نیازهای مشتری

شرکت‌ها دوست دارند همیشه مؤثر و نو آور باشند و اغلب افراد از شرکت‌های موفق، صنایع محبوب‌تر یا محصولات پرکاربرد الهام می‌گیرند. با این حال کلید اصلی رشد یک کسب و کار مشتری آن می باشد. بله این مشتری‌ها هستند که دوام و پیشرفت کسب و کار شما را تضمین می‌کنند. مشتری راضی، به دوام و ماندگاری کسب و کار منجر شده و با تعریف از کسب و کار شما به آن رونق می‌بخشد.در واقع زمانی که شما به نیازهای مشتری توجه می کنید ،در واقع دارید چالش های زندگی این افراد را برطرف می کنید و به همین صورت،قطعا می توانید ،درآمدهای بسیار بالایی برای خودتان کسب کنید، تنها به شرطی که نیازهای مشتری را به دقت مورد بررسی قرار دهید.

نیازهای مشتری چیست؟

نیازهای مشتری چیست؟

انواع نیازهای مشتری انگیزه‌ای است که او را به خرید محصول یا خدمات ترغیب می‌کند. همین نیاز محرکه تصمیم گیری مشتری است. شرکت‌ها اغلب انواع نیاز مشتری را فرصتی برای حل مشکلات او یا ارزش بخشی به انگیزه اصلی او می‌دانند.

انواع نیازهای مشتری مربوط به محصول

1-نیاز مشتری: کارکرد

مشتری نیاز دارد که محصول یا خدمات شما درست کار کند و نیاز یا خواسته او را برطرف نماید.

2-نیاز مشتری: قیمت

مشتری‌ها بودجه مشخصی دارند که باید با آن محصول یا خدمات را دریافت کنند.

3-نیاز مشتری: راحتی

محصول یا خدمات شما باید راه حل راحت و قابل دسترسی باشد تا مشتری به سهولت آن را به کار ببرد.

4-نیاز مشتری: تجربه

تجربه استفاده از محصول یا خدمات باید آسان یا حداقل واضح باشد، تا مشتری بتواند آن را به کار ببرد.

5-نیاز مشتری: طراحی

محصول یا خدمات علاوه بر دردسترس بودن باید طراحی ساده‌ای داشته باشند تا به راحتی استفاده شوند.

6-نیاز مشتری: عملکرد

محصول یا خدمات باید عملکرد درست داشته باشد تا مشتری به اهدافش برسد.

7-نیاز مشتری: تاثیرگذاری

محصول یا خدمات باید برای مشتری تاثیرگذار باشد، وگرنه به فرایندی وقت گیر تبدیل می‌شود.

8-نیاز مشتری: سازگاری

محصول یا خدمات باید با محصولات دیگری که مشتری استفاده می‌کند سازگار باشد.

انواع نیاز های مشتری مربوط به خدمات

1-نیاز مشتری: همدلی

وقتی مشتری از خدمات مربوط به مشتری استفاده می‌کند به همدلی و درک افرادی که کمکش می‌کنند نیاز دارد.

2-نیاز مشتری: انصاف

مشتری انتظار دارد شرکت در مسائل مربوط به هزینه تا قوانین و مدت زمان آن انصاف را رعایت کند.

3-نیاز مشتری: شفافیت

مشتری دوست دارد با کسب و کاری همکاری داشته باشد که در خدمات خود شفاف باشند. از خروجی خدمات گرفته تا تغییرات قیمت و مشکلات رخ داده مسائلی هستند که باید آنها را با مشتری به طور شفاف مطرح کنید.

4-نیاز مشتری: کنترل

مشتری‌ها باید حس کنند از آغاز تا پایان معامله بر آن کنترل دارند و تسلط مشتری نباید با فروش به پایان برسد. باید مرجوعی کالا، تغییر اشتراک، تنظیمات و غیره را برای مشتری فراهم کنید.

5-نیاز مشتری: گزینه‌ها

مشتری‌ها حین آماده شدن برای خرید از شرکت باید گزینه‌های مختلف داشته باشند. برای آزادی عمل دادن به مشتری باید تنوع محصولات، اشتراک و گزینه‌های پرداختی را در اختیار مشتری قرار دهید.

6-نیاز مشتری: اطلاعات

مشتری از آغاز ارتباط با برند شما تا روزها و ماه‌ها پس از خرید به اطلاعات نیاز دارند. کسب و کارها باید در تهیه محتوای آموزشی وبلاگ، محتوای آموزنده و ارتباط مستمر با مشتری سرمایه گذاری کنند. تا مشتری برای استفاده بهتر از محصول یا خدمات اطلاعات مناسب داشته باشد.

7-نیاز مشتری: دسترسی

مشتری باید بتواند به تیم پشتیبانی و خدمات دسترسی داشته باشد. بنابراین باید برای مشتری کانال‌های ارتباطی ایجاد کنید. در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.

اگر پیش از اینکه مشتری نیازش را مطرح کند، کسب و کار شما تغییرات را ایجاد نماید، این موضوع به رشد، نوآوری و سوددهی منجر می‌شود. با این حال با وجود انواع نیازهای مشتری، چگونه باید با نیازهای آنان روبرو شوید؟

نحوه شناسایی انواع نیازهای مشتری

 

نحوه شناسایی انواع نیازهای مشتری

 

اولین قدم برای شناسایی انواع نیازهای مشتری تحلیل آنهاست که این موارد را شامل می‌شود: تناسب محصول/بازار، بازخورد مشتری، ورودی تیم خدمات و داده‌های خدمات مشتری که می‌توانید آنها را جمع آوری کنید. با این اطلاعات می‌توانید نیازهای مشتری و هرگونه مانع پیش رو را شناسایی کنید.

طبق گفته‌ی استیو جابز:

شما باید از تجربه مشتری کار را شروع کرده و به سمت تکنولوژی بروید. نمی‌توانید از تکنولوژی کار را آغاز کرده و بعد درباره اینکه در کجا آن را بفروشید، تصمیم بگیرید.

حالا فرقی نمی‌کند محصول می‌فروشید یا تکنولوژی، در هر صورت باید از گفته او تبعیت کنید. باید پیشینه مشتری، انتظارات آنها و تصوراتشان در برخورد با محصول را درنظر بگیرید. اگر با وجود این موارد فرایند خرید را طراحی کنید، می‌توانید نیازهای آنها را رفع کنید. اما این اطلاعات از تحلیل نیازهای مشتری به دست می‌آید.

تعریف تحلیل انواع نیازهای مشتری

 

تعریف تحلیل انواع نیازهای مشتری

 

تحلیلانواع نیاز مشتری در توسعه محصول و برند انجام می شود و با تحلیل و بررسی عمیق این اطمینان حاصل می‌شود که محصول یا پیام موردنظر مزیت‌ها، ویژگی‌ها و نقاط قوتی دارد که به مشتری کمک می‌کند. برای اینکه به خوبی انواع نیاز های مشتری را تحلیل کنید باید این کارها را انجام دهید:

۱.نظرسنجی تحلیل نیاز مشتری

نظرسنجی تحلیل نیاز مشتری

تحلیل انواع نیاز مشتری با کمک نظرسنجی‌ها به کسب و کار شما کمک می‌کند تا متوجه شوید شرکت‌های رقیب برای حل انواع نیاز مشتری چکار می‌کنند. در نظرسنجی باید سوالاتی در رابطه با برند و رقبا را بگنجانید. به علاوه باید به اطلاعات مشتری در رابطه با محصول و برند هم اشاره شود.

می‌توانید این سؤالات را به کار ببرید:

  •         سوالاتی درباره مزیت نکات مثبت و منفی برندتان
  •         سوالاتی از مشتری درباره گروه بندی برندتان با برندهای مشابه و رقیب
  •         سوالاتی درباره مقایسه و طبقه بندی برندها براساس میزان مصرفشان

۲.تحلیل استدلال جو

۲.تحلیل استدلال جو

پس از انجام نظرسنجی نیازهای مشتری می‌توانید با وجود جواب‌ها متوجه شوید چرا مشتری از شما خرید می‌کند و چه چیزی محصول و خدمات شما را از بقیه رقبا مجزا خواهد کرد. تحلیل استدلال جو با بررسی جوابها متوجه می‌شود چرا مشتری محصول شما را خریداری می‌کند. دلیل خریداری در سه طبقه بندی جای می‌گیرد:

  1. ویژگی‌ها: مشتری براساس ویژگی محصول یا خدمات آن را خریداری می‌کند. مثلاً اگر بخواهد کامپیوتر بخرد، سبک‌تر بودن و کوچک‌تر بودن کامپیوتر می‌تواند دلیل خرید آن باشد.
  2. مزایا: مشتری براساس مزیت‌های یک محصول آن را ترجیح داده و خریداری می‌کند. مثلاً کامپیوتر را به دلیل هماهنگی آن با سیستم های وایرلس دیگر می‌خرد.
  3. ارزش‌ها: مشتری محصول را به خاطر ویژگی‌های منحصر به فردش خریداری می‌کند، چون حس می‌کند محصول می‌تواند نیازهای مشتری را رفع کند. مشتری تصور می‌کند با یک کامپیوتر خاص خلاقیت و هنر بیشتری داشته و می‌تواند به فرصت‌های هنری شخصی و حرفه‌ای دست یابد.

همانطور که می‌دانید انواع نیازهای مشتری و دلایل تصمیم گیری در خرید در هر شخص متفاوت است. به همین دلیل نظرسنجی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. از اینجا متوجه می‌شوید قرار است کدام یک از انواع نیازهای مشتری را حل کنید و با بهبود کدام یک می‌توانید در بازار رقابت پیروز شوید.

۳.بازخورد مشتری

بازخورد مشتری

اگر دوست دارید بدانید مشتری درباره کسب و کار شما چه تصوری دارد از آن‌ها سؤال کنید. مصاحبه با مشتری و اعضای تیم خدمات به تحلیل نیازهای مشتری و بهبود چرخه زندگی او کمک می‌کند. با جمع آوری داده‌ها توسط تحلیل انواع نیاز مشتری متوجه می‌شوید چه موانعی بر سر راه خرید مشتری وجود دارد که مانع از انجام فرایند خرید می‌شود.

پیشنهاد ما به شما : آموزش فروش

سخن پایانی

از اینکه تا پایان مقاله نیازهای مشتری همراه من بودید از شما متشکرم،در این مقاله سعی کردیم نیازهای مشتری و راه حل برای رفع نیازهای مشتری را برای شما مطرح کنیم.

اگر در خصوص این مقاله نظر و یا صحبت خاصی دارید ،می توانید در بخش نظرات برایمان بنویسید و مطمئن باشید که کارشناسان مجموعه ماهان تیموری با اشتیاق پاسخگو شما خواهند بود.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید