کتاب هایی برای مذاکره

کتاب هایی برای مذاکره: کتاب واژه ای که می شود چند هزار صفحه در باره ی اعجازش نوشت و در برابر عظمت آن سر خم کرد. کتاب مجموعه ای از ورق هایی که در بسیاری از لحظات همراه و همیار ما بوده است. کتاب و کتاب و کتاب . بدون شک یکی از بزرگ ترین اختراعات انسان، اختراع قلم و کاغذ بود زیرا بزرگ ترین تحولات جهان بشری از روزی به وجود آمدند که این واژه جای محکمی را در بین جهانیان گرفت.

دقیقا از همان روز هایی که انسان در شکاف غار ها باهم به مذاکره در مورد نحوه ی تقسیم شکارشان می پرداختند تا همین حالا که کتاب هایی جداگانه و اختصاصی درباره ی مهارت های مذاکره نوشته شده و انسان را به شگفتی وا می دارند.

از اهمیت کتاب خواندن که بدون شک آگاه هستید و می دانید تمام انسان هایی که کتاب خوان بودند و کتاب های خوبی خواندند و سپس در پی عملی کردن گفته های کتاب برآمدند،به موفقیت رسیدند.

پس چه خوب است اگر ما نیز شروع به کتاب خواندن کنیم و با گرفتن این بند محکم به ریسمان موفقیت چنگ بزنیم. به راستی که این مهم برای کتاب، سهل است و آسان.

حقیقت امر حاکی از این امر است که ما در این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل کتاب های برتر در زمینه ی مذاکره خواهیم پرداخت. کتاب هایی که هرکدام به تنهایی می تواند زندگی و آینده ی شما را تغییر دهد چون در هر سطر از هر کتاب مطالبی وجود دارد که بدون شک حاصل سال ها تلاش و تجربه می باشد.

البته که موضوع امروز ما نیز یکی از کاربردی ترین موضوع های جهان امروزی است، موضوعی به اسم: علم مذاکره !!!

علم مذاکره

شاید برایتان جالب باشد که چرا اینگونه خطابش می کنیم اما چیزی که ما باید حتما به آن اشاره کنیم دقیقا خبر از این می دهد که امروزه مهارت مذاکره همچون مهارت هایی مانند کامپیوتر و زبان خارجه، اهمیت دارد و هر شخصی در هر حوضه ی کاری که باشد باید برای آموختن آن زمان بگذارد چون به درد کل زندگی اش می خورد.

اما ما علم مذاکره را باید چگونه بیاموزیم ؟؟؟

بدون شک اولین منبعی که همه ی ما را به آن ارجاع می دهند، کتاب است. زیرا بهترین و باتجربه ترین اشخاص جهان زمانی که دوست دارند یادگاری از زندگی پربارشان برای مردم آینده جای بگذارند از صفحات کاغذ و قلمی استفاده می کنند که بسیاری از ما از اهمیتش آگاهی نداریم.

ادر طول تاریخ این کتاب و دست نوشته های بزرگان بوده اند که همچون یک همراه و همیار انسان های دیگر را حمایت کرده اند و به آنها نقشه ی راه داده اند.

ما در این مقاله همان طور که تا به حال به آن پی برده اید به بررسی و تحقیق در مورد بهترین کتاب ها در زمینه ی مذاکره می پردازیم.. تا شمایی که علاقه مند به بحث مذاکره هستید با استفاده از این کتاب ها بتوانید اطلاعات خود را بالا بکشید و بعد از آن به عملی کردن آن ها بپردازید.

1. کتاب اصول و فنون مذاکره :

 

کتاب اصول و فنون مذاکره

 

تفاوتی ندارد که چه کسی از کدام نقطه ی جهان به معرفی بهترین کتاب ها در زمینه ی مذاکره بپردازد چون کتابی که در هر صورتی ثابت است و نامش باید در جمع بهترین ها آورده شود، کتاب اصول و فنون مذاکره است.

ویلیام لوری که نویسنده ی این کتاب است در بخشی به این نکته اشاره می کند که مذاکره را باید از همان کودکی آموختن چون ما در طول زندگی مان حتی گاهی با خودمان در حال مذاکره هستیم و باید !! باید این هنر را بیاموزیم تا بتوانیم به جایگاه بهتری برسیم.

ویلیام لوری از صفر صفر یعنی از ابتدایی ترین مذاکرات بشر که با خانواده اش شکل می گیرد شروع کرده است و در ادامه به مهم ترین و نفس گیر ترین مذاکرات رسیده است که باید در آن ها نهایت دقت به موضوعات و جزئیات شود تا در دام یک ترفند طرف مقابل گیر نکنید.

اما چیزی که به عقیده ی لوری بسیار جالب است و جای بحث دارد این نکته است که، درست است شدت و اهمیت مذاکره ها باهم دیگر تفاوت دارد،درست است که برخی از مذاکره ها حکم مرگ یا زندگی را دارند و برخی دیگر شاید مذاکره ای ساده با پدر و مادر بر سر حقوق ماهیانه باشد.

اما در این میان روش کار هر دو مساوی و مشابه است. یعنی چه آنهایی که در سخت ترین شرایط در حال مذاکره هستند و چه آن هایی که با پدرشان مذاکره می کننو به طور کلی از یک قاعده پیروی می می کنند و هردوی آن ها باید از یک سری مشخصات و دستورات پیروی کنند.

یعنی به معنایی ساده تر،روش کار هردوی آن ها مساوی و مشابه است و تنها چیزی که تفاوت را در میان آن ها ایجاد می کند این نکته است که شدت آن دو مذاکره باهم دیگر تفاوت دارد. یکی از آن ها به شدت سنگین و پر فشار و یگی دیگر بسیاز روتین و در یک شرایط روانی عادی و معمولی.

اما ویلیام لوری که خود یکی از آن هایی بود که از عدم وجود هنر مذاکره در ابتدای زندگی اش رنج کشیده بود،در بخشی از کتاب خاطرنشان می کند که انسان ها باوجود اینکه مذاکراتشان با پدر و مادر بسیار ساده دنبال می شود اما از همان زمان باید اصول و قوانین مذاکره را یاد بگیرند.

ودر گفتگو هایشان با پدر و مادر از آن ترفند ها استفاده کنند تا این مورد برایشان تبدیل به یک عادت شود تا زمانی که آن ها بزرگ شدند و زندگی ک کسب و کار خود را بنیان گذاری کردند بتوانند بسیار راحت بر سر مسائل مهم زندگی شان به مذاکره بپردازند و موفق از میز مذاکره بیرون بیایند.

چون کسی که اصول و قوانین مذاکره را آموخته باشد می تواند مذاکره را در راستای خواسته های خود کنترل و هدایت کند حال هیچ فرقی ندارد طرف مقابلش، خانواده و دوستانش باشند و چه بزرگ ترین بیزینس من های جهان.

همان طور که ذکر شد،این کتاب اگر بهترین کتاب در زمینه ی مذاکره نباشد،بدون شک یکی از بهترین کتاب ها در این مسیر است که از ابتدایی ترین مسائل شروع کرده است. به همین دلیل به شما توصیه و پیشنهاد می کنیم نه تنها این کتاب را حتما مطالعه کنید،بلکه در ابتدای مطالعاتی که در زمینه ی مذاکره انجام می دهید به بررسی و تحقیق در باره ی این کتاب بپردازید.

چون لوری مسائل را به نحوی دسته بندی کرده است که شما می توانید رفته به رفته با تمرین هایی که در نظر گرفته شده است، تمرین کنید و بعد وارد به مرحله ی بعدی و درس بعدی شوید.

در این نوع کتاب ها شما در مسیر خواندن این کتاب کامل می شوید یعنی این گونه نیست که بعد از پایان کتاب در ۲.۳ روز زمانی که از خودتان بپرسید چه چیزی یاد گرفتم، هیچ نکته ای به ذهنتان نیاید !!!

بلکه چون قدم به قدم با آموزشات جلو رفته اید و آموزشات و تمرین ها را عملی کرده اید به رشد قابل توجهی در علم مذاکره خواهید رسید.

2. کتاب گفتگو های سرنوشت ساز :

 

کتاب گفتگو های سرنوشت ساز

 

دومین کتابی که در این بخش به تفسیر آن می پردازیم اثر آقایان جوزف گرنی، ران مک میلان، کری پیترسون می باشد یکی دیگر از بهترین کتاب ها برای آموزش هنر مذاکره می باشد.

گفتگوهای سرنوشت‌ساز کتابی است که به صورت مذاکرات روزانه‌ای نوشته شده است که هر روز درس های خاص خودش را دارد . درس هایی که می شود گفت تاثیر میان مدت یا بلندمدتی بر زندگی ما ایجآ می کنند. مثلا یکی از آن درس هایی که هر انسانی بارها در مسیر زندگی اش با آن برخورد دارد و با این چالش دست و پنجه نرم می کنند ، فرم های استخدامی و مذاکره برای استخدام شدن است.

این کتاب به همین دلیل به بررسی و تحلیل دقیق بسیاری از اتفاق های روزمره ی زندگی پرداخته است تا با درس دادن آن ها بسیاری از مشکلات رایج جامعه را حل کند.

کما اینکه به خوبی و با موفقیت نیز توانست رسالت خود را دنبال کند و این مهم را به نتیجه ای موفقیت آمیز تبدیل کند. این درحالی است که قبلداز این کتاب کتابی مشابه در بازار وجود نداشت که به تحلیل دقیق این مسائل بپردازد و هر کدام را تجزیه و تحلیل کند.

همان گونه که خودتان حتما در مواقع بسیاری تجربه کرده اید. در زمان انجام مذاکره احساسی که انسان را اذیت می کند و مانع این می شود مذاکره را به بهترین شکل ممکن به جلو ببریم. استرس و اضطرابی است که در خلال مذاکره به ما وارد می شود. پس چه خوب می شود اگر کتابی یا آموزشی وارد بازار می شد که کنترل کردن این هیجانات و احساسات منفی را به انسان ها یاد می داد !!!

به گمان بسیاری از بزرگان صنعت کتاب،این نگرش و نیازی بود که نویسنده های کتاب گفتگو های سرنوشت ساز متوجه آن شدند و به همین دلیل نیز کتابی طراحی و ابداع کردند که این نیاز برای همیشه رفع بشود و انسان بتواند در مذاکرات خود در نهایت آرامش با طرف مقابل برخورد کند و با او به میز مذاکره بنشیند.

شاید به همین دلیل نیز است که کتاب گفتگوهای سرنوشت ساز یکی از بهترین کتاب ها در زمینه ی مذاکره و پرفروش ترین کتاب ها در زمینه ی کسب و کار و مدیریت و رشد فردی است. چون با راهکار ها و تمرین ها و گفته هایی که در خلال کتاب آورده شده است انسان می تواند بر احساسات خود غلبه کند و از قبل بداند که قرار است در موقع مذاکره با چه چالش هایی دست و پنجه نرم کند.

زمانی که انسان نیازش را پیدا کرد و توانست آینده را با استفاده از تجربیات دیگران پیش بینی کنو بدون شک اگر کمی غم خوار خویش باشد در پی حل مشکلات و موانع بر خواهد آمد.

3. مبانی مذاکره :

مبانی مذاکره

 

لوییکی و ساندرز با همکاری هم دیگر یکی از بهترین کتاب های جهان مذاکره را به انتشار رساندند کتابی که بعد از گذشت سال ها هنوز که هنوز است در بهترین دانشکده های جهان درس داده می شود آن هم زیر نظر استادانی که هر کدامشان در بحث مذاکره صاحب سبک و تجربه ای بسیار طویل هستند.

 

این دو با استفاده از تجربیاتی که خودشان در مذاکره بدست آورده بودند این کتاب را به نوعی به نگارش آوردند که به درد مبتدی تا حرفه ای ترین افراد جامعه بخورد و همه بتواننو از این کتاب نهایت استفاده را ببرند.

به همین دلیل در نگارش این کتاب طوری همه ی امور را دسته بندی کرده اند که در ابتدای کتاب،به تعریف ها و توضیح ها و در ادامه به تک تک چالش ها و مشکلاتی که احتمال دارد در حین مذاکره برای شما رخ بدهد، بپردازند.

به معنای واقعی این یک شاهکار است زیرا کودک و نوجوانی 12 ساله می تواند از این کتاب همانند فردی بالغ استفاده کند و در راستای موفقیتیش از آن استفاده کند.

زیرا مطالب این کتاب به ساده ترین شیوه ی ممکن جمع بندی و طراحی شده اند و افراد با هر سطح سوادی که دارند می توانند از جملات ساده و شیوای آن نهایت استفاده را ببرند.

به غیر این موارد که می شود گفت بسیار کاربردی هستند کتاب مبانی مذاکره یک قدم جلوتر برداشته است و در بخش های بعدی کتاب همچنون برنامه ریزی برای مذاکره کردن ، درک کردن و شناخت مناسب هیجانات انسان، مهارتهای ارتباطی که در مسیر مذاکره بسیار کاربرد دارد،‌چگونه انسان می تواند در مسیر مذاکره خلاق باشد؟ مدیریت رابطه ها در مذاکره، مذاکره های تیمی و مذاکره های چند وجهی و چند جانبه، جزو موضوعاتی هستند که در این کتاب به آن ها پرداخته شده است و ما می توانیم با مطالعه ی این مباحث به علم و سوآ کافی در هر کدام از این موضوعات برسیم.

پس کتاب مبانی مذاکره کتابی کاملا جامع می باشد که به درد همه ی قشر های جامعه می خورد و اثر آن به حدی بالا است که می تواند ضعیف ترین شخص را در ارتباط برقرار کردن و مذاکره کردن را به بهترین و حرفه ای ترین شخص تبدیل کند.

سخن پایانی :

خوشحالیم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید. در این مقاله همان طور که دیدید به تفسیر بهترین کتاب ها در زمینه ی مذاکره پرداختیم و امید داریم شما را در انتخاب کردن یکی از آن کتاب ها همراهی و یاری کرده باشیم. چون انتخاب کتاب همچون انتخاب ژانر فیلم،انتخاب عطر،همیشه یکی از سخت ترین انتخاب های آدمی بوده است و چالش زیادی را به همراه داشته است.

در انتها یادتان باشد اگر سوالی دارید که مدت ها است ذهن شما را درگیر کرده است و یا در طی خواندن این مقاله، سوالاتی برای شما ظاهر شد. حتما در بخش نظرات برای ما بارگذاری کنید. مطمئن باشید کارشناسان ما به همه ی سوالات شما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ می دهند و راه حلی سر راه چالش شما باز خواهند کرد. با تشکر از نگاه همیشگی و گرم شما/ در امان خدا زنده و پاینده بمانید.

همین حالا شروع کن!

دیدگاهتان را بنویسید