران برای نشان دادن مالکیت بر روی گاو از آن استفاده می کردند که همین موضوع  پیش درآمد لوگوی مدرن امروزی است.
با این حال امروزه برندینگ بسیار بیشتر از ساختن ظاهر یا لوگو است. در اصل این به معنای واکنش عاطفی “احساس درونی” است که یک شرکت می تواند در مشتریان خود به وجود آورد. برند شما مجموعه ای از تصوراتی است که مردم درباره شرکت شما دارند. اما ساختن برند مجموعه اقداماتی است که برای پرورش آن برند انجام می شود.
به عبارت دیگر، برند شما یک اسم است، اما برندینگ یک فعل است. زمانی که شما یک لوگو طراحی می کنید، این عمل را برند سازی می گویند. وقتی برند خود را توسعه می دهید و یا آن را تبلیغ می کند ، به این کار برندینگ می گوییم. وقتی با تیم بازاریابی خود برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی گرد هم جمع می شویم و برای آن برنامه ریزی می کنیم، این همان ساخت برند است.
بنابراین هر اقدامی که برای شکل دادن به برند خود انجام می دهید، به طور خلاصه، برندینگ نام دارد.

چرا برندینگ از اهمیت بالایی برخوردار است؟

 

چرا برندینگ از اهمیت بالایی برخوردار است

 

به طور کلی برندینگ به شما کمک می کند تا از رقبا خود متمایز شوید. فرقی نمی کند که چه نوع شرکتی دارید، در چه صنعتی هستید، یا به دنبال چه نوع مشتری هستید. اگر کسب و کاری دارید، قطعاً رقابت برای شما یک امر اجتناب ناپذیر است. برند سازی به شما کمک می‌کند روش‌هایی را که در آن‌ها متفاوت، خاص و منحصربه‌فرد هستید، مشخص کنید. زیرا این موضوع به مشتریان شما نشان می‌دهد که چرا باید به جای رقبایی که دارید با شما کار کنند.

نام تجاری ایجاد ارتباط است

شناخت، برند را ایجاد می کند. اگر می خواهید یک برند موفق بسازید، باید این موضوع قابل تشخیص باشید. بنابراین برند سازی درست شامل ، طراحی لوگوی تأثیرگذار، وب سایت و سایر دارایی های برند است که به شما کمک می کند سبکی متمایز ایجاد کنید و احتمال شناخت برند خود را در بازار افزایش دهید.
از طرفی برندینگ یک تجربه ثابت برای مشتریان شما ایجاد می کند. برای اینکه کسب و کار شما موفق شود، باید یک تجربه ثابت برای مشتریان خود به وجود آورید. شما می توانید این کار را به کمک تعامل با آن ها از طریق وب سایت ، در رویدادهای حضوری یا ترغیب آن ها برای دنبال کردن شما در رسانه های اجتماعی انجام دهید. برند سازی به شما این امکان را می‌دهد تا نحوه درک و تجربه مردم از برند خود را کنترل کنید . همچنین می‌توانید اطمینان حاصل کنید که ادراک و تجربه در زمان هایی که برند خود را ارزیابی می کنید ثابت است.
بنابراین چنین کاری باعث ایجاد ارتباط با مخاطبان شما می شود و آن ها را به مشتریان وفادار تبدیل می کند. در نتیجه موفق ترین کسب ‌و کارها آن‌هایی هستند که ارتباط عاطفی را با مخاطبان خود تقویت می کنند. این ارتباط عاطفی همان چیزی است که یک مشتری بالقوه را به مشتری و یک مشتری را به یک فرد مشتاق برای استفاده از برند تبدیل می کند.
به همین خاطر این ارتباط با کمک برندینگ اتفاق می افتد . استراتژی‌های مختلف برند سازی مانند عوامل درگیر کننده عواطف ، صدای برند یا استفاده از روانشناسی رنگ هنگام طراحی لوگو، می‌تواند به شما کمک کند با مخاطبان خود در سطح عمیق‌تری ارتباط برقرار کنید و در نهایت حس وفاداری به برند خود را در بین آن ها ایجاد کنید.

عناصر برندینگ چیست؟

 

عناصر برندینگ چیست

 

در ادامه به  عناصر برند سازی اشاره می کنیم تا بتوانید نحوه درک مشتریان از کسب و کارتان را به خوبی طوری هدایت کنید که به نتیجه ای مطلوب بیانجامد. این عناصر عبارت اند از:

رسالت و ارزش های برند

رسالت و ارزش های برند شما پایه و اساس برند سازی هستند. ماموریت خود را به عنوان مغز عملیات در نظر بگیرید. بنابراین شما باید  بیانیه ای کوتاه و مختصر که وضعیت فعلی و هدف سازمان شما را مشخص می کند، داشته باشید. در همین حال، چشم انداز شرکت شما قلب این موضوع است که تصویری الهام بخش و انگیزشی از آنچه در بلندمدت به دنبال دستیابی به آن هستید را ارائه می‌دهد.

برند سازی برگ اجتماعی

دستورالعمل های برند به عنوان رسالت و چشم اندازهایی است که به عنوان ستون های سازمان شما تنظیم شده است، بنابراین استراتژی برند شما همه‌چیز را در بر می گیرد. این موضوع به شکل دستورالعمل‌های برند خواهد بود. این دستورالعمل‌ها در قالب یک سند ملموس تشکیل شده‌اند که اهداف کسب‌ و کار شما را منعکس و پشتیبانی می‌کند، شما را از رقبا متمایز می‌کند، در ذهن مشتریان باقی می ماند ، الگویی برای تصمیم‌گیری فراهم می‌کند و ایده‌هایی را برای کمپین‌های بازاریابی به وجود می آورد. از طرفی عناصر برند شما، از جمله پالت رنگ، فونت ها و طرح کلی آن، صدای برند شما هستند.

لوگو

 لوگوی شما چهره شرکت شماست و طراحی لوگو بدون شک یکی از مهم‌ترین موضوعات در برندینگ است که برای کسب و کار خود انجام خواهید داد. در طول فرآیند طراحی، به این فکر کنید که به عنوان یک برند چه کسی هستید و چگونه می خواهید توسط مشتریان خود دیده و شنیده شوید. برای این کار باید از لوگو برای هدایت استراتژی طراحی خود استفاده کنید.

سایت اینترنتی

 

سایت اینترنتی

 

طراحی وب سایت شما نیز یک مرحله کلیدی در برند سازی است. وب سایت شما املاک دیجیتالی برند شما است و زمانی که مشتریان شما از آن بازدید می کنند، باید از نظر بصری جذاب، کارکردن با آن  آسان و از همه مهم‌تر بازتابی از شخصیت شما به عنوان یک برند باشد.
 مشابه لوگوی شما، برای انتخاب عناصر طراحی وب خود (مانند طرح و فونت) می توانید از متخصصین حوزه کمک بگیرید.
دارایی های اضافی هیچ رویکرد یکسانی برای برند سازی به وجود نمی آورند. بسته به کسب و کار و صنعتی که دارید، ممکن است به دارایی های اضافی مانند کارت ویزیت، بسته بندی محصول یا بروشورهای رویداد نیاز داشته باشید. پس کسب و کار و نیازهای منحصر به فرد خود را ارزیابی کنید و بر این اساس به دارایی های برند خود را توسعه دهید.

برند بهتر یعنی بازاریابی بهتر

به عنوان یک قاعده کلی، محصولات چرخه عمر محدودی دارند، اما برندها  اگر به خوبی مدیریت شوند برای همیشه ماندگار هستند. هنگامی که دقیقاً به عنوان یک برند مشخص کردید که چه کسی هستید، بازاریابی آن برای شما بسیار آسان تر می شود.
دستورالعمل‌های برند شما، همراه با تحقیقات و تحلیل‌های مداوم بازار، باید به شما یک مزیت تاکتیکی در تعیین بهترین راه برای بازاریابی محصولاتتان ارائه بدهد. به همین خاطر شما باید به سؤالاتی پاسخ دهید که راهنمای شما هستند. این سوالات عبارت اند از  :  آِیا برند شما روی بازاریابی سنتی مانند رادیو و بیلبورد تمرکز دارد یا اینکه مشتری بالقوه شما بیشتر تحت تأثیر ویدیوهای ویروسی در یوتیوب و اینستاگرام قرار می گیرد؟ بازاریابی می‌تواند ترکیبی از تاکتیک‌هایی متنوعی باشد، اما مراقب باشید که خود را درگیر حواشی نکنید با مشورت مداوم با راهنمای برند خود، باید بتوانید تلاش های خود را بر روی تاکتیک هایی متمرکز کنید که واقعاً مهم هستند.
با این حال اگر بخواهیم برندینگ را با بازاریابی مقایسه کنیم، بازاریابی فرآیندی است  که برای شما سرنخ ها و فروش زیاد را به ارمغان می آورد، اما برند سازی پایه ای است که بر اساس آن شهرت و وفاداری مشتری خود را ایجاد می کنید.

کسب و کار خود را با قدرتمند بسازید

تنها چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که ساختن برند یک فعل یا یک عمل است. بنابراین اگرچه ممکن است این موضوع در ابتدا برای شما دلهره آور به نظر برسد  اما با در نظر گرفتن همه برنامه ریزی ها، دارایی ها و پرسنلی که برای پرورش یک نام تجاری فراموش نشدنی ایجاد می شود مسیر درست برای ساخت یک برند شکل می گیرد.

کلام آخر

ما در این مقاله در مورد این موضوع صحبت کردیم که برندینگ چیست و چه فرآیندی دارد. همچنین مواردی را بررسی کردیم که به شما کمک می کند برند سازی خود را با توجه به آن شکل دهید. برند صدای کسب و کار شماست که با لوگو، رنگ ، وب سایت و… خود را به دیگران معرفی می کند. با این حال شما در این بین باید بتوانید تجربه ای ثابت برای مخاطب خود ایجاد کنید.
با این توضیحات به نظر شما برندینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟
لطفاً نظر ارزشمند خود را با ما یعنی گروه بین المللی ماهان تیموری در میان بگذارید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید