سرمایه گذار باهوش از بنجامین گراهام

 

 

وارن بافت، بزرگترین سرمایه گذار تاریخ می گه این بهترین کتابی هست که تا بحال در مورد سرمایه گذاری نوشته شده.

 

موضوع این کتاب اینه: تفاوت سرمایه گذاری با حدس و گمانه زنی

 

گراهام عنوان می کنه که سرمایه گذار کسی‌ست که از طریق آنالیز دقیق، حفظ اصل سرمایه را با برگشت سود کافی و قابل قبول تضمین می کنه و اعمالی که بدون در نظر گرفتن و برآورده کردن این موضوع صورت می پذیره در واقع حدس و گمانه نه سرمایه گذاری واقعی!

 

خب سرمایه گذاری باید از سه اصل اساسی پیروی کنه:

 

سرمایه گذاری باید از سه اصل اساسی پیروی کنه

 

اصل اول:موضوع حاشیه امن هست. بر اساس این اصل سرمایه گذاری شما باید براساس محاسبات ریاضی، آمار و اطلاعات بنیادی و آنالیز دقیق بازار باشد نه سرمایه گذاری احساسی. بررسی و آنالیز بنیادی و درست در مورد کسب و کاری که می خواهید راه بیندازید.

 

اصل دوم: تنوع در سرمایه گذاری، حفظ سرمایه از طریق چیدمان متنوع در سرمایه گذاری یا همان اصطلاحی که همه تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید.

 

اصل سوم: تمرکز بر بازگشت سود و پول بصورت مداوم و ایمن (سود کمتر ولی مداوم و پیوسته) به جای سودهای بزرگ دیوانه وار.

 

خب حالا باید ببینید که آیا شما کسب و کارهایی رو می شناسید که از این سه شاخص سرمایه گذاری هوشمند پیروی کنند و کاملا در این چهارچوب قرار بگیرند؟

 

یک سری از شرکت های که فوری اسمشان در ذهن متبادر می شود، شرکت اپل، پپسی و کارت اعتباری ویزا کارد هستند.

 

و حالا این سوال ایجاد می شه که چرا سرمایه گذاری انقدر مهم هست؟

 

مهمترین مسئله ای که اهمیت سرمایه گذاری رو نشان می ده، تورمه، یعنی بالا رفتن قیمت اجناس و خدمات و پایین آمدن قدرت خرید.

 

تورم در کشور ما در سال گذشته چیزی در حدود 32 درصد بوده، و این به این معنی هست که اگر شما بدون سرمایه گذاری صحیح، فقط در یک سال گذشته پول خودتون رو پس انداز بانکی کرده باشید و مثلا سالانه تا 20 درصد سود بانکی گرفته باشید، که (البته همه بانکها چنین سود تضمینی نمی دهند ولی در هرصورت برای ایجاد سهولت چنین در نظر می گیریم)، در واقع شما حداقل چیزی حدود 12 درصد در سال گذشته از تورم عقب بوده اید وبا توجه به تورم، شما امسال با اون 100 میلیون تومن فقط می توانید به اندازه 68 میلیون تومن خرید کنید و با در نظر گرفتن سودی که دریافت کردین، به نسبت پارسال به اندازه 88 میلیون تومن قدرت خرید دارید، پس حداقل 12 میلیون از پول خودتان را از دست داده اید.

 

پس، موفقیت شما در سرمایه گذاری فقط با سود سالانه ای که بدست می آورید سنجیده نمی شه، بلکه حتما باید در نظر بگیرید که چقدر از تورم عقب هستید و به عبارت دیگه پس از کسر رقم تورم سالانه چقدر سود عاید شما شده؟

 

ممکنه بگین خب حالا چه کاری کنیم؟ در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ خیلی پر خطر نیست؟ جواب من اینه که البته بورس می تونه گزینه خوبی باشد مشروط بر اینکه روی سهام کیفیت بالا و مطمئن سرمایه گذاری کنید.

 

اصول سرمایگذاری دفاعی

 

اصول سرمایه گذاری دفاعی به ما می گوید که برای سرمایه گذاری نباید فقط میزان میل خود برای ریسک رو در نظر بگیریم بلکه باید فاکتورهایی دیگری رو هم در نظر دتشته باشیم مثلا بجای ریسک مالی، ببینیم چقدر زمان و تلاش حاضریم برای کار بگذاریم. همچنین میزان ریسک ما باید بر اساس شرایطمون باشه، مثلا خانواده ای داریم که برای زندگی روی درآمد ما حساب می کنند یا نه؟ یا اینکه اگر چه مقداری از سرمایه خود را از دست بدهیم باز ادامه یک زندگی معمولی برای ما ممکن هست؟ از نظر گراهام ما باید حداقل 25 درصد از پول خود را در بانک نگهداریم یا اوراق قرضه بگیریم و با آن ریسک نکنیم! و این به ما این شهامت را می دهد که در زمان سرمایه گذاری، حتی وقتی ارزش چیزی که خریدیم رو به سقوط هست آن را نگهداریم.

 

نکته دیگری که وجود دارد این هست که هیچ سهامی حتی بهترین آنها ارزش این را ندارد که تمام 75 درصد از پول خود را در آن سرمایه گذاری کنید و اینکه در سرمایه گذاری برای سهام، هر چه شرکتی بزرگ شده باشد آهنگ رشد آن شرکت و سهام آن کندتر خواهد بود.

 

همیشه باید در نظر داشته باشید که زمان شما بزرگترین سرمایه شماست، پس آن را برای سهامی که نیاز به تجزیه تحلیل و زمان زیاد دارد صرف نکنید.

 

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید