برقرار کردن ارتباط با مدیر

سلام ماهانی عزیز امروز می‌خواهیم روش‌هایی را بررسی کنیم که از طریق آنها می‌توانیم روش برقرار کردن ارتباط با مدیر را با هم بررسی کنیم

منظور از برقراری ارتباط چیست؟

مزایای برقراری ارتباط با مدیر و معایب ارتباط برقرار نکردن

مهارت‌های مورد نیاز جهت برقراری ارتباط

۶ راه طلایی برای برقراری ارتباط با مدیر

برقراری ارتباط یکی از ملزومات زندگی است و انسان ها از ابتدای بشریت سعی می‌کردند که با هم‌دیگر ارتباط برقرار کنند. مثلاً آنها سعی می‌کردند که بتوانند خواسته های خودشان را روی دیوار برای هم دیگر بکشند و یا وقتی می‌خواستند درباره گذشته و یا شرایط فعلیشان صحبت کنند، آنها رو دیواره های غار یا تنه دختان می‌کندند. با گذشت زمان کم کم زبان به وجود آمد، پس از آن رسم الخط ‌ها به وجود آمدند و همینطور با گذشت زمان شیوه های مختلفی برای برقراری ارتباطات به وجود آمد. ارتباط برقرار کردن به سه مؤلفه نیاز دارد: فرستنده پیام، گیرنده پیام و خود پیام.

گیرنده پیام کسی است که شما برای آن نامه می‌نویسید یا او به حرف شما گوش می‌دهد و سعی می کند که شما را درک کند. فرستنده پیام خود شما هستید که حرف می‌زنید و می‌خواهید که صحبت‌هایتان را به طرف مقابلتان انتقال دهید. صحبت‌های شما هم نقش پیام را دارد. طبیعتاً شما برای آنکه یک ارتباط خوب برقرار کنید باید سعی کنید که به بهترین شکل ممکن صحبت‌هایتان را به طرف مقابلتان انتقال دهید و علاوه‌ بر آنکه سعی کنید که به بهترین شکل صحبت‌های طرف مقابل را بشنوید و متوجه تمامی صحبت‌های او بشوید. علاوه بر آن یکی از مهم‌ترین مراحلی که باید آن را رعایت کنید همسان بودن پیامتان است.

همسان بودن پیام به این معنی است که شما تمام تلاشتان را بکنید که آن معنی که در ذهن شماست به طور کامل به طرف مقابلتان انتقال پیدا کند و اگر شما نقش شنونده و گیرنده اطلاعات را داشتید سعی کنید که به بهترین شکل ممکن معنای پیام را از طرف مقابلتان بفهمید و سعی کنید که به طور دقیق متوجه منظور او شوید. بگذارید با یک مثال مفهوم همسان بودن پیام را به شما توضح دهیم: اولین کلمه ای که با شنیدن کلمه دزد به یاد شما می‌افتد چیست؟

شاید برخی از شما به یاد کسانی بیوفتید که از خانه مردم بالا می‌روند، شاید برخی از شما به یاد دزد ماشین بیوفتید، شاید برخی از شما به یاد فیلم‌هایی با موضوع سرقت از بانک بیوفتید، شاید برخی از شما به یاد خاطر‌ه  تلخی که در این حوزه دارید بیوفتید و شاید هم برخی به یاد اختلاص هایی که می‌شود بیوفتید. همان طور که می‌بینیید تمام این شرایط درباره دزد درست است و هرکس یاد هرکدام از این اتفاقات که بیوفتید امری بسیار طبیعی است. حال شما تصور کنید که طرف مقابل به شما می‌گوید که چند روز پیش از من دزدی شد و در ادامه به شما نگوید که چه چیزی را از او دزدیده‌اند. شما در چنین شرایطی بسیار سردرگم می‌شوید و نمی دانید که منظور طرف مقابلتان دقیقا از دزدی چیست و در اینجاست که از او می‌پرسید که منظورت از دزدی چیست و دقیقا چه چیزی را از تو دزدیده اند. به این ماجرا همسان سازی پیام می‌گویند.

درک کامل فرآیند ارتباط به شما کمک خواهد کرد که بتوانید راحت‌تر با مدیرتان ارتباط برقرار کنید. اغلب مدیران خیلی در دسترس نیستند و اگر شما فرصتی یافتید که با مدیرتان ارتباط برقرار کنید، بهتر است با او ارتباط موثر ایجاد کنید و درخواستتان را خیلی شفاف و اصولی به مدیرتان انتقال دهید. در چنین شرایطی زمانی آزمون و خطا کردن ندارید. البته مدیران نیز باید برای برقراری ارتباط با کارمندان زمان بگذارند.

مزایا و معایب برقراری ارتباط چیست؟

اصولاً برقرار کردن ارتباط با هدفی که موجب رشد و پیشرفت شما باشد اشکالی ندارد و به طور کلی مزایا به حساب می‌آید. شما تصور کنید که از درآمد خود راضی نیستید و می‌بیند که کار بیشتری را نسبت‌ به همکاران خود انجام می دهید و اهمیت کارهایی هم که انجام می‌دهید زیاد است ولی حقوق شما از آنها کم تر است. این شرایط شما را آزار می‌دهد و تصمیم می‌گیرید به جای آنکه روز به روز پیشرفت کنید سرعت کار خودتان را پایین بیاورید تا به مدیرتان نشان دهید که ارزشتان چقدر است و چرا باید برای شما اهمیت زیادی قائل باشد.

مدیرشما هم پس از مدتی و قتی که می‌بیند که شما کم کاری کرده‌اید احتمال دارد که شما را توبیخ کند. این در حالی است که شما می‌توانستید به راحتی و با دردسر کم‌تر با رئیستان صحبت کنید و از او درخواست کنید که حقوق شما را افزایش دهد. در واقع یکی از بزرگ‌‌ترین مزایای برقراری ارتباط همین مسئله است که به شما کمک می کند که بتوانید که به بهترین شکل ممکن عمل کنید و به جای قضاوت کردن دیگران و عجولانه تصمیم گرفتن خواسته هایتان را به دیگران بگویید و دلایل آنها را هم بشنوید.

در واقع انسان با ارتباط است که زنده است و می‌تواند به راحتی درخواست‌هایش را به دیگران بگوید و همچنین بدون قضاوت دیگران را بشوند و تلاش کند که اگر کمک از دستش برمی‌ آید به آنها ارائه دهد. ارتباط برقرار نکردن با دیگران معایب زیادی دارد برای مثال باعث می‌شود که شما فرد گوشه گیری شوید، وقتی که از موضوعی ناراحت هستید کسی را نداشته باشید که با او ارتباط برقرار کنید و حرفتان را به او بزنید. یکی از مزایای ارتباط این است که به شما می توانید نیازهایتان را از طریق آن برآورده کنید و به طبع اگر شما با دیگران ارتباط برقرار نکیند مجبورید که به تنهایی تمامی نیازهای خودتان را برآورده کنید.

برای برقرار کردن ارتباط به یک سری مواردی نیاز داریم که با استفاده از آنها راحت‌تر خواهید توانست ارتباط برقرار کنید.

 

پیشنهاد ما به شما : مراحل مذاکره

مهارت شنیدن را تمرین کنید:

همیشه سعی کنید که مهارت شنیدنتان را تقویت کنید و به بهترین شکل ممکن بتوانید دیگران را درک کنید. شنیدن یکی از مهم ترین مراحل در گفتگو و برقراری ارتباط است. شما وقتی که با مدیر خودتان ارتباط برقرار می‌کنید باید تمام تلاشتان را بکنید که صحبت‌های او را به طور کامل بشنوید و سعی کنید که شرایط او را درک کنید. شما نه تنها باید خواسته های مدیر خودتان را درک کنید باید سعی کنید که دیگران را هم درک کنید. وقتی که یک شخصی صحبت می‌کند شما باید به حرف‌هایی که می‌زند، حرف‌هایی که نمی‌زند، منظوری که پشت حرف‌هایش دارد، علت روایت و دلیلی که این حرف را می‌زند، احساسات طرف مقابل را به خوبی بشنوید.

یکی از مهم‌ترین مواردی که به شما کمک می‌کند که به بهترین شکل به مدیرتان نشان دهید که به او احترام می‌گذارید این کار با شنیدن درست و اصولی محقق خواهد شد.

پینشنهاد ما به شما: مهارت های مذاکره

به طرف مقابلتان نگاه کنید:

نگاه کردن به چشمان طرف مقابل یکی از رایج ترین و عمومی ترین تکنیک های برقرار کردن ارتباط است که شما با آن خواهید توانست با دیگران ارتباط برقرار کنید و  به آنها نشان دهید که چقدر به آنها گوش می‌دهید و شما چقدر برای آنها اهیمت قائل هستید.

از طرفی نگاه کردن به مدیر هنگام ارتباط باعث خواهد شد که بیشتر توجه مدیرتان را به خودتان جلب کنید.

قضاوت نکنید:

اگر هر درخواستی از طرف مقابلتان دارید باید سعی کنید که خودتان را به جای او بگذارید و تلاش کنید که دنیا را از دید او ببینید. مثلاً تصور کنید که اگر او شما مدیر بودید چطور با کارمندی مثل خودتان داشتید رفتار می‌کردید؟ چقدر به گفته‌های او توجه نشان می دادید؟

پس سعی کنید که هرگز در ارتباطی که ایجاد می‌کنید و بادیگران صحبت که می‌کنید آنها را قضاوت نکنید زیرا این کار باعث خواهد شد که بتوانید راحت تر با دیگران ارتباط برقرار کنید.

راه هایی که به ایجاد ارتباط موثر کمک خواهد کرد:

حفظ اعتماد به نفس:

اولین راهی که به شما در برقراری ارتباط کمک می کند این است که اعتماد به نفس خودتان را حفظ کنید و سعی کنید که به بهترین شکل ممکن به خودتان باور داشته باشید. اعتماد به نفس به این معنی احساس توانمندی کردن است. احساس توانمندی یعنی اینکه شما در کاری که مشغول به انجام آن هستید احساس حرفه‌ای بودن بکنید. منظورمان این است که در تخصص خودتان مشهور باشید و چندین نفر شما را بشناسند و آنها هم به خوب بودن شما اعتراف کنند. شما باید به قدری در کار خودتان خوب باشید که به پشتوانه عملکردتان اعتماد به نفستان را افزایش دهید و در نتیجه با اعتماد به نفس بالا در برار مدیرتان صحبت کنید.

این اعتماد به نفس باعث می‌شود که شما درخواست خودتان را با قدرت بیشتری به رئیستان انتقال بدهید.

رئیستان را درک کنید:

درک کردن رئیستان از دیگر مواردی است که شما از طریق آن خواهید توانست خودتان و دیگران را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهید. خودتان را به جای رئیستان بگذارید و شرایط کاری او و فشاری که بر او است را در ک کنید. همین که رئیستان این مسئله را احساس کند که شما دلسوز او و شرکت هستید، نحوه برخورد او با شما بسیار متفاوت خواهد بود. به طور کلی همدل بودن با سایر افراد، به ایجاد و حفظ ارتباط کمک شایانی می‌کند.

پیشنهاد ما به شما :  همدلی چیست؟

درخواست شفاف داشته باشید

خیلی از افرادی که می‌خواهند با رئیسشان صحبت کنند به طور کامل نمی‌دانند که از رئیسشان چه می‌خواهند و چطور باید درخواستشان را نسبت به رئیسشان بیان کنند. برای مثال اگر شما می‌خواهید حقوق خودتان را افزایش دهید باید قبل از ورود و صحبت با رئیستان دلیل شروع مذاکره حقوق را برای خودتان شفاف کرده باشید. آیا شما نیاز مالی دارید؟ آیا حقوقتان از همکارنتان کم تر است؟ چه مهارت جدیدی نسبت به ماه گذشته خودتان کسب کردید و چطور می‌توانید  برای سازمانتان ارزش افزوده خلق کنید.؟

اول سعی کنید درخواست خودتان را برای خودتان شفاف کنید تا بعدا بتوانید در خواستتان را برای دیگران هم شفاف کنید.

سعی کنید که موثر ارتباط برقرار کنید:

شما تلاشتان را بکنید که در هر شرایطی خیلی کوتاه و مفید درخواست خودتان را بیان کنید و این موضوع باعث آن می‌شود که زیاد وقت مدیرتان را نگیرید و یاد بگیرید که در مدت زمان کم‌تری درخواست‌تان را بهتر و اصولی‌تر بیان کنید.

اصولاً منظور از اعتماد به نفس این است که تلاش کنید تا به عنوان فرستنده پیام، مقصود و پیامتان را به گیرنده منتقل کنید.

کلام آخر

از آنجایی که انسان یک موجود اجتماعی است، نیاز به برقرار کردن ارتباط در همه جنبه های زندگی دارد و در طول روز با افراد مختلفی از جمله اعضای خانواده، همکاران،‌ مدیر و… ارتباط برقرار می کند و مدام نقشش از فرستنده پیام به گیرنده و بالعکس تغییر پیدا می‌کند. از این رو در این مقاله از سایت ماهان تیموری سعی کردیم که نحوه برقراری ارتباط با مدیر را به شما توضیح دهیم تا از این طریق راحت‌تر درخواست‌هایتان را به مدیرتان انتقال دهید، انتظارات او را برای خودتان شفاف کنید و در نهایت به موفقیت در کار خود دست پیدا کنید.

 

همین حالا شروع کن!

2 پاسخ

    1. درود بر شما وقت بخیر
      شماره همراهتون رو راسال بفرمایید جهت راهنمایی و مشاوره با شما ارتباط بگیرند

دیدگاهتان را بنویسید