چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم

 

راه اندازی کسب و کار اینترنتی، نیاز به یک سری اقدامات دارد. بهتر است این اقدامات را از ابتدا درست و اصولی انجام دهید. زیرا در آینده می توانید بهره وری بیشتری از کسب و کار داشته باشید. بسیاری از افراد به دلیل نداشتن سرمایه اولیه کافی از انجام این کار منصرف می شوند در صورتی که این باور اشتباه است. در این مقاله به سوال چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟ پاسخ داده‌ایم. 

انتخاب حوزه کاری 

اولین پاسخ به سوال چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم، انتخاب حوزه کاری است. با انتخاب درست حوزه کاری می توان تا سالها درآمد کافی از آن حوزه را به دست آورد. درباره انتخاب حوزه کاری بهتر است حوزه ای را انتخاب کنیم که به آن علاقه داریم و توانایی انجامش را در خود میدانیم. 

زیرا لازمه داشتن فروشگاه اینترنتی موفق، خلاقیت در نوشتن صفحه محصول، ترکیب چند محصول با هم، ارائه پیشنهاد های جذاب و… است. برای دست پیدا کردن به تمامی موارد ذکر شده، می بایست به حوزه کاری علاقه داشت. 

بررسی آینده صنعتی که قرار است به آن وارد شویم و همچنین بررسی رقبایی که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و بررسی مخاطبان و مشتریان هدف هر بیزینس می تواند در انتخاب حوزه کاری تاثیرگذار باشد و باید به آنها توجه کنیم. 

ارزش آفرینی

یکی از جدی ترین مفاهیم در بررسی سوال چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم، مفهوم ارزش آفرینی است. در زمان انتخاب حوزه کاری باید توجه کنید که در کدام حوزه است که می توانید با هزینه کم تر از سایر رقبا، خدمات مشابهی را به مشتریان ارائه کنید یا اینکه با هزینه ای برابر با سایر رقبا، خدماتی بیشتر از آنها به مشتریان ارائه کنید. 

ارزش آفرین بودن می تواند موفقیت یک کسب و کار را تضمین کند.

داشتن استراتژی فروش

ارزش آفرین بودن به همراه داشتن استراتژی فروش مناسب می تواند هر بیزینس را طی مدت زمان‌ کم‌تری رقم بزند. انواع استراتژی های فروش وجود دارند که با عمل به آنها می توان سهم قابل توجهی از بازار را به دست آورد. 

بیشترین قیمت

کم ترین قیمت

تنوع محصولات

خدمات بیشتر به وجود آوردن راحتی بیشتر

 

انتخاب نام مناسب

پس از انتخاب حوزه کاری، مشخص کردن استراتژی فروش و توجه به مفهوم ارزش آفرینی نوبت به انتخاب اسم برای کسب و کار می رسد. تکنیک های مختلفی برای انتخاب اسم وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. در این مقاله به برخی از تکنیک های نام گذاری برند اشاره می کنیم که می توانید به وسیله آن نامی برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید.

تکنیک استفاده از حروف صدادار

این تکنیک باعث می شود که اسم برند بسیار ساده‌تر در ذهن مشتری بماند و از طرفی بسیار ساده تر بتوانند از آن در گفتگوی عادی خود استفاده کنند. برای استفاده از این تکنیک می بایست به صورت یکی در میان از حروف صدادار و بی صدا استفاده کنید.  برای مثال به نام انگلیسی  برندهای آمازون دیجی کالا توجه کنید. 

Digi kala

Amazon

 

تکنیک مخفف سازی

مخفف کردن دیگر روشی است که می توانید برای نام گذاری فروشگاه اینترنتی خود از آن استفاده کنید. برای مثال hewlett packard که همه جهان به نام hp آن را می شناسند از این تکنیک برای نام گذاری برند خود استفاده کرده است. وبسایت متمم که جز سایت های خوب آموزشی کشور است نیز از این شیوه برای نام گذاری خود استفاده کرده است. متمم مخفف |محل توسعه مهارت های من| است. 

تکنیک جمله سازی

برند جاباما، کجارو و … از جمله برندهایی هستند که نام برندشان یک جمله است. شما نیز می توانید از این تکنیک برای نام گذاری فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید. 

تکنیک تداعی سازی

زمانی می توانید از تکنیک تداعی سازی برای نام گذاری برند خود استفاده کنید که قصد داشته باشید یک مفهوم رایج و مربوط به کسب و کارتان را در ذهن مشتری تداعی کنید. 

برای مثال برند آبسال در ذهن شما سرما را تداعی می کند، برند نورنگار در ذهن شما نور و تصویر برداری و… را تداعی می کند. 

بومی سازی

شما می توانید به یک منطقه خاص جغرافیایی اشاره کنید. باید توجه داشته باشید که این نام برند باید به کسب و کار شما مرتبط باشد. برای مثال یخچال هیمالیا که به سرمای منطقه جغرافیایی هیمالیا اشاره می کند یا چرم مشهد.

کلمه سازی

در بسیاری از مواقع نیز می توانید یک اسم از خودتان برای برندتان خلق کنید. بسیاری از کسب و کارها از این تکنیک استفاده می کنند. برای مثال برند ترب، زیراکس و…

جالب اینجاست که برخی از نام‌ها به قدری خوب در برندینگ عمل می کنند که تا مدت‌ها مردم محصولات سایر برندهای رقیب را با همین نام صدا می کنند. 

تکنیک استفاده از نام تاسیس کننده

بسیاری از کسب و کارها برای نامگذاری از نام تاسیس کننده استفاده می کنند. برند ماهان تیموری، آژانس تبلیغاتی بادکوبه(آقای بادکوبه)، برند هاکوپیان و… از جمله برندهایی هستند که از نام شخصی خود استفاده کرده‌اند. 

توجه به اهداف کسب وکار 

بسیار اهمیت دارد که در زمان انتخاب اسم برند به حوزه کاری خود و چشم اندازی که برای آن در نظر گرفته‌اید توجه کنید. زیرا در صورتی که قصد توسعه محصول داشته باشید، این احتمال وجود دارد که نامی که انتخاب کرده‌اید شما را با چالش مواجه کند. 

برای مثال برند LC-MAN یکی از برندهایی  است که در زمان انتخاب اسم به این نکته توجه نکرده است. حال اگر LC-MAN بخواهد وارد حوزه پوشاک بانوان شود ناچار است که از یک نام دیگر استفاده کند و این موضوع به بودجه های تبلیغاتی و برندینگ بسیار نیاز دارد. 

یخچال هیمالیا که کمی پیش به آن اشاره کردیم، برای محصول یخچال و فریزر بسیار مناسب است. ولی زمانی که این برند از گازهای خود رونمایی کرد، شاهد یک پاردوکس عجیب میان گاز که گرما بخش است و هیمالیا که بسیار سرد است مشاهده میشد. 

 

پس از انتخاب نام برند، باید یک دامنه برای خود ثبت کنید. به شما پیشنهاد می کنیم چند نام انتخاب کنید. زیرا اگر دامنه نامی که قبلاً انتخاب کرده‌اید، پیش از این توسط سایت دیگری استفاده شده باشد، شما چاره‌ای نخواهید داشت که نام دیگری برای خودتان انتخاب کنید. مشتریان با وارد کردن دامنه شما در مرورگر کامپیوتر و موبایل خود می توانند به سایت شما وارد شوند.  

خرید هاست

هاست برای یک سایت و فروشگاه اینترنتی، حکم انبار برای کسب و کار های فیزیکی دارد. به عبارتی هاست، فضایی است که تمام اطلاعات شما روی آن قرار می گیرد. پیش از انتخاب هاست برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید توجه کنید که هاستی که قصد خرید آن را دارید، توانایی ارائه پشتیبانی خوب به شما داشته باشد. زیرا هاست سایت با چالش هایی روبرو خواهد شد که شما از طریق پشتیبانی قادر به برطرف کردنش خواهید بود.

در نتیجه در زمان انتخاب هاست توجه داشته باشید که باید هاستی را انتخاب کنید که بتواند به تمامی نیازهای سایت شما پاسخ دهد. خوشبختانه اگر در انتخاب هاست به خوبی عمل نکنید و در آینده از انتخاب خود پشیمان شوید، امکان انتقال هاست به هاست دیگر وجود دارد.  

طراحی وبسایت

تا به اینجا حوزه کاری خود را انتخاب کرده‌اید. یک استراةژی فروش را پیش گرفته‌اید. هاست خریداری کرده‌اید و برای فروشگاه اینترنتی خود نام انتخاب کرده‌اید. الآن نوبت به راه اندازی سایت میرسد. راه اندازی سایت هیجان بسیاری دارد. اصولاً انگیزه کسانی که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارند پس از راه اندازی سایت چند برابر می شود. 

همان طور که کمی پیش اشاره کردیم، هاست حکم انبار در دنیای اینترنت داشت و سایت مانند مغازه شما در دنیای اینترنت است. در زمان راه اندازی سایت باید به مفهوم کاربر پسند بودن آن توجه کنید و سایتی را طراحی کنید که کاربران بتوانند به قسمت های مختلف سایت شما به راحتی دسترسی داشته باشند و ظاهری ساده اما با طراحی زیبا باعث می شود که کاربران بیشتر به سایت علافه مند شوند. 

برای راه اندازی سایت می توانید از سیستم های مدیریت محتوای رایگانی مثل ورد پرس، جوملا و … استفاده کنید. بهترین و پرطرفدار ترین این سیستم های محتوای رایگان همان ورد پرس است. 

 

چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید؟ | پیدا کردن تامین کننده

برای پر کردن فروشگاه اینترنتی باید فروشگاه خود را از محصولات پر کنید. برای این کار باید تامین کننده مناسب را پیدا کنید. شما می توانید با مراجعه به بازار اصلی هر صنعت، تامین کننده مناسب را پیدا کنید. شما به اندازه نیاز خود سفارش می دهید و هزینه آن را پرداخت می کنید. 

به بورس هر صنعتی که بروید با تامین کنندگان بسیاری آشنا می شوید که حاضرند کالای شما را تامین کنند. می توانید با آنها شرایطتان را در میان بگذارید و از طریق یکی از راه های زیر با آنها معامله کنید. 

خرید چکی

شما می توانید به صورت چکی با آنها معامله کنید و بابت محصولات خریداری شده به آنها چک برای دو تا سه ماه آینده بدهید. در این صورت زمانی که محصولات به فروش رسید و درآمد وارد کسب و کار شد، می‌توانید با تامین کنندگان تسویه حساب کنید.  

طراحی محصول و سفارش گرفتن از دیجی کالا

یک روش دیگر برای کسانی که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارند ولی سرمایه کافی برای تامین جنس ندارند، سفارش از دیجی کالا است. به این صورت که شما عناوین دیجی کالا را در سایت خود قرار دهید و زمانی که مخاطبان از شما سفارش دادند، شما هم به دیجی کالا سفارش می دهید.

باید توجه داشته باشید زمانی که دیجی کالا اتمام وجودی را اعمال کرد، شما هم اتمام موجودی را بیان کنید.

یکی دیگر از شیوه هایی که می توانید از دیجی کالا برای فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید، پیدا کردن تامین کننده از دیجی کالا است. شما به راحتی می توانید صاحب فروشگاه ‌های آنها را پیدا کنید و از طریق سرچ کردن در اینستاگرام به آنها دسترسی داشته باشید زیرا اکثر کسانی که در دیجی کالا فعالیت می کنند، پیج هم دارند.

 

کلام آخر

فروشگاه اینترنتی اگر به صورت هوشمندانه و حساب شده راه اندازی شود و استراتژی مناسب داشته باشد، می تواند پس از گذشت یک تا دوسال جایگاهی دربازار پیدا کند و افزایش فروش را به همراه داشته باشد.

+

خیر راه اندازی سایت جز گام های ابتدایی است. پیدا کردن تامین کننده، پیدا کردن سرمایه گذار، تولید محتوا در سایر شبکه های اجتماعی از جمله اقداماتی است که در کنار راه اندازی سایت باید انجام دهید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید