اتریوم چیست؟

اتریوم چیست ؟ : همه افرادی ک در بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال فعال هستند اتریوم را به خوبی می شناسند و می دانند که این ارز دومین ارز جهان است که محبوبیت و شهرت فراوانی دارد که بیشتر رمز ارزها روی پلتفرم این رمز ارز کار می کنند. به همین خاطر قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که اتریوم چیست و چگونه کار می کند؟
اتریوم یک پلتفرم بلاک چین غیرمتمرکز است که یک شبکه همتا به همتا ایجاد می کند که به طور ایمن کد برنامه ها را در آن اجرا و تائید می کند که به قراردادهای هوشمند معروف هستند. قراردادهای هوشمند به افراد اجازه می دهد تا بدون وجود مرکزی مشخص قابل اعتماد با یکدیگر معامله کنند.
سوابق تراکنش تغییرناپذیر، قابل تائید و به طور ایمن در سراسر شبکه توزیع می شوند و به شرکت کنندگان مالکیت و مشاهده کامل داده های تراکنش را می دهد. تراکنش ها از حساب های اتریوم ایجاد شده توسط کاربر ارسال و دریافت می شوند. یک فرستنده باید تراکنش ها را تائید کند و از اترETH که ارز دیجیتال بومی اتریوم است را به عنوان هزینه پردازش تراکنش ها در شبکه پرداخت کند.

مزایای ساخت ارزها و پلتفرم های دیگر بر روی اتریوم

 

مزایای ساخت ارزها و پلتفرم های دیگر بر روی اتریوم

 

اتریوم یک پلت فرم بسیار منعطف را ارائه می دهد که بر اساس آن می توان برنامه های غیرمتمرکز را با استفاده از زبان اسکریپت نویسی به نام سالیدیتی Solidity و ماشین مجازی اتریوم ساخت. توسعه‌دهندگان برنامه‌های غیرمتمرکز که قراردادهای هوشمند را روی اتریوم مستقر می‌کنند از اکوسیستم غنی که برای آن ها روی این شبکه وجود دارد و همچنین به کمک ابزارهای توسعه‌دهنده و بهترین شیوه‌های ایجاد شده با بلوغ به وجود آمده پروتکل در در پلتفرم اتریوم بهره مند می شوند.
این بلوغ باعث بالا رفتن کیفیت تجربه کاربر معمولی از برنامه‌های اتریوم می شود . همچنین کیف پول‌هایی مانند MetaMask، Argent، Rainbow و… دیگر که رابط‌ کاربری ساده ای دارند را در اختیار افراد قرار می دهند که از طریق آن می‌توان با بلاک چین اتریوم و قراردادهای هوشمند مستقر در آنجا تعامل کرد.
داشتن جامعه بزرگی از طرفداران اتریوم توسعه دهندگان را تشویق می کند تا برنامه های خود را روی شبکه اتریوم راه اندازی کنند، که این امر اتریوم را به عنوان خانه اصلی برنامه های غیرمتمرکز مانند DeFi و NFT ها بیشتر تقویت می کند. در آینده، پروتکل اتریوم 2.0 سازگار با گذشته، که در حال حاضر در دست توسعه است، شبکه مقیاس پذیرتری را برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز که به توان عملیاتی تراکنش بالاتری نیاز دارند، ارائه خواهد کرد.

اتریوم چه کارایی دارد؟

ارز دیجیتال اتریوم حوزه های گسترده ای را در بر می گیرد و کارایی متفاوتی دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)

DeFi شبکه ای از برنامه های مالی است که بر روی شبکه های بلاک چین ساخته شده است. این شبکه با شبکه های مالی موجود متفاوت است زیرا فضایی بسیار گسترده دارد که قابل برنامه ریزی است، بدون مرکز کنترل، عمل می کند و توسعه دهندگان را قادر می سازد تا مدل های جدیدی را برای پرداخت، سرمایه گذاری، وام دادن و تجارت ارائه دهند.
با استفاده از قراردادهای هوشمند و سیستم های توزیع شده، مشتریان می توانند به راحتی برنامه های مالی غیرمتمرکز امن بسازند. به عنوان مثال، شرکت‌های DeFi در حال حاضر محصولاتی را ارائه می‌کنند که امکان وام‌دهی و استقراض همتا به همتا، کسب سود در دارایی‌های ارزهای دیجیتال، تجارت از طریق صرافی‌های غیرمتمرکز و بسیاری موارد دیگر را فراهم ‌کنند. برخی از پلتفرم های محبوب DeFi عبارت‌اند از کامپوند Compound، آوی Aave، یونی سوآپ UniSwap و میکر دائو MakerDAO.

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)

 

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT)

 

NFT ها توکن های دیجیتال منحصر به فرد و غیرقابل تقسیم هستند که برای اثبات منشأ دارایی های کمیاب، چه دیجیتال و چه ملموس، مفید هستند. به عنوان مثال، NFT ها می توانند توسط یک هنرمند برای توکنیزه کردن آثارشان استفاده شوند . با این حال این برای این افراد اطمینان حاصل می شود که آثارشان منحصر به فرد و متعلق به خود او هستند و کسی آن ها را نمی دزدد و یا بدون اجازه آن ها را نمی فروشد.
اطلاعات مالکیت در شبکه بلاک چین ثبت و نگهداری می شود. NFT ها همچنین در صنعت بازی محبوبیت پیدا می کنند زیرا امکان همکاری بین پلتفرم های بازی را فراهم می کنند. به عنوان مثال، اولین پروژه NFT در اتریوم کریپتو کیتس CryptoKitties بود که مشتریان را قادر می ساخت تا کلکسیون های دیجیتال گربه را با استفاده از NFT ها جمع آوری کنند.
گادز آن چین Gods Unchained یکی دیگر از برنامه هایی بود که توسط اتریوم راه اندازی شد. این برنامه یک بازی کارتی است که به بازیکنان مالکیت کامل آیتم های درون بازی خود را با استفاده از NFT ها می دهد. NFT ها در حال حاضر طرفداران زیادی دارند، زیرا شرکت های بیشتری به دنبال توکن سازی دارایی ها هستند و اطلاعاتی در مورد دارایی های خود به کاربران ارائه می دهند.

همه چیز در مورد اتریوم

 

همه چیز در مورد اتریوم

 

قرارداد هوشمند اتریوم چیست؟

قرارداد هوشمند یک کد برنامه کاربردی است که در یک آدرس خاص در زنجیره بلوکی قرارداد قرار دارد. به همبن خاطر برنامه ها می توانند توابع قرارداد هوشمند را فراخوانی کنند، وضعیت آن‌ها را تغییر و تراکنش های خود را انجام دهند. قراردادهای هوشمند به زبان های برنامه نویسی سالیدیتی Solidity و وایپر Vyper نوشته می شوند و توسط ماشین مجازی اتریوم در بایت کد کامپایل شده و بر روی بلاک چین اجرا می شوند.

حساب اتریوم چیست؟

دو نوع حساب در اتریوم وجود دارد: حساب های تحت مالکیت خارجی (EOA) و حساب های قراردادی. یک EOA توسط یک کلید خصوصی کنترل می شود، هیچ کد مرتبطی ندارد با این حال می تواند تراکنش ها را ارسال کند. یک حساب قرارداد دارای یک کد مرتبط است که هنگام دریافت تراکنش از یک EOA اجرا می شود. یک حساب قراردادی نمی تواند به تنهایی شروع به تراکنش کند. بنابراین معاملات همیشه باید از یک EOA سرچشمه بگیرند.

تراکنش اتریوم چگونه است؟

 

تراکنش اتریوم چگونه است؟

 

تراکنش در اتریوم یک دیتای امضا شده است که از یک حساب اتریوم به حساب دیگر ارسال می شود. این دیتا شامل اطلاعات فرستنده و گیرنده تراکنش، گزینه ای برای گنجاندن مقدار اتر مورد انتقال، بایت کد قرارداد هوشمند و هزینه تراکنشی است که فرستنده مایل است به اعتبارسنجی شبکه بپردازد تا تراکنش در بلاک چین به عنوان قیمت کارمزد و محصول ،ارز یا هر چیز دیگری ثبت شود.

چگونه پرداخت برای خرید اتریوم صورت می گیرد؟

شما می توانید با استفاده از اتر هزینه تراکنش ها را پرداخت کنید. با این حال این موضوع از دو روش اتفاق می افتد و شاید در نگاه اول برای خیلی از افراد یک محدودیت تلقی شود. شبکه از ایجاد تراکم بیش از حد در شبکه توسط بازیگران بد با تراکنش های غیر ضروری جلوگیری می کند. در مرحله دوم به عنوان انگیزه ای برای کاربران برای مشارکت در منابع و اعتبارسنجی تراکنش ها (کاوی) عمل می کند . با این حال این دو موضوع باعث شده است تراکنش ها در این شبکه بسیار کند باشند.
هر تراکنش در اتریوم مجموعه ای از عملیات های دیگر را به وجود می آورد که در خود شبکه اتریوم انجام می شود (یعنی انتقال اترها از یک حساب به حساب دیگر یا یک عملیات پیچیده تغییر وضعیت در یک قرارداد هوشمند انجام می شود). در نهایت هر یک از این عملیات ها دارای هزینه ای هستند که با کارمزد محاسبه می شود. هزینه های گس یا کارمزد بر حسب اتر پرداخت می شود و اغلب در واحد کوچک تری به نام ((وی)) gwei اندازه گیری می شود.

از کجا اتر تهیه و ذخیره کنیم؟

می توانید اتر را با ارزهای فیات مانند تتر از صرافی ارزهای دیجیتال ایرانی و یا خارجی تهیه کنید و آن را داخل صرافی و یا کیف پول خود نگه دارید. برای دسترسی به حساب اتریوم خود، باید آدرس حساب خود و عبارت عبور یا کلید خصوصی را داشته باشید.

اتریوم چگونه برای برنامه ها کار می کند؟

 

اتریوم چگونه برای برنامه ها کار می کند؟

 

هنگامی که یک تراکنش یک قرارداد هوشمند را راه اندازی می کند، تمام گره های شبکه هر دستورالعملی را اجرا می کند. برای انجام این کار، اتریوم یک محیط اجرایی به نام ماشین مجازی اتریوم (EVM) را بر روی بلاک چین پیاده سازی می کند که در نهایت تمام گره های شبکه EVM را به عنوان بخشی از پروتکل تائید بلوک اجرا می کنند.
در تائید بلوک، هر گره از طریق تراکنش‌های فهرست شده در بلوکی که تائید می‌کند می‌گذرد و کدی را که توسط تراکنش‌های EVM راه‌اندازی می‌شود، اجرا می‌کند. تمام گره‌های شبکه محاسبات یکسانی را انجام می‌دهند تا دفتر کل خود را هماهنگ نگه دارند. هر تراکنش شامل محدودیت گس و یا کارمزدی است که فرستنده باید آن را پرداخت کند.
با این حال برای ماینرها این امکان وجود دارد تا تراکنش را در نظر بگیرند و کارمزد را دریافت کنند. اگر مجموع گس مورد نیاز برای پردازش تراکنش کمتر یا مساوی با حد مجاز گس باشد، معامله پردازش می شود. اگر گس مصرف شده قبل از اتمام معامله به حد مجاز گس برسد، معامله انجام نمی شود. با این وجود تمام گس که در اجرای تراکنش استفاده نمی شود به عنوان اتر به فرستنده بازپرداخت می شود. این بدان معناست که ارسال تراکنش‌هایی با محدودیت گس بالاتر از تخمین‌ها امن است.

قیمت اتریوم

 

قیمت اتریوم

 

در آگوست 2014، اتریوم توکن بومی خود، را از طریق عرضه اولیه توکن (ICO) راه اندازی کرد. حدود 50 میلیون ETH با قیمت 0.31 دلار به ازای هر توکن فروخته شد که بیش از 16 میلیون دلار برای این پروژه جمع آوری کرد.
برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، ارز دیجیتال اتریوم دارای عرضه نامحدود است، به این معنی که محدودیتی برای تعداد اترهایی که می توانند وارد گردش شوند وجود ندارد.
طبق گفته وب سایت رسمی اتریوم ، نرخ تورم سالانه اتریوم حدود 4.5٪ است. از زمانی که اولین بلاک اتریوم استخراج شد، پاداش های بلاک دو بار کاهش یافته است که آن بلوک به عنوان بلوک پیدایش شناخته می شود. کاهش پاداش های بلاک مانند رویدادهای نصف شدن بیت کوین در کد اتریوم برنامه ریزی نشده است. در عوض، اعضای انجمن تغییراتی را پیشنهاد می‌کنند که «پیشنهادهای بهبود اتریوم» یا EIP نامیده می‌شوند، ودر موارد دیگر جامعه درباره گنجاندن این پیشنهادها در به‌روزرسانی‌های کد نرم‌افزار اتریوم رأی می‌دهند.
نرخ انتشار نیز تحت تأثیر ویژگی معروف آن است. این به مکانیزمی اشاره دارد که دشواری استخراج در بلاک چین اصلی اتریوم را افزایش می دهد .
افزایش سختی ماینینگ زمان کشف بلوک های جدید را برای ماینرها طولانی می کند. این بدان معناست که اتر کمتری به شکل پاداش بلوک وارد گردش می شود که به نوبه خود باعث کاهش انتشار کلی می شود. این مکانیسم چندین بار بین سال‌های 2017 و 2020 فعال، بازنشانی و به تعویق افتاد، عمدتاً به این دلیل که توسعه‌دهندگان اتریوم به زمان بیشتری برای کار روی به‌روزرسانی‌های کلیدی قبل از ارتقا نسخه 2.0 نیاز داشتند.
از تاریخ عرضه رسمی اتر در سال 2014 تا مارس 2017، قیمت توکن در محدوده 0.70 تا 21 دلار باقی ماند اما در هنگام رشد بیت کوین در سال ۲۰۱۷ ماه می همان سال قیمت ETH برای اولین بار به بالای ۱۰۰ دلار رسید. از آنجا، اتر قبل از اصلاح به اوج خود یعنی 414 دلار در ژوئن 2017 افزایش یافت.
با این حال پنج ماه دیگر طول کشید تا حرکت صعودی دوباره قدرت خود را به دست آورد. در آن نقطه، کل بازار کریپتو فشار خرید زیادی را تجربه می کرد که تقریباً هر توکن را به بالاترین حد خود رساند. با این حال قیمت کنونی آن پس از افت و خیزهای فراوان به مبلغ 3000 دلار رسیده است.

کلام آخر

اتریوم یکی از ارزهای معروف و محبوب دنیای کریپتو کارنسی است که بیشتر رمزارزها و پلتفرم ها روی شبکه بلاکچین این رمز ارز راه اندازی شده اند . با این حساب این رمز ارز محدودیتی در انتشار توکن های خود ندارد به همین خاطر است که این رمز ارز از طرفداران زیادی برخوردار است با این حال این رمز ارز را رقیب بیت کوین می دانند.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید