تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار

با گسترش و رشد زیاد که در دنیا رخ داده است مخصوصاً در حوزه آنلاین، به همین دلیل کسب و کارهای قدیمی کم کم در حال از بین رفتن هستند با این حال شغل های جدید زیادی به وجود آمده اند به همین خاطر هر فردی که می خواهد کسب و کاری راه اندازی کند با هزاران گزینه روبرو می شود که نمی داند کدام یک از آن ها برایش مناسب است؟
بنابراین اگر هیچ ایده ای برای این موضوع ندارید و نمی دانید می خواهید چه کاری انجام دهید، این موضوع ممکن است غیرقابل حل به نظر برسد. اما باید به شما بگوییم خوشبختانه این‌طور نیست. شما می توانید با دنبال کردن یک فرآیند سازمان یافته شانس خود را برای تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار امتحان کنید.
به همین خاطر قصد داریم در این مقاله به تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار بپردازیم و راه های آن را مورد بررسی قرار دهیم.

خودتان را ارزیابی کنید

اولین قدم برای انتخاب کسب و کار این است که قبل از اینکه بتوانید شغل مناسب خود را انتخاب کنید، باید در مورد خودتان بیاموزید. ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها و استعدادهای شما، در ترکیب با تیپ شخصیتی شما، برخی از مشاغل را برای شما مناسب می کند و سایر مشاغل را زا لیست شما حذف می کند که آگاهی از آن می تواند در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی بکند.
از ابزارهای خودارزیابی و آزمون‌های شغلی برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد ویژگی‌های خود استفاده کنید و متعاقباً فهرستی از کسب و کارهای مختلف را تهیه کنید که متناسب با روحیات شما باشد. برخی از افراد تصمیم می‌گیرند با یک مشاور شغلی یا سایر متخصصان توسعه شغلی کار کنند که می‌توانند به آن‌ها کمک کنند تا این روند را سریع تر طی کنند.

مقاله مرتبط: چگونه کسب و کار آنلاین راه اندازی کنیم؟

فهرستی از کسب و کارهای مد نظرات تهیه کنید

 

فهرستی از کسب و کارهای مد نظرات تهیه کنید

 

احتمالاً در این مرحله تعداد زیادی از کسب و کارها پیش روی خود دارید که با توجه با ابزارهای شخصیتی مخصوص خودارزیابی که استفاده کرده‌اید ایجاد می‌شود. برای سازمان دهی خود باید آن‌ها را در یک لیست اصلی ترکیب کنید.
ابتدا به دنبال کسب و کارهایی باشید که در چندین لیست وجود دارند و سپس همه آن‌ها را در یک صفحه جداگانه بنویسید. عنوان آن را «کسب و کارهایی برای کاوش» بگذارید. خودارزیابی های شما نشان می دهد که بر اساس چندین ویژگی برجسته شما انتخاب می شوند که نشان می دهد کدام یک مناسب شما هستند، بنابراین قطعاً ارزش کاوش و زیر و رو کردن آن ها وجود دارد.
در مرحله بعد، کسب و کارهایی را در لیست خود پیدا کنید که برای شما جذاب تر باشند. این موارد ممکن است کسب و کارهایی باشند که شما کمی درباره آن‌ها می دانید و می خواهید آن ها را تجربه کنید. با این حال حتی می توانید، مشاغلی را که در مورد آن‌ها اطلاعات زیادی ندارید، در این لیست بگنجانید.

مشاغل موجود در لیست خود را زیر و زبر کنید

یکی دیگر از مراحل تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار این است که شغل مورد نظر را به خوبی بررسی کنید. قدم بعدی در این مرحله این است که گزینه هایی را که نمی خواهید از لیست خود حذف کنید. اکنون می توانید اطلاعات اولیه ای در مورد هر یک از کسب و کارهای موجود در لیست خود را پیدا کنید.
شرح کسب و کار و الزامات آموزشی و مجوزات آن را مورد بررسی قرار دهید. با فرصت های پیشرفت آن آشنا شوید. از اطلاعات بازار کار که توسط سازمان های معتبر ارائه شده است استفاده کنید.

ایجاد یک “فهرست کوتاه”

 

ایجاد یک "فهرست کوتاه"

 

ایجاد فهرست کوچک یکی از موارد مهم در تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار است . با این حال وقتی شما به این مرحله می‌رسید ، اطلاعات بیشتری در اختیار دارید، پس شروع کنید به محدود کردن لیست خود حتی اگر بیشتر آن ها را باید حذف کنید. بر اساس آنچه تاکنون از تحقیقات خود آموخته اید، شروع به حذف مشاغلی کنید که نمی خواهید آن ها را انجام دهید. در نهایت باید دو تا پنج شغل در “لیست کوتاه” خود داشته باشید.
اگر دلایل شما برای انتخاب کسب و کارتان غیرقابل مذاکره است، آن را از لیست خود حذف کنید. بنابراین همه چیز را با وظایفی که برای شما جذابیتی ندارد و همچنین کسب و کارهایی که چشم انداز شغلی ضعیفی دارند حذف کنید. اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید شرایط خاصی را قبول کنید، یا اگر برخی از مهارت‌های لازم برای موفقیت در آن را ندارید، آن را از لیست خود کنار بگذارید.

انجام مصاحبه های اطلاعاتی

یکی دیگر از مواردی که در تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار به شما کمک می کند این است که اطلاعاتی را مستقیماً به دست آورید. این موضوع وقتی باید انجام شود که فقط کسب و کارهای انگشت شماری در لیست شما باقی مانده اند، بنابراین باید شروع به تحقیقات عمیق تری در مورد آن ها کنید.
همچنین می توانید با افرادی که در آن حرفه مشغول هستند گفت و گو کنید. آن‌ها می توانند دانش دست اول خود را در مورد آن شغل در اختیار شما قرار دهند. به طور مثال می توانید در شبکه اجتماعی لینکدین، به این افراد دسترسی پیدا کنید.

تصمیم خود را روشن کنید

 

تصمیم خود را روشن کنید

 

یکی دیگر از موارد مهم در تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار واضح بودن چیزی است که می ‌خواهد به آن برسید. بنابراین مطمئن شوید که دقیقاً چه تصمیمی می خواهید بگیرید، آِیا ایده روشن و واضحی در مورد آن دارید. آیا انتخاب می‌کنید کجا کسب و کار خود را راه اندازی کنید؟
با پاسخ به این سوالات راه خود را روشن کنید.

پیشنهاد مطالعه: کسب و کارهای کوچک پرسود خانگی

مهم‌ ترین اولویت های خود را بنویسید

هنگامی که در مورد تصمیم بعدی که باید بگیرید، به نتیجه واضحی رسیدید، 4 تا 7 اولویت مهم خود را در آن بنویسید. هنگام تصمیم گیری، افراد معمولاً روی مجموعه ای از اهداف بسیار محدود تمرکز می کنند. نوشتن فاکتورها به شما کمک می‌کند تا روی مهم‌ترین چیزها متمرکز بمانید.
برای اینکه این کار را راحت تر انجام دهید به سؤالات زیر پاسخ دهید.
تناسب شخصی – در مقایسه با فرد معمولی در این حرفه در دراز مدت، چقدر انتظار دارید که این کسب و کار برایتان سازنده باشد؟
رضایت شخصی – چگونه این مسیر سایر اولویت های شخصی مهم را که قبلاً پوشش داده نشده‌اند را برآورده می کند؟
سرمایه شغلی – آیا این گزینه به طور قابل ‌توجهی شما را در یک مسیر بلندمدت حمایت می کند، یا در غیر این صورت گزینه های بلندمدت بهتری برای شما وجود دارد؟
ارزش گزینه – اگر این گزینه را دنبال می کنید، برنامه های پشتیبان شما چقدر خوب هستند و چه میزان می توانند به شما کمک کنند؟
ارزش اطلاعات – ممکن است این مسیر یک گزینه بلندمدت برجسته برای شما باشد که در مورد آن مطمئن نیستید . بنابراین آیا می توانید آن را آزمایش کنید؟

کسب و کار خود را انتخاب کنید

 

فهرستی از کسب و کارهای مد نظرات تهیه کنید

 

در نهایی ترین قسمت تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار ، پس از انجام تمام تحقیقات ، احتمالاً آماده انتخاب شغل مورد نظر خود هستید. بنابراین بر اساس تمام اطلاعاتی که جمع آوری کرده اید، شغلی را انتخاب کنید که فکر می کنید بیشترین رضایت را برای شما به ارمغان می آورد.

اهداف خود را شناسایی کنید

پس از تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را مشخص کنید. این کار به ترسیم مسیری برای رسیدن به سرانجام کار در زمینه انتخابی شما کمک می کند. رسیدن به اهداف بلندمدت معمولاً حدود سه تا پنج سال طول می‌کشد، در حالی که معمولاً می‌توانید یک هدف کوتاه‌مدت را ظرف شش ماه تا سه سال محقق کنید.
با این حال اگر همه جزئیات را نمی دانید، کمی بیشتر در مورد آن تحقیق کنید. هنگامی که تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آوردید، اهداف خود را تعیین کنید.

یک برنامه اقدام شغلی بنویسید

 

یک برنامه اقدام شغلی بنویسید

 

یکی دیگر از کارهایی که بعد از تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار باید انجام دهید این است که یک برنامه اقدام شغلی، یک سند مکتوب که تمام مراحلی را که برای رسیدن به اهداف خود باید بردارید را مشخص می کند. بنابراین شما باید به آن به عنوان یک نقشه راه فکر کنید که شما را از نقطه A به B، سپس به C و D می رساند.
تمام اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود و گام هایی را که برای رسیدن به آن باید بردارید را یادداشت کنید. موانع پیش‌بینی‌شده‌ای را که می‌توانند بر سر راه دستیابی به اهداف شما قرار گیرند و راه‌هایی که می‌توانید بر آن‌ها غلبه کنید، وارد این لیست کنید.
ممکن است این کار کمی سخت به نظر برسد با این حال اگر بخواهیم صادقانه به این موضوع نگاه کنیم همین‌ طور هم هست. اما زمانی که بدانید چه می خواهید، ایجاد مسیر شغلی برای شما بسیار آسان تر است. هر چه زودتر انجام دادن این مراحل در درازمدت شما را از کشمکش و عدم اطمینان زیادی نجات می دهد.

کلام آخر

تصمیم گیری در انتخاب کسب و کار یکی از موضوعات بسیار مهم در زندگی هر فردی است که می تواند آینده او را بسازد به همین خاطر ابتدا باید خود را ارزیابی کنید و ببینید تیم شخصیتی شما چیست و بهترین کار برای شما چیست به همین خاطر ما در این مقاله مراحل مختلفی را بیان کردیم که به شما کمک می کند راه درست را برای انتخاب شغل را در پیش بگیرید.
با توجه به توضیحاتی که به شما در این مقاله ارائه کردیم به نظر شما چه مراحل دیگری در تصمیم گیری برای انتخاب کسب و کار وجود دارد؟
لطفاً نظر ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید