کارآفرینی چیست و کارآفرین کیست ؟

شاید در اطراف خود کارآفرینانی را سراغ دارید که در حوزه های مختلفی مشغول به کار هستند گاهی این افراد دارای هزاران نیرو هستند اما برخی دیگر ممکن است با چهار نفر در این مسیر گام بردارند .با این حال ایجاد کننده شغل بودن و کار آفرینی کردن با وجود مشکلات فراوان ، شیرینی های خود را نیز دارد.

ما در دنیایی زندگی می کنیم که در هر لحظه هزاران کارآفرین پا در عرصه کسب و کار می گذارند و در حوزه های گوناگونی مشغول فعالیت هستند و زندگی را برای افراد دیگر بهتر می کنند و به قول معروف به به خیلی از مردم نان می رسانند و شغل ایجاد می کنند. با این حال ایجاد شغل با چالش عجین است و هر فردی که بتواند بهتر و سریع تر این چالش ها را برطرف کند قطعاً موفق تر است.

با این حال خیلی از افرادی که کارمند هستند ، دوست دارند کسب و کار خود را راه اندازی کنند زیرا از شرایط کارمندی و کار کردن برای دیگران خسته شده اند  به همین خاطر می خواهند خودشان رئیس خود باشند به همین خاطر با قبول سختی های آن شروع به فعالیت می کنند.

هر شغل و کسب و کاری که وجود دارد عده ای هستند که در آن قدیمی هستند و خاک آن کار را خورده اند. به‌عنوان مثال زنده یاد احمد روستا را پدر علم بازاریابی ایران می دانند از طرفی هم افرادی مثل پیتردراکر را پدر علم مدیریت نوین می دانند . ایجاد کسب و کار نیز از این موضوع مستثنا نیست . بنابراین ژوزف شومپیتر را نیز پدر علم کار آفرینی می دانند که در سال 1883 تا1950 زندگی می کرده است.

 

کار آفرینی چیست و شغل ساز کیست ؟ این مقاله به معرفی کار آفرینی پرداخته و ویژگی های کار آفرینی را بررسی کرده و شاخه هایی برای ایجاد کننده شغل معرفی نموده است. نقطه نظر های زیادی درباره کار آفرینی وجود دارد؛ در واقع ایجاد کردن شغل بر حسب ماهیت خود تعریف شده و از مباحثی می باشد که در زمینه های مختلف اقتصادی و اجتماعی سالیان سال مطرح شده و به همین علت روانشناسان و جامعه شناسان تعاریف مخصوص به خود را درباره آن ارائه کرده اند : ژوزف شومپیتر درباره ایجاد کسب و کار این عقیده را دارد که کارآفرینی انجام فعالیت های جدید و ابداع روش های نوین در امور جاری است و روش های نوین یا به عبارت دیگر نوآوری در زمینه های مختلف مانند  کالاهای جدید می باشد .

روش های جدید در تولید کالا 

  • افتتاح بازار جدید کاری
  • پیدا کردن منابع جدید 
  • راه اندازی هر گونه فعالیت جدید 

در واقع کار آفرینی فرایند تشخیص فرصت های اقتصادی و راه اندازی کسب و کار جدید می باشد در  ایجاد یک کسب و کار نوین یکی از موانعی که سد راه افراد می باشد نداشتن سرمایه کافی برای راه اندازی یک کار جدید است اما این محدودیت به این معنی نیست که برای شروع کار آفرینی گزینه های دیگری وجود ندارد. در واقع داشته های دیگری در این زمینه لازم است که می توان این کمبود را جبران کرد  مانند:

  • مهارت 
  • اخلاق و دانش بازاریابی

بنابراین  شروع یک کسب و کار با پول و سرمایه بسیار کم نیز امکان پذیر است، نویسنده معروف کتاب استارتاپ 100 دلاری جناب کریس گی یبو معتقد است: برای موفق شدن در یک کسب و کار به خصوص کاری که تازه قصد راه اندازی آن را دارید فکر کردن به مهارتهایتان که می تواند به حل مشکل مردم کمک کند مفید می باشد. بنابراین برای اینکه بخواهید یک کار آفرین محسوب شوید باید 5 نکته را در نظر بگیرید .

 

پیشنهاد ما به شما : چگونه کسب و کار راه بیندازیم

1- چیزی بسازید

اگر در ساختن چیزی مهارت دارید بهتر است آن را بسازید مانند عروسک، مطمئن باشید که آن محصولی که از دیدگاه شما خوب و پرسود آمده مطمئنا خوب خواهد بود.

2- واسطه گری

اگر به هر دلیل توانایی ساخت چیزی را ندارید می توانید به صورت یک واسطه عمل کنید رای معامله های اینترتی کالا را از فرد فروشنده دریافت میکند و همین طور پول را از فرد خریدار بعد از برسی کالا و آنالیز کردن آن اطلاعات کالا به فرد خریدار داده میشود بعد از تایید کردن کالا توسط خریدار پول به فروشنده داده میشود. در ادامه به کار واسطه و روش آن به خوبی آشنا میشویم .

مثلا (من جایی یک لپتاپ را دیده ام که قیمت آن خوب و ارزش خرید آن بالا است ولی متاسفانه فردی که آن تبلیغ را گذاشته است در شهر دیگری زندگی میکند فرضا من در کرمان زندگی میکنم، در اینجا مشکل اعتماد به وجود می آید و خریدار میگوید کالا رو براش پست کنه برسی کنه بعد پولو واریز کنه که اینجا طبق معمول فروشنده قبول نمیکنه و فروشنده میگه شما پولو واریز کن بعد کالا رو میفرستم و باز هم به توافق نمیرسند) به این روش واسطه گری گویند.

3- خدمات

یکی از راه های ایجاد کسب و کار با سرمایه کم ارائه خدمات می باشد مانند حسابداری یا رانندگی یا نگهداری از کودکان که بستگی به مهارت خودتان دارد تا آن را انتخاب کنید و از آن راه بتوان درآمد خوبی داشته باشید باید فقط به خدمتتان نگاه کنید که در کدام یک از زمینه های خدماتی استعداد بیشتری دارید .

4 – معامله کالا به کالا

اگر کالایی دارید که به هیچ عنوان مورد استفاده قرار نمی گیرد و لازم ندارید مانند دوچرخه و یا کامپیوتر قدیمی افرادی هستند که به آنها احتیاج دارند وشما می توانید در ازای دادن وسایل بی مصرف خود کالایی که احتیاج دارید بگیرید .

5- از خدمات با هزینه پایین استفاده کنید

به این نکته توجه کنید که در فرایند کارآفرینی در کنار تمام ایده هایی که دارید هزینه بر است؛ می توانید از ابزار ها و روش های کم هزینه هم استفاده کنید مطمئنا ابزارها و روش های کم هزینه هم در همان راستا وجود دارد فقط باید در این زمینه خلاق باشید و با برنامه ی دقیقی عمل کنید، به طور مثال می توانید در اینترنت سایتی را طراحی کرده و با پیشرفت آن سایت درآمد قابل توجهی بدست آورید .

خصوصیات کارآفرین های موفق

 

این اشخاص دارای خصوصیات مشترکی هستند. برخی از این خصوصیات ذاتی بوده و بخش عمده ای از این خصوصیات را میتوان در خود ایجاد و تقویت کرد. در ادامه به چند مورد از بارزترین خصوصیات مشترک سازندگان مشاغل میپردازیم.

 

خود انضباطی

یکی از مهمترین خصوصیاتی این افراد خود انضباتی است. حتی اگر کاری را دوست نداشته باشید اگر بتوانید برای انجام آن در خود نظم ایجاد کنید شانس شما برای رسیدن به موفقیت بسیار بیشتر خواهد بود. کنترل، تسلط و مسسئولیت پذیری در مورد خویشتن لازمه خود انضباطی هستند.

تعیین هدف

این افراد هدف خود را مشخص کرده و برای رسیدن به هدف خود تلاش و پشتکار به خرج می‌دهند. آنها میدانند که اهدافشان چقدر با ارزش است و برای رسیدن به آن تلاش زیادی خواهند کرد.

استقامت

یکی دیگراز بارزترین خصوصیات لازم برای این افراد استقامت است. در راه رسیدن به موفقیت ها سختی ها و مشکلات زیادی ممکن است به وجود بیاید. بدون وجود این خصوصیت رسیدن به موفقیت ممکن نخواهد بود. زمانی که تصمیم بگیرید که هرگز تسلیم نشوید مهم نیست چه اتفاقی قرار است پیش بیاید به هر حال شما در حال عبور از مسیری هستید که به موفقیت منجر خواهد شد. این شخصیت ها با استفاده از خصوصیت استقامت خود سختی ها و ناملایمات مسیر را تحمل کرده و پشت سر میگذارند. پایداری برای رسیدن به هدف میتواند بزرگترین دارایی و سرمایه یک کارآفرین باشد.

درستی و صداقت

یکی از مهمترین ویژگیهای آن ها خصوصیت درستی و صداقتی است که در خود پرورش داده اند. این اشخاص در هر معامله ای که انجام می‌دهند درستی و صداقت خود را نشان خواهند داد و با شهرت در مورد درستی و صداقت به اعتبار خود می افزایند. برای موفقیت در این حرفه به افرادی احتیاج است که به شما اعتماد داشته باشند .

افرادی که برای شما کار کنند، کسب و کارهای که با شما همکاری میکنند و افرادی که از محصولات و یا خدمات شما استفاده می کنند، برای موفقیت در کسب و کار لازم است. درستی و صداقت است که میتواند باعث ایجاد اعتماد در اطرافیان یک کارآفرین شود. این افراد موفق هرگز اجازه نمی دهند که چیزی اعتبار آن ها را خدشه دار کند.

عملگرایی کارآفرین ها

کسانی که کار آفرینی موفق  هستند در شرایط لازم میتوانند خیلی سریع فکر کرده، تصمیم درست را بگیرند و عمل کنند. این اشخاص مصمم هستند که تصمیماتی را که گرفته اند در زمان مناسب عملی کنند. آن‌ها منتظر نشده و دست به کار می‌شوند. اگر این افراد موفق بفهمند که عمل اشتباهی را انجام می دهند خیلی سریع خود را اصلاح کرده و کار دیگری را امتحان می‌کنند. آن ها ممکن است راه های مختلفی را برای رسیدن به موفقیت امتحان کنند اما به دلیلی مصمم بودن در نهایت قادر خواهند بود راه درست را پیدا کنند.

اهمیت و علاقه

این شخصیت های موفق برای کسب و کار جدید خود اهمیت زیادی قائل هستند. آن‌ها با علاقه به کسب و کار خود نگاه می‌کنند. اهمیت قائل شدن و علاقه برای ایجاد یک کسب و کار موفق لازم است. اگر کاری که قصد راه اندازی آن را دارید برای شما بی اهمیت بوده و علاقه ای به آن نداشته باشید، نمی‌توانید به اوج موفقیت برسید. وجود علاقه میتواند باعث ماندگاری و پایداری یک کسب و کار باشد.

علاقه به یادگیری

کسی که در حال ایجاد کسب و کار است به یادگیری مکرر و مداوم علاقه دارند. اکثر افراد موفق از خودسازی شروع کرده اند. این اشخاص در هر لحظه حاضرند تا چیزهای جدیدی در زمینه ای که فعالیت می‌کنند یاد بگیرند.

ریسک پذیری

این اشخاص همواره با ریسک‌هایی رو برو هستند. در اولین قدم با آن‌ها مواجه هستند، باید کار روتین خود را رها کرده و به این کار بپردازند. اشخاص موفق در این حوزه ممکن است به دفعات مجبور شوند ریسک های حساب شده ای را انجام دهند. آن‌ها میتوانند در لحظات سخت و حساس تصمیم درست را انتخاب کنند.

توانایی تحمل شکست در کارآفرین ها

برای کار آفرینی شکست خوردن به معنای پایان دنیا نیست؛ آن‌ها به شکست به چشم یکی از موانع موفقیت نگاه کرده و به همین دلیل تحمل آن را در خود ایجاد می کنند. آن‌ها میدانند که برای رسیدن به موفقیت باید بتوانند شکستها را تحمل و پشت سر بگذارند. اگر به زندگی این افراد  نگاه کنیم خواهیم دید که بسیاری از آن‌ها کارهایی را انجام داده اند که با شکست مواجه شده است. اما این شکستها نتوانسته است اعتماد به نفس آنها را برای ادامه مسیر از بین ببرد.

خلاقیت

کسی که شغلی ایجاد می کند ،  همیشه به دنبال راه حل ها، امکانات و فرصتهای جدید هستند. آنها به دنبال راه های جدیدی برای مقابله با چالشها میگردند. خلاقیت به آنها امکان ارائه ایده های نو میدهد. اکثر این شخصیت ها،  افراد خلاقی نیز محسوب می‌شوند.

روحیه اهمیت ندادن به سرزنش ها در کارآفرین ها

کار آفرینی در طول مسیر ممکن است از اطرافیان خود سرزنشها و جملات نا امید کننده زیادی بشوند. کارآفرین ها موفق تصمیم می‌گیرند و اقدام می‌کنند. سرزنشها و جملات نا امید کننده نمیتواند تاثیری در عزم و اراده آن ها برای رسیدن به موفقیت داشته باشد. آن‌ها وقت خود را با فکر کردن به سرزنش های دیگران تلف نمی کنند و تنها به هدف با ارزشی که انتخاب کرده اند فکر کرده و برای رسیدن به آن تلاش می کنند.

 

نتیجه گیری

در واقع شروع کسب و کار باید با علاقه در آن زمینه همراه باشد پس کاری را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید که هم از انجام آن لذت ببرید و هم ذهن شما آمادگی لازم برای ایجاد و خلق ایده های نو داشته باشد، همین ایده ها و راه های درست هستند که باعث موفقیت در کسب و کارتان می شوند؛ می توان گفت: کارآفرینی از آنجا شروع می شود .

با تشکر از توجه شما امیدواریم از مقاله کارآفرینی چیست و ایجاد کننده کسب و کار کیست ؟ لذت برده باشید .

خواهشمندیم با دیدگاه سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مقالات یاری نمائید.

تیم آموزشی ماهان تیموری 

ارائه دهنده آموزشهای : کسب و کار ، کارآفرینی ، کسب و کار اینترنتی

سوالات متداول :

اگر می خواهید متوجه بشوید که برای این رشته مناسب هستید یا نه، به این نکته توجه کنید که:

  • چیزی بسازید
  • واسطه گری
  • خدمات
  • معامله کالابه کالا
  • از خدمات با هزینه پایین استفاده کنید.

خودانضباطی

تعیین هدف

استقامت

درستی و صداقت

عمل گرایی

ریسک پذیری

خلاقیت

پیشنهاد ما به شما : چگونه یک کسب و کار راه اندازی کنیم 

همین حالا شروع کن!

6 پاسخ

    1. با سلام و درود خدمت شما دوست و همراه گرامی . سپاس از نظر ارزشمند شما

دیدگاهتان را بنویسید