استراتژی کسب و کار نوپا

 

استراتژی کسب و کار مرز بین موفقیت و شکست برای کسب و کارهایی است که به تازگی شروع به فعالیت کرده اند. با این تفاسیر وقتی یک نفر شغلی را راه اندازی می کند و کسب و کار او نوپاست حتماً باید استراتژی هایی را تدوین کند تا او را موفق کند، وگرنه محکوم به ورشکستگی است.

بنابراین داشتن استراتژی در کسب و کارهای نوپا یکی از عوامل کلیدی برای بقا و موفقیت است . پس باید توجه ویژه ای به  آن شود؛ زیرا سرنوشت کسب و کار وابسته به این موضوع است . به همین خاطر برای اینکه در کسب و کار نوپای خود از استراتژی های کلیدی استفاده کنید، بهتر است، برای کسب و کار خود چشم انداز واضح و روشنی داشته باشید، اهداف خود را مشخص کنید، مخاطب و مشتری خود را شناسایی کنید.

شما همچنین می توانید برنامه خاصی برای مسائل مالی کسب و کار خود داشته باشید و افراد ماهر و باهوشی را در کسب و کار خود استخدام کنید  که به شما در مسیر پیشرفت کمک کنند و در نهایت بتوانید با سرعت بیشتری این مسیر را طی کنید.

هنگامی که کسب و کاری را راه اندازی می کنید، باید استراتژی های مناسبی در جهت رشد و توسعه آن به کار ببرید. سوال این است که ویژگی منحصر به فرد کسب و کار شما چیست؟

بین کسب و کار شما و شرکت های رقبا چه تفاوتی وجود دارد؟ چرا مخاطب یا مشتری باید کسب و کار شما نسبت به رقبایتان ترجیح دهد؟

برای پاسخ دادن به این سوالات، به مفهوم استراتژی کسب و کار نوپا می رسیم. استراتژی کسب و کار نوپا در مسیر کارآفرینی شما راهگشا خواهد بود. هر شرکت و کسب و کار کوچک و بزرگ، برای رسیدن به موفقیت نیازمند استراتژی و راهبردی معین هستند.

استراتژی کسب و کار نوپا، اهداف و مسیر رسیدن به آن را برای شرکت ها روشن می کند. در استراتژی کسب و کار نوپا، نقاط قوت و محدودیت های پیش رو پیش بینی می شوند. در این مقاله استراتژی کسب و کار نوپا برای ساخت یک شرکت در حال توسعه را بررسی می کنیم، با ما همراه باشید.

استراتژی کسب و کار چیست؟

استراتژی کسب و کار چیست سؤال بسیار مهمی است که صاحبین مشاغل باید در ابتدا و یا در مسیر رشد خود به آن توجه کنند و پاسخ واضح و درستی برای آن داشته باشد تا بتواند به بهترین روش ممکن موفقیت را تجربه کنند، اما موضوع مهم تر مربوط به چگونگی تدوین استراتژی کسب و کار است که باعث می شود رشد و پیشرفت اتفاق بیفتد.

اما برای پاسخ به سؤال استراتژی کسب و کار چیست باید بگوییم ، زمانی که شما برای بازاریابی و فروش، ارزش پیشنهادی کالاها و محصولات،  مدل درآمدی ، ارتباط با مشتری ، تحلیل بازار و نوع قیمت گذاری خدمات و محصولات خود برنامه داشته باشید ، در اصل شما توانسته اید یک استراتژی (Business Strategy  ) بسیار قوی برای حرفه خود تدوین کنید.

 

پیشنهاد مطالعه: اگر میخواهید بدانید “با صد میلیون چیکار میشه کرد” روی این لینک کلیک کنید

 

انواع استراتژی های کسب و کار

استراتژی بازاریابی و فروش

همان طور که می دانید جان هر کسب و کاری، بازاریابی و فروش محصولات و خدمات است ، زیرا اگر فروشی نباشد کسب و کاری نیز وجود نخواهد داشت. بنابراین داشتن برنامه ای مدون برای ایجاد فروش و حتی زمان و مکان بازاریابی می تواند به بقای کسب و کار شما کمک و خون را در رگ های حرفه شما جاری سازد.

استراتژی ارزش پیشنهادی

این استراتژی می تواند یک مزیت رقابتی بسیار قدرتمند در اختیار شما قرار دهد. بنابراین می توان گفت به این موضوع اشاره دارد که چرا یک مشتری باید از شما محصولی را خریداری کند . این در حالی است که پاسخ این سؤال را می توانید در برطرف کردن چالش و نیاز مشتری پیدا کنید.

استراتژی قیمت گذاری

اکثر ما هنگامی که می خواهیم کالایی بخریم و این کالا نمونه دیگری دارد، اولین چیزی که برای مقایسه از فروشنده می پرسیم ، مربوط به قیمت کالا است. این موضوع به وضوح نشان می دهد قیمت گذاری یکی از مهم ترین استراتژی های کسب و کار است که توجه به آن می تواند موفقیت در فروش و بازاریابی را تضمین کند.

تحلیل رقبا و بازار

یکی دیگر از مواردی که مشاغل مختلف باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند، تحلیل رقبا و بازار است. به عنوان نمونه اگر شما بتوانید به این موضوع پی ببرید که رقبای شما در چه مواردی موفق عمل می کنند، در چه مکان هایی بازاریابی انجام می دهند و یا اصلاً نیاز بازار چیست، قطعاً استراتژی های خود را به گونه ای تدوین می کنید که باعث می شود از کارهای بیهوده و یا تولید محصول اشتباه، اجتناب کنید  و روی موارد درستی سرمایه گذاری کنید.

 

راهنمایی کاربردی برای تدوین استراتژی کسب و کار

شاید سوال کنید استراتژی کسب و کار یعنی چه؟ استراتژی به برنامه ای گفته می شود که برای رسیدن به هدفی خاص طراحی می شود. این برنامه می تواند بلند مدت بوده و شامل برنامه های کوتاه مدت شود. در ادامه این مقاله، استراتژی های کاربردی در شروع یک کسب و کار را به شما معرفی می کنیم، با ما همراه باشید.

چشم انداز و کسب و کار خود را تعریف کنید

 

استراتژی کسب و کار نوپا – چشم انداز و کسب و کار خود را تعریف کنید

 

تعریف هویت کسب و کار و مشخص کردن چشم انداز آن اهمیت زیادی دارد. چشم انداز کسب و کار شما در واقع نیروی محرک تیم شما است. با تعیین یک چشم انداز مشخص و قابل دسترسی، تمام فعالیت های شما و اعضای تیم در مسیر رسیدن به آن انجام می شود. بنابراین بر تعیین چشم انداز کسب و کار خود دقت زیادی به خرج دهید.

برای مشخص کردن چشم اندازتان، لازم است به سوالاتی نظیر «مشتری های بالقوه شما چه کسانی هستند؟»، «در چه کسب و کاری هستید؟»، «چه محصول یا خدماتی به مشتری عرضه می کنید؟»، «برنامه شما برای توسعه کسب و کارتان چیست؟»، و «مزیت های شما نسبت به سایر رقبا چه چیزی است؟» پاسخ دهید.

 اهدافتان را مشخص کنید

استراتژی کسب و کار نوپا – اهدافتان را مشخص کنید

فهرستی از اهداف خود با توضیح مختصر هر کدام تشکیل دهید. اگر کسب و کار شما استارت آپی یا نوپا است، احتمالا تمرکز و تلاش شما برای رسیدن به هدف های کوتاه مدت بیشتر خواهد بود. در این بین لازم است هدف طولانی مدت شرکت خود را بدانید و اهداف کوتاه مدت خود را در جهت رسیدن به آن تنظیم کنید.

در بیشتر اوقات یک مفهوم تجاری قبل از اینکه یک مفهوم تجاری جدید، پیامدها و نتایج خود را نشان دهد، باید یک دوره تحقیق و توسعه را طی کند. بنابراین دو مجموعه هدف برای کسب و کار خود تعیین کنید؛ اول هدف های کوتاه مدت که بین 6 تا 12 ماه طول می کشد و دوم، هدف های بلند مدت که می تواند بین 2 تا 5 سال طول بکشد. با جزئیات دقیق، آن چیزی را که می خواهید به دست بیاورید را توضیح داده و تعیین کنید.

با اهداف شخصی خود شروع کنید و سپس اهداف کسب و کارتان را در فهرست قرار دهید. در تعیین اهداف لازم است به سوالاتی پاسخ دهید که در ادامه آن ها را بیان می کنیم:

  • شما به عنوان مالک کسب و کار قصد رسیدن به چه چیزی را دارید؟
  • می خواهید کسب و کار خود را تا کجا گسترش و توسعه دهید؟
  • آیا می خواهید اعضای خانواده خود را در فضای کسب و کار خود وارد کنید؟
  • چرا می خواهید برای مردم اشتغال زایی کنید؟
  • چگونه کسب و کار شما برای برآورده کردن هدفی عام المنفعه و اجتماعی فعالیت می کند؟
  • کیفیت، کمیت، خدمات و سطوح رضایت مشتری در چه سطحی است؟
  • مزیت رقابتی محصولات یا خدمات شما نسبت به دیگران چه چیزی است؟

 

مطالعه مقاله مرتبط: کسب و کارهای جدید در تهران

مشتری خود را شناسایی کنید

مشتری خود را شناسایی کنید

البته که نمی توانید نیاز همه مردم را برطرف کنید. اگر چنین فکری در سر دارید و یا قصد رسیدن به این هدف را دارید، باید بگوییم این هدف واقع گرایانه نیست. بنابراین بهتر است که با دقت بازار هدف خود را پیدا و بررسی کنید. اگر این مسئله را با سهل انگاری بگذرانید، تقریبا می توان تضمین کرد که از تمامی اهداف و نتایج کارآفرینی خود ناامید خواهید شد. البته اگر کار خود را به درستی انجام دهید، نتایجی که به دست می آید فراتر از چیزی است که انتظارش را داشته اید.

در شناسایی مشتریان لازم است مسائل مختلفی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال نیازهای مشتریان شما باید به خوبی بررسی شوند. مشتریان بالقوه شما چه نیازهایی دارند که هنوز برآورده نشده است؟ این نیاز برآورده نشده ممکن است محصولات و خدماتی باشد که هنوز وارد بازار نشده و یا محصولات و خدماتی باشد که به طور کامل نیاز مشتریان را برآورده نکرده است.

همچنین ممکن است این نیازها یک مسئله پنهان بوده باشد که اصلا لزومی به برآورده سازی آن دیده نشده باشد. بنابراین بررسی دقیق نیاز مشتریان، در رشد محصولات و خدمات و در نتیجه دریافت سود بیشتر، تاثیر زیادی می گذارد.

علاوه بر نیازها باید به خواسته های مشتریان خود نیز توجه کنید. خواسته ها به عنوان تمایل یا آرزوی مشتری شما معنا می شود. این خواسته می تواند یک کمبود در زندگی مشتری باشد که آرزو می کند کسی آن را برطرف سازد.

همه این ها به کنار، به خاطر داشته باشید که هر محصول یا خدمتی که مردم دریافت می کنند در جهت برطرف کردن یک مشکل است. حالا سوال این است که محصولات و خدماتی که کسب و کار شما ارائه می دهد چه مشکلی از مردم را برطرف می سازد؟

همچنین برداشت های مثبت و منفی که مشتریان درباره شغل، محصولات و خدمات شما دارند را بررسی کنید. لازم است ببینید که پیامد های مثبت و منفی آن چیزی که مشتری از شما در ذهن خود دارد چه چیزی است. می توانید از نتیجه این تحقیق در هنگام بازاریابی و تبلیغ کسب و کارتان استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی : راه اندازی کسب و کار خانگی

از رقابت کردن، بیاموزید

از رقابت کردن، بیاموزید

با بررسی استراتژی کسب و کار رقبای خود می توانید چیزهای زیادی یاد بگیرید. نکات مثبت و منفی آن ها را بررسی کرده و در کسب و کار خود استفاده کنید. برای اینکه به این هدف دست پیدا کنید، لازم است به مواردی دقت کنید.

اولین چیزی که باید به آن رجوع کنید این است که از بازار هدف خود، یعنی مشتریان، چقدر اطلاعات دارید؟

دومین مسئله این است که رقبای خود را شناسایی کنید.

در سومین مرحله، بررسی ویژگی های رقبا در دستور کار قرار می گیرد.

در مرحله بعد،  نقاط قوت و ضعف کسب و کار آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.

حال سوال این است که با توجه به اطلاعاتی که کسب کردید، چگونه می توانید یک مزیت رقابتی برای خود ایجاد کنید؟ با چه رویکرد رقابتی می توانید در این بازار موفق شوید و پیشرفت کنید؟ از نقاط ضعف و ویژگی های مثبت رقبای خود چه چیزی یاد می گیرید؟ برای اینکه بازخورد بهتری بگیرید، سبک زندگی، جمعیت شناسی و نمودار روانی مشتری ایده آل خود را بررسی کنید. چه نتیجه ای از آن برای کسب و کار خود می گیرید؟

استراتژی کسب و کار نوپا – مسائل مالی

مسائل مالی

البته که یکی از مهم ترین اهداف راه اندازی یک کسب و کار، مسائل مالی و کسب و درآمد است. در نتیجه شما  باید به این سوال پاسخ دهید که چگونه می خواهید از کسب و کار خود به درآمد برسید؟

با این توضیحات در واقع باید نقطه سر به سر کسب و کار خود و پتانسیل های آن را به طور کامل و واضح مشخص کنید. در این جا لازم است زمانی را کنار بگذارید و پیش بینی های مالی خود را از کسب و کارتان یادداشت کنید. این پیش بینی ها باید شامل اطلاعاتی نظیر هزینه ای که از مشتری گرفته می شود بعلاوه حقوق کارمندان یا تامین کنندگان باشد.

به طور مثال، ممکن است قبض خود را سی روزه پرداخت کنید، اما باید 45 تا 60 روز صبر کنید تا مشتریان هزینه کالا و خدمات را به شما برگردانند. در طی این مدت لازم است تدبیری بیاندیشید تا از پس هزینه ها و پرداخت قبوض برآیید. یک پیش بینی جزیان نقدینگی کسب و کار، به شما نشان می دهد که در بین زمان دریافت پول و زمان پرداخت قبض، به چه مبلغ سرمایه ای نیاز دارید؟ برای کسانی که می خواهند کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند، مطالعه درباره این مسائل مناسب است:

  • سرمایه کلی کسب و کار نوپا
  • روش های تامین سرمایه
  • مدیریت هزینه های بالاسری ها به طور ماهیانه
  • پیش بینی میزان و زمان فروش
  • نقدینگی انباشته شده
  • نقطه سر به ‌سر تولیدات

استراتژی کسب و کار نوپا – استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید

استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید

برای طراحی یک استراتژی بازاریابی برای کسب و کار خود باید چند گام را طی کنید. اولین کار این است که بازارهای هدف پیش روی تان را به صورت کامل و دقیق مشخص کنید. برای اینکه چه کسی مشتری شما خواهد بود، باید تمام بازارهای هدف بالقوه خود را مشخص کنید. دومین گام در تعیین استراتژی بازاریابی، بررسی این است که کدام مجموعه مشتریان شانس بیشتری برای موفقیت دارند؟

بسیاری از کسب و کار بیشترین تجارت و درآمد خود را با تنها 20 درصد از مشتریان خود به دست می آورند. پس این 20 درصد کلیدی را برای کسب و کار خود پیدا کنید و انرژی و زمان خود را برای آنها بگذارید. مهم است که تشخیص دهید بهترین مشتریان شما در کدام بازار بالقوه وجود دارند و چگونه باید بهترین شکل کسب و کار خود را به آنها نشان دهید.

در گام بعدی، لازم است که بازاری که به آن دسترسی ندارید را بررسی کنید. این بازار پر از سوالات و ابهامات مختلف است. بازاریابی را می توان به عنوان یک فرایند یافتن، ایجاد ارتباط و آموزش پیرامون محصولات و خدمات کسب و کار معرفی کرد. این کار راه را برای توسعه سهم کسب و کار در بازار فعلی و ورود به بازارهای جدید باز می کند. ترکیبی از ابزارها و استراتژی های خود را بیان کنید؛ وقتی این دو با یکدیگر ترکیب می شوند احتمال موفقیت شما را چندین برابر می کنند.

گام آخر برای تعیین استراتژی بازاریابی است که استراتژی تعیین شده را آزمایش کنید. مفروضات و ایده هایی که به صورت کامل تایید نشده اند، پانسیل ایجاد هزینه بیشتر و مشکلات تجاری را دارند. بنابراین زمان صرف کنید و کل مفروضات و ایده های خود را آزمایش و بررسی کنید؛ این کار به خصوص هنگامی که قرار است هزینه و سرمایه زیادی را برای کسب و کار خود خرج کنید مناسب است.

استراتژی کسب و کار نوپا – کارمندان باهوش را برای کسب و کار خود استخدام کنید

کارمندان باهوش را برای کسب و کار خود استخدام کنید

پیدا کردن افرادی که هوش و استعداد کار کردن در استارت آپ ها را داشته باشند اصلا ساده نیست، اما اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابر آماری که وزارت کار کشور آمریکا به دست آورده، هزینه یک استخدام بد حداقل 30 درصد حقوق سال اول یک کارمند است. برای استارت آپ هایی که در سطوح اولیه قرار دارند، این ریسک و سرمایه گذاری ضرر زیادی به آن ها وارد کرده و روند توسعه آن ها را کند می کند.

اگر شرایط این کار را داشته باشید بهتر است تعداد زیادی گزینه واجد شرایط را در دانشگاه های مجاور پیدا کنید. راه های دیگر نیز وجود دارد که از جمله آن ها می توان به شبکه های اجتماعی، رصد رقبا و یافتن استعدادهای کاری و ارائه پیشنهادهای جذاب به آن ها اشاره کرد. شما به عنوان بنیان گذار و مالک یک کسب و کار که قرار است به موفقیت بزرگی دست پیدا کند، باید همچون یک شکارچی صبور و باهوش، منتظر فرصت و شکار بهترین استعدادها باشید.

سوالات متداول

با پاسخ به 5 سؤال می توانید تعیین کنید چه معیاری هایی باید برای انتخاب استراتژی داشته باشید. این سؤالات عبارت اند از آیا بازدهی سرمایه گذاری شما قابل توجه است؟ آیا شما مزیت رقابتی قابل قبولی دارید؟ آیا به نظر خودتان این استراتژی بازده مثبتی خواهد داشت چرا؟ آیا این استراتژی در آینده می تواند موفق باشد؟ آیا استراتژی شما توجیه دارد یا خیر؟

برای سنجش استراتژی های خود باید شاخص های عملکردی که شامل درآمد ، مشتریان، نرخ حفظ مشتری ، نرخ تبدیل و... ، شاخص های رقابتی که شامل سهم بازار، موقعیت کسب و کار در بین رقبا، نرخ فروش، میزان سود و میزان رشد فروش، شاخص های مالی که شامل سود خالص، سود ناخالص، نرخ بازگشت سرمایه، جریان نقدی را مورد بررسی قرار دهیم.

همین حالا شروع کن!

4 پاسخ

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی . قطعا بهترین استراتژی ها اون هایی هستن که انعطاف پذیر باشن و بتونن با تغییر شرایط اون ها هم با شرایط جدید سازگاری پیدا کنن بنابراین زمانی که شما در حال تدوین استراتژی کسب و کار خودتون هستید باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید.

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی . خوشحالیم که مقاله استراتژی کسب و کار برای شما مثمر ثمر بود امیدواریم که بتونید نتایج عالی کسب کنید و هر روز موفق تر از دیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید