بوم مدل کسب و کار اسنپ

بوم مدل کسب و کار اسنپ را که مطالعه می کنیم می توانیم ایده های زیادی برای ارتقای کسب و کار خودمان به دست بیاوریم. اصولاً بوم کسب  و کار به راهکاری می دهد که به وسیله آن می توانیم مشتریان هدفمان را طبقه بندی کنیم، برای ارتباط با آنها برنامه ریزی کنیم و تلاش کنیم که بهترین کانال های ارتباطی با مشتریانمان را پیدا کنیم، منابع کلیدی کسب و کارمان را مشخص کنیم، فعالیت های کلیدی که برای کسب و کارمان ضروری است را مشخص کنیم، برای ارزش پیشنهادی که ما را نسبت به رقبا متمایز می کند زمان بگذاریم و آن را کشف کنیم، هزینه ها و جریان های درآمدیمان را مشخص کینم و برنامه ای برای تعامل با شرکای کلیدیمان در نظر بگیریم و در نهایت آگاهیمان را نسبت به کسب و کارمان افزایش دهیم. از این طریق است که می توانیم برای رشد کسب و کارمان و رسیدن به وضعیت مطلوبمان برنامه ریزی کنیم.

بررسی روش پیشرفت برخی از کسب و کار های بزرگ می تواند برای برنامه ریزی و ایده پردازی به ما کمک کند. مطالعه بوم مدل کسب و کار اسنپ از آن دسته  کارهایی است که می تواند درس های زیادی برای ما داشته باشد. در این مقاله بوم کسب و کار اسنپ را بررسی کرده ایم.

بوم کسب و کار :

بوم کسب و کار ،ابزاری تک صفحه ای است که می توان اجزا یک استارتاپ را در 9 بخش بر روی آن تقسیم بندی کرد.در واقع بوم مدل کسب کار یک زبان مشترک برای ارتباط افراد و ترسیم افکار و جمع بندی نظرات می باشد.

حال می خواهیم در ادامه این مقاله جز به جز این 9 بخش را که در واقع بوم کسب و کار اسنپ محسوب می شوند را برایتان به صورت کاملا واضح و حرفه ای مطرح کنیم ، به گونه ای که شما بعد از مطالعه این مقاله به تمامی جزئیات و نحوه کارکردن اسنپ آشنا باشید.

همانطور که می دانید اسنپ اولین و بزرگترین تاکسی اینترنتی در ایران است در ادامه بوم کسب و کار اسنپ را بر اساس طرحی که سایت اسلش استارتاپ برای این شرکت ترسیم کرده،مطرح می کنیم و برایتان توضیح می دهیم.

بخش بندی مشتری

 

1-بخش بندی مشتری:

نکته ای که باید در همین ابتدا به آن توجه کرد این می باشد که اسنپ دو گروه مخاطب دارد. گروه اول،رانندگان می باشند و گروه دوم ،مسافران.

اگر خاطرتان باشد،اسنپ در ابتدای فعالیت خودش هزینه های بسیاری انجام داد تا بتواند به وسیله تبلیغات این دو گروه را جذب خود کند و به گونه ای عمل کند که مخاطبانش به استفاده از اسنپ ترغیب شوند. بنابراین این دو گروه را مخاطب هدف خود قرار داد و وجه مشترک این دو گروه این بود که هر دوی آنها از گوشی هوشمند استفاده می کردند.

بوم مدل کسب و کار اسنپ : ارزش پیشنهادی

2-ارزش پیشنهادی:

اولین ارزش پیشنهادی اسنپ برای رانندگان این بود که آنها می توانستند بدون محدودیت های مکانی و زمانی شرکت تاکسیرانی ،مشغول به فعالیت شوند و دومین ارزش پیشنهادی اسنپ این بود که رانندگان نیازی نبود پس از اینکه مسافری را به محل مورد نظر رساندند،دیگر نیاز مانند تاکسی تلفنی به محل استقرار خود بازگردند و می توان دوباره از هر نقطه ای که قرار دارند،مسافر دیگری را سوار کنند.

در بوم مدل کسب و کار اسنپ ارزش پیشنهادی که برای مسافران ارائه شده است ،این می باشد که آنها ،راننده هایی با خدمات و کیفیت بالاتری نسبت به راننده تاکسی های عادی دریافت می کنند و همین طور بدون محدودیت زمانی،هزینه کمتری برای حمل و نقل پرداخت می کنند.

بوم مدل کسب و کار اسنپ : مسیرهای دسترسی به مشتریان

3-مسیرهای دسترسی به مشتریان:

در بوم کسب و کار اسنپ دسترسی این شرکت به رانندگان و مسافران از طریق اپلیکیشن و مراکز فیزیکی که سازمان در آن مستقر است،امکان پذیر می باشد.

 

تعامل با مشتری

4-تعامل با مشتری:

در بوم مدل کسب و کار اسنپ برای تعامل با مشتری از روش ها و کانال های مختلفی استفاده می کند که از مهم ترین و اصلی ترین آنها می توان پشتیبانی تلفنی را نام برد.علاوه بر این اسنپ در شبکه های اجتماعی هم به صورت مستمر فعالیت دارد و توانسته تعامل خوبی با مشتریان خودش در این بخش داشته باشد.

5-جریان درآمدی در بوم کسب و کار اسنپ:

مهم ترین جریان درآمدی که اسنپ دارد و مبلغی بالغ بر چندین میلیارد در طی یک روز می باشد،از طریق پورسانتی هست که از رانندگان خود دریافت می کند. بخش دیگری از درآمد اسنپ هم از طریق سود بانکی می باشد که به سپرده های این شرکت تعلق می گیرد.

6-منابع کلیدی:

اصلی ترین و مهم ترین منابع کلیدی که اسنپ دارد،نیروهای انسانی هستند که برای این شرکت کار می کنند. چه نیروهایی که به صورت مستقیم در شرکت اسنپ مشغول به فعالیت هستند و چه رانندگانی که به صورت غیر مستقیم برای اسنپ مشغول به فعالیت هستند.از طرفی،زیرساخت فنی نرم افزار این شرکت و مجوزهای قانونی نیز جزو منابع کلیدی این شرکت محسوب می شوند.

7-فعالیت های کلیدی:

فعالیت های کلیدی اسنپ از گذشته تا به امروز،دچار تغییرات بسیار زیادی شده است برای نمونه می توان گفت که اسنپ در ابتدای فعالیت خود،تمام تمرکز خود را بر روی جذب راننده و سپس جذب مشتری و مسافر گذاشته بود اما امروزه با شناخته شدن اسنپ دیگر نیازی به این کار نیست و اسنپ فعالیت و تمرکز خود را بر روی مدیریت ارتباط راننده و مشتری گذاشته است.

8-شرکای کلیدی:

اصلی ترین شرکای اسنپ رانندگانی هستند که این مجموعه با وجود آنها می چرخد و درواقع بدون حضور رانندگان عمل اسنپ هیچ گونه کارایی و خدماتی را نمی تواند ارائه دهد ،اما علاوه بر شرکا،دسته دیگر شرکت های پرداختی هستند که عبور و مرور پول را آسان تر می کنند.

ساختار هزینه

9-ساختار هزینه:

و در آخر ساختار هزینه ای که در بوم کسب و کار اسنپ آورده شده است به شکل زیر می باشد:

1-هزینه هایی برای تبلیغات و بازاریابی

2-هزینه های پشتیبانی

3-هزینه های بروزرسانی نرم افزارها

4-پرداخت دستمزد کارکنان و …

سخن پایانی:

از اینکه تا انتها مقاله بوم مدل کسب و کار اسنپ با من همراه بودید از شما متشکرم. در این مقاله سعی کردیم که 9 رکن اساسی این کسب و کار را برایتان بازگو کنیم،طبیعتا بوم کسب و کاری که از اسنپ در اختیار ما قرار دارد با آن چیزی که در اختیار خود شرکت هست،تفاوت دارد. اما بر اساس همین اطلاعات هم می توان آشناییت بسیار خوبی با این مدل از کسب و کار پیدا کرد.

به گونه ای که اگر در آینده قصد تاسیس و یا راه اندازی استارتاپی به این باشید،بدانید که باید از کجا شروع کنید و در چه جاهایی امکان دارد که با چالش روبرو شوید و مهم تر از همه این مسائل این می باشد که چگونه این چالش ها را برطرف نمایید.

اگر در خصوص مقاله بوم مدل کسب و کار اسنپ ،نظر و یا صحبت خاصی دارید ،حتما در بخش نطرات برایمان بنویسید و مطمئن باشید که کارشناسان مجموعه ماهان تیموری با اشتیاق پاسخگو شما خواهند بود.

متشکرم.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید