دیجیتال برندینگ

برندسازی از فرآیند های مهم کسب و کار های بزرگ و کوچک است. اثبات این موضوع در دو تا سه سال اخیر که اینستاگرام میان مردم جای خود را باز کرده است، بیشتر مشاهده می شود. کسب و کارهای بزرگ و کوچکی که در دو تا سه سال گذشته در فضای دیجیتال، برندسازی کرده اند، بسیار بیشتر از سایر رقبای خود توانسته اند پیشرفت کنند.

دیجیتال برندینگ چیست؟

در دیجیتال برندینگ شما باید رسالت برند و کاری که برند انجام می دهد را به صورت به یاد ماندنی به مخاطب انتقال دهید تا آنها به راحتی بتوانند آن را در ذهن خود ماندگار کنند. هدف اصلی دیجیتال برندینگ افزایش آگاهی و نقش بستن در ذهن مخاطب، ایجاد تداعی یا تغییر تداعی هاست.
ایجاد تداعی به این معناست که به عنوان صاحب کسب و کار یا بازاریابی که در حال مشاوره دادن به برندی هستید، تمایل دارید که مردم با شنیدن چه چیزی به یاد برند شما بی‌افتند. برای مثال افراد با شنیدن نام مارکوپولو به یاد شامپو سیر پرژک، با دیدن بیسکویت ساقه طلایی به یاد شرکت مینو می‌افتند.

تفاوت بین برندسازی دیجیتال و بازاریابی دیجیتال چیست؟

بسیاری از افراد نمی توانند تفاوت های میان دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال برندینگ را تفکیک کنند.
دیجیتال مارکتینگ به مجموعه‌ ای از اقدام‌ها و ابزارهایی گفته می شود که از آنها برای بازاریابی و فروش خدمات در فضای دیجیتال استفاده می کنیم. هدف اصلی دیجیتال مارکتینگ فروش محصولات و خدمات و جذب مخاطب جدید است. اما در بازاریابی برندینگ یا همان دیجیتال برندینگ(digital branding)، شرایط کمی متفاوت است. در دیجیتال برندینگ تلاش می کنیم که به نوعی برندمان را به دیگران معرفی کنیم در ذهن آنها ماندگار شود. به عبارتی می‌ توانیم بگوییم که دیجیتال برندینگ بر ارائه ارزش و الهام بخشیدن به وفاداری و شناخت برند تمرکز دارد.
در ادامه سرفصل‌ های هرکدام از این رشته‌ها و کارهایی که برای آنها باید انجام دهید را بررسی می‌کنیم تا تفاوت این دو شاخه شفاف تر شود.
مهارت‌هایی که یک دیجیتال مارکتر باید بر آنها مسلط باشد.

بازاریابی به وسیله موتورهای جستجو(SEM)
بهینه سازی مقالات و سایت برای موتور های جستجو(SEO)
بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی و استراتژی محتوا
تبلیغات کلیکی
اینفلوئنسر مارکتینگ
تبلیغات در فضای مجازی
کپی رایتینگ

کپی رایتینگ
تولید محتوا
ایمیل مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ
تبلیغات در فضای مجازی
همانطور که مشاهده می کنید اکثر وظایف یک دیجیتال مارکتر به نوعی به سمت و سویی می رود که مخاطب جدید را جذب کند و از طریق ارائه خدمات به او و پشتیبانی، پس از مدتی او را به مشتری تبدیل کند و به اقدامی سوق دهد. در ادامه قصد داریم به کارهایی که در دیجیتال برندینگ انجام می شود اشاره کنیم.

اجزای Digital branding

لوگو

لوگو
اولین چیزی که بعد از نام برند، نظر مخاطب را جذب می‌کند لوگوی شماست. هر چه لوگوی شما خاص‌تر و در عین حال با نام برند یا با ارزش هایی که در کسب و کارتان قرار است به مخاطبین ارائه کنید، همسو تر باشد بیشتر در ذهن آنها می ‌ماند. اپل یکی از لوگوهای ماندگار در سراسر دنیاست. هر کسی که نام اپل یا سیب را می‌شنود در ذهنش برند اپل و آیفون های آن تصویر سازی می شود.
لوگو باید در همه اندازه ها روی تمام مواد برند شما خوب به نظر برسد: سربرگ، کارت ویزیت، بیلبورد. ا شما باید لوگویی طراحی کنید که روی تصاویر نمایه، عکس های جلد، هدر ایمیل، دکمه های برنامه و موارد دیگر به خوبی کار کند.
اگر در میانه های راه هستید و چند سالی است که برای خودتان لوگو طراحی کرده اید ولی الآن تصور می کنید که برندتان با لوگویی که دارد، همخوانی ندارد نگران نباشید. در این صورت شما دو راه دارید.
۱- با همین لوگو ادامه دهید و با درست عمل کردن به سایر اصول دیجیتال برندینگ که در ادامه اشاره می کنیم خودتان لوگوی خودتان را در ذهن ها ماندگار کنید. بسیاری از کسب وکارها با لوگوی مناسبی شروع نکرده اند، اما به دلیل حضور طولانی در بازار، توانسته اند لوگوی خود را در ذهن ها ماندگار کنند.
۲- دومین کاری که در صورت عدم رضایت از لوگو می توانید انجام دهید، ریبرندینگ است. برخی از کسب و کار ها پس از مدتی لوگو یا شعار و… خودشان را تغییر می دهند که به این کار ریبرندینگ گفته می‌شود. البته ریبرندینگ زیرشاخه های بسیار دارد که تغییر لوگو قسمتی از آن است. برای مثال شرکت ایران خودرو این کار را انجام داده و در همه محصولات جدید خود لوگوی قدیمی خود را کنار گذاشته و از لوگوی جدید استفاده کرده است.

وب سایت

وب سایت
لوگوی شما نشانه کسب و کار شماست و وب سایتتان نیز محلی است که می توانید اطلاعات بیشتری از کسب و کارتان را در اختیار مخاطبان قرار دهید و علاوه بر آن وبسایت شما حکم یک ویترین برای مشاهده محصولات و خدمات را دارد. در دیجیتال برندینگ تلاش می کنیم که اطلاعات کلی راجع به کسب و کار را در قسمتی از سایت قرار دهیم که افراد به راحت ترین شکل بتوانند آنها را مشاهده کنند. همچنین باید ظاهر و رنگ و دیزاین وب سایت و رنگ های انتخاب شده برای آن مطابق با هدف و ارزش برند ما باشد. برای مثال برندی که قرار است آرامش و صداقت را ارزش خود قرار دهد، بهتر است که از رنگ آبی در لوگو و دیزاین سایت خود استفاده کند.
اما در قسمتی از وظایف یک دیجیتال مارکتر به سئو و بهینه سازی سایت اشاره کردیم. به نظر شما چرا وب سایت بین دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال برندینگ به صورت مشترک قرار دارد.
همانطور که گفتیم در دیجیتال برندینگ به سایت به عنوان ویترینی برای ارائه محصولات و همچنین ارائه اطلاعات کامل راجع به کسب و کار نگاه می کنیم. ولی در دیجیتال مارکتینگ هدف اصلی سئو سایت و بهینه سازی آن برای کسب رتبه های برتر در جستجوی گوگل است. زمانی که سایت شما در صفحه اول گوگل قرار بگیرد، به راحتی می تواند مخاطبان زیادی را در طول روز جذب خود کند و از این طریق فروش را افزایش دهد.

پیام برند

یکی دیگر از کارهایی که در دیجیتال برندینگ انجام می شود، طراحی پیام برند است. شما قرار است که چه کاری انجام دهید. چه ارزشی قرار است به جامعه انتقال دهید که پیش از شما نبوده است. برند شما چه چیزی را در زندگی مخاطبان قرار است تغییر دهید. همه این موارد باید در یک جمله که عنوان پیام برند است ذکر شود.
پیام شما باید همه جا یکسان باشد. متنی که در جستجوی شرکت شما در گوگل ظاهر می‌شود باید با نام تجاری وب‌سایت شما مطابقت داشته باشد. به همین ترتیب، نمایندگان خدمات مشتری شما باید مانند شما در اینستاگرام و توییتر صحبت کنند.
برای نوشتن پیام برند به تمامی سوالات بالا فکر کنید و در نهایت تلاش کنید که در یک جمله به آن پاسخ دهید.

سوشال مدیا

سوشال مدیا
مخاطبین بسیار زیادی در سوشال مدیا هستند. شما از طریق دیجیتال برندینگ درست و اصولی می توانید تعداد زیادی از این مخاطبان را به سمت برند خود جذب کنید. برای اینکار کافیست که در هر رسانه با توجه به ماهیت اصلی آن رسانه و با توجه به مخاطبینی که در آن قرار دارند، محتوا تولید کنید. از این طریق است که می توانید مخاطبین زیادی را به سمت برند خود جذب کنید. برای مثال اگر قصد محتوای آموزشی دارید باید بیشتر در یوتیوب فعالیت کنید و سعی کنید که از طریق رسانه ای مانند اینستاگرام مخاطبان را به سمت آن جذب کنید. انواع سوشال مدیا عبارتند از یوتیوب، اینستاگرام، توییتر و لینکدین. هرکدام از این رسانه ها برای هدفی ساخته شده اند.

ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یکی دیگر از اتفاقاتی است که در بحث دیجیتال برندینگ رخ می دهد. زمانی که سایت شما در صفحات نخست گوگل قرار می‌گیرد، به صورت ناخودآگاه افراد زیادی وارد آن می شوند. شما باید از طریق تکنیک های مختلف مخاطبان را ترغیب کنید که ایمیلشان را در اختیار شما قرار دهند. پس از مدتی باید به مخاطبان خود ایمیل ارسال کنید و سعی کنید که نام برندتان را در ذهن آنها حک کنید.

تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین
تبلیغات آنلاین جز مهم ترین قسمت های دیجیتال برندینگ است. با تبلیغات می توانید آگاهی از برند ایجاد کنید و برندتان را به دیگران معرفی کنید. شما می توانید در انواع رسانه هایی مانند اینستاگرام و یوتیوب تبلیغات کنید. همچنین می توانید با استفاده از تبلیغات گوگل ادز سایت خود را جز سایت های صفحه اول گوگل قرار دهید. از این طریق آشنایی اولیه مخاطبین با شما اتفاق خواهد افتاد.

کلام آخر

دیجیتال برندینگ یکی از شاخصه ها و لازمه هایی است که همه کسب و کارهایی که قصد فعالیت در فضای دیجیتال را دارند باید آن را رعایت کنند. از مهم ترین مزایای دیجیتال برندینگ این است که شما می توانید تداعی های مختلفی در ذهن مشتریان ایجاد کنید.

 

 

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید