حمید محمدی و سعید محمدی چه کسانی هستند و چگونه توانستند چنین کسب و کاری را راه اندازی کنند. با این تفاسیر میتوان از دیجیکالا با مدیریت موسس دیجی کالا – به عنوان یکی از موفقترین استارتاپهای کنونی ایران نام برد که در یک دهه اخیر قدم به قدم پیشرفت کرده و با پشت سر گذاشتن چالش های مختلف توانسته در حال حاضر تبدیل به بزرگترین خرده فروشی اینترنتی خاورمیانه شود.
بسیاری از کسب و کارهای موفق دارای صاحبانی هستند که با اقدام های ساده ای شروع کرده اند و توانسته اند قد به قدم پیشرفت کنند و به موفقیت دست پیدا کنند . یکی از این افراد مالک دیجی کالا است . این کسب و کار که با همکاری دو برادر شروع شد و هم اکنون یکی از برندهای معروف ایران شده است.
آن ها با یک وب سایت شروع کردند و کمک کم به این فکر افتادن که محصولاتی را در وب سایت خود به فروش برسانند که در نهایت در این کار موفق شدند و بدین ترتیب کسب وکار دیجی کالا به وجود آمد.
دیجیکالا موفق شده تا به مستعدترین استارتاپ کشور تبدیل شود؛ به طوری که به گفتهی موسسین این استارتاپِ رو به رشد، دیجیکالا فاصلهی بسیار اندکی با رسیدن به ارزش یک میلیارد دلاری دارد تا رکورد جدیدی را در میان استارتاپهای ایرانی به نام خود ثبت کند.
دیجیکالا طی دو، سه سال اخیر به پربازدیدترین فروشگاه خرده فروشی اینترنتی خاورمیانه تبدیل شد، حال آنکه شتاب رشد بالای این استارتاپ ایرانی ،روند صعودی خود را ادامه میدهد، حمید محمدی و سعید محمدی به عنوان بنیانگذاران دیجیکالا امیدوار هستند تا این روند ادامهیافته و طی ماههای آینده شاهد تبدیل شدن دیجیکالا به بزرگترین فروشگاه اینترنتی منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر فروش باشند.
موسس دیجی کالا ،خود را در بستری آغاز کرد که در دهه هشتاد شمسی نیاز به وجود چنین امکاناتی در میان جوانان کاملا احساس میشد، و البته که سن و سال جوان موسسین این شبکه فروش اینترنتی محصولات گویای این حقیقت است.
حمید محمدی و سعید محمدی
برادران محمدی
حمید و سعید محمدی در اسفند ماه سال 1358 در محله ابوذر تهران و در خانواده ایی پر جمعیت متولد شدهاند. مادر خانه دار و پدر به شغل نانوایی در نانوایی خودش مشغول بود.
خانوادهایی با 11 فرزند که از لحاظ سطح درآمدی و تحصیلات پدر و مادر بسیار معمولی بودند، ولی سبک زندگی متمایز از بافت اجتماعی منطقه سکونتشان، از آنها خانوادهایی تحصیلکرده که پدر و مادر به تحصیل اهمیت بسیاری میدادند،ساخت.
حمید و سعید محمدی دوره ابتدایی را با هم در همان محله ابوذر در یک مدرسه گذراندند، ولی حمید دوره راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه تیزهوشان شهید بهشتی شهرری طی نمود و سعید در مدرسه نمونه دولتی ابن سینا، در میدان قزوین دوران مدرسه را سپری کرد و در نهایت هر دو در پایان دوره متوسطه دیپلم ریاضی گرفتند.
حمید محمدی در رشته مهندسی صنایع دانشگاه خواجه نصیر و سعید محمدی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات، تحصیلات کارشناسی خود را به پایان رساندند.
در ادامه هر دو موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته MBA شدند.
صاحبان دیجی کالا
حمید و سعید محمدی، صاحبان دیجیکالا در رابطه با میزان حمایت خانواده در فعالیتهایشان در دوران نوجوانی اینگونه میگوید:
خانواده کاملا ما را حمایت میکردند و معمولا ابزارها را برایمان تهیه میکردند، برادر بزرگترما خیلی از این ابزارها را برایمان فراهم میکرد و از ما حمایت می کرد، از ابزارهای نجاری، ابزارهای مدلسازی تا گِل و…
یادم میآید سالهای آخر مدرسه و دوره دبیرستان خیلی درگیر موضوعاتی مثل خودرو شده بودیم، مجله ماشین میگرفتیم و تک تک شمارهها را دقیقهای که میآمد روی کیوسک میخریدیم.
ما خیلی امکاناتی نداشتیم ولی خیلی کنجکاو بودیم، دنبال این بودیم که چیزهای مختلفی طراحی کنیم و بسازیم، آزمایش انجام بدهیم، حیوان نگهداری میکردیم، تخم مرغ را زیرمرغ میگذاشتیم تا به دنیا آمدنش را ببینیم، حشرات را بررسی میکردیم و… این کارهایی بود که ما از 4، 5 سالگی تا دوران دیپلم انجام می دادیم.
انگار این کنجکاوی از ابتدا در وجود ما نهادینه شده بود.
ظهور پدیده ایی به نام کامپیوتر
در حقیقت موسس دیجی کالا ،در دورانی که کمتر کسی آشنایی با کامپیوتر و تکنولوژی های به روز دنیا داشت؛ این دو برادر یعنی حمید محمدی و سعید محمدی در خانه مشغول کشف دنیای جدیدی از تکنولوژی بودند.
از سال ۷۱، ۷۲ که کامپیوترهای PC کمتر جایی بود، ما درخانه کامپوتر داشتیم و با آن کار میکردیم. برادر بزرگ ما در شکل دادن مسیر حرکتمان خیلی تاثیر گذار بوده، او این کامپیوتر را خرید و ما هم خیلی جدی کار میکردیم. از آن کامپیوترهای فلاپی بزرگ بود و ما بدون ماوس با کیبورد اتوکد کار میکردیم.
ما با کامپیوتر هیچ وقت بازی نکردیم؛ بازی نوشتیم، بازی ساختیم ولی هیچ وقت بازی نکردیم.
داشتن کامپیوتر و کار کردن با آن باعث شده بود که ما در دانشگاه هم نسبت به بقیه دانشجویان جلوتر باشیم.
همان سال های اول بعد از خرید کامپیوتر اینترنت هم داشتیم، اگر اشتباه نکنم سال 75، 76 بود، هنوز اینترنت تحت وب نبود و در محیط تحت DOS کار میکردیم. دوست براردم که مهندس کامپیوتر بود، آمد خانه و اینترنت را وصل کرد و به ما یاد داد.
برادر بزرگم از همان ابتدا حامی ما بود و تمام تلاش خودش را انجام می داد تا یک سری از امکانات را برای ما تهیه کند.
کسب درآمد هزار تا میلیارد
روزهای کودکی حمید و سعید محمدی همواره با آموزش و یادگیری مهارتهای آنچه که امروزه به آن دو کمک کرده تا برسند به جایگاه کنونی، سپری شده است.
سعید محمدی در رابطه با کار در نانوایی پدر میگوید:
کمتر از برادرهای بزرگ تر در مغازه مشغول بودیم، کمی که بزرگ تر شدیم پشت دخل نانوایی میایستادیم. در دوره نوجوانی معمولا کارهای ساده انجام میدادیم و بیشتر تابستان ها سرگرم کارهای خودمان بودیم، درخانه پدری زیر زمین داشتیم و معمولا صبح تا شب آن جا بودیم؛ نجاری میکردیم، با خمیر و کاغذ ماکت درست میکردیم.
تا این که آن ها متوجه شدند که کسب درآمد اینترنتی می تواند گام بزرگی رشد کسب و کار باشد.
حمید محمدی: ما قبل از ورود به دانشگاه، پس از کنکور کار را شروع کردیم؛ هر دو در بخش طراحی یک شرکت قطعه سازی موتورسیکلت مشغول شده بودیم و یک سال آن جا بودیم؛ در دوره دبیرستان به موضوعاتی مثل اتوکد و 3D studio خیلی مسلط شده بودیم.
به همین خاطر به محض این که وارد قطعه سازی شدیم، کار جدی انجام دادیم، بعدها به طراحی کفش رو آوردیم، برادربزرگترمان کارخانه کوچک تولید کفش راه اندازی کردهبود و ما هم آن جا کفش طراحی میکردیم.
تقریبا از همان سال اولی که دانشگاه رفتیم دیگه هزینههای زندگی و تحصیل را خودمان می دادیم؛ یادم هست درآوردن پول شهریه خیلی سخت بود.
جرقه آغاز موفقیت این دو برادر ( حمید محمدی و سعید محمدی)
جرقه ایده شکل گیری کسب و کاری با نام دیجی کالا با تجربه ی تلخ خرید یک کالا:
سعید محمدی و حمید محمدی اینگونه از شکلگیری دیجی کالا میگویند:
دوربین دیجیتال تازه آمده بود (شاید دو، سه سال بود) و علاقه به عکاسی دیجیتال ما را به فکر خرید دوربین انداخت، علاقه داشتیم که جدی و حرفهای عکاسی کنیم.
خلاصه تصمیم گرفتیم با هم یک دوربین SLR دیجیتال بخریم، شاید آن زمان بالای یک میلیون تومان قیمت داشت و گران بود.
چون پول پس اندازمان بود و با زحمت به دست آورده بودیم، برایمان خیلی مهم بود که دوربین درستی بخریم.
بنابراین شروع کردیم به بررسی کردن که چه دوربین باید بخریم، با چه تجهیزات و لنزی و… با دوستان و آشنا ها صحبت کردیم، با کسانی که عکاسی میکردند صحبت کردیم و البته باید بگویم که عموما هنوز کسی از فضای عکاسی دیجیتال و جزییات آن خیلی مطلع نبود و همه به دوربینهای آنالوگ مسلط بودند.و این کار ما را در رسیدن به اطلاعات مناسب سخت کرده بود.
سال ۸۴ بود، بنابراین به فکر راه دیگری افتادیم و یکی از گزینههایی که این موقع ها همیشه درآستین داشتیم و داریم، استفاده از اینترنت است، کاری که خیلی آن زمان هنوز مرسوم نبود.
تو اینترنت سرچی کردیم و دیدیم یک سایتهایی هست مثل دی پری ویو (dpreview.com) که کارشان اصلا همین است؛ راهنمایی و نقد و بررسی کردن محصولاتی که دارای پیچیدگی هستند؛ مثل دوربین، وسایل صوتی و تصویری و…
پس از طریق این سایتها با محصولات مختلف، برندهای متنوع و مقایسه مدلها با همدیگر و امکانتشان آشنا شدیم و درنهایت تصمیم نهایی را برای خرید دوربین گرفتیم. آنقدر بررسی کرده بودیم که دیگر برای خودمان هم ماجرا جالب شده بود.
مدل Nikon D7 انتخاب کردیم، در نهایت یک مغازه پیدا کردیم در جمهوری که دوربین را موجود داشت، کلی ذوق داشتیم و خیالمان راحت بود که بالاخره دوربینی را که میخواستیم پیدا کردهایم.
دوربین را خریدیم و آمدیم خانه ولی تا جعبه را باز کردیم متوجه شدیم که لنز دوربین را عوض کردهاند و لنز ضعیف تری روی آن گذاشتهاند که نه لرزشگر دست داشت و نه فوکوس خودکار.
به جزیئترین موضوعات توجه کرده بودیم ولی در نهایت سر لنزی که اهمیتش خیلی زیاد بود سرمان کلاه رفته بود. واقعا برایمان خیلی ناراحت کننده بود،چون اون پول، تمام پس اندازمون بود و پول زیادی برایمان بود .
یعنی نهایت یک تجربه خوشایند بررسی و انتخاب یک محصول دیجیتال به پایان تلخ خرید منتهی شد.
موسس دیجی کالا ، اما از این تجربه تلخ استفاده کردند و به جای اینکه در حسرت پول از دست رفته شان و یا کلاهی که سرشان گذاشته شده بود ،باشند .
سعی کردند که این مشکل را به طور کلی بر طرف کنند.
خرید دوربین تلنگری شد برای تاسیس بزرگترین شبکه خرید و فروش اینترنتی ایران
خرید دوربین تلنگری شد برای تاسیس بزرگترین شبکه خرید و فروش اینترنتی ایران
طلوع دیجی کالا
دیجیکالا بهمن ماه سال ۱۳۸۵ متولد شد.
این دو برادر موفق (حمید محمدی و سعید محمدی)، با در اختیارگرفتن دفتر کار کوچکی در خیابان مفتح که متعلق به برادر آنها بود و استخدام ۵ نیرو، با سرمایهای ۱۰ میلیون تومانی دیجیکالا را راهاندازی کردند.
دیجیکالا با دو تولیدکنندهی محتوا، یک مسئول خرید، یک حسابدار و یک پیک برای تحویل کالا کار خود را آغاز کرد.
در دورانی که محتوا معنای امروزی خودش رو پیدا نکرده بود و فضای وب فارسی دچار فقر محتوای غنی بود بنیان گذاران دیجی کالا در فضایی با نام دیجی کالا با تاکید و تمرکز بر روی ارائه محتوای خوب در حیطه گجتهای دیجیتال، با سرعت رتبههای بالای جستجوی گوگل را تصاحب کرده و از این رو در فاصلهی چند هفته پس از آغاز فعالیت رسمی خود، اولین فروش را تجربه کرد.
محتوا به اندازهای برای موسس دیجی کالا اهمیت داشت که دیجیکالای جوان تنها اقدام به اضافه کردن محصولاتی میکرد که محتوایی با کیفیت برای آن تهیه میشد.
در همین راستا، مدیران دیجیکالا از ابتدا شعار “Content is The King” را به عنوان یکی از شعارهای خود همواره رعایت میکنند، حال آنکه این شعار امروزه کامل تر شده است و بصورت “Content is not King, It is the Kingdom” بر دیوارهای بخش تولید محتوای دیجیکالا نقش بسته است.
به گفتهی بنیان گذاران دیجی کالا ، دیجیکالا با توجه به خلا موجود همزمان با پیشرفت سرعت نفوذ اینترنت، با شتاب بالایی رشد کرد و موفق شد تا در طول سه ماه اول فعالیت خود، سوددهی را تجربه کند.
درخشش دیجی کالا
یکی از مواردی که دیجیکالا در سالهای ابتدایی بسیار به آن پایبند بود، عدم پیروی ۱۰۰ درصدی از نوسانات قیمت دلار بود.
دیجیکالا تا سال ۱۳۸۸ رشد سالیانهی ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده و موفق شده بود تا مشکلات کلیدی را پشت سر بگذارد.
قویتر شدن هر چه بیشتر بنیان اقتصادی دیجیکالا پس از سه سال باعث شده بود تا این فروشگاه اینترنتی بتواند در برابر نوسانات قیمت دلار در سالهای آینده مقاومت کرده و مشتریان خود را راضی نگه دارد.
به گفتهی بنیان گذاران دیجی کالا ، حاشیهی سود پایین و بعضا به جان خریدن ضرر در فروش محصولات پس از سال ۱۳۸۸ که بیشتر زاییدهی افزایش قیمت دلار بود، باعث شد تا دیجیکالا همچنان به رشد ادامه داده و مشتریانش را راضی نگه دارد.
به گفتهی موسس دیجی کالا ،در روزهایی که فروشندگان و تامینکنندگان کالاهای دیجیتال به موجب افزایش نرخ دلار سیاست عدم عرضه یا افزایش نجومی قیمتها در پیش گرفته بودند، دیجیکالا به لطف موجودی انبار خود، محصولاتش را با قیمتی معقول و پایینتر از بازار در اختیار مشتریانش قرار داده بود. و همین امر ،تاثیر چشمگیری در روند پیشرفت دیجی کالا داشت.
موج اول سرمایه گذاران
دیجیکالا اولین پیشنهاد سرمایهگذاری خود را از سوی کمپانی Naspers طی آخرین روزهای سال ۱۳۹۰ دریافت کرد.
پس از انجام مذاکرات تکمیلی، به یکباره و بر اثر اتفاقات سیاسی که در سالهای ۹۰ و ۹۱ روی داد، نسپرس تصمیم گرفت تا وارد ایران نشود.
همزمان با سیاستگذاری برای گسترش خدمات و کالاها، سرآوا، به عنوان یک صندوق سرمایهگذاری داخلی به سراغ دیجیکالا آمد و دوباره مذاکرات برای سرمایهگذاری در دیجیکالا آغاز شد که در نهایت باعث سرمایهگذاری سرآوا در دیجیکالا شد.
دیجیکالا پس از سرمایهگذاری سرآوا در سال ۱۳۹۱ روند رو به رشد خود را همچنان ادامه داد.
بطوریکه در سال ۱۳۹۲ این فروشگاه اولین مرکز پردازش کالای خود را راهاندازی کرد. دیجیکالا در نهایت موفق شد تا پس از برنامهریزی فراوان در سال ۱۳۹۳ گسترهی محصولات خود را به کالاهای غیر دیجیتال افزایش داده و طیف گستردهای از محصولات را پوشش دهد.
حمید محمدی و سعید محمدی، همزمان با انجام مذاکرات در فکر گسترش دامنهی فروش محصولات خود و تبدیل شدن به فروشگاهی اینترنتی بودند که فقط لوازم الکترونیک و گجتهای دیجیتال به فروش نمیرساند.
هرچند این سیاست چالشهایی برای دیجیکالا در پی داشت، اما به اعتقاد بنیان گذاران دیجی کالا عدم پوستاندازی و تمرکز روی محصولات الکترونیک دیجیکالا را در موقعیتی خطرناک قرار میدهد و باعث میشد تا در صورت ورود رقیبی قدرتمند، با چالشهای جدیتری روبرو شوند.
پس از سرمایهگذاری سرآوا در دیجیکالا، فرآیند اضافه کردن کالاهای غیردیجیتال وارد فاز عملی شده و در واقع سیاستگذاری برای تبدیل شدن به فروشگاهی برای همهی اجناس آغاز شد.
دیجیکالا از فروشگاهی برای خرید کالای دیجیتال ،به فروشگاهی برای خرید دیجیتالی کالا تبدیل میشد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که دیجیکالا بیش از یک سال زمان صرف برنامهریزی برای این کار کرد و حتی برای تصمیمگیری بهتر در رابطه با استراتژیهای تبلیغاتی به سراغ چندین آژانس فعال در حوزهی تبلیغات نیز رفت.
نهایتا دیجیکالا فرایند اضافه کردن کالاهای غیر دیجیتال را با اضافه کردن لوازم خانگی آغاز کرد.
مدیران دیجیکالا همزمان با انجام مذاکرات در فکر گسترش دامنهی فروش محصولات خود و تبدیل شدن به فروشگاهی اینترنتی بودند که فقط لوازم الکترونیک و گجتهای دیجیتال به فروش نمیرساند.
هرچند این سیاست چالشهایی برای دیجیکالا در پی داشت، اما به اعتقاد حمید محمدی و سعید محمدی، عدم پوستاندازی و تمرکز روی محصولات الکترونیک دیجیکالا را در موقعیتی خطرناک قرار میدهد و باعث میشد تا در صورت ورود رقیبی قدرتمند، با چالشهای جدیتری روبرو شوند.
پس از سرمایهگذاری سرآو در دیجیکالا، فرآیند اضافه کردن کالاهای غیردیجیتال وارد فاز عملی شده و در واقع سیاستگذاری برای تبدیل شدن به فروشگاهی برای همهی اجناس آغاز شد.
دیجیکالا از فروشگاهی برای خرید کالای دیجیتال به فروشگاهی برای خرید دیجیتالی کالا تبدیل میشد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که دیجیکالا بیش از یک سال زمان صرف برنامهریزی برای این کار کرد و حتی برای تصمیمگیری بهتر در رابطه با استراتژیهای تبلیغاتی به سراغ چندین آژانس فعال در حوزهی تبلیغات نیز رفت.
نهایتا دیجیکالا فرایند اضافه کردن کالاهای غیر دیجیتال را با اضافه کردن لوازم خانگی آغاز کرد.
موج دوم سرمایه گذاران
دیجیکالا در سال ۱۳۹۴ مذاکرات برای جذب دومین دور از سرمایهی خود را آغاز کرد.
دومین دور سرمایهی دیجیکالا در سال ۱۳۹۴ با توافق برای جذب ۱۰۰ میلیون دلار از سوی کمپانی هلندی IIIC نهایی شد.
منابع حاصل از این سرمایهگذاری برای بهبود زیرساختهای لجستیکی، توسعهی پلتفرم نرمافزاری، خلق فرصتهای شغلی بیشتر در سراسر کشور، تأسیس بزرگترین مرکز پردازش کالای خاورمیانه و راهاندازی مرکز مجازی فروشندگان و تولیدکنندگان ایرانی (Marketplace) اختصاص یافته است.
دیجیکالا نیمهی نخست دههی ۹۰ شمسی را با یک پوستاندازی دیگر آغاز کرد.
دیجیکالا در سال ۱۳۹۵ دیگر یک فروشگاه اینترنتی نبود و ساختار خود را به یک هلدینگ تغییر داد.
از جملهی مواردی که باید در مورد عملکرد یک دههی اخیر دیجیکالا به آن اشاره کرد، عملکرد مالی این بنگاه اقتصادی قبل و پس از ورود سرمایهگذار است.
هرچند دیجیکالا در پنج سالابتدایی فعالیت خود بصورت مستقل حتی به سوددهی بالایی نیز دست یافته بود، اما در پنج سال دوم و پس از ورود سرمایهگذار که همزمان با افزایش شتاب توسعه زیرساختی در دیجیکالا بود، این هلدینگ دیگر سودده نبوده که البته این موضوع مختص دیجیکالا نیست.
برای مثال آمازون با وجود اینکه فروشگاهی اینترنتی با گسترهای جهانی است نیز در سالهای اخیر پس از چند فصل ضرردهی، اخیرا موفق شده تا به لطف حوزههایی نظیر سرویسهای ابری به سوددهی برسد.
در واقع دیجیکالا هزینهی رشد و توسعهي پرشتاب را به جان خریده و از اینرو تبدیل شدن به یک بنگاه بزرگ اقتصادی پربازده را به سود کوتاه مدت ترجیح داده است.
از سعدی تا هلدینگ
بنیان گذاران دیجی کالا اولین دفتر کار خود را در سال 1385در خیابان سعدی شمالی با یک گروه 7 نفره و سرمایه حدودی 20 میلیون تومان، راه انداختند و راه های درامد زایی در کسب و کارشان را گسترش دادند .
و حالا در سال 1395 در آستانه تبدیل به هلدینگی هستند که بسیار موفق و درخشان عمل کرده است.
سال ۱۳۹۵ شمسی مصادف با تبدیل شدن دیجیکالا به یک هلدینگ بود.
دیجیکالا در سال ۱۳۹۵ با تشکیل هلدینگ دیجیکالا، دو فروشگاه دیگر را نیز در کنار دیجیکالا زیر چتر هلدینگ خود قرار داد.
دیجیاستایل به عنوان فروشگاه اینترنتی مخصوص مد و فشن راهاندازی شد.
فیدیبو نیز که به عنوان یک استارتاپ مستقل کار خود را آغاز کرده بود، مورد توجه دیجیکالا قرار گرفت و دیجیکالا برای ورود به عرصهی فروش محتوای الکترونیکی و صوتی با هدف تسهیل دسترسی به کتابهای مختلف برای اهالی فرهنگ و همچنین ترویج فرهنگ کتابخوانی، در یکی از استارتآپهای فعال فروش کتاب الکترونیکی، فیدیبو، سرمایهگذاری کرد.
هلدینگ دیجیکالا با سرمایهگذاری در فیدیبو و تاسیس دیجیاستایل تشکیل شد.
تعداد کارمندان این شرکت در طول یک دهه فعالیت بیش از ۴۰۰ برابر افزایش پیدا کرده بود.
دیجی کالا در این زمینه آماری خارقالعاده را به جای گذاشت.
آینده بنیان گذاران دیجی کالا : فراتر از مرزها
به گفتهی برادران محمدی دیجیکالا در طول ۱۱ سال اخیر به تمام اهداف تعیین شده دست پیدا کرده است.
این استارتاپ به ترتیب پس از تبدیل شدن به بزرگترین فروشگاه اینترنتی در ایران، در نهایت با کسب عنوان بزرگترین خرده فروشی اینترنتی ایران برای تمام کالاها، گوشه چشمی به ثبت رکورد در مقایسه با رقبای منطقهای داشته باشد.
بنابر آخرین اطلاعات ارائه شده توسط مدیران دیجیکالا، این فروشگاه اینترنتی با در اختیار داشتن بیش از 15 میلیون کاربر ثبت نام کرده و 9 میلیون کاربر با تجربه خرید در آستانهی عبور از سوق (Souq) و تبدیل شدن به بزرگترین فروشگاه اینترنتی خاورمیانه از نظر فروش است.
البته این تنها رکوردی نیست که دیجیکالا موفق شده تا در بازهی منطقهای به دست بیاورد؛ مرکز پردازش دیجیکالا واقع در جادهی فتح مساحتی ۵۰ هراز مربعی داشته و بزرگترین مرکز پردازش کالا در خاورمیانه است.
برای درک بزرگی این مرکز پردازش کافی است تا بدانیم که طول نوار نقالهی (Conveyor) بکار رفته در این مرکز نزدیک به ۲ کیلومتر است.
براساس آمارهای ارائه شده توسط بنیان گذاران دیجی کالا انبار دیجیکالا برای ۴ میلیون کالا ظرفیت داشته و امکان پردازش بیش از ۳۰۰ هزار کالا را فراهم آورده است.
به گفته بنیان گذاران دیجی کالا ،برند آن ها به عنوان یک برند ملی و استارتاپ موفق داخلی در نظر دارد تا وارد بازار کشورهای خاورمیانه شود.
بهطور حتم ورود این کسب و کار و سایر استارتاپ و کسب و کارها به بازار کشورهای همسایه میتواند اقتدار کشورمان را در منطقهی خاورمیانه به مراتب افزایش دهد.
دیجیکالا به عنوان یک برند ملی و استارتاپ موفق داخلی در نظر دارد تا وارد بازار کشورهای خاورمیانه شود.
بهطور حتم ورود این کسب و کار و سایر استارتاپ و کسب و کارها به بازار کشورهای همسایه میتواند اقتدار کشورمان را در منطقهی خاورمیانه به مراتب افزایش دهد.
نقشه راه مالک دیجی کالا :
نکتهایی که مسیر رشد و پیشرفت بنیان گذاران دیجی کالا را ارزشمند و طلایی کرده، تیزهوشی در کشف فرصتها در دل نیاز جامعه در تمام طول راه طی شده، تا به اینجای کار بوده است.
مالک دیجی کالا با تیز هوشی، نیاز جامعه را خیلی خوب درک و تشخیص دادند و البته نکته مهم دیگر اجرای ایده است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد، که اگر شاهد چنین درخششی هستیم قطعا مشروط به تلاشی بیوقفه از سوی بنیانگذاران این مجموعه موفق است.
قطعا در این مسیر خیلی سختی کشیده اند،قطعا با چالش های مختلفی روبرو شدند که شاید هر کدام از این چالش ها ،یک کسب و کار را به سمت سقوط بکشاند، اما بنیان گذاران دیجی کالا سعی کردند به جای اینکه از ادامه دادن دست بکشند،همان چالش را تبدیل به یک فرصت کنند.
برند برای یک کمپانی مثل شهرت برای یک شخص است. شما شهرت را با تلاش برای انجام درست کارهای سخت بدست میآورید.
“جف بزوس”
و در آخر :
بنیان گذاران دیجی کالا در خانواده پرچمعیت در منطقه جنوب شهری تهران به دنیا آمدهاند، در طول رشد و پرورش خود هیچگاه امکانات خاص و ویژهایی نداشتند، هزینه زیادی برای آموزش صرف نکردند ولی در ادامه شاهد رشد و پیشرفتی بودیم که همگان را تحت تاثیر قرار داده است.
زمانی که دقیق تر به اطرافمان نگاه می کنیم ،متوجه می شویم که در این سرزمین افراد زیادی هستند که با حداقل امکانات دست به کار آفرینی زدند ،افرادی که در ابتدا امکانات زیادی نداشتند و به اصطلاح از صفر شروع کردند مانند بابک بختیاری،ماهان تیموری و …
این افراد هیچ گاه از اهدافشان کوتاه نیامدند، در صورتی که قطعا در این راه،چالش های بسیار متفاوت و سختی را گذرانده اند اما تنها به پیشرفت فکر کرده اند.
سوالات متداول
[sp_easyaccordion id=”111438″]
51 پاسخ
با سلام و عرض ارادت بنده برای پیشبرد یک استارتاپ بزرگ نیازمند راه ارتباطی (( ایمیل )) با اقای حمید محمدی مدیر عامل دیجی کالا هستم . بسیار سپاسگزارم در این راستا به بنده کمک کنی تا راه ارتبطی با اقای محمدی را داشته باشم .
درود بر شما وقت بخیر شماره همراه خودتون رو راسال بفرمایید جهت مشاوره با شما ارتباط بگیرند ارادتمند شما
ارزش شرکت دیجی کالا چقدره ؟
امروزه ارزش شرکت دیجی کالا بای یک میلیارد دلار است.
سلام
کسی میدونه که ثروت حمید محمدی چه قدره و با دیجی کالا چه قدر ثروتمند شده ؟
ثروت برادران محمدی در سال ۱۴۰۰، برابر با ۸ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان است.
مالکان دیجی کالا واقعا انسان های موفقی تو کسب و کار آنلاین هستند
تشکر از مقاله خوبی که راجبه موسس دیجی کالا گذاشتید
سلام
کاش تو مقالتون می گفتید که صاحب دیجی کالا اهل کجاست ، برام جالبه بدونم
فکر می کردم بنیانگذار دیجی کالا یک شخص باشه ، مقاله جالبی بود مرسی
سلام و درود خدمت شما دوست عزیز. خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده . قطعا همکاری این دوبرادر باهم خیلی تونسته به این موفقیتشن کمک کنه و باعث شدن کارآفرینای موفقی توی این حوزه بشن و با خدمات خودشون باعث ایجاد راحتی و دسترسی افراد به وسایلی بشن که شاید زمان و هزینه زیادی از افراد رو هدر می داد.
حمید محمدی واقعا انسان موفقی هست ، مرسی از این که راجبه ایشون مقاله نوشتید.
درود خدمت شما دوست عزیز. خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده. رسالت ما هرچه پیشرفت شما در تمام حوزه های زندگی هست و ما در این سایت اطلاعات بیشتری در مورد افراد موفق براتون قرار می دیم تا شما بتونید از این افراد الها بگیرید.
حمید و سعید محمدی یکی از موفق ترین انسان هایی هستند که من تو حوزه کسب و کار دیدم.
دي جي كالا، یکی از بزرگترین سایت های فروشگاهی هست و من خیلی ازش خرید کردم ،سرویس دهیشون عالیه ، ممنونم بابت این مقاله
سایت موسسان دیجی کالا الگوی خیلی از سایت های فروشگاهی هستند ، مرسی از مقاله های خوبتون
برادران محمدی دیجی کالا یه سایت فروشگاهی درست کردند که تو همه چیز اوله ، من هر چیزی سفارش دادم هم به موقع آوردند و هم کالای سالم به دستم رسوندند
حمید محمدی ، آدم خیلی موفقی هست و من دوس دارم بتونم برای فروشگاه خودم سایتی مثل دیجی کالا راه بندازم
حمید و سعید محمدی واقعا کارشون درسته و آدمای موفقی هستند ، مرسی از مقاله خوبتون
سلام کسی میدونه دفتر مرکزی دیجی کالا کجاست؟
برادران محمدی واقعا انقلاب کردند با دیجی کالا و کمک خیلی زیادی کردن
سلام دوست من خیلی خوشحالم که مقاله بنیانگذاران دیجیکالا رو مطالعه کردید و برداشت خودتون از مقاله رو برای ما به اشتراک گذاشتید.
به شما پیشنهاد می کنم که سایر مقالات سایت رو هم مطالعه بفرمایید.
برادران محمدی درس های بزرگی به من دادند.حمید و سعید محمدی تونستند نشون بدند که خواستن توانستن است.حمید محمدی یکی از الگو های من در زندگی است.واقعا باید احسنت گفت.
حمید محمدی و مجید محمدی واقعا الگوهای خوبی برای راه اندازی کسب و کار و رشد هستند من به شخصه خیلی ازشون یاد گرفتم.
کارشون کپی بوده از آمازون اما بهرحال اینکه تونستن به موقع استارت بزنن هم خودش….
برام جالب بود که کسب و کارشون رو در سن 27 سالگی استارت زدن
باسلام شما فوق العاده هستید.
عالی واقعاً خداروشکر همچین افراد موفق و باهوشی تو جامعه هنوز زنده کی میکنن
سلام دوست عزیز بله واقعاً باید قدر همچنین افرادی را بدونیم. البته همه ما باید در زندگیمون به جایی برسیم که وقتی داستان زندگیمون رو برای دیگران تعریف می کنیم همه از اون امید بگیرند و در زندگی خودشون به کار بگیرند.
با اونکه نمونه های زیادی ازداستان زندگی های موفق وجود داره ولی این هم انصافا جالب بود..
سلام دوست عزیز امیدوارم حالت عالی باشه
بله واقعاً داستان برند دیجی کالا داستان جالبی هست. البته که اغلب افرادی که موفق شدند همچنین داستانی داشتند. یعنی یک نیازی رو واقعاً از اعماق وجود در زندگی احساس کردند و بعد تلاش کردند که اون نیاز رو رفع کنند.
واقعا عالی بود ما باید افتخارکنیم به یه همچین جوونایی و باید درسی بشه برا ما و اونارو الگوی زندگیمون قرار بدیم
نان حلال ان مرد نانوا و تلاش و پشت کار و تیز هوشی دو برادر عامل موفقیتشان بوده و خداوند این لطف رو بهشون کرده که الان جزء کارآفرینان بزرگ این مملکت هستند .چه چیزی بالاتر از این هست .
پاینده و بر دوام باشین…
اگه یه کار درست و حسابی و کارشناسی شده توی این کشور شده همین دیجی بوده….
چون دست بخش دولتی توش کوتاهه…
بنده گرون فروشی ندیدم کلی هم جنس میخرم، اصفهانی هم هستم حواسم همه جوره به قیمتها هست… ممکنه مثلا روی یه کالای ۲۰۰ تومانی ۱۰ هزار گرونتر باشه که اونم با ضمانت تعویض کالا و تضمین اصالت و …. ارزشش رو داره…
همین که زیر یه کالا اینهمه نظر منفی وجود داره برای نخریدنش و سایت اینها رو حذف نمیکنه، توی ایران خیلی عالیه…
احتکار ماسک هم درست نبود خبرش….
هرچند توی یه شرایطی میفروختم متهم به گرانفروشی میشدن، نمیفروختن هم متهم به احتکار….
خدا حفظ کنه پدر و مادر و اعضای خانواده شون رو???
من عشق کردم ازدرست کاری و پشت کاروباهوشی این دوبرادرعزیز وبه نظر من هرچقدر بخواهند میتوانند پشرفت کنند توی این کار جای پیشرفت توی این کار وجود داره ومن خودم هم عاشق فروش هستم وخیلی علاقه دارم باهشون همکاری کنم
سلام و درود
امیدوارم حالتون عالی باشه
یله از این دسته افراد در کشور ما کم نیستن و هر فردی میتونه افتخاراتی بزرگ تر از این اتفاقات حال حاضر به وجود بیاره.
رسالت ما هر چه ثروتمند تر شدن مردم عزیز ایران است.
الان این دو تا داداش خودشون تبدیل شدن عامل گرونفرشی تو این کشور. این گذشت هم واسه ادمای ساده لوح باور کنن قابل قبوله .
سلام ما نباید نسبت به شنیده هامون قضاوت کنیم. باید بیشتر با این افراد اشنا شید
عالی بود و تاثیر گذار ولی اینروزها دیجی هم بر اساس قیمت دلار قیمتها رو کم و زیاد میکنه . حتی گوشی های آیفون رو ناموجود کرده است.
ولی بسیار بسیار تاسف باره که تو این وضعیت شوک آور کرونا و کمبود مایحتاج بهداشتی و فشار بر مردم مظلوم ایران، انبار دیجی کالا پر از ماسک های احتکار شده بود.سود به چه قیمت؟
سلام این خبر توسط خود رسانه های ملی تکذیب شد نگران نباشین
خدا نصیب همه بکنه از این داداش بزرگا که همه جوره پشت این دوتا بوده
دقیقا ، خیلی از ما باید یه پشتیبان داشته باشیم و حتما هم نباید مادی باشه و مشاوره درست خیلی مهم تر هست، البته امکان استفاده از کامپیوتر در سال 71 ، مدارس غیر انتفاعی ، دفتر محل کار و سرمایه بیست میلیون تومانی و باقی حمایت های خانواده خودش بسیار باعث انگیزه شده، خلاصه با دست خالی خالی شروع نکردند.
سلام دوست عزیز ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین. درسته که امکاناتش رو داشتن ولی نکته مهمی که وجود داره اینه که خیلی از ما هم الآن امکانات کافی برای رسیدن به درآمدت ها نجومی رو در جیبمون داریم و اصلاً دست خالی نیستیم. چند نفر رو دیدی که از طریق اینتساگرام تونستن به فروش های چند صد میلیونی در انواع کسب وکارها برسند؟ پس مهم اینه که با دانش کافی و علاقه و انرژی زیاد فقط شروع کنی.
عالی بود
عالی بود ممنون
باید آفرین گفت به این دو جوان کارآفرین که دست خیلی از جوونها رو گرفتند و همچنین باید دست مریضاد گفت به پدر و مادرشان واقعا سخته 11 بچه رو به این خوبی بزرگ و تربیت کنی . لایک پدر و مادر سعید و مجید محمدی و همچنین خودتون سعید و مجید
باورش سخته یک نانوایی بتونه یه خانواده ۱۱ نفره را بچرخونه بچه هاشو هم بفرسته دانشگاه وبقیه داستان
بنده بصورت کامل شرح حال برادران محمدی بزرگوار را مطالعه کردم ، واقعا باید احسنت گفت و این برادران را الگو قرار داد.
اولاً همه نمی تونیم حمید یا سعید محمدی باشیم: چون یک سری توانایی و مهارتهایی می خواد که در این دو برادر بوده. هرشخصی توانایی خودش رو داره و باید اون رو کشف و پرورش بده.
بسیار عالی انسان با مطالعه زندگی نامه این افراد موفق ، به موفقیت می اندیشد و به آن نزدیکتر میشود.