چگونه یک محصول را برند کنیم

زمانی که یک محصول تولید می شود، یکی از مهم ترین مسائل آن برند سازی آن است که بتواند فروش بیشتری داشته باشد و در نهایت می توان گفت که آن محصول فروش بسیار خوبی  خواهد داشت و در زمینه برند سازی گام اولیه را برداشته است و می توان گفت که زمینه اولیه برند سازی را طی نموده است.          

به چه ابزارهایی برای برند شدن نیاز است

برای برند شدن به ابزارها وسیله های زیادی نیاز است تا به نتیجه خوبی برسد. در واقع مجموعه ایی از عوامل موارد بایستی دست به دست هم بدهند تا بتوانند از یک محصول یک برند خوب بسازند و در نتیجه می توان گفت که این عوامل از یک محصول با محصولی دیگر متفاوت است. در واقع این ابزار ها به ما کمک خواهد کرد که چگونه یک محصول را برند کنیم. این ابزارها به شرح زیر است:

1) استراتژی مناسب و تدوین یک برنامه ریزی اصولی بر اساس برنامه های تدوین شده

2) بررسی اصول بازاریابی و نتایج بازار در خصوص محصولات مشابه ایی که برند شده اند.

3) ایجاد یک نوع خلاقیت و ایده پردازی در خصوص روند برند سازی و همچنین ایده پردازی های تبلیغاتی

4) فراهم کردن بستر تولید محتوا و تولیدات محتوایی در آن زمینه

5) ایجاد یک رسانه اختصاصی در پلتفرم های مجازی و غیر مجازی

6) رعایت اصول مدیریت پروژه

مراحل برندسازی یک محصول

مراحل برندسازی یک محصول

زمانی که تصمیم می گیریم یک محصول را برند کنیم باید تمامی جوانب را رعایت کنیم  و به خوبی مراحل آن را بشناسیم. مراحل برندسازی یک محصول به شرح زیر است

زمینه سازی

قبل از هرکاری در زمینه برند سازی بهتر است که بستر آن را فراهم کنیم و سپس و با استفاده از ابزارها شروع به برند سازی نماییم.

  • هویت هر محصول و یا برندی به سازمان آن بر میگردد. در واقع آن سازمان و یا برند بدون پشتوانه لازم نمی تواند در مسیر درست گام بردارید و در نتیجه بهتر است که هویت سازی و زمینه های لازم برای آن در یک سازمان به خوبی تعریف شود و استراتژی این کار نیز تدوین گردد. بدون این راهکار نمی توان نتایج خوبی از کار دید.
  • تحقیقات بازاریابی به شما کمک خواهد کرد که بدانید محصولات رقیب شما و یا برند آن ها چگونه فعالیت می کند و چه اهدافی برای فروش دارند. در واقع هر چه شناخت شما از برندهای مشابه دیگر بیشتر می شود و تحقیقات بازاریابی بیشتری انجام دهید،موجب شده که ایده های جدید در این زمینه خلق نمایید و از طرفی دیگر نیز در فروش خود راهکارهای جدیدی را به کار ببرید.
  • زمانی که یک محصول می خواهد به فروش برسد بهتر است که تمام عوامل محیطی بر روند پیشرفت آن را در نظر بگیریم چرا که این عامل موجب خواهد شد برند ما رونق پیدا کند و اینکه حتی باعث عدم رونق  و پیشرفت آن شود.
  • بدانید در چه بازاری می خواهید  فعالیت کنید و چرا که می توانید به این نتیجه برسید که چگونه یک محصول را برند کنیم. در واقع مدل بازاری فروش یک برند بسیار مهم است و نوع بازار بر فروش نیز بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

تاثیر هویت جدید  بر خلق برند

تاثیر هویت جدید  بر خلق برند

خلق هویت برند در نگاه مشتری می تواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. چرا که برندهای قدیمی از محصول خود می تواند اثر منفی بر فروش داشته باشد و یا اینکه فروش محصول بدون برند، آمار را ر زمینه فروش پایین خواهد آورد.

1) استفاده از معماری برند در زمانی که محصول برای معرفی نیازمند چندین برند است و یا ساختار شرکت و سازمان شما به گونه ایی است که بایستی چندین برند را مدیریت کند و در این جا به اصطلاح معماری برند صورت گرفته است.

2) یک محصول برای تبدیل شدن به برند نیازمند یک ماموریت مشخص است. یعنی شما استراتژی پاسخ به این سوال را که چگونه یک محصول را برند کنیم تعیین می کند و ماموریت آن برند را برای رسیدن به هدف خود طراحی و اجرا می نمایید. در این صورت می توان گفت که محصول شما در زمینه برند سازی مسیر را درست طی کرده است.

3) در ذهن خود و در پلن های اجرایی مهم ترین مرحله ایی که می بایست طی نمایید این است که اهداف و ویژگی های برند محصول خود را مشخص کنید تا بدانید جامعه اهداف خود را به درستی مشخص کنید.

4) سعی کنید یک ویژگی منحصر به فرد از برند خود در بازار ارائه دهید تا همین تمایز مشخص کنید که ویژگی برتری نسبت به سایر برندهای دیگر در زمینه فعالیت خود دارید و در نتیجه فروش شما بیشتر خواهد شد و به دلیل همین مزایای رقابتی خواهید توانست که در بازار معروفیت بیشتری را کسب نمایید.  

5) از الگوهای آرکی تایپ ها که در زمینه شخصیت سازی برند شما است، استفاده نمایید. چرا که داشتن یک هویت مستقل از مهم ترین ویژگی های یک برند است و به ما کمک خواهد کرد که چگونه یک محصول را برند کنیم.

6) المانهایی را برای برند خود تعریف کنید تا مشتریان و یا مخاطبان شما از طریق این المان ها بتوانند ارتباط بیشتری از لحاظ حسی و بصری با برند شما بگیرند و این نماد های خاص می تواند به لحاظ بازاریابی محصول نیز به شما کمک کند و زمانی که مشتری قصد خرید از شما را داشت بتواند برند محصولتان را با آن نماد به یاد آورد.

بازاریابی برند خود را یک پارچه نمایید

بازاریابی برند خود را یک پارچه نمایید

تدوین یک پارچه سازی بازاریابی بدین معنی است که شما مشخص کنید که در چه زمینه ایی می خواهید تبلیغات خود را ارائه دهید و یا اینکه در کدام بستر های فضای تبلیغاتی را در نظر گرفته اید و پس از آن یک پلن را اجرا کنید و در ادامه ی مسیر نیز کم کم نواقص آن را برطرف و پلتفرم های جدیدی را ارائه نماید.

 

به طور کلی هدف از اجرای این برنامه ها بدین صورت است:

ابزارهای ATL که در خصوص برند شما اجرایی هستند.

اهداف فروش برند و یا محصولات که با ابزارهای BTL به دست می آیند.

ابزارهای TTL  که برای لینک کردن دو ابزار بالا در خصوص یکپارچه سازی استفاده می شود.

در این جا می توان از قیف مشتری نیز استفاده کرد و مشتریان را در قبال آن ارزیابی کرد. در واقع رسیدن به یک نتیجه کلی که مشتریان ما چه چیزی می خواهند.                                                                                         

در تدوین پیامی که قرار است به مشتری انتقال یابد، لازم است استراتژی پیام، سبک و لحن، نحوه روایت و بازگویی آن و سایر تکنیکهای مرتبط مشخص شوند.

 

مدل های ابزاریی ATL:

1) تلویزیون به عنوان یک رسانه عمومی می تواند گزینه بسیار مناسبی در این خصوص باشد. و به عنوان یک نهادی که همه گیر است توانسته در این زمینه به خوبی اطلاع رسانی کند.

2) رادیو بعد از تلویزیون در خصوص معرفی برند به محصول نیز در سال های بسیار دور نقش داشته اما اکنون تاثیر گذاری آن کمتر شده است و در نتیجه تمامی این موارد توانسته عملکرد خوبی را داشته باشد.

3) سینما. بعضا شما تبلیغات میان فیلم های پخش شده از سینما را دیده اید که چگونه به صورت مستقیم در قالب یک فیلم با سناریو جدید یک موضوع را بیان می کند.

4) شبکه ویدیوی خانگی، نیاز امروزه به عنوان یک متود جدید قابل اجرا است که اخیرا مستند سازان زیادی در این زمینه کار می کنند.-

 

5) انواع رسانه های محیطی که تاثیر روز افزونی بر تبلیغات گسترده دارد  مانند رسانه های بیلبوردی و بنری که تبلیغات محصولات شما را انجام می دهند و می توان گفت که بسیار موثر بوده و می توان نمونه بارز یک برندسازی گسترده آن را تلقی کرد.

6) انواع رسانه های چاپی

رسانه هایی مانند کتابها، مجلات، و حتی روزنامه ها نیز به شدت مورد استقبال قرار می گیرد و افراد زیادی تمایل دارند که تبلیغات یک برند را از این زاویه ببینند.

مدل  ابزارهای TTL:

1) روابط عمومی که همیشه تعاملات اشخاص و سازمان را به هم لینک می کند و می توان  به عنوان یک ابزار در جهت برند سازی استفاده نمود.

2) ایونتها که معمولا برای معرفی یک محصول در قالب های متفاوت برگزاری سمینار و کنفرانس انجام می شود. در واقع از این طریق شخص می تواند با برگزاری یک سمینار خوب علاوه بر جذب مشتری برند خود را معرفی کند که هم شناخت نسبت به آن برند ایجاد شود و هم یک معرفی به صورت حضوری برای بسیاری از اشخاص شکل گیرد.

 

انواع ابزارهای BTL:

1) بازاریابی مستقیم که در اینجا شخص به صورت مستقیم می خواهد بر روی مخاطب خود تاثیر بگذارد و آن محصول با فروش مستقیم و یا بازاریابی و یا معرفی مستقیم عمل نمایید.

2) خدمات مشتری که بر این اساس زمانی که یک محصول به مشتری پیشنهاد داده می شود همراه با فروش آن نیز یک سری از خدمات مربوط آن به او داده می شود و می تواند تحت عنوان  خدمات مشتری به این سوال برسیم که چگونه یک محصول را برند کنیم و نتایج خوبی را نیز به دست آوریم.

3) اسپانسرشیپ

کلام آخر

ما در این مقاله به سوال چگونه یک محصول را برند کنیم مفصلا توضیح داده ایم و اینکه  چگونه می توان به مشتری یک محصول را معرفی و برند سازی کنیم. در واقع پروسه ی برند سازی خود یک مسیر پیچیده ایی است که با یک برنامه ریزی درست می تواند به نتیجه رسید. در این مقاله و در سایت استاد ماهان تیموری ما مراحل برند سازی و ویژگی آن را به طور کامل برای شما توضیح دادیم که بهتر است آن را به طور کامل مطالعه فرمایید. در این مورد شما نیاز به ابزارهایی در جهت ارتقای رشد خود دارید که بهتر است آن را پیاده نمایید و مراحل آن را بر اساس موارد این مقاله جلو بروید.

 

 

 

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید