بوم کسب و کار رستوران

بوم کسب و کار رستوران به رستوران داران این امکان را می دهد که بتوانند نسبت به سایر رقبایشان جلو بیوفتند و بتوانند مشتریان بیشتری جذب کنند. به طور کلی بوم کسب و کار از نه قسمت ارزش پیشنهادی، مشتریان هدف، شرکای کلیدی، ساختار هزینه، منابع اصلی، نحوه ارتباط با مشتری، فعالیت اصلی، کانال توزیع، فعالیت اصلی تشکیل می شود. تصور کنید وقتی که این ۹ قسمت را راجع به رستورانتان پر می کنید، چقدر تفاوت با دیگران خواهید داشت. برای مثال شما می دانید از چه طریق باید رستورانتان را به مشتریان مورد هدفتان معرفی کنید و آنها را به رستوران خود بکشانید و پس از آن چطور با آن ها رفتار کنید و چه ارزش پینشهادی برای آنها داشته باشید که به مشتری دائم شما تبدیل شوند. زمانی که شما تلاش می کنید که خانه های بوم کسب و کار را برای خودتان پر کنید دیدگاه جامع‌تر  و تخصصی تری نسبت به کسب و کارتان و سایر رقبایتان پیدا می کنید و در نهایت می توانید راحت تر برای حرکت به سمت وضعیت مطلوبتان برنامه ریزی کنید. برای مثال متوجه می شوید که تنها راهی که تا به الآن به وسیله آن مشتریان جدید را با کسب و کارتان آشنا می کردید، پخش تراکت بوده است. پس از آن شما تصمیم می گیرید که یک پیج اینستاگرام برای کسب و کارتان ایجاد کنید و از طریق آن خودتان را به مشتریان جدید معرفی کنید.

کسب و کارهای مختلف به منظور افزایش احتمال موفقیت خود از مدل های بوم کسب و کار برای طراحی بیزینس خود استفاده می کنند. شکل ظاهری مدل کسب و کار، این تصور را ایجاد می نماید که طراحی بوم مدل کسب و کار چندان هم مشکل نیست. در صورتی که اگر این مدل کسب و کار واقعاً بخواهد در اجرای بهتر فرآیندهای کاری، به افرادی که در کار دخیل هستند کمک نماید، طراحی چنین بوم کسب و کاری واقعا مشکل و زمان بر است.
با طراحی یک بوم کسب و کار می‌توان به صورت واضح اجزای مربوط به کسب و کار خود را نمایش دهیم و در گذر زمان هر زمان که بخشی از اجزای کسب و کار نیاز به تغییر داشت مجدداً با استفاده از این مدل کسب و کار می‌توانیم به راحتی بخشی را که به تغییر نیاز دارد نمایش دهیم. بر اساس مدل‌های استاندارد یک بوم کسب و کار در 9 قسمت باید به صورت کاملا شفاف و مشخص تکمیل گردد. با طراحی دقیق و درست یک مدل کسب و کار به صورت یک نظارت هلیکوپتری از بالا می توان تمام اعضای کار را به خوبی مورد پایش قرار داد. ویژگی دیگر استفاده از مدل بوم کسب و کار این است که در صورتی که قصد جذب یک سرمایه گذار و یا شریک را داشته باشیم با ارائه این شکل از بوم کسب و کار خود می توانید به راحتی اجزای مهم کسب و کار خود را به طرف مقابل خود به صورت کاملا شفاف منتقل نماییم.
معمولاً کسب و کار های استارتاپی از نمونه بوم کسب و کار ناب استفاده می نمایند. مدل کسب و کار ناب به صورت ویژه برای استارتاپ ها و مشاغل کارآفرینی مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه خام یک کسب و کار در فضای اینترنت در دسترس می باشد و برای هرکسب و کار می توان از آنها استفاده نمود. توصیه بر آن است که نفرات کلیدی کسب کار می‌توانند به صورت جداگانه هر یک از اجزای این مدل کسب و کار را تکمیل نموده و در نهایت با به اشتراک گذاری بوم های تکمیل شده می‌توان به یک بوم نهایی رسید.
در مدل بوم کسب و کار سمت راست مخصوص مشتریان است. به طور کلی می توانیم مشتریان را در دو بخش تلفنی و حضوری داشته باشیم رستوران باید برای هر یک از این دو بخش شرایط لازم را برای ارائه خدمات فراهم نمایند.

نحوه ارتباط با مشتریان در بوم کسب و کار رستوران

نحوه ارتباط با مشتریان در بوم کسب و کار رستوران

برقراری ارتباط با مشتری در یک رستوران از اهمیت بالایی برخوردار است. برقراری ارتباط موثر با مشتری موجب ایجاد وفاداری می گردد و می توان انتظار داشت که باز هم مشتری در نوبت های بعدی هم به رستوران مراجعه نماید. بنابراین نحوه مدیریت ارتباط با مشتری از مسائلی است که در بوم کسب و کار رستوران باید به آن پرداخته شود.

کانال توزیع در بوم کسب و کار رستوران

کانال توزیع در بوم کسب و کار رستوران

رستوران برای اینکه بتواند به سرعت تعداد مشتریان خود را افزایش دهد باید از کانالهای مختلفی برای توزیع غذاهای تهیه کرده خود استفاده نماید. به عنوان مثال عقد قرارداد با سازمان ها و شرکت ها می تواند یکی از مسیرهای توزیع غذاهای تهیه شده در این رستوران باشد. با توجه به حجم بالایی که از طرف یک سازمان می تواند غذا از این رستوران سفارش داده شود بنابراین می تواند در افزایش تعداد مشتریان رستوران تاثیر بسزایی داشته باشد.
با وجود اینکه معمولاً روش های این چنینی برای افزایش تعداد مشتریان رستوران اداره زمان بر می باشد اما در هر صورت استفاده از چنین رویکردهایی برای رستورانها لازم است.

ارزش پیشنهادی در بوم کسب و کار رستوران

ارزش پیشنهادی در بوم کسب و کار رستوران

مهمترین سوالی که در این قسمت مطرح می شود این است که چرا یک مشتری باید به این رستوران برای تهیه غذای خود مراجعه نماید. از آنجایی که تعداد رستوران‌ها که غذاهای مشابهی را تهیه می‌کنند در سطح شهر زیاد می باشد و به نوعی در حال رقابت با یکدیگر می باشند علت ترجیح یک مشتری برای اینکه مجدد به آن رستوران مراجعه نماید چیست؟
ارزش پیشنهادی آن رستوران این علت را توجیه می نماید. به عنوان مثال غذای با کیفیت بالاتر و یا با قیمت پایین تر، فضای مناسب برای مشتری در رستوران، برخورد مناسب پرسنل رستوران از دلایلی می باشد که مشتری را به سمت رستوران جذب می نماید.

 

پیشنهاد ما به شما : بوم کسب و کار

 

فعالیت های اصلی در مدل بوم کسب و کار رستوران

فعالیت های اصلی در مدل بوم کسب و کار رستوران

تهیه غذا در یک رستوران به عنوان فعالیت اصلی محسوب می شود گرچه ممکن است بر اساس سیاست های تعیین شده در آن رستوران خدمات اضافه تری نیز ارائه گردد. به عنوان مثال سرو چای بعد از صرف غذا می‌تواند خدمات دیگر این رستوران باشد. بنابراین تهیه غذا می‌تواند به عنوان فعالیت اصلی در این رستوران محسوب شود.
معمولاً فعالیت اصلی در یک کسب و کار به سختی تغییر می کند و این فعالیت باید توسط صاحبان کسب و کار به خوبی شناسایی شده و هزینه های اجرای آن تا حد امکان به حداقل برسند. باید رستوران در انجام این فعالیت ها کاملا حرفه‌ای باشد.

منابع اصلی در بوم کسب و کار رستوران

در یک رستوران منابع اصلی باعث پخت غذای رستوران می شود بنابراین آشپزی وسایل پخت و پز به عنوان منابع اصلی در رستوران در نظر گرفته می شود. رستوران باید در ارتباط با منابع اصلی خود نیز سرمایه‌گذاری مناسبی را انجام داده باشد تا بتواند از آشپز حرفه ای و وسایل مناسب جهت تهیه غذای با کیفیت استفاده نمایند.

شرکای کلیدی در بوم کسب و کار رستوران

شرکای کلیدی در بوم کسب و کار رستوران

تمامی کسب و کارهایی که به نوعی با رستوران مورد نظر ما در ارتباط هستند و با آنها همکاری می نمایند به عنوان شرکای کلیدی در نظر گرفته می شود سازمان هایی که با رستوران قرارداد می بندند تا به صورت مداوم از غذاهای تهیه شده رستوران استفاده نمایند می توانند به عنوان یکی از شرکای کلیدی در نظر گرفته شود.
همچنین سازمان هایی که مواد اولیه مورد نیاز رستوران را تهیه می نمایند نیز به عنوان شرکای کلیدی محسوب می شوند انتخاب این شرکا می‌تواند در دستاورد های کسب و کار رستوران بسیار تاثیر گذار باشد.

جریان درامد در بوم کسب و کار رستوران

از طریق فروش غذاهای تهیه شده حاصل می شود در صورتی که این رستوران علاوه بر غذا خدمات کافه نیز ارائه نماید در این صورت می تواند یک مسیر درآمدی نیز از طریق ارائه خدمات کافی نیز در نظر گیرد

ساختار هزینه در بوم کسب و کار رستوران

ساختار هزینه در بوم کسب و کار رستوران

به طور کلی هزینه های یک رستوران را می توان به دو دسته هزینه های ثابت و متغیر تقسیم نمود هزینه های ثابت مانند اجاره محل رستوران هزینه های پرسنل و هزینه هایی مانند خرید مواد اولیه و قبوض مصرفی به عنوان هزینه های متغیر در نظر گرفته می شود.

جمع بندی

وجود بوم کسب و کار رستوران برای آن بسیار ضروری می باشد به منظور اینکه در طی مسیر فعالیت خود از طریق مراجعه به این بوم می تواند برخی از سوالات و چالش هایی که برمی خورند پاسخ دهند. همچنین بوم کسب و کار رستوران می‌تواند همانند چراغ راهی برای تمامی پرسنل فعال در رستوران تمامی نظرات و طرز فکر های آنها را به یکدیگر نزدیک نمایند بنابراین تلاش می‌شود که در ابتدای راه اندازی رستوران این بوده که از کار با دقت بالایی تهیه شود و به صورت دوره ای و منظم اطلاعات مندرج در بوم کسب و کار رستوران به روز رسانی و به تایید تمامی نفرات کلیدی در این رستوران می رسد.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید