کسب و کار بین المللی چیست ؟

همه ی ما می دانیم که یک کسب و کار بین المللی مسیر طولانی و پر فراز ونشیبی را طی کرده تا توانسته ببه هدف خود یعنی جهانی شدن دست پیدا کند. درواقع برای این که شما بتوانید کسب وکار خود  بین الملی کنید می بایست، مسیرهای متفاوتی را نسبت به یک شغل معمولی طی کنید. اما رسیدن به این هدف، ارزش فراوانی دارد و به نوعی نتیجه دلخواه و مطلوبی را، فراسوی تجارت داخلی به شما می دهد.

مفهموم  کسب و کار بین المللی

کسب و کار های بین المللی، مشاغلی هستند که خارج از مرزهای داخلی، شعبه و دفاتری داشته،که امور مربوط به خارج از ایران را بر عهده دارند.
درواقع ممکن است که این شعبه های بین المللی، فعالیت های شعبه ایران را ادامه دهند و یا اینکه که فعالیت های جدیدی را جدا از شعبه اصلی خود، آغاز کنند.

شخصیت حقوقی کسب و کارهای بین المللی

با توجه به اینکه شعبه های ایرانی، در خارج از ایران دفتر دارند، لذا هویت آن ها ایرانی است و صرفا دارای نماینده جهت پیشبرد امور خارج از کشور مبدا هستند. بدین معنی که، آن شرکت ایرانی است، اما امور مربوط به مشتریان خارجی خود را انجام می دهد. پس نتیجه میگریم که مشتریان این نوع شرکت ها صرفا در داخل ایران مشتری ندارند بلکه، مشتریان آن ها خارج از کشور هستند که تقاضای دریافت خدمات از شرکت های ایرانی را دارند.
چگونه یک کسب وکار خارجی را ایجاد کنیم؟
به بیانی دیگر، شما می توانید به راحتی در ایران سکونت داشته باشید، اما درآمد از کسب وکارتان، خارج از ایران باشد. با توجه به فضای دیجیتال امروزی، دیگر نیاز نیست که حتما به طور مستقیم و خارج از ایران دارای دفتر و شعبه باشید و می توانید از ایران نیز فعالیت های زیادی در حوزه کسب و کارتان انجام دهید.
البته لازم به ذکر است که درمورد تمامی مشاغل صدق نمی کند و یک سری از شغل ها را نمی شود بدین گونه هدایت کرد.
به طور مثال، مشاغلی مانند: رمز ارزها، مهاجرت، آنلاین شاپ های متفاوت و حوزه دیجیتال مارکتینگ را، می توان تحت عنوان کسب وکار های بین المللی دانست.

مقاله مرتبط: چگونه کسب و کار خانگی پردرآمد راه اندازی کنیم؟

 

چگونه مشتریان بین الملی داشته باشیم؟

مدیریت در بخش کسب و کار بین المللی، صرفا بدین معنی نیست که شما برای جذب مشتری به خارج از ایران بروید، بلکه می توانید، از ابزارهای محتلف جهت بازاریابی و تبلیغ محصولات خود استفاده کیند.این موضوع، به خصوص زمانی که در دوران بیماری کرونا هستیم به روشنی قابل درک است. لازم به ذکر است که بسیاری از شرکت های ایرانی به صورت غیر مستقیم فعالیت خود را در خارج از ایران، ادامه ادامه میدهند، و بدون آن که بخواهند برای تبلیغات خود، به خارج از ایران بروند، مشتریان خارجی را سمت کالا و خدمات خودشان هدایت می کنند.
به فرض مثال، تبیلغات و بازاریابی هایی که از طریق پلتفرم های مجازی صورت می گیرد، یکی از بهترین روش ها برای جذب مشتریان خارجی است. در واقع شما اطلاعات محصولات و خدمات خود را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته، و مشتریان، خود با بررسی نیاز هایشان، کالای خود را خریداری و یا از خدمات آن ها، استفاده می کنند.
روش دیگری که امروزه نیز کاربرد فراوانی در کسب و کار بین المللی دارد، همکاری با اشخاص ایرانیست که، خارج از ایران فعالیت می کنند و به دو زبان نیز، مسلط هستند.
در واقع آن ها به عنوان نماینده یا بازاریاب، به مدیریت کسب و کار بین المللی، ارزش افزوده قابل توجه ایی و فروش بالایی را اضافه خواهند کرد.

یک مدیر کسب و کار بین المللی چه ویژگی هایی دارد؟

1. تسلط بر زبان

یک مدیر خوب در زمینه بین المللی، در مرحله اول می بایست به زبان کشور مقصدی که، میخواهد کسب و کار خود را در آن جا ادامه دهد، تسلط کافی داشته باشد.
درواقع زمانی که مدیر فروش تصمیم می گیرد که فروش خود را بین المللی کند، در ابتدا باید بتواند با مشتری مذاکره و قرار داد ببندد و علاوه بر آن حس اعتماد و راحتی بیشتری در او ایجاد کند. تمامی موارد بالا، در صورت تسلط به زبان مشتری، بسیار ر احت تر است.

2. داشتن دانش و مهارت کافی

مدیریت کسب و کار بین المللی، نیازمند شخصی می باشد که در این زمینه فعالیت داشته و بتواند به خوبی مدیریت کار را انجام دهد. اگر مدیر تخصص دانش کافی نداشته باشد، آن کسب وکار نمی تواند به خوبی در خارج از ایران فعالیت کند، چرا که باید توجه داشت، رقابت با تجار خارجی کار آسانی نبوده و نیازمند مهارت بالا است.

3. آشنا به بازار محصول و خدمات خارجی باشد

کسب و کار بین المللی موفق، نیاز مبرمی به شناخت کامل بازارهای رقیب و مشتری دارد. و همچنین مدیر مجموعه و تیم های او، می بایست بدانند، که مشتریان او چه نیازهایی داشته و چه خدماتی را می توانند برای آن ها ارائه کنند.

تاثیر کرونا بر کسب و کار بین المللی

بیماری کرونا بر بسیاری از کسب و کار های داخلی و یا خارجی، آسیب و ضرر بسیاری گذاشته و موجب شده که میزان فروش آن ها کاهش پیدا کند. درواقع چنانچه این مدیریت نتواند راهکارهای درستی در این خصوص تدوین کند، فروش و بازدهی مطلوبی نخواهد داشت.
بسیاری از کسب و کاری ها در زمان کرونا نه تنها درامدشان کاهش پیدا نکرده، بلکه کسب و کار های بین المللی آن ها نیز رونق فراوانی پیدا کرده است.
در واقع درست است که بیماری کرونا موجب شد بسیاری از افراد، شغل های خود را از دست بدهند، اما از سوی دیگر به این دلیل که فضای مجازی گسترش یافت، مدیران شیوه فروش خود را تغییر و به نیروهای خارج از کشور نیز آموزش های لازم را داده اند. که در نتیجه شاهد، نتایج مطلوب بعضی از شرکت ها در این حوزه هستیم.

مطالعه مطالب مشابه: با صد میلیون چیکار میشه کرد

آیا در مدیریت کسب و کار بین المللی نیاز است که به قوانین کشور ثالث عمل کنیم؟

جواب این سوال قطعا مثبت است. درست است که ماهیت شرکت ما ممکن است ایرانی باشد اما به این معنی نیست که ما نباید از قوانین کشور ثالث تبعیت کنیم.
درواقع تمام امور حقیقی و حقوقی کشور می بایست تا حدودی از قوانیت کشور ثالث پیروی کند. باید توجه داشته باشید که هنگام نوشتن اساس نامه به تمام این موارد توجه فرمایید. پس در نتیجه مدیریت کسب و کار بین المللی صرفا از یک مدیر یا یک قانون تبعیت نمی کند بلکه بسیاری از موارد دخیل در این موضوع هستند.

بازرگانی کسب و کار بین المللی

خیلی از کسب و کارهایی که به تازگی وارد حوزه بازرگانی شده اند و برای جهانی شدن کسب و کار خود تلاش می کنند ، قطعاً راه سخت تری در پیش دارند، بنابراین هنگامی که وارد این حوزه پر پیچ و خم می شوند، قطعاً نیاز به یک مشاور بین الملل دارند تا مسیر را به آن ها نشان دهد و درنهایت با سرعت بیشتری به سمت اهداف خود قدم بردارند.

به عنوان مثال اگر نیاز به سرمایه گذاری دارند ، راه و روش آن را به این شرکت ها نشان دهد، اگر نیاز به بازاریابی دارند، بازار درست را به آن ها معرفی کند، اگر لازم است سبک جدیدی در برند سازی خود ایجاد کنند ، بهترین گزینه ها را در پیش روی آن ها قرار دهد ، بنابراین داشتن چنین مشاوری از اهمیت بسیار بالایی برای کسب درآمد دلاری و تبدیل شدن به یک کسب و کار جهانی (International business ) ، برخوردار است.

صادرات و واردات برای کسب و کارهای بین المللی

یکی از موارد مهم برای شرکت های بین المللی بحث صادرات و واردات کالا و خدمات است که باعث بقا آن ها در بازار رقابت می شود. این در حالی است که کسب و کارها برای موفقیت در این حوزه نیاز دارند تا به روش های بازاریابی بین المللی مسلط باشند تا در نهایت بتوانند در بازار رقابت دوام بیاورند. این در حالی است خیلی از شرکت ها و کسب و کارهای بین المللی از روش فرانچایز برای رشد و پیشرفت خود استفاده می کنند.

فرانچایز در مدیریت کسب و کارهای بین المللی

فرانچایز یک سیستم بازاریابی نوین است که به کسب و کارها این امکان را می دهد تا اسم آن ها با دادن خدمات یکسان در سراسر نمایندگی ها، علاوه بر ایجاد اعتماد ، در ذهن مشتری باقی بماند . برای درک بهتر این موضوع می توان شرکت استارباکس، و مک دونالد با راه اندازی 35000 شعبه فرانشیزی معرفی کرد. این در حالی است که خیلی از شرکت ها در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت های فرانچایزی خود را بر بستر اینترنت در پیش می گیرند و برند سازی خود را در این حوزه انجام می دهند.

این نوع بسترسازی ها می تواند فرصت های زیادی را برای یک کسب و کار بین المللی به وجود آورد و به آن ها این امکان را می دهد تا به بی نهایت مشتری بدون حظور خود، دسترسی داشته باشند به همین خاطر این روش می تواند فرصت های بسیار زیادی را نسبت به شرایط معمول به وجود آورد.

 

کلام آخر

کسب و کار بین المللی، نیازمند تجمیع بسیاری از عوامل است و زمانی یک مدیریت خوب خواهیم داشت که بتوانیم بازار بین المللی در خصوص محصولات خود، ایجاد کنیم و مشتریان مختص به خود را داشته باشیم. در غیر این صورت، کسب و کار ما خارج از مرزها پیش نخواهد رفت و نمی توانیم کالا و خدمات خود را به مشتریان خارجی بفروشیم.
در نهایت مدیریت کسب و کار بین المللی علاوه بر اینکه می بایست یک مدیر عالی رتبه داشته باشد، به نیروی انسانی داخلی و خارجی توانمند نیز نیاز دارد.پس قبل از شروع کار، به تمامی مواد بالا را توجه کنید تا بتوانید کسب وکار بین الملی خود را ایجاد نمایید.

سوالات متداول

شیوه های مختلفی برای ورود به بازارهای جهانی وجود دارد که عبارت اند از: صادرات، سرمایه گذاری مشترک، سرمایه گذاری شخصی

همان‌طور که می دانید ورود به بازارهای بین المللی می تواند سودآوری بسیار بالایی برای ما داشته باشد اما در موردی بیشتر این نیاز حس می شود که : کسب و کار شما توانایی تولید محصولات را به صورت انبوه دارد .همچنین زمانی که تقاضای جهانی برای کالا و خدمات شما بالا باشد بین المللی کردن کسب و کار مقرون به صرفه است.

همین حالا شروع کن!

4 پاسخ

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی . قطعا فعالیت در بازارهای جهانی بسیار سوده هست اما با شرایط تحریمی که برای کشور ما وجود داره شاید با چالش هایی روبرو بشید با این حال مشتریان خارجی و همچنین راه های زیادی برای دور زدنم تحریم ها وجود داره

    1. درود خدمت شما دوست و همراه گرامی . سپاس از شما بخاطر مطاله مقاله کسب و کار بین المللی امیدواریم برای شما مثمر ثمر بوده باشه

دیدگاهتان را بنویسید