کسب و کار زنان روستایی و نحوه درآمدزایی آنها

بسیاری از زنان روستایی در زمینه شغل های گوناگون در روستا فعالیت می کنند که شاید برای بانوانی که در شهرهای بزرگ تر زندگی می کنند کمی سخت و یا غیر ممکن باشد. در واقع می توان گفت که زنان روستایی از قدیم به همراه همسران خود در روستا مشغول به فعالیت بودند و از نظر اقتصادی خرج یک خانوار را می دادند.

برخی از مشاغل زنان روستایی به شرح زیر است:

  1. قسمت های مختلف کشاورزی در بخش های مختلف آن مانند کاشت دانه های گندم و برداشت آن که میزان بالایی از آن به عهده زنان خانواده می باشد.

 

  1. کارهای مختص به دامپروری مثل شیر دوشیدن و به چرا بردن گله های خود

 

  1. تهیه انواع لباس از پشم گوسفندان

 

 

  1. درست کردن مشک

 

  1. گلیم و فرش بافی

 

  1. فروش محصولات و هنرهای دستی

 

موارد گفته شده بخشی از محصولاتی است که زنان روستایی آن را تهیه و  سپس آن ها را به فروش میرسانند. پس می توان گفت که زنان روستا نقش بسیار مهمی در رونق کسب و کار در منطقه خود دارند.

 

مقاله مرتبط: بهترین شغل زنانه در ایران

زنان روستایی نیازمند توجه بیشتر

زنان روستایی نیازمند توجه بیشتر
زنان روستایی نیازمند توجه بیشتر

بسیاری از زنان روستایی امروزه آن طور که باید به کار آن ها توجه خاصی نمی شود و در نتیجه می توان گفت که انگیزه آن ها برای کسب و کار پایین می آید و آثار منفی بر زندگی روستایی و محصولاتی که جامعه به آن نیاز دارند خواهد گذاشت.

مسائل زیادی در این خصوص وجود دارد: از جمله مواردی چون عدم رسیدگی به کافی به بیمه آنها، عدم اعطای امتیاز های مناسب به آن ها در خصوص فعالیتشان که خود بسیار مهم بوده و در نتیجه موجب پیشرفت کار آن ها خواهد شد.

پس این قشر از جامعه نیازمند حمایت بیشتر از سمت دولت می باشند تا بتوانند هم کیفیت زندگی خود را بالا ببرند و هم  کسب و کار زنان روستایی در این حوزه تولید و فروش محصولات ارتقا یابد.

 

کسب و کار زنان روستایی عاملی پیشرفت صنعت گردشگری

 

تا به حال فکر کرده اید که کسب و کار زنان روستایی چه تاثیر مهمی در صنعت گردشگری دارد؟ آیا می دانید که که توسعه کسب و کار در روستا باعث شده که این صنعت بتواند در دنیا به خوبی شناخته شود.

اگر دقت کرده باشید در زمان برگزاری نمایشگاه های گردشگری یکی از نکات بسیار مهمی که وجود دارد این است که کسب و کار زنان روستا را به نمایش و فروش گذاشته است.

در واقع می توان گفت که از این طریق می توان فرهنگ غذایی کشور، آداب و رسوم های گوناگون، لباس های محلی و موارد دیگر را به دنیا معرفی کرد تا آنها آشنایی و تعامل بیشتری با فرهنگ کشور ایران داشته باشند. علاوه بر این موضوع می توان گفت که این خود عاملی برای معرفی بیشتر کسب و کار زنان روستایی و ایجاد تعامل های رفتاری بین دو فرهنگ دو کشور است.

 

مطلب پیشنهادی: مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان

 

کسب وکار زنان روستایی چه مزایایی دارد؟

 

کسب وکار زنان روستایی چه مزایایی دارد؟
کسب وکار زنان روستایی چه مزایایی دارد؟

 

  • کسب و کار در روستا هزینه های بالایی را نمی طلبد در واقع اگر قرار باشد که حتی جایی بسیار کوچک بابت این کار اجاره کرد می توان این کار را به راحتی انجام داد.
  • به دلیل کوچک بودن محیط نسبت به شهرهای بزرگ نیازی نیست که وقت خود را ترافیک و شلوغی بگذرانند. پس می توان گفت که در این جا شما میزان زیادی از وقتتان را ذخیره خواهید کرد.
  • در کسب و کار زنان روستایی شاهد برقراری تعامل بالایی میان مسئولیت های زندگی در خانواده و شغل هستیم.
  • مشاغل روستایی به راحتی در بین اعضای خانواده قابل انتقال است و می توانند هنرهای خود را در بین افراد خود انتشار دهند.
  • نحوه ارائه محصولات به افراد بسیار آسان تر است چرا که اشخاص می توانند به راحتی آن را در محل تحویل گرفته و حتی جنس را نیز در همان جا دیده و خرید نمایند.
  • هزینه های تولید محصولات در روستا بسیار کمتر بوده و هزینه های واسطه ایی دیگر در این جا وجود ندارد.
  • کسب و کار زنان روستایی بر اساس قوانین دولتی بیمه مربوط به خود را دارند که این مورد نیازمند بیشتر حمایت دولت است.
  • محصولاتی که در روستا تولید می شود عموما به دلیل اینکه هنر دست آنان است و این هنر از اعماق وجود آن ها گرفته شده و به مشتری داده خواهد د.

 

مواردی که قبل از شروع کسب و کار زنان روستایی نیاز است؟

مواردی که قبل از شروع کسب و کار زنان روستایی نیاز است؟
مواردی که قبل از شروع کسب و کار زنان روستایی نیاز است؟

 

یکی از مواردی که به شدت قبل از شروع کسب و کار زنان روستایی مهم است این بوده که حتما آموزش های لازم در خصوص همان کسب و کار را بایستی در روند شروع شغل فرد قرار داده و در اخر نیز به نتیجه آن حتما بررسی شود.

  • در ابتدای کار بایستی اهداف خود از این مسیر شغلی را مشخص نمایید و سپس شروع به آن نمایید.
  • بدانید که چه استعدادی دارید و بنا بر آن نوع شغل و درآمد خود را مشخص نمایید و این موضوع را در نظر بگیرید که در خانواده خود نیز دارای مسئولیت های گوناگون هستید که بین این دو نیاز به برقراری تعامل دارید.
  • بررسی نمایید که چه امکاناتی در شهر یا روستای خود دارید که در نتیجه ی آن شغل خود را می توانید ارتقا دهید.
  • مشخص کرده که به چه میزان می توانید درآمد از شغل خود در حال حاضر و آینده داشته باشید. در واقع شما بایستی میزان درآمد خود را در آینده را پیش بینی نمایید تا دچار مشکل نخورید و برنامه ریزی های طولانی مدت خود را بر اساس آن انجام دهید.

 

از چه طریق می توان در حوزه کسب و کار روستایی آموزش دید؟

 

  • شرکت در کلاس های حضوری و آنلاین که در حال حاضر آموزش در فضای مجازی در مناطق روستایی به شدت روبه رشد است.
  • از تجارب افراد در زمینه آموزش می توان استفاده کرد چرا که آن ها به صورت تجربی دانش زیادی را در خصوص آن حوزه کاری به طور مثال گلیم بافی دارند.
  • مطالعه کتاب های آموزشی در بعضی از حوزه های کاری می تواند به تنهایی کفایت کند
  • قبل از شروع کسب و کار مطالعه میدانی خود را آغاز کنید.
  • برنامه ریزی های قیمتی از قبل بایستی انجام و تمام هزینه های آن محاسبه شود.
  • کسب و کار زنان روستا نیز امروزه به شدت رونق پیدا کرده و نوعی بازار رقباتی به وجود آمده است.

 

خلاقیت چه تاثیری در کسب و کار زنان روستا دارد؟

خلاقیت چه تاثیری در کسب و کار زنان روستا دارد؟
خلاقیت چه تاثیری در کسب و کار زنان روستا دارد؟

شاید فکر کنید که در کسب و کارهای روستایی نیاز به خلاقیت نداشته و همان نمونه اولیه محصول کفایت می کند  اما این طور نیست و خلاقیت حرف اول را در هر شغلی می زند و بایستی که شخص آن را به خوبی فرا گیرد و به آن نیز عمل کند. در این جا دو نکته بسیار مهم وجود دارد که در زیر به آن می پردازیم.

  • توانایی ذهنی زنان روستایی بسیار بالا بوده است که به نحوی که می توانند به راحتی آن را با ایده های دیگر تلفیق کرده و موارد جدیدی را به وجود آورند.
  • به محصولات خود تنوع خاصی بخشند و سعی کنند همواره با این رویه پیش بروند.

 

کلام آخر

 

کسب و کار در روستا از قدیم برای دولت و تمام خانوارهای روستایی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است که موجب شده امروزه از مسائلی باشد که در خصوص ارتقای آن در دستور کار مجلس جهت ارائه بیمه روستایی قرار گرفته است. ما در این مقاله در خصوص چگونگی کسب وکار زنان و راه های ارتقای بهبود کیفیت آن گفته شده است که تاثیر مستقیمی بر کسب وکار سبز دارد و مطالعات نشان داده که نیمی از پیشرفت صنعت گردشگری به دلیل ارتقای کیفیت شغل زنان روستایی است به همین جهت آموزش در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیاز است که از سوی دولت امکانات آن فراهم شود

 

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید