انواع ارزهای دیجیتال

انواع ارزهای دیجیتال : خیلی از ما کم و بیش اسم ارزهای دیجیتال به گوشمان خورده مخصوصاً ، در ریزش ها و صعودهای اخیر که سر و صدای زیادی هم به پا کرده است با این وجود خیلی از افراد اطلاعات دقیقی از انواع ارزهای دیجیتال و تفاوت های آن ها ندارند به همین خاطر ما قصد داریم در این مقاله انواع آن ها را مورد بررسی قرار دهیم تا در نهایت به شما کمک کنیم تفاوت آن ها به راحتی را درک کنید.
همان طور که می دانید بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال به صورت رسمی نه تنها یک رهبر در این حوزه است بلکه موجی از ارزهای رمزنگاری شده بر پایه یک شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا را نیز به وجود آورده است و در نتیجه به یک استاندارد واقعی برای ارزهای دیجیتال تبدیل شده است .

پیدایش ارزهای دیجیتال

رمز ارزها ، به طور کلی شکلی از توکن‌های دیجیتالی یا همان پول های دیجیتالی هستند که در یک حوزه یا محیط غیرمتمرکز یعنی بلاک چین به وجود آمده اند .این موضوع درنهایت باعث شد حوزه ارزهای دیجیتال بعد از این که بیت کوین به وجود آمد ، به طور چشمگیری گسترش پیدا کند .
اما با این حال بیت کوین ازهر نظر ارزش بالا و محبوبیت زیادی در بازارهای ارز دیجیتال دارد به همین خاطر است که بیت کوین یک ارز پیش رو یا رهبر در جامعه جهانی است. با ابن حساب ارزهای دیگری نیز وجود دارند که بسترهای دیگری را به وجود آورده اند به طور مثال اتریوم به ایجاد سیستم های مالی غیرمتمرکز (DeFi) نوع جدیدی از تراکنش ها را بر بستر بلاک چین به وجود آورد که به آن ها آلت کوین می گویند.
برخی از این آلت کوین ها دارای ویژگی های جدیدتری نسبت به بیت کوین هستند، به طور مثال بعضی از آن ها توانایی انجام تراکنش های بیشتری را در زمان کمتر دارا هستند و یا کارهای مختلف را در زمان کمتری انجام می دهند.

منظور از رمزارز چیست؟

 

منظور از رمزارز چیست؟

 

قبل از اینکه نگاهی دقیق‌تر به برخی از این جایگزین‌های بیت‌کوین (BTC) بیندازیم، اجازه دهید به عقب برگردیم و به طور خلاصه منظورمان از عباراتی مانند ارز دیجیتال و آلت‌کوین را بررسی کنیم. یک ارز دیجیتال، به طور کلی، پول مجازی یا دیجیتالی است که به شکل توکن یا «سکه» ارائه می‌گردد. اگرچه برخی از ارزهای دیجیتال با کارت‌های اعتباری یا پروژه‌های دیگر وارد دنیای فیزیکی شده‌اند، اما اکثریت آن‌ها کاملاً غیر فیزیکی هستند.
دنیای کریپتو کارنسی یا همان ارزهای دیجیتال به رمزنگاری پیچیده اشاره دارد که امکان ایجاد و پردازش ارزهای دیجیتال و تراکنش‌های آن‌ها را در سیستم‌های غیرمتمرکز فراهم می‌کند. در کنار این ویژگی مهم بلاک چین ها را یک تعهد مشترک به تمرکززدایی دولت ها می دانیم. ارزهای دیجیتال معمولاً به عنوان کدهای مخصوصی توسط تیم‌های حرفه ای توسعه می‌یابد که مکانیسم‌هایی را برای صدور از طریق فرآیندی به نام استخراج ایجاد می‌کنند.

استیبل کوین ها چیست و چگونه کار می کنند؟

 

استیبل کوین ها چیست و چگونه کار می کنند؟

 

یکی از انواع ارزهای دیجیتال استیبل کویین ها هستند و کاری شبیه دلار را برای ما انجام می دهند و اکثر مواقع قیمت ثابتی دارند.استیبل کوین ها همیشه به گونه‌ای طراحی می‌شوند که از دستکاری و کنترل دولت ها عاری باشند . در یک تعریف دیگر می‌توان گفت استیبل کوین ها ممکن است به عنوان نوعی پول نقد دیجیتال به جای سرمایه گذاری سوداگرانه استفاده شوند.
بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات خود شناخته شده است. این بدان معنی است که قیمت ارزها می‌تواند به طور ناگهانی افزایش یابد و یا حتی سقوط کند و در نهایت سرمایه گذاران را به سمت سود و یا ضرر بکشاند. با این حال، استیبل کوین این مشکل را به راحتی حل می کند.
استیبل کوین ها ارزهای دیجیتالی هستند که توسط دارایی هایی مانند ارز فیات، سایر ارزهای دیجیتال و یا حتی با طلا پشتیبانی می شوند. دارایی های پایدار این ارزها را کمتر در معرض نوسانات قرار می دهد و قیمت آن‌ها را ثابت نگه می دارد. برخی از استیبل کوین ها نیز از یک الگوریتم کامپیوتری استفاده می کنند تا ارزش خود را نسبتاً ثابت نگه دارند.

مزیت های استیبل کوین ها

1. یکی از مزیت های استیبل کوین ها این است که برای مقاومت در برابر نوسانات به گونه ای ساخته شده اند که دیگر ارزهای دیجیتال این‌طور نیستند، با این وجود، آن‌ها می‌توانند خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال را برای شما راحت تر کنند.علاوه بر این با توجه به این که استیبل کوین ها غیر متمرکز هستند از ثبات خوبی نیز برخوردارند. به همین خاطر آن ها به دولت و یا فرد خاصی وابسته نیستند و این موضوع می‌تواند بسیار جالب باشد.
2. چندین دلیل دیگر برای محبوبیت استیبل کوین در بین سرمایه گذاران وجود دارد. به طور مثال این امکان را برای خریداران به وجود می آورد که سریع‌تر پول های خود را با حفظ حریم خصوصی داده های مالی، انتقال دهند. علاوه بر این، استیبل کوین ها به کاربران اجازه می دهد تا مالیات ها و یا حتی تحریم ها را دور بزنند.

آلت کوین ها

 

آلت کوین ها

 

یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال آلت کوین ها هستند که خود به دو بخش تقسیم می شوند که در ادامه آن ها را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. با این حساب اگر بخواهیم یک تعریف از آلت کوین ها داشته باشیم باید بگوییم ارزهای دیجیتالی که پس از بیت کوین به وجود آمدند را آلت کوین می نامیم .
با این حال برخی از این آلت کوین ها را شت کوین می نامیم .اگرچه برخی از آلت کوین ها ویژگی‌های چشمگیر و منحصر به فردی دارند که بیت‌کوین ندارد، اما مطابق با سطح امنیتی که شبکه‌های بیت‌کوین به وجود آورده تا حد زیادی هنوز توسط یک آلت کوین به وجود نیامده است.
ارزهای دیجیتال برای پرداخت ها، انتقال ارزش در شبکه های غیرمتمرکز برای کاربران در نظر گرفته شده اند. بسیاری از آلت کوین‌ها (یعنی آن‌هایی که بیت‌کوین یا اتریوم نیستند) به این روش طبقه‌بندی می‌شوند و گاهی اوقات ممکن است توکن‌های ارزشمندی نامیده شوند.
با این حال ، حوزه ارزهای رمزنگاری شده همیشه در حال گسترش است و ارز دیجیتالی بزرگ بعدی ممکن است فردا منتشر شود. اگرچه بیت کوین به طور گسترده به عنوان یک پیشگام در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته می شود، تحلیلگران رویکردهای بسیاری را برای ارزیابی توکن های غیر از BTC اتخاذ می کنند.
برای مثال، معمول است که تحلیلگران اهمیت زیادی برای رتبه بندی رمز ارزها نسبت به یکدیگر از نظر ارزش بازار قائل می شوند. ما این را در نظر خود لحاظ کرده‌ایم، اما ممکن است در آینده ای نه چندان دور یک رمز ارز جدید جایگزین بیت کوین شود.

شت کوین ها

 

شت کوین ها

 

یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال شت کوین ها هستند که در دسته آلت کوین ها قرار می گیرند. سه دسته از افراد در برخورد با شت کوین ها وجود دارند.برخی از آن ها واقعاً نمی دانند شت کوین چیست و اصلاً به چه معناست. دسته دوم می دانند شت کوین چیست اما نمی دانند کدام یک از ارزهای دیجیتال شت کوین هستند. دسته سوم افرادی هستند که خوب می دانند شت کوین ها چه چیزی هستند و گاهی از آن ها سود خوبی نیز به دست می آورند اما قالب افراد سرمایه خود را از دست می دهند.
تعاریف زیادی برای شت کوین ها وجود دارد برخی آن ها را به عنوان «روشی عالی برای از دست دادن پول» و «ارز رمزنگاری بدون ابزار یا ویژگی های منحصر به فرد» تعریف می کنند. به عبارت دیگر از نظر آن ها، شت کوین ارز دیجیتالی است که روزی کاملاً بی ارزش خواهند شد و از بین خواهند رفت.
با این حال تعریف دقیقی در این باره وجود دارد که می‌گوید ، شت‌کوین «اصطلاح تحقیر آمیزی است که برای توصیف آلت کوینی که ارزش خاصی ندارد، به کار می رود. ارزش شت ‌کوین ممکن است به یک باره سقوط کند زیرا خود این آلت‌کوین با حسن نیت ایجاد نشده اند و یا حتی قیمتی فراتر از قیمت واقعی روی آن ها گذاشته شده است.بنابراین پس از مدتی مشخص می شود که آن ها چه چیزی هستند و به راحتی از بین می روند.

توکن ها

 

توکن ها

 

یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال توکن ها هستند.برخی از توکن‌های مبتنی بر بلاک چین نیز وجود دارند که هدفی متفاوت تر از انتقال پول دارند. به طور مثال یک توکن می‌تواند به عنوان بخشی از یک پیشنهاد برای خرید آلت کوین های دیگر باشد که نشان دهنده سهمی در یک پروژه بلاک چین یا سهم مالی غیرمتمرکز (DeFi) است. اگر توکن ها به ارزش شرکت یا پروژه مرتبط باشند، می‌توان آن‌ها را توکن های امنیتی نامید.

بهترین مبادلات رمزنگاری برای سال 2022

وقتی در مورد بهترین ارزهای دیجیتال صحبت می کنیم موارد مختلفی را در بین انواع ارزهای دیجیتال باید مورد بررسی قرار دهیم. به طور مثال ما هزینه، امنیت و ویژگی های بهترین ارزهای دیجیتال را باید مورد بررسی قرار دهیم با این حساب بهترین شبکه های بلاک چین را می‌توان از روی همین موضوع پیدا کرد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

1. اتریوم (ETH)

اولین جایگزین بیت کوین در لیست ما، اتریوم (ETH) نام دارد که یک پلت فرم نرم افزاری غیرمتمرکز است که قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (dApps) را قادر می سازد بدون هیچ گونه خرابی، کلاه‌برداری، کنترل یا دخالت شخص ثالث ساخته و اجرا کنند.
هدف اتریوم که با شبکه خود یکی از انواع ارزهای دیجیتال را به وجود می آورد، ایجاد مجموعه ای غیرمتمرکز از محصولات مالی است که هر کسی در جهان می‌تواند آزادانه ، صرف نظر از ملیت، قومیت، یا اعتقاد به آن دسترسی داشته باشد.
برنامه های کاربردی در اتریوم بر روی اتر، رمزنگاری خاص پلت فرم آن اجرا می شوند. اتر (ETH) مانند وسیله نقلیه ای برای حرکت در پلتفرم اتریوم است و بیشتر توسط توسعه دهندگانی که به دنبال توسعه و اجرای برنامه های کاربردی در داخل اتریوم و سرمایه گذارانی که به دنبال خرید سایر ارزهای دیجیتال هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. اتر که در سال 2015 راه اندازی شد، با این که با اختلاف قابل توجهی از بیت کوین عقب تر است اما دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار به حساب می آید.
در سال 2014، اتریوم پیش فروش توکن اتر را استارت زد که با استقبال چشمگیری مواجه شد. این به آغاز عصر ICO کمک کرد. طبق گفته‌های مدیرعامل اتریوم، می‌توان از این توکن برای رمزگذاری، غیرمتمرکز کردن، ایمن‌سازی و خرید و فروش تقریباً هر چیزی؛ استفاده کرد. با این حال پس از حمله هکری به سازمان غیرمتمرکز خودمختار (DAO) در سال 2016، اتر به اتریوم (ETH) و اتریوم کلاسیک (ETC) تقسیم شد.
در دسامبر 2020، اتریوم الگوریتم اجماع خود را از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تغییر داد. این موضوع به شبکه اتریوم اجازه می دهد با انرژی بسیار کمتر و با سرعت بالاتر تراکنش های خود را بهبود ببخشد و همچنین برای ایجاد یک محیط اقتصادی تورم‌زدایی بیشتر پیش برود وهمین موضوع توانست آن را به یکی از ارزهای دیجیتال بی همتا تبدیل کند

PoS به مشارکت‌کنندگان شبکه اجازه می‌دهد تا اتر خود را در شبکه به صورت سهام ارائه دهند. این فرآیند به ایمن سازی شبکه و پردازش تراکنش های رخ داده کمک می کند. کسانی که این کار را انجام می دهند، مانند نحوه عملکرد یک حساب بهره، با اشتراک گذاری اتر خود پاداش دریافت می کنند. ویژگی بعدی که در اتریوم به وجود آمده این است که جایگزینی برای مکانیسم PoW بیت کوین هستند که به موجب آن استخراج کنندگان می توانند بیت کوین های بیشتری را برای پردازش تراکنش ها دریافت کنند.

لایت کوین (LTC)

لایت کوین (LTC) که یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال است در سال 2011 راه اندازی شد که یکی از اولین استیبل کوین هایی بود که راه بیت کوین را دنبال کرد و اغلب از آن به عنوان نقره بازار ارزهای دیجیتال یاد می شود. این ارز توسط چارلی لی، فارغ التحصیل MIT و مهندس سابق گوگل ایجاد شد.
لایت کوین مبتنی بر یک شبکه پرداخت جهانی با منبع باز است که توسط هیچ مرجع مرکزی کنترل نمی شود و از رمزگذاری به عنوان یک PoW استفاده می کند که می‌تواند با کمک واحدهای پردازش مرکزی (CPU) رمزگشایی شود. اگرچه لایت کوین از بسیاری جهات مانند بیت کوین است، اما نرخ تولید بلاکچین سریع تری دارد و در نتیجه زمان تأیید تراکنش سریع تری را ارائه می دهد.
به غیر از توسعه دهندگان، تعداد فزاینده ای از بازرگانان در سرتاسر دنیا وجود دارند که لایت کوین را به عنوان یکی از روش های پرداخت می پذیرند. از ژانویه 2022، لایت کوین دارای ارزش بازار 7.3 میلیارد دلار و ارزش هر توکن در حدود 105 دلار شده است که آن را به بیست و دومین ارز دیجیتال بزرگ در جهان تبدیل کرده است.

کاردانو (ADA)

Cardano (ADA) یکی از انواع ارزهای دیجیتال است که برای بورس و اثبات سهام به وجود آمده است که با رویکردی مبتنی بر تحقیق توسط مهندسان، ریاضیدانان و کارشناسان رمزنگاری ایجاد شده است. این پروژه توسط چارلز هاسکینسون به وجود آمد. او که یکی از اعضای شبکه اتریوم بود پس از به وجود آمدن اختلافاتی این شبکه را ترک کرد و در کاردانو را ساخت.
تیم پشتیبان کاردانو، بلاک چین خود را از طریق آزمایش‌های گسترده و تحقیقات بررسی شده ایجاد کرد. محققین این پروژه بیش از 120 مقاله در مورد فناوری بلاک چین در طیف وسیعی از موضوعات نوشته اند. با توجه به این فرآیند سخت، به نظر می‌رسد Cardano در میان همتایان خود در PoS و همچنین سایر ارزهای دیجیتال بزرگ متمایز است.
به کاردانو لقب «قاتل اتریوم» نیز داده شده است، زیرا گفته می‌شود بلاک چین آن توانایی بیشتری نسبت به اتریوم دارد. گفته می شود، کاردانو هنوز در مراحل اولیه پیشرفت خود است. اگرچه اتریوم در مدل اجماع PoS خود بسیار قوی عمل کرده است، اما هنوز از نظر برنامه های DeFi راه درازی در پیش دارد.
کاردانو قصد دارد با ایجاد محصولات DeFi مشابه اتریوم و همچنین ارائه راه‌حل‌هایی برای قابلیت همکاری زنجیره‌ای، از بین بردن تقلب در رأی‌دهندگان و ردیابی قراردادهای قانونی و موارد دیگر، سیستم عامل مالی جهان باشد. از ژانویه 2022، کاردانو دارای ششمین ارزش بازار بزرگ با 33 میلیارد دلار است.

پولکادوت (DOT)

پولکادوت (DOT) یک ارز رمزنگاری PoS منحصر به فرد است که هدف آن ارائه قابلیت همکاری در میان سایر بلاک چین ها است. پروتکل آن برای اتصال زنجیره های بلوکی مجاز و بدون مجوز طراحی شده است تا به سیستم ها اجازه دهد تا با هم کار کنند. جزء اصلی Polkadot زنجیره رله آن است که امکان همکاری شبکه های مختلف را فراهم می کند. همچنین به پاراچین ها یا بلاک چین های موازی با توکن های بومی خود برای موارد استفاده خاص اجازه می دهد با هم تعامل داشته باشند.
تفاوت Polkadot با Ethereum این است که به جای ایجاد dApps در Polkadot، توسعه دهندگان می‌توانند بلاک چین خود را ایجاد کنند و در عین حال از امنیتی که زنجیره Polkadot قبلاً برای آن ها به وجود آورده است ، استفاده کنند. با اتریوم، توسعه‌دهندگان می‌توانند بلاک چین‌های جدیدی ایجاد کنند، اما باید تدابیر امنیتی خود را نیز به وجود آورند .
این موضوع می‌تواند پروژه‌های جدید و کوچک‌تر را در معرض حمله و هک شدن قرار دهد، زیرا هر چه بلاک چین بزرگ‌تر باشد، امنیت بیشتری دارد. در صورتی که این مفهوم در Polkadot به عنوان امنیت مشترک شناخته می شود و شبکه بلاک چین پولکادات شرایط امنیتی را برای پروژه ها و یا رمز ارزهای جدید به وجود می آورد.
پولکادات توسط گاوین وود، یکی دیگر از بنیانگذاران اصلی پروژه اتریوم ، ایجاد شده است. از ژانویه 2022، پولکادوت دارای ارزش بازار تقریباً 19 میلیارد دلار است و یک DOT به قیمت 17.70.17 دلار معامله می شود.

کلام آخر

ما در این مقاله انواع ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دادیم تا شما بتوانید تفاوت هایی که ارزهای مختلف با هم دارند را به راحتی درک کنید و با آگاهی وارد حوزه ارزهای دیجیتال شوید و در نهایت بتوانید در این بازار سودهای خوبی را به دست بیاورید، زیرا عدم آگاهی باعث از بین رفتن سرمایه شما می شود در صورتی که آگاهی باعث می شود شما سرمایه گذاری درستی در این حوزه انجام دهید.
علاوه بر توضیحاتی که در این مقاله خدمت شما ارائه دادیم ،شما می‌توانید مقاله ارز دیجیتال را بخوانید و اطلاعات بیشتری را در این حوزه کسب کنید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید