بازاریابی چابک

سلام و عرض ادب و احترام خدمت خوانندگان و علاقه مندان سایت ماهان تیموری،همانطور که می دانید انجام پروژه های بزرگ، نیازمند زمان زیادی است. به طوری که مدیریت صحیح زمان، به یکی از چالش های اصلی صاحبان کسب و کار تبدیل شده است.ما در این مقاله به بررسی و تشریح بازاریابی چابک خواهیم پرداخت. اگر در پروژه های خود زمان زیادی از دست می دهید.و به دنبال راه حلی برای مقابله با کمبود زمان هستید،بنده این مقاله را به شما پیشنهاد می کنم.

داستان مدیریت چابک از کجا شروع شد ؟

در ابتدای کار اصطلاح مدیریت چابک ظاهر شد سپس بازاریابی چابک ! زمانی که تعدادی جوان در کسب و کار خود، متوجه چالش اتلاف و کمبود زمان شدند.و در پی حل این چالش برآمدند.آنها روش های زیادی را امتحان کردند اما دریغ از نتیجه ای که موثر واقع شود.درست زمانی که آنها فکر می کردند دیگر راهی نیست، با روش مدیریت چابک برخوردند که همانند معجزه ای بود و باعث شد تمام مشکلات آنها رفع شود.  اما مدیریت چابک چه بود ؟؟؟

 

 

مدیریت چابک چیست؟

 

مدیریت چابک چیست؟

 

مدیریت چابک نوعی از مدیریت است که در آن، شما به جای انجام دادن پروژه های بزرگ،آن را به بخش های کوچک تری تجزیه و بین اعضای سازمان، تقسیم می کنید.با این روش هم سرعت انجام دادن کار چند برابر می شود و هم بازده بهتر خواهد شد. اگر به بزرگ ترین کمپانی های جهانی نگاهی بیاندازید، به صورت کامل با مدیریت چابک روبه رو می شوید. چون بدون شک یکی از بزرگ ترین دلایل رشد چشم گیر آنها،استفاده از روش مدیریت چابک است.

بازاریابی چابک چگونه شکل گرفت؟

هنگامی که بازاریاب ها با تاثیر مدیریت چابک بر کسب و کارها روبه رو شدند،تصمیم گرفتند که از آنها تقلید کنند ولی به جای مدیریت چابک، از اصطلاح بازاریابی چابک استفاده کردند.

به طوری که وظایف سازمان را بین اعضا تقسیم کردند و با این ترفند،پروژه های بزرگ، کوچک و تجزیه شدند.

تمایزی که بازاریابی چابک بوجود می آورد؟

 

تمایزی که بازاریابی چابک بوجود می آورد

 

همان طور که می دانید بازار همیشه در حال تغییر و تحول است و متاسفانه در بازاریابی سنتی این امکان وجود نداشت که هم زمان با این تغییرات، انعطاف به خرج دهد اما بازاریابی چابک شرایطی را مهیا می کند که به گوش باشیم و از هر تغییر و تحولی به نفع خودمان استفاده کنیم.

اصول بازاریابی چابک:

طراحان بازاریابی چابک برای اینکه پیشرفته بودن این روش را نشان دهند، اصولی را به عنوان اصول بازاریابی چابک معرفی کردند.که در زیر هر کدام از این اصول را به اختصار توضیح خواهیم داد…

1)سرعت و انعطاف پذیری:

همه ی کسب و کارها مسیر مشابه ای را طی میکنند شما هم دقیقا به همین شکل عمل می کنید: محصولی را تولید می­‌کنید یا خدماتی را ارائه می­‌دهید و سپس وارد تجارت می شوید و بعد در انتظار پاسخ آن خواهید ماند.با این تفاسیر به این نتیجه می رسیم که مسیر همه، یعنی چه آنهایی که از روش بازاریابی چابک استفاده می کنند و چه آنهایی که استفاده نمی کنند،یکسان است.

حالا سوال اینجاست چرا آنهایی که از روش بازاریابی چابک استفاده می کنند موفقیت بیشتری کسب می­‌کنند؟جواب در این دو کلمه است یعنی سرعت و انعطاف‌پذیری! این دو کلمه جزو اولین و مهم ترین اصل ها در بازاریابی چابک هستند. اما چرا سرعت و انعطاف پذیری به این حجم مهم است؟ در کسب و کارهای عادی اگر محصول یا خدمات ارائه شده شما موفق و رضایت‌­بخش نباشد،

زمان بسیار زیادی از دست داده‌­اید و در حقیقت از رقبای خود عقب مانده‌­اید. اما برگ برنده ای که بازاریابی چابک به دلیل سرعت و انعطاف پذیری بالا،نسبت به سایر بازاریابی ها به شما می دهد این است که در کوتاه‌­ترین زمان ممکن، از اشتباه خود درس می‌­گیرد و کار را از آنجایی که مانده است ادامه می­‌دهد.

 

 

2) اول مشتری بعد خودم !

مشتری مهم ترین شرط در تمام انواع بازاریابی است. به طوری که تا زمانی کسب و کار شما مشتری نداشته باشد،کسب و کار خوانده نمی شود پس با این حساب تمام نگاه ها باید معطوف به مشتری باشد و در مرکز توجه قرار گیرد تا به مرور کسب و کار ما گسترش پیدا کند.اما چطور؟چطور می شود برخورد کرد که مشتری در نقش شماره یک این سناریو

قراگیرد؟ حقیقتا در بازاریابی سنتی،راه­‌های زیادی برای انجام این کار وجود دارد و هرکدام  از این راه ها به نوعی شما را به هدف‌تان نزدیک می‌کند، اما شما دنبال چابکی هستید! پس باید سریع‌ترین و موثرترین راه را انتخاب کنید.

2 راهی که بازاریابی چابک، پیشنهاد می‌دهد :

تعامل مستقیم با مشتریان: تعامل مستقیم سبب می شود که شما دائما در حال بازخورد گرفتن از مشتری ها باشید و از بین بازخورد های متعدد، مطمئنا داده هایی به شما اضافه خواهد شد که حاکی از چالش ها و نقاط قابل بهبود شماست.یادتان باشد زمانی شما به راه حل یک چالش و مشکل فکر خواهید کرد که قبل از هرچیزی متوجه وجود چالش باشید. پس باید دائما در حال بازخورد گرفتن از مشتری باشید تا تک تک نقاط قابل بهبود کار،برایتان آشکار شود.

هر صاحب کسب و کار خود یک مشتری است: یادتان باشد شما قبل از اینکه صاحب کسب و کار باشید،یک مشتری عادی هستید.پس باید اول خودتان از کالایی که تولید یا عرضه می کنید،از نحوه ی پاسخ گویی و… رضایت کامل داشته باشید.و تنها در این صورت است که می توانید انتظار رضایت از مشتری داشته باشید. بله آنچه را که برای خودتان می پسندید برای دیگران نیز باید بپسندید و آنچه را که برای خودتان نمی پسندید نباید برای دیگران بپسندید.

3)عمل گرایی در صدم ثانیه:

 

عمل گرایی در صدم ثانیه

 

به اندازه ای که فاصله ی بین فکر کردن و انجام عمل بیشتر شود،وسواس بیشتر می شود. و این چالشی است که بسیاری از صاحبان کسب و کار سنتی با آن دست و پنجه نرم می کنند.زیرا نمی توانند پروژه های خود را به موقع به اتمام برسانند و در مسیر درگیر موانع عمل گرایی می شوند.

اما در بازاریابی چابک در همان 5 ثانیه ی اول که ایده به ذهن رسید ،به دلیل نظم و انضباط موجود در سیستم،و تقسیم مساوی وظایف،سریعا تصمیم گرفته می شود و کل سازمان در پی عمل کردن به آن ایده بر می آید.

4) جلسات هم فکری بین اعضا :

با هر روشی که حساب کنید،یک فکر نمی تواند به اندازه ی مجموعه ای از فکر ها کارساز باشد! بله، همیشه جمعی از کاربلدها موثر تر و سریع تر از یک شخص، می توانند در مسیر حرکت کنند. این نکته ای بود که بازاریاب های چابک به آن پی بردند و به همین دلیل تصمیم گرفتند که هر هفته زمانی را مشخص کنند تا درمورد مسائل سازمان، هم فکری کنند.

این روش و جلسات به اصطلاح سرپایی، باعث می شود روند اجرایی و کیفیت کار سازمان،چند برابر شود.

سخن پایانی 

خیلی خوشحالم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید.یادتان باشد زمان و انرژی جزو 4 سرمایه ای هستند که اگر درست و بهینه از آنها استفاده شود،تا حدود زیادی شما را به اهداف مالی تان نزدیک تر می کنند.بله،همه ی انسان ها در طول شبانه روز به طور یکسان 24 ساعت زمان دارند اما تمایزی که در نتیجه ها صورت می گیرد به خاطرنحوه ی استفاده ی افراد از آن 24 ساعت است.

امیدوارم با روش های بازاریابی چابک بتوانید سریع تر و خلاق تر پروژه هایتان را اجرایی کنید.و به موفقیت دلخواهتان برسید.

در پایان این مقاله از شما خواهش می کنم در قسمت نظر دهی از چالش ها و دلایلی که باعث شده است نتوانید به بهترین نحوه ی  ممکن از زمانتان استفاده کنید،بنویسید. مطمئن باشید همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن به تک تک سوالات شما پاسخ خواهند داد.

متشکرم از نگاهتان تا مقاله ای دیگر بدرود.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید